سه شنبه ۵ مرداد ۱۳۹۵ - ۰۰:۳۴
کد مطلب : 96468
شایعاتی که این روزها تکذیب می‌شود ولی...

سازمان مدیریت، چگونه مدیریت می‌شود؟

سازمان مدیریت، چگونه مدیریت می‌شود؟

یکی دو روز پیش برخی منابع آگاه خبر دادند که براساس مصوبه شورای عالی اداری دو سازمان «امور اداری و استخدامی» و «برنامه و بودجه» ایجاد می‌شود.
این منابع به جلسه این هفته شورا اشاره داشتند و معتقد بودند اگر چه عمر زیادی از سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی کشور نمی‌گذرد، اما براساس این مصوبه سازمان امور اداری و استخدامی احیاء و سازمان دیگر هم تحت عنوان سازمان برنامه و بودجه ایجاد خواهد شد. حتی در میان گمانه‌زنی‌ها نام چند گزینه برای ریاست سازمان های جدید التاسیس دکتر محمدعلی عفتی داریانی، دکتر علی صفدری و دکتر پاسوار نیز مطرح شد.
براساس این گزارش آبان‌ماه سال ۹۳ شورای عالی اداری با موافقت اعضای وقت با ایجاد سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی کشور موافقت کرد. این در حالی است که در دولت دهم ضمن انحلال سازمان مدیریت دو معاونت برنامه‌ریزی و نظارت راهبردی و معاونت توسعه مدیریت و سرمایه انسانی رئیس‌جمهور تشکیل شده بود.
ایجاد و تشکیل سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی کشور برای اولین‌بار به مصوبه شورای عالی اداری در اسفند سال ۱۳۷۸ باز می‌گردد، زمانی که ۲ سازمان امور اداری و استخدامی کشور و سازمان برنامه و بودجه ادغام شدند و عملاً تشکیلات سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی کشور از سال ۷۹ شروع به کار کرد.
این سازمان تا سال‌ها به فعالیت خود ادامه داد، اما با روی کار آمدن دولت نهم عملاً پس از ۸ سال از مصوبه تشکیل سازمان به دستور رئیس‌جمهور و به دلایل مختلف، مجدداً تفکیک و این بار به دو معاونت برنامه‌ریزی و نظارت راهبردی و معاونت توسعه مدیریت و سرمایه انسانی تغییر نام داد، تا هرکدام بخشی از وظایف محوله را برعهده بگیرند.
آن زمان با این استدلال که سازمان مدیریت کمکی به دولت نکرده و مانع تسریع در امور جاری کشور است، علاوه بر آن گفته شد، رئیس‌جمهور از اختیارات قانونی خود برای این سازمان در قالب دو معاونت برنامه‌ریزی کرده است.
با این حال منتقدان به این شیوه کار ایراد گرفته و از فروپاشی نظام یکپارچه مدیریت و برنامه‌ریزی انتقاد می‌کردند.
با روی کار آمدن دولت یازدهم یکی از وعده‌های ۱۰۰ روزه رئیس‌جمهور احیای سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی کشور بود و این بار روحانی براساس اصل ۱۲۶ قانون اساسی در دی‌ماه سال ۹۳ معاونت برنامه‌ریزی و نظارت راهبردی و توسعه مدیریت و سرمایه انسانی سازمان را ادغام و سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی کشور احیا کرد.
اما حالا شایعاتی مبنی بر عمر کوتاه احیای سازمان مدیریت به گوش می‌رسد. در عین حال مشاور رئیس سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی کشور تشکیل دو سازمان «امور اداری و استخدامی» و «برنامه و بودجه» را رد کرد و گفت: موضوع دوپاره‌شدن سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی کشور مطرح نیست و بحث‌هایی که در این خصوص مطرح شده است شایعه و فضاسازی رسانه‌ای است.
اما علی‌رغم تکذیب مشاور نوبخت، برخی منابع مدعی هستند که این موضوع در جلسه شورای عالی اداری به تصویب رسیده است، اما مسئولان تلاش دارند تا با اعلام بی‌سر و صدای آن به افکارسنجی پرداخته و نظر مردم و نخبگان را جویا شوند. به هرحال دوپاره کردن سازمان مدیریت و تبدیل آن به دو سازمان مجزا از هم برای دولت عوارضی را به همراه خواهد داشت، چراکه یکی از نقدهای دوران انتخابات سال ۹۲ آقای روحانی به دولت قبل، انحلال سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی کشور بود که در آن زمان هم به صورت دو معاونت اداره می‌شد. حالا تکرار آن اتفاقات می‌تواند موید تصمیم درست قبلی‌ها و البته دنده عقب فعلی‌ها باشد.

https://siasatrooz.ir/vdcc40qo.2bqee8laa2.html
نام شما
آدرس ايميل شما
کد امنيتی