پنجشنبه ۱۸ خرداد ۱۳۹۶ - ۰۱:۳۹
کد مطلب : 99564
تداوم سریال خطاهای دولت در مهار ریزگردها

الزام به انجام اقدامات فوری در خوزستان بدون درنظر گرفتن بودجه!

سال‌هاست برایمان طبیعی و عادی شده که اهواز هوا ندارد. خوزستان درگیر گرد و غبار است و مسئولان به جای حل مشکل، منشا ریزگردها را بین تالاب‌های خشک داخلی و صحراهای عربی پاسکاری می‌کنند. البته مسئولین هر بارتقصیر را یا به گردن صحراها و شن‌های روان عراق و عربستان می‌اندازند یا کوتاهی دولت‌های قبل در از بین رفتن تالاب‌ها را عامل اصلی وضعیت موجود خوزستان عنوان می‌کنند یا داعش و مشکلات عراق، مسبب این رخدادها معرفی می‌شود.
آخرین خبرها از وضعیت مهار ریزگردها به مصوبه جلسه هیئت وزیران در بیست و هفتمین روز فروردین‌ماه بر می‌گشت. دراین مصوبه به پیشنهاد وزارت کشور و تایید سازمان برنامه و بودجه، مقرر شده تا ردیف بودجه هایی که در سال ۹۵ برای پیشگیری، مقابله و جبران خسارت و بازسازی خسارت‌های ناشی از حوادث غیرمترقبه در نظر گرفته شده بود و البته به دلیل محدودیت‌های مالی، دولت موفق به تخصیص و پرداخت آن نشد، در سال جاری پرداخت شود.
بر اساس این مصوبه، دولت بودجه مصوبه بهمن‌ماه دولت برای تخصیص هشت هزار و ۲۰۷میلیارد ریال برای احیای دریاچه ارومیه به کارگروه احیای این دریاچه، پرداخت نشده و وعده پرداخت این اعتبار به سال ۹۶ منتقل شد. در این جدول بر انتقال بودجه هزار میلیارد تومانی سازمان حفاظت محیط‌زیست برای مقابله با پدیده گرد و غبار نیز تاکید شده بود؛ نکته‌ای که حکایت از پرداخت نشدن هزار میلیارد ریال از تعهدات دولت برای مقابله با پدیده گرد و غبار در سال گذشته داشت.
اما تصویب بودجه‌های مختلف برای مهار ریزگردها و البته عدم تخصیص آنها در زمان مقتضی تنها به این موارد بالا ختم نمی‌شود و هر از گاهی سندی جدید از وعده‌ها و مصوبات فاقد کارشناسی دولت سر از رسانه‌ها در می‌آورد. حال نوبت پیدا شدن مصوبه نهم فروردین ماه هیئت دولت است که با پیشنهاد مشترک وزات خانه‌های نیرو، جهاد کشاورزی، سازمان برنامه و بودجه کشور و حفاظت محیط‌زیست به تصویب رسیده است. دراین مصوبه که هدف اصلی آن رفع مشکلات بخش آب و فاضلاب و برق استان خوزستان است، نیم نگاهی نیز به مباحث زیست‌محیطی و ریزگردهایی که نفس مردم خوزستان را به شماره انداخته نیز شده است.
براساس این مصوبه که نسخه‌ای از آن نیز در اختیار خبرگزاری مشرق است، دولتی‌ها به موضوع ریزگردها و رفع آلودگی‌های رودخانه کارون نیز ورود کرده‌اند و در بخشی از آن که به عنوان"برنامه کوتاه‌مدت تثبیت کانون‌های بحرانی ریزگرد در شرق اهواز" (بند ب صفحه دوم مصوبه) تدوین شده، وزارت جهاد کشاورزی مکلف به تثبیت ۴۲هزار هکتار از این کانون‌ها حداکثر تا پایان اسفند ماه امسال شده است.
حتی در بخش دیگری از این مصوبه که بر تدوین برنامه میان‌مدت برای تثبیت ۳۲۰هزار هکتار از این اراضی تاکید شده وزارتخانه‌های جهاد کشاورزی، نفت و نیرو با همکاری سازمان حفاظت محیط‌زیست مکلف به تدوین برنامه مدون شده‌اند. دولتی‌ها حتی برای احیای رودخانه کارون و رفع آلودگی از آن نیز به مصوبات شورای عالی آب استناد کرده‌اند و بر اجرای آن و تامین بودجه‌های لازم تاکید ویژه‌ای کرده‌اند. البته تالاب‌ها هم از نظر تصویب کنندگان دور نمانده و تامین حقابه زیست محیطی تالاب‌های استان خوزستان توسط سازمان حفاظت محیط‌زیست و وزارت نیرو می‌بایست دراولویت قرار گیرد.
نکته جالب اما دراین مصوبه دولت در نظر گرفته نشدن بودجه برای اجرای مصوبات زیست محیطی و تثبیت منابع داخلی ریزگردها است و همانطور که مسئولان مربوطه در ماه‌ها و سال‌های قبل اعلام کرده‌اند، بدون اعتبار لازم، طرح‌های مربوط به مهار ریزگردها و سایر تصمیمات مهم اجرایی، توان عملی شدن نخواهند یافت اما با این تصمیم امسال دولت، گویا اجرای نمایش با داستان دغدغه‌های زیست‌محیطی خوزستان بیش از اصل ماجرا برای دولتمردان اهمیت دارد و بر همین منوال حتی درج میزان بودجه را نیز در مصوبات خود از یاد می‌برند. این در حالی است که دیگر بندهای این مصوبه مانند حل مشکل آب یا رفع معضلات مربوط به انتقال برق، دارای مبلغ مشخص و نحوه تامین است و مشخص نیست چرا چنین تصمیم مهمی درباره مهار ریزگردها، صرفا به انشاء روی کاغذ خلاصه شده است.

https://siasatrooz.ir/vdcc0pqo.2bqoe8laa2.html
نام شما
آدرس ايميل شما
کد امنيتی