?>?> وزير ارشاد در خوف و رجاي استيضاح | سیاست روز
يکشنبه ۴ آبان ۱۳۹۳ - ۲۳:۵۹
کد مطلب : 89754

وزير ارشاد در خوف و رجاي استيضاح

وزير ارشاد در خوف و رجاي استيضاح

بر‌اساس برخي اخبار امروز قرار است استيضاح وزير ارشاد در مجلس شوراي اسلامي اعلام وصول شود و اينگونه امكان مواجهه جدي نمايندگان خانه ملت با دولت وارد مرحله جديدي شود.
ماجراي استيضاح احتمالي وزير ارشاد برمي‌گردد به اصرار وزارت ارشاد براي اكران برخي فيلم‌هايي كه در آنها به جريانات فتنه ۸۸ پرداخته شده و كميسيون فرهنگي مجلس اين فيلم‌ها را براي اكران عمومي مناسب ندانسته و طبق نامه‌اي رسمي از وزير ارشاد خواسته شده است كه از اكران اين فيلم‌ها خودداري نمايد.
وزير ارشاد اما با وجود آنكه پيش از اين از ضرورت اعمال اصلاحات جدي در فيلم‌هاي قصه‌هاي بني‌اعتماد و عصباني نيستم درميشيان سخن گفته بود اما چند روزي است كه گويا با تغيير لحن خاصي تلاش دارد كه بر حق خود و وزارت خانه مطبوعش مبني بر اختيار و صلاحديد براي اكران فيلم‌ها اصرار ورزد.
اما خبرهاي ديروز حاكي از اصرار برخي نمايندگان براي استفاده از ظرفيت‌هاي قانوني مجلس براي مواجهه با وزير ارشاد حكايت داشت.
روز گذشته حجت‌الاسلام حمید رسایی نایب رئیس کمیسیون اصل ۹۰ مجلس شورای اسلامی گفت: با توجه به اصرار آقای جنتی بر سیاست‌های غلطی که موجب اعتراض و نگرانی متدینین و دلسوزان و علما شده، بیش از این نمی‌توان مماشات کرد و بر همین اساس طرح استیضاح وی را تحویل هیأت رئیسه مجلس می‌کنیم.
نایب رئیس کمیسیون اصل ۹۰ گفت: قرار بود طرح استیضاح علی جنتی قبل از نمایشگاه بین المللی کتاب تهران تحویل هیأت رئیسه شود اما به دلیل برگزاری نمایشگاه این موضوع تأخیر افتاد اما اعتراضات مختلف مجددا عزم نمایندگان را جدی کرد اما مجددا وساطت برخی از افراد این موضوع را به تاخیر انداخت تا اینکه استیضاح وزیر علوم در اولویت قرار گرفت.
نماینده تهران گفت: متأسفانه کارت زرد مجلس به عملکرد وزیر ارشاد نیز سبب نشد تا وی در سیاست‌ها و جهت‌گیری‌هایش تأمل کند بلکه تاکنون چند بار با ادبیات توهین آمیزی اعلام کرده که اگر ۱۰ کارت زرد هم از مجلس بگیرد برایش مهم نیست.
رسایی همچنین گفت: ظاهرا علی رغم گلایه‌های چند باره مقام معظم رهبری و مراجع عظام تقلید و نمایندگان خبرگان از عملکرد وزیر ارشاد، آقای جنتی درباره تذکرات این بزرگان هم همین نظر را دارد و خیلی این دغدغه‌ها برایش مهم نیست بنابراین چاره‌ای جز اقدام قانونی استیضاح که یک مطالبه عمومی است، نمی‌ماند.
از سوي ديگر همزمان با اعلام رسایی نایب رئیس کمیسیون اصل نود مجلس شورای اسلامی در خصوص ارائه طرح استیضاح وزیر ارشاد به هیأت رئیسه مجلس شورای اسلامی در روز آینده، نامه جمعی از سینماگران به علی جنتی در حمایت از اکران فیلمهای عصبانی نیستم و قصه‌ها نیز منتشر شد.
۱۵۰ نفر از سینماگران مبادرت به امضای نامه‌ای به علی جنتی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی برای اکران فیلمهای حامی فتنه نموده‌اند عنوان این اقدام سیاسی را حمايت وزير ارشاد از اعتبار «پروانه نمايش»نامیده‌اند. در متن نامه سینماگران خطاب به وزير ارشاد آمده است: با توجه به حواشى پيش آمده درباره فيلم هاى داراى پروانه نمايش، از آنجا كه شورای پروانه نمایش متشکل از روحانیون، نماينده مجلس، کارشناسان و افراد متعهد و معتقد به نظام تشكيل شده اند، از جنابعالی خواستاریم همانگونه که همواره اعلام نموده اید که پای مجوزهایتان خواهید ایستاد، قاطعانه پای امضا و پروانه نمایش هاى صادرشده از سوی سازمان سینمایی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی بايستید تا بدعتی برای بی قانونی، هرج و مرج، برهم زدن آرامش سینما و بی اعتباری پروانه نمایش‌ها ایجاد نگردد.
همایون اسعدیان، علیرضا امینی، عبدالحسین برزیده، تینا پاکروان، کامبوزیا پرتوی، پرویز پرستویی، کیومرث پوراحمد، کمال تبریزی، فرهاد توحیدی، رامبد جوان، فریدون جیرانی، سید روح الله حجازی، بابک حمیدیان، علیرضا داودنژاد، ابوالحسن داودی، مجتبی راعی، مرتضی شایسته، فرشته طائرپور، محمد مهدی عسگرپور، کیانوش عیاری، رضا کیانیان، جهانگیر کوثری، منوچهر محمدی، سیدغلامرضا موسوِی، مازیار میری، جواد نوروزبیگی و ... از جمله امضاء كنندگان اين نامه بوده‌اند.
علی جنتی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی هم روز گذشته در حاشيه بازديد از مسابقه بيست ستاره درباره فیلم «عصبانی نیستم» گفت: در این حوزه باید به وظایف خودمان عمل کنیم و نمایندگان مجلس نیز باید نظارت کنند و اگر قرار است تذکر دهند، به تذکرشان گوش می‌کنیم اما در نهایت آنچه را که تشخیص می‌دهیم عمل می‌کنیم.
جنتی در بخش دیگری از صحبت‌های خود درباره ارتباط مجلس و انتقاداتی که نسبت به اکران برخی از فیلم‌ها می‌شود، پاسخ داد: احساس ناسازگاری با مجلس ندارم و به هر حال آنها این اعتقاد را دارند که باید از ارزش‌های انقلاب حمایت کنند و ممکن است در مورد برخی ارزش‌ها احساس مغایرت داشته باشند. اما ما دیدگاه خودمان را داریم و خارج از ارزش‌ها حرکت نمی‌کنیم. اما به هر حال این با تشخیص خودمان صورت می‌گیرد وظایف در قانون تفکیک شده و مشخص شده است که هر کدام از دستگاه‌ها اعم از نمایندگان مجلس و دیگران چه وظایفی دارند.
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در ادامه درباره اکران برخی از فیلم‌ها که به نظر می‌رسد با حواشی و مشکلاتی روبروست توضیح داد: اکران فیلم رستاخیز مشکلی ندارد و خود تهیه کننده و کارگردان می‌‌خواهند فیلم خود را در موقعیت دیگری اکران کنند. وی درباره فیلم «عصبانی نیستم» و نظر مرکز پژوهش‌ها در این زمینه نیز یادآور شد: اصلاحاتی در این فیلم انجام شده و من خواسته ام آخرین نسخه‌ای را که آماده کردند ببینم تا اشکالات فیلم برطرف شود.
اين سخنان در شرايطي گفته شده است كه فیلم عصبانی نیستم را می‌توان یکی از توهین آمیزترین فیلم‌های تولید شده این سالها دانست. فیلمی که به سبب رویکرد عقده گشایانه و تنوع توهین هایش، دل هر مخاطبی که ذره‌ای انصاف در وجودش باشد را به درد می‌آورد.
فیلم علاوه بر ارجاعات مربوط به فتنه ۸۸ و نشانه‌های سبز که بسیار صریح و بی‌پرده است و اصلاحات نمایشی ارشاد هم چیز مهمی از آن را نکاسته، موارد دیگری نیز دارد که گویی کمتر به آن توجه شده است.
در این فیلم علاوه بر فحش‌های و عبارتهای زشت و رکیک به کار رفته که به وفور و مرتب توسط شخصیت‌های داستان به کار می‌رود، بصورت آشکار و صریح به مذهبی‌ها توهین شده و یکی از کاراکترهای منفی فیلم که شخصی مذهبی است بعنوان یک فرد متعصب و خشک مغز نشان داده می‌شود.
علاوه بر این، تصویر این فیلم از ایرانی‌ها و جامعه ایران آنقدر سیاه و اغراق شده است که گویی همه ما در یک جنگل زندگی می‌کنیم که در صورت غفلت، طرف مقابل به کسری از ثانیه دریده خواهد شد. رییس سازمان سینمایی و برخی اعضای پروانه ساخت و برخی کارگردانان با چشم پوشی از تخلف صریح کارگردان در تغییر فیلمنامه حالا به بهانه قانون گرایی به معترضین سیاسی‌ترین فیلم این سالها انگ سیاسی می‌چسبانند و رسانه‌ها و مجلس را به زیرپا گذاشتن قانون متهم می‌کنند که چرا وقتی ما می‌گوییم این فیلم اجتماعی است و به آن مجوز دادیم شما اعتراض می‌کنید.

https://siasatrooz.ir/vdcc0mq4.2bqop8laa2.html
نام شما
آدرس ايميل شما
کد امنيتی