سه شنبه ۲ شهريور ۱۴۰۰ - ۲۱:۴۲
کد مطلب : 119338
همزمان با نشست گروه هفت و فرار اشغالگران مطرح شد

آمریکا و انگلیس پاسخگوی جنایاتشان در افغانستان باشند

آمریکا و انگلیس پاسخگوی جنایاتشان در افغانستان باشند
نشست گروه ۷ با محوریت افغانستان از یک سو و مواضع سران غرب از سوی دیگر در باب بحران افغانستان در حالی با محوریت اعمال تحریم و فشار بر طالبان بوده است که بسیاری از کشورها خواستار پاسخگویی و مجازات اشغالگران افغانستان به جرم ۲۰ سال کشتار در این کشور شده‌اند.
سفیر چین در سازمان ملل متحد درخواست کرد تا جنایات نظامیان آمریکا، انگلیس، استرالیا و سایر کشور‌ها در افغانستان مورد بررسی قرار بگیرد.ژانگ جون، سفیر چین در سازمان ملل متحد از شورای حقوق بشر این سازمان درخواست کرد تا نقض حقوق بشر توسط نظامیان آمریکا، انگلیس، استرالیا و سایر کشور‌ها در افغانستان را مورد بررسی قرار دهد.او همچنین خاطرنشان کرد که این کشور‌ها به دلیل جنایات نظامیان خود در افغانستان مسئول هستند و باید جوابگو باشند.نماینده چین در سازمان ملل متحد گفت: «آمریکا و سایر کشورها تحت پرچم دموکراسی و حقوق بشر، مداخلات نظامی را در سایر کشورهای مستقل انجام می دهند و ساختار سیاسی خود را به کشورهایی با تاریخ و فرهنگ بسیار متفاوت تحمیل می کنند.»
ژانگ جون در ادامه افزود که تقریباً ۲۰ سال حضور نظامی در افغانستان به جهان نشان داد که قدرت نظامی نه تنها راه حل این بحران نیست، بلکه صدمات جبران ناپذیری به ثبات منطقه‌ای و حقوق بشر وارد کرده است.سایت افشاگر ویکی لیکس سال ۲۰۱۰ نیز اسنادی از جنایات نظامیان متحدان ناتو مانند قتل‌های بی شمار غیرنظامیان که در طول این ۲۰ سال حضور نظامی در افغانستان اتفاق افتاده، منتشر کرد.
در این میان طبق گزارش رویترز، نشست سران هفت کشور برتر اقتصادی جهان (گروه هفت)، در حالی برگزار شد که تحولات اخیر افغانستان تنش‌ها بین‌ واشنگتن و دیگر پایتخت‌های غربی را تشدید کرده است.
خبرگزاری رویترز گزارش کرد که نحوه خروج از افغانستان، ۲۰ سال پس از حمله ایالات متحده برای خلع طالبان از قدرت در افغانستان پس از حملات ۱۱ سپتامبر ۲۰۰۱، تنش‌ها بین‌ واشنگتن و دیگر پایتخت‌های غربی را تشدید کرده است و ناراحتی‌هایی در خصوص زمان و نحوه خروج بین طرف‌ها به وجود آمده است.
جاستین ترودو نخست وزیر کانادا از موضع انگلیس که ممکن است برقراری تحریم‌هایی عليه گروه طالبان در افغانستان را خواستار شود، پشتیبانی کرد.
در این میان معاون رهبری طالبان گفت: رایزنی‌های جدی بین شورای رهبری، دفتر سیاسی و مقامات بخش امنیتی طالبان در جریان است و دولت جدید تشکیل و به زودی اعلام می‌شود.مولوی محمد یعقوب مجاهد در گفت‌وگو با رادیو شریعت گفت که رایزنی‌های جدی بین رهبری طالبان، شورای رهبری، دفتر سیاسی، مقامات بخش امنیتی و سایر رهبران در جریان است و دولت جدید تشکیل و به زودی اعلام می‌شود.
از سوی دیگر عمران خان نخست‌وزیر پاکستان گفت: جامعه بین الملل باید نیازهای اولیه مردم و دولت افغانستان برای دستیابی به ثبات اقتصادی، صلح، آشتی و راه حل سیاسی جامع در این کشور را برآورده کنند.
رئیس کمیسیون اروپا اعلام کرد اتحادیه اروپا کمک به افغان‌ها را به ۲۰۰ میلیون یورو افزایش می‌دهد.
«بن والاس» وزیر دفاع انگلیس اذعان کرد که تمدید مهلت ۳۱ اوت (نهم شهریور) تخلیه از افغانستان «بعید» است. اظهارات او در حالی بیان شده که «بوریس جانسون» نخست‌وزیر انگلیس-- به همراه سایر رهبران گروه هفت--می‌کوشد تا با لابی کردن با رئیس‌جمهور آمریکا زمان بیشتری برای خروج شهروندان خارجی و متحدان افغان آن‌ها از افغانستان بخرد. اما ادم شیف رئیس کمیته اطلاعات مجلس نمایندگان آمریکا علی‌رغم هشدارهای اخیر طالبان گفت که خروج از افغانستان تا ضرب‌الاجل ۹ شهریور بسیار غیرمحتمل است.بر اساس اعلام مقامات ایتالیا، طی روزهای گذشته و همزمان با افزایش تقاضای شهروندان افغانستان برای خروج از این کشور، حدود ۲ هزار مهاجر افغان از کابل به ایتالیا رسیدند.

یک هفته پس از حضور طالبان در کابل و درخواست این گروه برای بازگشت کارمندان به محل کار خود، همچنان بسیاری از ادارات و وزارتخانه‌ها تعطیل است.به نوشته آریانیوز، یک هفته پس از حضور طالبان در کابل و درخواست این گروه برای بازگشت کارمندان به محل کار خود، همچنان بسیاری از ادارات و وزارتخانه‌ها تعطیل است.طبق این گزارش، مردم کابل نیز خواستار بازگشایی ادارات دولتی هستند. «جیک سالیوان» مشاور امنیت ملی کاخ سفید شامگاه دوشنبه گفت روند خروج اتباع خارجی از فرودگاه کابل، بسیار پیچیده و خطرناک است.سالیوان طی نشست خبری در کاخ سفید، اظهار داشت: «ما آماده هرگونه عملیاتی هستیم که ممکن است توسط داعش، القاعده یا سازمان تروریستی دیگری در افغانستان انجام شود».
به نوشته وبگاه اطلاع‌رسانی کاخ سفید، وی درباره روند تخلیه اتباع خارجی از فرودگاه کابل توضیح داد: «ما در حال برداشتن گام‌های مهمی هستیم و یک هفته پیش هیچکس انتظار نداشت که بتوانیم ۳۷ هزار نفر را تخلیه کنیم».این مقام آمریکایی با بیان اینکه روند خروج از افغانستان «پیچیده، خطرناک و با چالش‌های زیادی روبه‌رو است»، ادامه داد: «ما در مورد همه جنبه‌های خروج و عملیات خود در داخل فرودگاه با طالبان مشورت می‌کنیم».در این میان صدراعظم آلمان با «تمیم بن حمد آل ثانی» امیر قطر تماس گرفت و دو طرف در خصوص اوضاع افغانستان و روابط دو جانبه گفت و‌گو کردند.
https://siasatrooz.ir/vdcc1oqs42bqs18.ala2.html
نام شما
آدرس ايميل شما
کد امنيتی