سه شنبه ۴ شهريور ۱۳۹۳ - ۲۳:۰۲
کد مطلب : 88818

مجلس تکلیف کاندیداهای شورای نظارت بر صدا و سیما را تعيين كرد

مجلس تکلیف کاندیداهای شورای نظارت بر صدا و سیما را تعيين كرد

تعیین کاندیدای شورای نظارت بر صدا و سیما، طرح اصلاحی کمیسیون اجتماعی، تعیین تکلیف استخدامی معلمان حق‌التدریس و آموزش‌یاران نهضت سوادآموزی، تعیین عضو ناظر مجلس در هیات نظارت اندوخته اسکناس از جمله مهم ترین مباحث مطرح شده در جلسه علنی مجلس بود.
با تصمیم کمیسیون فرهنگی جمشید جعفرپور، مفید کیایی‌نژاد، سید‌رمضان شجاعی‌کیاسری، بیژن نوباوه و نصرالله پژمان‌فر به عنوان کاندیداهای عضویت در شورای نظارت بر صدا و سیما به صحن علنی مجلس معرفی شدند.
با در دستور کار قرار گرفتن انتخاب ناظرین مجلس در شورای نظارت بر صدا و سیما، نمایندگان از بین ۵ کاندیدای معرفی شده از سوی کمیسیون فرهنگی ۲ نفر را برای عضویت در این شورا انتخاب خواهند کرد.

مصوبات شورای عالی اشتغال با تایید رئیس‌جمهور قابل اجرا است
همچنين نمایندگان مجلس برای رفع ایراد شورای نگهبان به طرح الحاق موادی به قانون تشکیل شورای اشتغال مقرر کردند که مصوبات این شورا با تایید رئیس‌جمهور قابل اجرا باشد. در جلسه علنی ديروز بررسی ایرادات شورای نگهبان به طرح الحاق موادی به قانون تشکیل شورای اشتغال در دستور کار مجلس شورای اسلامی قرار گرفت.
پیش از این نمایندگان با تصویب این طرح مقرر کرده بودند که سرپرست کمیته امداد با داشتن حق رأی بتواند در شورای عالی اشتغال عضو شود که شورای نگهبان این طرح را مغایر با ماده ۶۰ قانون اساسی دانست.
نمایندگان مجلس با اضافه کردن عبارتی به ماده‌ای از این قانون مقرر کردند که مصوبات شورای عالی اشتغال با تایید رئیس‌جمهور قابل اجرا باشد، بدین ترتیب سرپرست کمیته امداد نیز می‌تواند ضمن عضویت در شورای عالی اشتغال حق رای نیز داشته باشد.
همچنين در جلسه علني روز گذشته در مجلس که محمدرضا باهنر ریاست آن را برعهده داشت، انصراف رسایی از طرح سوالش از وزیر نفت اعلام شد.
باهنر در اين‌باره گفت: این سوال درباره استخدامی‌های وزارت نفت بود و وزیر نفت با بیان این که مجوز استخدامی یک هزار و ۲۰۰ نفر را دریافت کرده است و این افراد را استخدام می‌کند، آقای رسایی از طرح سوال خود در جلسه علنی ديروز مجلس منصرف شد.
محمدرضا تابش رئیس فراکسیون محیط‌زیست نيز گزارشی از هفدهمین مجمع عمومی کنفرانس نمایندگان مجالس کشورهای حوزه آسیا - اقیانوسیه که با موضوع محیط‌زیست و توسعه پایدار در تهران برگزار شد، ارائه کرد. 

مخالفت مجلس با افزايش حقوق‌بگيران
نمایندگان مجلس همچنين کلیات طرح الحاق یک تبصره به ماده ۱۸ قانون تعیین تکلیف استخدامی معلمان حق‌التدریس و آموزش‌یاران نهضت سوادآموزی در وزارت آموزش و پرورش را مورد بحث و بررسی قرار دادند.
تعداد زیادی از نمایندگان موافق تصویب این طرح بودند بطوری که نه اخطار احمد توکلی درخصوص داشتن بار مالی این طرح از سوی نمایندگان وارد دانسته شد و نه مخالفت‌های کمال‌الدین پیرموذن و غلامرضا مصباحی‌مقدم مورد پذیرش نمایندگان قرار گرفت و نه درخواست سلب یک فوریت این طرح با اقبال نمایندگان مواجه شد. اما در نهایت کلیات این طرح که به علت مغایرت با قانون برنامه پنجم توسعه نیازمند کسب دو سوم آرای نمایندگان بود، به تصویب نرسید.
بر‌اساس ماده واحده این طرح، تبصره ۱۰ به ماده ۱۷ قانون فوق‌الذکر اضافه می‌شود و بر‌اساس آن وزارت آموزش و پرورش مکلف است مربیان پیش‌دبستانی و نیروهای خرید خدمت را که در اولویت استخدام قرار دارند، منحصرا و بدون رعایت ماده ۸ این قانون تا زمان اجرای قانون الحاق دو تبصره به ماده ۱۷ قانون تعیین تکلیف استخدام معلمان حق‌التدریس و آموزش‌یاران نهضت سوادآموزی در وزارت آموزش و پرورش را به صورت حق‌التدریس به کار گیرد. بار مالی ناشی از این امر از محل حق‌التدریس کارکنان رسمی وزارت آموزش و پرورش تعیین می‌شود.
احمد توکلی عضو کمیسیون برنامه و بودجه ضمن ابراز تاسف از عدم تعیین تکلیف معلمان حق‌التدریس بیان کرد تصمیمی که امروز می‌خواهد گرفته شود انتها ندارد و از زمان مجلس هفتم دنبال آن بوده‌ایم و باید برای این افراد فکری شود.
توکلی در این زمینه عنوان کرد: هزینه‌های استخدام هشت هزار نفر با احتساب حقوق یک میلیون تومان در ماه سالانه ۷۲۰ میلیارد تومان است در حالی که از ۱۱ هزار میلیارد تومان بودجه عمرانی که باید در سه ماه اول سال تخصیص می‌یافت، تنها ۳۲۰ میلیارد تومان تخصیص یافته است و با این بودجه که قدرت ندارد، نباید هزینه‌های جاری ایجاد کرد چرا که با اصل ۷۵ قانون اساسی مغایر است.
علی لاریجانی اخطار احمد توکلی را وارد دانست و به رای گذاشت اما نمایندگان اخطار وی را وارد ندانستند و از مجموع ۲۰۸ نماینده حاضر در جلسه علنی مجلس، ۹۲ نماینده به آن رای موافق دادند، ۸۸ نماینده رای مخالف و سه نماینده رای ممتنع دادند.

تعیین عضو ناظر در هیات نظارت اندوخته اسکناس
نمایندگان در جلسه علنی ديروز مجلس، سیدسعید زمانیان‌دهکردی نماینده مردم شهرکرد و سید‌محمد‌حسین میرمحمدی نماینده گلپایگان و خوانسار را از مجموع ۱۸۹ رای ماخوذه با ۱۲۸ رای به عنوان عضو ناظر مجلس در هیات نظارت اندوخته اسکناس برگزیدند.
محمد‌رضا رضایی‌کوچی در نطق میان دستور جلسه علنی ديروز اعلام کرد: شرایط اقتصادی بخش عمده‌ای از جمعیت شهری و روستایی به گونه‌ای است که لازم است دولت در حوزه اقتصادی با حرکتی گسترده‌تر و سریع‌تر برنامه‌های خود را اجرایی کند. وی تصریح کرد: دولت باید با مدیریت منابع کشور و با تکیه بر توان داخلی، برای خروج از رکود اقتصادی و کاهش تورم همت‌ها را مضاعف کند.
نماینده مردم جهرم در بخش دیگری از سخنان خود به مساله کم‌آبی اشاره کرد و گفت: بحران کم‌آبی در کشور و در چند استان به طور خاص وارد مرحله تازه‌ای شده است که برای کنترل این شرایط لازم است برنامه‌ریزی‌های مناسب انجام شود.
نماینده مردم سراب در مجلس اظهار داشت: امروز نظام بانکی کشور چه در عرصه بانکداری مرکزی و چه عرصه عملکرد شبکه بانکی کشور با مشکلات و مسائل عدیده‌ای نظیر ساختار ناکارآمد بانک مرکزی، وجود موسسات اعتباری قارچ‌گونه و غیر‌قانونی، وجود نرخ‌های بالای بانکی، مطالبات معوق بسیار زیاد و روزافزون بانکی که همچون باتلاقی اکثر بانک‌ها را به ورطه ورشکستگی سوق داده، مواجه هستند که باید با تعامل ۳ جانبه دولت، مجلس و شبکه بانکی رفع شود.

دولت به وضعیت زلزله‌زدگان به طور جدی‌تر رسیدگی کند
محمدرضا باهنر نیز که ریاست ساعاتی از جلسه علنی را برعهده داشت، گفت: نمایندگان استان ایلام باتوجه به زلزله و پس‌لرزه‌های متعدد در این استان طی تذکری از دولت خواسته‌اند که به وضعیت زلزله‌زدگان به طور جدی‌تر رسیدگی کنند.

https://siasatrooz.ir/vdcc44q4.2bq4s8laa2.html
نام شما
آدرس ايميل شما
کد امنيتی