دوشنبه ۱۴ فروردين ۱۳۹۶ - ۲۲:۰۲
کد مطلب : 98853
نگاهی به پیام انتخاباتی رهبر معظم انقلاب در اجتماع زائران حرم رضوی

ایستادگی بر مردم‌سالاری دینی

ایستادگی بر مردم‌سالاری دینی

با شروع سال نو، در حالی که فرصت اندکی تا برگزاری انتخابات باقی مانده است رهبر معظم انقلاب در اجتماع عظیم زائران و مجاوران حرم مطهر رضوی علیه‌السلام به نکته‌ای ظریف و اساسی اشاره فرمودند که حاوی پیام دقیق و حکیمانه انتخاباتی بود.
حضرت آیت‌الله خامنه‌ای تأکید کردند: «در نظام اسلامی انتخابات یکی از دو رکن مردم‌سالاری دینی و باعث فخر ملت ایران در جهان است.
ایشان تلاش دشمنان برای نادیده گرفتن یا اتهام زدن به انتخابات ایران را نشانه اهمیت این موضوع دانستند و افزودند: انتخابات پدیده‌ای اقتدارآفرین و مایه عزت و آبروی بیشتر ملت ایران است. حضرت آیت‌الله خامنه‌ای با اشاره به مجذوب شدن مردم و صاحب‌نظران کشورهای مختلف به ایده امام راحل عظیم‌الشان یعنی مردم‌سالاری دینی یا همان جمهوری اسلامی خاطرنشان کردند: مردم‌سالاری دینی متکی برانتخابات است و ملت باید واقعاً در انتخابات بدرخشد.
رهبر انقلاب اسلامی، شرکت عمومی و حضور همه واجدان شرایط را در روز رأی‌گیری، خواسته اصلی و مهم خود اعلام و تأکید کردند: همه وارد شوند و انتخابات پرشوری را رقم بزنند.
ایشان با تأکید بر ضرورت عمل به مرّ قانون در انتخابات، نتیجه رأی ملت را هر چه که باشد معتبر و قانونی خواندند و افزودند: اینجانب هیچ‌گاه در انتخابات دخالت نمی‌کنم و نمی‌گویم مردم به چه کسی رأی بدهند یا ندهند اما اگر کسانی بخواهند در مقابل رأی ملت بایستند و با ایجاد مزاحمت رأی مردم را بشکنند، دخالت می‌کنم و در مقابل آنها خواهم ایستاد.
حضرت آیت‌الله خامنه‌ای با اشاره به تلاش برخی برای شکستن نتیجه رأی مردم در انتخابات سالهای ۷۶، ۸۴، ۸۸ و ۹۲ افزودند: به‌جز سال ۸۸ که برخی با اردوکشی در خیابانها تلاش خود را برای برهم زدن نتیجه انتخابات علنی کردند، در سالهای دیگر هم بعضی درصدد شکستن آرای ملت بودند اما اینجانب ایستادم و تأکید کردم نتیجه انتخابات هر چه باشد، باید محقق شود.»
در سال ۱۳۷۶ برخی از چهره‌های شاخص و مبرز که نگران حاکم شدن تجدیدنظرطلبان بر مقدرات کشور بودند، به دنبال راه‌حلی بعد از انتخابات دوم خرداد بودند که با ایستادگی و پافشاری رهبر معظم انقلاب بر تنفیذ رای مردم، راه به جایی نبردند.
سال ۱۳۸۴ دو کاندیدای ناکام در مرحله اول و دوم انتخابات یعنی کروبی و هاشمی به دنبال طرح تقلب و ابطال انتخابات بودند که بار دیگر به دلیل ایستادگی رهبر انقلاب به نتیجه نرسید.
سال ۱۳۸۸ یک جبهه قدرتمند سیاسی با حمایت خارجی به دنبال فتنه و ابطال رای مردم بود که با ایستادگی امام خامنه‌اي و مردم شکست خوردند.
در سال ۱۳۹۲ نیز رای ۰.۷ درصدی آقای روحانی تا حدی شکننده بود که گزینه‌هایی همچون بازشماری و هرگونه تشکیک می‌توانست انتخابات را دو مرحله‌ای کند؛ چنانچه برخی از مدیران دولت وقت نیز چنین نظری داشتند. اما ایستادگی رهبر انقلاب حتی بر دویست و اندی هزار رای روحانی، جلوه‌ای تمام عیار از مردم‌سالاری دینی شد.
از این اظهارات نکات مهمی به ذهن می‌رسد که لازم است همه مردم ایران آن را در انتخابات مورد تاکید و توجه قرار دهند.
اولین نکته آن است که به نظر می‌رسد با نزدیک‌تر شدن به موعد انتخابات عده‌ای در تلاش برای ایجاد فضای دوقطبی هستند و پیش‌بینی می‌کنند که نتیجه انتخابات مطابق رای و نظر این گروه نباشد لذا از حالا تلاش می‌کنند تا با تردیدها و سوء نظر، فضای انتخابات را مغشوش کنند که رهبری با توجه به این امر به این گروه هشدار دادند تا مراقب رفتار و اعمال خود باشند.
نباید فراموش کرد که الگوی مردم‌سالاری دینی که یادگار عظیم امام(ره) بود در انتخابات مردمی متجلی می‌شود و انتخابات یعنی احترام به رای و خواست مردم است.
مردمی که انقلاب کرده‌اند و به دنبال تعیین سرنوشت خود هستند، از طریق انتخابات به این آرمان گران‌سنگ می‌رسند، که لازمه آن محترم شمردن خواست و تعظیم در مقابل رای مردم است و رهبر انقلاب به عنوان هدایت‌گر جامعه، اجرای مر قانون و احترام به رای مردم را پیام انتخابات سال‌جاری دانستند.
رای مردم در نگاه ایشان اهمیت زیادی داشته و طبعا نادیده گرفتن آن قانون‌شکنی قلمداد شده و مهمتر اینکه اعلام کردند، خود در مقابل این قانون‌شکنی خواهند ایستاد. یعنی اینکه رهبری معظم انقلاب خود پاسدار رای مردم خواهند بود کمااینکه در سال ۸۸ نیز این گونه بود.
در بررسی سخنان ایشان در سال ۸۸ نیز به نکاتی مشابه این سخنان می‌توان رسید.
ایشان در دیدار با اعضای مجلس خبرگان رهبری در همان سال تاکید فرمودند که: «در فتنه‌های بعد از انتخابات۸۸، آن چیزی كه اساس قضیه است، این است كه رای مردم و حضور مردم از نظر یك عده‌ای نفی شد، مورد خدشه قرار گرفت، نظام تكذیب شد، مورد تهمت قرار گرفت.»
این نشان می‌دهد که در انتخابات توجه به رای مردم، احترام به مردم و تشخیص مردم است نکته‌ای که اصل مردم‌سالاری دینی بشمار رفته و حضرت امام(ره) نیز برآن تاکید داشتند.

انتخابات ایران فرمایشی نیست
همچنین این سخنان بیانگر این نکته است که انتخابات در کشور ما، به مانند برخی از کشورهای منطقه فرمایشی و دستوری نیست و انتخابات از پایه‌های نظام ما به شمار می‌رود و از همین رو رهبر معظم انقلاب بر حفظ و صیانت از آن تاکید وافری دارند.
این سخنان ایشان تاکید بر این نکته است که مردم‌سالاری دینی موضوعی تبلیغاتی و در حرف نیست بلکه باید در عمل به اثبات برسد و اثبات آن با شرکت و حضورو اراده مردم و ارتباط فکری، عقلانی و عاطفی آنها با تحولات کشور صورت می‌گیرد که همین امر عامل پایداری مردم ایران است.

انتخابات ایران آزاد است
نکته دیگر که از این سخنان می‌توان برداشت کرد این است که نتیجه انتخابات آزاد در جمهوری اسلامی ایران هر چه باشد قابل احترام است و این دومین نکته‌ در این بیانات بود که اصل اجرای قانونمند انتخابات بوده، فارغ از نتیجه آن که چه شخص و یا چه گروهی در آن پیروز باشد. ایشان با تاکید بر این نکته که میزان رأی مردم است و در برابر شکستن رأی مردم تا آخر ایستاده‌اند از سوی دیگر همواره درباره موضع‌گیری خود در مورد انتخابات تاکید کرده‌اند که بنده یک رأی دارم، آن را در صندوق می‌اندازم. به یک نفری رأی خواهم داد، به هیچ کس دیگر هم نخواهم گفت که به کی رأی بدهید، به کی رأی ندهید؛ این تشخیص خود مردم است.
در حقیقت انتخابات با سرنوشت مردم سر و کار دارد؛ بخصوص انتخابات ریاست جمهوری که سپردن قوه اجرائیه کشور به دست یک نفر و یک مجموعه است که کشور را برای مدت چند سال اداره کنند. بنابراین هریک از افراد کشور در به وجود آوردن این مجموعه سهمی دارد و هیچ‌کس نمی‌تواند این سهم را از وی دریغ کند.

دشمن شاد کن نباشید
در نهایت در این مسئله یک نکته وجود دارد و آن این است که همه باید در انتخابات در چارچوب قوانین حرکت کنند اگر کسی بخواهد پایش را خطوط قرمز بیرون بگذارد طبیعی است که مقام معظم رهبری با پشتوانه ملت در مقابل او بایستد. ایشان متذکر شدند که دخالت نکردن ایشان در انتخابات به این معنى نیست که اجازه دهند افرادى با قانون‌شکنى رأی مردم را زیر سؤال ببرند و در برابر آن بایستند و با دور زدن قانون بتوانند رأی مردم را بشکنند.
نباید فراموش کرد که به راه انداختن هرگونه اعتراض غیرقانونی و فتنه در کشور برای کشور هزینه ایجاد خواهد کرد و در حقیقت فلسفه وجودی این فتنه‌ها بی‌اعتنایی به آرای مردمی است که همان تفکر ضد دموکراسی بحساب می‌آید. در هر برهه‌ای سعی گردانندگان تبلیغات خصمانه استکبار جهانی بر این بوده است که حضور مردم را کمرنگ کنند؛ انگیزه مردم را کم کنند؛ همت آنها را، امید آنها را نسبت به انتخابات از بین ببرند یا کمرنگ کنند. از این‌رو سیاسیون ما باید بیاموزند که به قانون و قواعد انتخابات پایبند باشند و وقتى مردم به آن‌ها رأی نمى‌دهند نیز مانند وقتى که مردم به آن‌ها رأی مى‌دهند به رأی مردم احترام بگذارند.
آنچه در انتخابات بسیار مهم است، حضور عمومی مردم است؛ همه باید در انتخابات شرکت کنند؛ این یک وظیفه ملی است.

https://siasatrooz.ir/vdcc14qo.2bq4p8laa2.html
نام شما
آدرس ايميل شما
کد امنيتی