دوشنبه ۳ آذر ۱۳۹۳ - ۰۰:۱۰
کد مطلب : 90103
اولين انتخابات رياست جمهوري تونس با ۲۲ نامزد برگزار شد

۲۲ نامزد در انتظار كرسي بن علي

۲۲ نامزد در انتظار كرسي بن علي

انتخابات ریاست جمهور تونس، ديروز در حالي با حضور ۲۲ نامزد برگزار شد كه مردم با حضور پاي صندوق‌هاي راي بر اجراي دموكراسي بومي بدون دخالت خارجي تاكيد كردند.
تونس كه در سال ۲۰۱۰ اولين جرقه‌اي بيدار اسلامي را روشن چندي پيش با برگزاري انتخابات پارلماني نشان داد كه به دنبال رسيدن به يك دموكراسي بومي است كه البته نقش جريان‌هاي اسلام‌گرا در اين عرصه بسيار مشهود بوده است. ديروز مردم بارديگر پاي صندوق‌هاي راي رفتند تا انتخاب رئيس‌جمهور را به عنوان بخش ديگري از تحقق دموكراسي مردمي محقق سازند.
اولین انتخابات ریاست جمهوری تونس، پس از سقوط رژیم «زین‌العابدین بن‌علی» رئیس‌جمهور سابق تونس، ديروز برگزار شد. به گزارش شبکه تلویزیونی رسمی «تونس»، پنج میلیون شهروند تونس بايد به پای صندوق‌های رأی بروند تا پس از سقوط رژیم «زین‌العابدین بن‌علی» دیکتاتور سابق این کشور، از طریق رأی گیری مستقیم نخستین رئیس‌جمهور خود را برگزینند. وزارت کشور تونس گفته است که این انتخابات در سایه تدابیر شدید امنیتی برگزار خواهد شد؛ چراکه گروه‌های تروریستی تهدید کرده‌اند که اجازه نخواهند داد این انتخابات برگزار شود.
از سوی دیگر، «بی‌بی‌سی» عربی نیز گزارش داد، این انتخابات پس از انتخابات پارلمانی برگزار می‌شود که در ماه جاری برگزار شد و حزب سکولار «نداء تونس» موفق نشد اکثر کرسی‌های پارلمان را از آن خود کند در انتخابات ریاست جمهوری تونس ۲۷ نامزد رسما ثبت‌نام کرده‌اند (که پنج نفرشان انصراف داده‌اند) و در آن نیز شماری از سران رژیم بن علی حضور دارند.
از جمله معروفترین نامزدهای انتخابات تونس می‌توان به «الباجی قائد السبسی» رئیس حزب نداء تونس و «منصف المرزوقی» رئیس‌جمهور کنونی و موقت این کشور اشاره کرد. سال ۲۰۱۱ پس از انقلاب مردم، مجلس ملی مؤسسان مرزوقی را به عنوان رئیس‌جمهور موقت انتخاب کرده بود تا انتخابات ریاست جمهوری برگزار شود. حزب «النهضه» تونس به ریاست «راشد الغنوشی» نامزدی را برای این انتخابات معرفی نکرد و از طرفداران خود خواست به کسی رأی دهند که مشوق دموکراسی باشد و اهداف انقلاب را درک کند.
کمیته عالی انتخابات تونس در بیانیه‌ای اعلام کرد که در انتخابات ریاست جمهوری تونس در داخل کشور ۵۰ هزار نفر مسئول نظارت بر حوزه‌های رای‌گیری هستند.
انتخابات ریاست جمهور تونس در حالی برگزار شد که پنج نفر از نامزدها کناره‌گیری خود را از انتخابات به نفع سایر کاندیداها اعلام کردند. کناره‌گیری‌هایی که تا حدودی چهره پیروز انتخابات را مشخص می‌کند.
در این انتخابات ۲۷ نامزد از جمله «منصف المرزوقی» رئیس‌جمهور کنونی، «الباجی قائد السبسی» رئیس حزب «نداء تونس» و شماری از وزرای رژیم سابق تونس حضور دارند.
روزنامه فرامنطقه‌ای «الحیاة» گزارش داد، با وجود اینکه ۵ نامزد از جمله رئیس بانک مرکزی از انتخابات کناره‌گیری کردند، ولی قانون انتخابات، کناره‌گیری آنها را به رسمیت نمی‌شناسد و آنها را به عنوان نامزد رسمی انتخابات قلمداد می‌کند.
اسامی نامزدهای کنونی انتخابات به شرح ذیل است:
۱- منصف المرزوقی: حقوقدان و مؤسس حزب «المؤتمر من أجل الجمهوریة». مجلس ملی مؤسسان که از انتخابات ۲۳ اکتبر ۲۰۱۱ سر برآورد، وی را به عنوان رئیس‌جمهور با اختیارات محدود در مقابل اختیارات بسیار نخست‌وزیر برگزید.
۲- الباجی قائد السبسی: رئیس حزب نداء تونس که رقیب اصلی حزب «النهضه» است. السبسی ۸۷ ساله مسن‌ترین نامزد در این انتخابات است. وی در دوران «الحبیب بورقیبه» رئیس‌جمهور فقید تونس که از ۱۹۵۶ تا ۱۹۸۷ عهده‌دار ریاست جمهوری این کشور بود، مسئولیت‌های داخلی و خارجی را در کارنامه خود دارد. السبسی سال‌های ۱۹۹۰ و ۱۹۹۱ ریاست پارلمان تونس را بر عهده دارد.
۳- سلیم الریاحی: کارگزار ثروتمند تونس و رئیس «النادی الافریقی» یکی از باشگاه‌های قدیمی فوتبال در این کشور است. حزب وی «الاتحاد الوطنی الحر» در انتخابات پارلمانی تونس پس از حزب‌های نداء تونس و النهضه در جایگاه سوم قرار گرفت و ۱۶ کرسی را در پارلمان از آن خود کرد.
۴- حمه الهمامی: رهبر « الجبهه الشعبیه» که در انتخابات پارلمانی با کسب ۱۵ کرسی، در جایگاه چهارم قرار گرفت. این حزب متشکل از ائتلاف میان ۱۰ حزب اصولگرا و ناسیونالیسم تونس است. وی یکی از سران مخالف با زین‌العابدین بن‌علی بود.
۵- کلثوم کنّو:‌ وی به عنوان قاضی فعالیت می‌کند و تنها زنی است که به صورت مستقل در این انتخابات شرکت کرده است. وی پس از انقلاب تونس رئیس «انجمن قاضیان تونس» تونس بود.
۶- کمال مرجان: آخرین وزیر خارجه در دوران دیکتاتور بن‌علی و یکی از ۶ مسئول سابقی که در رژیم سابق در انتخابات ریاست جمهوری شرکت کرده‌اند. وی پس از سرنگونی رژیم بن‌علی، از اینکه در آن رژیم فعالیت می‌کرده است از مردم عذرخواهی کرد. مرجان حزب «المباردره»‌را تأسی کرد و مدعی است که این حزب طبق اندیشه‌های «بورقیب» شکل گرفته است. این حزب نیز در انتخابات پارلمانی ۳ کرسی را از آن خود کرد.
اما «محمد الحامدی»، «عبد‌الرحیم الزواری»، «نور‌الدین حشاد»، «مصطفى کمال النابلی» و «عبد‌الرؤوف العیادی» پنج نامزدی هستند که از انتخابات کناره‌گیری کردند.
با کناره‌گیری برخی کاندیداها به نفع دیگری و همچنین عدم معرفی کاندیدا از سوی جنبش النهضه تونس به عنوان بزرگترین جنبش فعال سیاسی پس از سقوط حکومت بن‌علی تا حدودی چهره نامزد و احزاب پیروز در انتخابات و همچنین سمت و سوی سیاسی نفر پیروز این انتخابات مشخص شد. تعدادی از شخصیت‌های تونسی با حضور در مراکز رأی‌گیری رأی خود را به صندوق انداختند.
همزمان با آغاز نخستین انتخابات ریاست جمهوری تونس بعد از سقوط زین‌العابدین بن‌علی دیکتاتوری مخلوع این کشور، تعدادی از شخصیت‌ها و نامزدهای این انتخابات با حضور در مراکز اخذ رأی، رأی خود را به صندوق انداختند.راشد الغنوشی رهبر حزب النهضه تونس که در این انتخابات از نامزد خاصی حمایت نکرده است، در یکی از مراکز اخذ رأی حضور یافت و رأی خود را به صندوق انداخت.
الباجی قائد السبسی رهبر حزب سکولار ندای تونس که مسن ترین نامزد این انتخابات است رأی خود را به صندوق انداخت. وی هنگام انداختن رأی خود به صندوق گفت: به رأی مردم احترام می‌گذارم.
همزمان با آغاز انتخابات ریاست جمهوری در تونس، الجزایر ۷ هزار نظامی را در مرزهای این کشور با تونس مستقر کرد.
وبگاه خبری «البدع» قطر، گزارش داد، برخی از گزارش‌های رسانه‌ای نشان می‌دهد که الجزایر برای حفظ امنیت مرزهای مشترک میان تونس و الجزایر حدود ۷ هزار نیروی ویژه نظامی خود را در مرزها مستقر کرده است. به گزارش این وبگاه، این اقدام در چارچوب عملیات مشترکی برای حفظ امنیت مرزهای میان دو کشور در جریان انتخابات ریاست جمهوری صورت می‌گیرد که امروز در تونس آغاز شده است.
الجزایر و تونس با مشارکت شماری از افسران خود، یک هسته استعلام و تجقیق را تشکیل داده‌اند تا گروه‌های نظامی را تعقیب کنند که در مناطق مشترک مرزی فعالیت می‌کند. الجزایر و تونس چندی پیش تصمیم گرفتند علیه گروه‌های تروریستی مسلح موجود در مرزهای دو کشور، فعالیت نظامی را آغاز کنند.

https://siasatrooz.ir/vdcc1sqo.2bqxx8laa2.html
نام شما
آدرس ايميل شما
کد امنيتی