جمعه ۲۲ مرداد ۱۴۰۰ - ۲۱:۰۰
کد مطلب : 119239
همزمان با پیشروی طالبان آمریکا و انگلیس از اعزام نیرو به کابل خبر دادند

اشغالگران به دنبال لیبیاییزه کردن افغانستان

اشغالگران به دنبال لیبیاییزه کردن افغانستان
سیاستهای بحران‌ ساز و تحرکات آمریکا و متحدانش برای ناامن سازی همسایگان افغانستان در حالی زمینه ساز پیشروی طالبان شده است که همزمان این کشورها برآنند تا با اعزام نیرو به کابل و به تعادل کشاندن جنگ و حتی سرنگون سازی دولت مرکزی کابل این کشور را به سرنوشت لیبی دچار سازند.
آمریکا و ناتو در حالی یک ماه پیش خروج نیروهایشان از افغانستان را تسریع کردند که این اقدام بدون پشتوانه حمایتی از ارتش افغانستان و البته همراه با توافقاتی با طالبان بود. روندی که نتیجه آن را اوج گیری بحران ناامنی و حتی داخلی برای کسب قدرت میان طالبان و دولت مرکزی به ریاست اشرف غنی بوده است. هر چند که اشغالگران برآنند تا افغانستان را گرفتار جنگ داخلی معرفی نمایند اما نوع رفتار اشغالگران نظیر بازگشت نیروهای نظامی به کابل و نیز سیاست‌های دوگانه آنها در قبال طالبان و وضعیت جنگی افغانستان بیانگر سناریوی آنها برای تبدیل افغانستان به لیبی دیگر است تا دامنه این بحران سراسر منطقه را فراگیرد.
در همین چارچوب منابع خبری افغانستان اعلام کردند که وزیران خارجه و دفاع آمریکا در تماس تلفنی با محمداشرف غنی رئیس جمهوری این کشور از وی خواست برای رسیدن به صلح استعفا دهد.
همچنین وزیر دفاع انگلیس ضمن هشدار درباره بدتر شدن اوضاع در افغانستان، درخصوص بازگشت القاعده به این کشور ابراز نگرانی کرد.انگلیس هم زمان با پیشروی گسترده نیروهای طالبان در سراسر افغانستان، اعلام کرد که برای تضمین خروج امن دیپلمات ها، نظامیان، شهروندان و تا چهار هزار تن از کارکنان افغان انگلیس از افغانستان، فوری ۶۰۰ نظامی دیگر به این کشور اعزام خواهد کرد.
همچنین سخنگوی وزارت دفاع آمریکا گفته ۳۰۰۰ نظامی ارتش آمریکا طی ساعات آینده در کابل مستقر خواهند شد.
در این میان طالبان که طی کمتر از ۱۰ روز مرکز ۱۴ ولایت در افغانستان را تحت کنترل درآورده است، برای سقوط شهر مهم و استراتژیک مزارشریف در شمال این کشور حملات خود را تشدید کرده است.
از سوی دیگر، پس از اظهارات «عمر شیرزاد» والی ارزگان در جنوب افغانستان به نظر می‌رسد که شهر «ترینکوت» مرکز این ولایت نیز سقوط کرده است.والی ارزگان گفته بود که مردم و بزرگان خواسته‌اند تا برای جلوگیری از تلفات بیشتر و عدم آسیب به شهرها با طالبان جنگ نکند. وزارت امور خارجه آلمان، فرانسه و انگلیس از شهروندان خود در خاک افغانستان درخواست کردند فوراً این کشور را ترک کنند.
در این میان ماس وزیر خارجه آلمان تأکید کرد در صورتیکه طالبان بر افغانستان مسلط شود، کشورش کمک به این کشور غرب آسیا را قطع می‌کند. از سوی دیگر عبدالله عبدالله رییس شورای عالی مصالحه ملی افغانستان از سپردن طرح دولت این کشور برای خروج از بحران کنونی به قطر خبر داد.
همزمان با تشدید جنگ و خشونت در افغانستان، دفتر هماهنگی امور کمک‌های بشری سازمان ملل متحد اعلام کرد در ۶ ماه نخست سال جاری بیش از ۳۰۰ هزار نفر آوراه شده‌اند.شبکه «الجزیره» به نقل از یک منبع دولت افغانستان گزارش داد که این دولت برای توقف خشونت‌ها در افغانستان، به طالبان پیشنهاد تقسیم قدرت داده است.شورای امنیت سازمان ملل در حال بحث در خصوص پیش‌نویس بیانیه‌ای است که حملات طالبان را به شهرها و شهرک‌هایی که منجر به تلفات بالای غیرنظامیان می‌شود، محکوم و این گروه را به تحریم تهدید می‌کند. میچ مک‌کانل رهبر جمهوری‌خواهان سنا ضمن غیرمسئولانه خواندن سیاست رئیس‌جمهور آمریکا در قبال افغانستان، خواستار اعزام نیروهای بیشتری به این کشور شد.
«عمران خان»، نخست وزیر پاکستان به نقل از رهبران طالبان، گفته است تا زمانی که اشرف ‏غنی در قدرت باشد، این گروه حاضر به گفت‌وگو نخواهد شد‎.‎
از سوی دیگر کمیساریای عالی پناهندگان سازمان ملل از کشورهای همسایه افغانستان خواست با توجه به تشدید درگیری‌ها در این کشور، مرزهای خود را به روی پناهجویان افغان باز نگه دارند.سازمان ملل از کشورهای همسایه افغانستان خواست مرزهای خود را با توجه به تشدید درگیری‌ها در افغانستان باز نگه دارند و در خصوص کمبود قریب‌الوقوع غذا و نیاز بسیاری از افغان‌ها به پناهندگی در سطح بین‌المللی هشدار داد.
https://siasatrooz.ir/vdcc1oqso2bqsi8.ala2.html
نام شما
آدرس ايميل شما
کد امنيتی