?>?> دلواپسی یا عقده‌گشایی؟! | سیاست روز
چهارشنبه ۶ بهمن ۱۳۹۵ - ۰۹:۱۴
کد مطلب : 98303
درد پلاسکو عمیق می‌شود

دلواپسی یا عقده‌گشایی؟!

دلواپسی یا عقده‌گشایی؟!

هنوز یک هفته از پیام مقام معظم رهبری مبنی بر تمرکز بر روی امدادرسانی و موکول کردن علل حادثه به بعد از پایان کار، نگذشته که از سوی عده‌ای این حادثه فضایی می‌شود برای تسویه‌حساب‌های شخصی! سخنگوی دولت که بارها و بارها اتفاقات فاحش و جرایم اثبات شده را نادیده گرفته است (مثل رابطه برادر رئیس‌جمهور و مفسد اقتصادی که صراحتا از سوی سخنگوی دستگاه قضا عنوان شد یا تقصیر وزیر راه و شهرسازی در حادثه برخورد دو قطار در هفت‌خوان) اینبار صراحت لهجه پیدا کرده و از تقصیر قطعی شهرداری در حادثه پلاسکو می‌گوید، عضو اصلاح‌طلب شورا هم جای دیگری مصاحبه می‌کند و همین حرف‌ها را تکرار می‌کند و در ادامه روزنامه‌های طرفدار هم با همین محور شروع به تخریب شهردار می‌کنند! هنوز نه بررسی‌ای صورت گرفته نه حتی فاجعه تمام شده است! آیا اکنون زمان خوبی برای گرفتن انگشت اتهام به سوی یکدیگر است؟! حال آنکه جامعه در غم فقدان رشیدمردانی از جنس شهدای دفاع‌مقدس متاثر شده است؟!
لازم است یکبار دیگر قسمتی از پیام مقام معظم رهبری را مرور کنیم: «در حال حاضر همه‌ تلاش‌ها باید برای نجاتِ جان گرفتار شدگان جهت‌دهی شود. رسیدگی به علل حادثه مسأله‌ بعدی است. از همه مسئولان می‌خواهم همانگونه که در این چند ساعت، تلاش کرده‌اند کار مجاهدانه‌ خود را ادامه دهند و وظیفه‌ فوری را بر هر حرف و حدیثی مقدم بدارند. خداوند کمک فرماید انشاالله.»
وقتی قانون به روشنی درباره مسئولیت وزارت راه و وزارت بهداشت و قوه قضاییه و شهرداری صحبت کرده است و تنها در این زمینه شهرداری است که بارها و بارها اسنادی از نامه‌های تذکر به هیات مدیره البته رونوشت آنها به مراجع ذی‌ربط را رو کرده و فیلم سخنان شهردار بعد از حادثه جمهوری دو سال قبل نیز بر مسئولیت‌پذیری شهردار صحه می‌گذارد و دیگر ارگان‌ها که طبق ضوابط مسئول بوده‌اند تاکنون موضع‌گیری‌ای نکرده‌اند، چرا باید این هجمه برای شهردار ایجاد شود؟! آیا از این رویه نمی‌توان پی برد که عده‌ای بدون توجه به موارد قانونی و البته مستندات می‌خواهند موج‌سواری خود را از بحران ایجاد شده داشته و به نوعی با شهردار که احتمال می‌دهند در انتخابات رقیبشان شود تسویه حساب کنند؟!
اکنون فضای جامعه برای هضم این دعوای بی‌سند آماده نیست و مردم داغ عظیمی را بر دل دارند و بسیاری از خانواده‌ها گوششان را برای شنیدن اخباری که خبر امیدوارکننده‌ای از جگر گوشه‌شان باشد تیز کرده‌اند، الان اگر مردم بخواهند حرفی را بشنود می‌خواهند درباره نظرات قطعی که درباره حکم جلب پسر معاون رئیس‌جمهور و همچنین ارتباط برادر رئیس جمهور با مفسدان اقتصادی که صراحتا اعلام شده است بشنوند نه حرفهایی بر پایه اما و اگر بدور از انصاف! مردم هنوز حادثه هفت‌خوان را فراموش نکرده‌‌اند و بعد از گذشت دوماه هنوز حتی با وجود مشهود شدن تقصیرها و البته قطعی شدن درخواست نمایندگان برای برخورد با وزیر راه این جلسه برگزار نشده است!! آنها می‌خواهند مجازات مقصران واقعی را ببینند نه مقصران احتمالی!
اصلا شاید هم حق با شما بود و همه قصورها با شهردار بود اما الان قصاص قبل از جنایت نکنید و اجازه دهید حوادث بررسی شود، قالیباف که برخلاف عده‌ای که از پاسخگویی در مجلس طفره رفته و تلاش در به تاخیر انداختن حضور در صحن علنی دارند، خودش درخواست کرده که با حضور در صحن علنی ماجرا را برای مردم و نمایندگان شفاف و روشن توضیح دهد، او که از توضیح دادن و بررسی حادثه فرار نکرده مانند املاک نجومی که خودش برای بررسی توسط نهاد بی‌طرف پیش قدم شد، برخلاف حقوق‌های نجومی که به گواه سخنگوی دستگاه قضا از سوی دولت پیگیری نشده است.
اما معلوم نیست که چه جریانی با چه هدفی قصد تخریب او را دارد، قالیباف به دلیل شهردار بودن قطعا مسئولیتی در قبال پلاسکو داشته و نمی‌توان او را عاری از هر خطا و عیبی دانست اما این هم منصفانه نیست که همه قصورها، خطاها را بدون بررسی و شنیدن صحبت‌هایش به گردن او و مجموعه خدوم شهرداری بیندازیم. آن هم وقتی حداقل برای گلایه از امور شهری یک ۱۳۷ وجود دارد که زنگ بزنی و اعتراض کنی تا ظرف ۲۴ ساعت رسیدگی و از شما درباره رفع مشکل سوال شود، در حالی که درباره خیلی از مسایلی که به گردن ارگان‌های دیگر است نمی‌توانی تلفنی گزارش‌دهی، مثلا درباره آلودگی هوا و خسارت دیدن از این اتفاق با وجود قانونی که مسئولیت را متوجه دولت می‌داند چطور می‌توانی خسارتت را پیگیری کنی در حالی که دولت مدعی ابلاغ منشور حقوق شهروندی شده است! اصلا این حقوق را چطور می‌توانی پیگیری کنی؟
مصداق‌های عینی از رفتارهای مذکور زیاد است اما نمی‌خواهیم بیش از اینی که دوستان منتقد شهردار خاطر مردم را با انتشار اخبار تایید نشده مکدر کرده‌اند، مردم را ناراحت کنیم. بهتر است به جای تسویه حساب شخصی با کسی به رقابت جوانمردانه روی آورده و در زمان مقرر موضوع بررسی و البته با همه مقصران چه شهردار جزوشان بود و چه وزرا و چه هر نهاد و ارگان دیگری برخورد منطقی و قانونی و منصفانه داشته باشیم.
اگر اندکی صبر کنیم آنقدر که دود پلاسکو تمام شود و بتوان در فضای آرام نسبت قصور هر ارگان را مشخص کرد منصفانه‌تر می‌توان به نهادها و اشخاص حقیقی و حقوقی مقصر، تاخت و از آنها استیفای حق کرد. در همه مسایل فرار رو به جلو نتیجه نمی‌دهد مردم آنقدر از این فرارهای رو به جلو دیده‌اند که خودشان راحت‌تر می‌توانند قضاوت کنند چه کسی داعیه حق مردم را دارد و چه کسی برای نیفتادن تشت رسوایی‌اش مدام بر دیوار نفاق‌افکنی و گزافه‌گویی می‌کوبد. زمان همه چیز را حل می‌کند و آن موقع است که از روسیاهی باقی مانده راه گریزی نیست. حال باید دید آیا این افراد همچنان می‌خواهند بر طبل نفاق کوبیده یا در صف مردمی قرار گیرند که از حادثه دلخور و ناراحت هستند اما تا مشخص شدن مقصر یا مقصران اصلی این فاجعه صبر می‌کنند.
شاید بهتر باشد مشاوران این آقایان جریان بوق و کرنای بورسیه‌هایی که بعد مشخص شد چیزی در آن حد ادعایی نبوده را برای آنها یادآوری کنند تا بتوانند با اطلاع از آینده‌ای که احتمالا برایشان اتفاق می‌افتد مسیر درستی را برای برگزیدن بهترین راه که آنها را به روسیاهی نرساند انتخاب کنند. بر همین اساس بهتر است منصفانه‌تر قضاوت کرد و سخن گفت. 

حاشیه‌های جلسه شورای شهر تهران
در همین راستا اما جلسه شورای شهر پر بود از بحث‌های حاشیه‌ای و نگرانی دوربینی نشدن برخی تذکرات به قالیباف که بخشی از آنها را می‌خوانیم.
در جلسه شورای شهر تهران تذکر پیش از دستور نبود حافظی معترض این موضوع شد و چمران گفت: روز یکشنبه موضوعات پلاسکو مطرح شد و در همین حین حبیب کاشانی گفت روز یکشنبه دوربین نبوده است و چمران گفت الان دوربین است تذکر دوربینی است!
به گزارش مشرق، همچنین درگیری لفظی بین عباس جدیدی و محسن پیرهادی برای نوبت دهی در تذکرات پیش از دستور رخ داد. جدیدی با بلندگوی خاموش گفت: این چه بساطی است که راه انداختید آنجا برای نوبت‌دهی صندلی داغ است؛ ادب داشته باشید. پیرهادی نیز در پاسخ گفت: خودتان ادب داشته باشید. جدیدی پس از نطق میکروفن خاموش با پیرهادی روبوسی کرد.
تندگویان عضو دیگر شورا گفت: ما فرزندان شهدا و ایثارگر با نامه‌ای که به رئیس مجلس شورای اسلامی نوشته‌ایم درخواست‌گاه شهدای آتش‌نشان از شهدای خدمت به شهدای ایثارگر تغییر یابند و از تمام مزایا برخوردار شوند. از مطبوعات و رسانه‌ها و شورای شهر در خواست می‌کنیم ما را کمک کنند.
همچنین اقبال شاکری به حادثه پلاسکو اشاره کرد و گفت که شهرداری حتی یک نامه ۸ صفحه‌ای نیز درباره اقداماتی که باید در پلاسکو انجام دهد نوشته است و به ارگان‌های دولتی ارسال کرده است. معصومه آباد عضو دیگر شورا درخصوص بودجه آتش‌نشانی گفت: از بودجه ۱۲۰ میلیاردی آتش‌نشانی شهر تهران ۷۰ میلیارد محقق شده است و ۴۰ میلیارد تومان نیز تخصیص یافته است.

https://siasatrooz.ir/vdcc11qo.2bq4x8laa2.html
نام شما
آدرس ايميل شما
کد امنيتی