دوشنبه ۲۰ اسفند ۱۳۹۷ - ۲۱:۵۱
کد مطلب : 108286

ادامه بررسی طرح اصلاح موادی از قانون انتخابات مجلس

ادامه بررسی طرح اصلاح موادی از قانون انتخابات مجلس شورای اسلامی، اعلام وصول طرح تشکیل استان اصفهان شمالی و... از مهمترین اخبار دیروز جلسه مجلس شورای اسلامی است.
در جلسه علنی مجلس که به ریاست مسعود پزشکیان برگزار شد، ادامه رسیدگی به گزارش کمیسیون امور داخلی کشور و شوراها درخصوص طرح یک فوریتی اصلاح موادی از قانون انتخابات مجلس شورای اسلامی در دستور کار نمایندگان قرار گرفت.
اکبر رنجبرزاده عضو هیات رئیسه مجلس ضمن اعلام آمادگی مجلس برای همکاری با قوه قضاییه در دوره ریاست جدید گفت‌ که قوای مجریه و مقننه هم باید در آینده اصلاحاتی را انجام دهند تا گام دوم انقلاب با نوسازی و بهسازی در ناوگان هر سه قوه به پیش برود.

ناطقین جلسه علنی مجلس
نماینده مسجد سلیمان: نگرانی امروز جامعه ایران بیکاری و افزایش قیمت‌هاست.
نماینده زاهدان: چرا اقدامی برای پایان دادن به اختلاس‌ها و رانت‌ها مشاهده نمی‌شود؟
زاهدی: قانون افزایش حقوق سال ۹۸ ابهامات اساسی دارد.
پس از نطق چند تن از نمایندگان مجلس، در جریان بررسی طرح اصلاح موادی از قانون انتخابات مجلس شورای اسلامی، نمایندگان در مصوبه‌ای مقرر کردند انجام هرگونه نظرسنجی در جریان انتخابات مجلس صرفاً باید از سوی مؤسسات مجاز نظرسنجی صورت بگیرد.
همچنین نمایندگان اقداماتی را که در فعالیت‌های تبلیغاتی انتخابات توسط نامزدها، احزاب و گروه‌ها و اشخاص حقیقی و حقوقی جرم محسوب می‌شود، تعیین کردند.
در ادامه این جسله با تصویب مجلس، صداوسیما موظف شد که برنامه‌های تبلیغاتی ضبط شده نامزدها حاوی مطالب و اطلاعات خلاف واقع و توهین‌آمیز را به تشخیص کمیسیون بررسی تبلیغات استان حذف کند.
نمایندگان در مصوبه‌ای دیگر مجازات خرید و فروش رأی در انتخابات مجلس را تعیین کردند.
همچنین مجلس فصل مربوط به تأمین منابع مالی تبلیغات و فعالیت‌های انتخاباتی و محدودیت‌های آن را به منظور بررسی و ادغام و تطبیق با لایحه‌ جامع انتخابات به کمیسیون امور داخلی کشور و شوراها ارجاع دادند.
در ادامه بررسی طرح اصلاح قانون انتخابات مجلس ماده ۵۹ تصویب شد که بر اساس آن ممانعت از حضور نمایندگان کاندیداها در شعب اخذ رأی جرم محسوب می‌شود.

تذکرات شفاهی نمایندگان مجلس
نماینده داراب: دولت در جهت مدیریت و توزیع صحیح یارانه‌ها اقدام کند.
شکری: چرا هر روز قیمت‌ها افسارگسیخته‌تر می‌شود؟
نماینده همدان: اجازه ندهید مردم بیش از این زیر فشار اقتصادی خُرد شوند.
کرم‌پور: در عملیاتی شدن پروژه‌های ملی شاهد بی‌عدالتی هستیم.
تذکر پژمان‌فر درباره شیوه اداره جلسه مجلس.
در جلسه روز گذشته مجلس همچنین علیرضا رحیمی عضو هیئت رئیسه مجلس طرح مشارکت مستقیم شهروندان در امور قوه مقننه و طرح تشکیل استان اصفهان شمالی اعلام وصول کرد. ایسنا

تریبون یکطرفه مطهری در دفاع از سران فتنه
جلسه علنی روز گذشته مجلس شورای اسلامی به دلیل قطع یک‌طرفه میکروفون اصولگرایان و حمایت علی مطهری از سران فتنه با حواشی زیادی روبه‌رو شد.
اخطار محمدعلی وکیلی نماینده مردم تهران در جلسه علنی باعث ایجاد حواشی زیادی در مجلس شد.
ساعت ۱۱:۴۵ بود که وکیلی خواستار ارائه اخطار قانون اساسی با استناد به اصل ۷۵ شد که میکروفن این نماینده روشن شد و وی شروع به انتقاد از نطق محمدمهدی زاهدی نماینده اصولگرای مجلس کرد.
زاهدی در بخشی از نطق خود در اعتراض به دیدار اعضای فراکسیون امید با یکی از سران فتنه گفته بود: «دیدار جمعی از اهالی مجلس با فردی که در فتنه ۸۸ باغی انقلاب بوده است، حمایت از طغیان است و انتظار این است که نمایندگان مجلس منافع ملی را بر منافع جناحی و سیاسی ارجح دانسته و همراهی کامل با امام و انقلاب داشته باشند. از دستگاه‌های نظارتی انتظار می‌رود که اقدام مقتضی را در این‌باره انجام دهند.»
وکیلی گفت: زاهدی ادعای خلافی را مطرح کرد که دیداری انجام شده و آن را خلاف منافع ملی قلمداد کرد که باید به عرض وی برسانم که آقای زاهدی خلاف منافع ملی آن جایی انجام گرفت که با تنگ نظری و فتنه نمایی بخش مهمی از سرمایه‌های انسانی این کشور را به حاشیه بردید. خلاف منافع ملی آن جایی انجام گرفت که رئیس‌جمهور هشت ساله‌ای همچنان در گوشه و کنار کشور حرکت می‌کند، سفر و سخنرانی آزاد دارد و تمام مرزهای رسمی کشور را زیر سوال می‌برد اما کسی به وی معترض نیست، نه رئیس‌جمهوری که با نجابت سال‌ها در گوشه‌ای نشسته و جز دعوت به رحمت و وحدت حرفی ندارد.
اظهارات وکیلی در حمایت از رئیس دولت اصلاحات منجر به فریاد دو - دو نمایندگان اصولگرای مجلس شد به گونه‌ای که مجتبی ذوالنور به سمت جایگاه هیأت رئیسه رفت و سعی کرد که از میکروفن وکیلی برای بیان مخالفتش با اظهارات این نماینده استفاده کند اما وکیلی همچنان به اظهارات خود ادامه می‌داد.
علی مطهری که ریاست جلسه را برعهده داشت، همچنان به وکیلی اجازه داد که به ادامه اظهاراتش بپردازد که این مسئله منجر به عصبانیت اصولگرایان مجلس شد و جمعی از نمایندگان این طیف از جمله مجتبی ذوالنور، احد آزادیخواه، محمد مهدی زاهدی، عباس گودرزی، جواد کریمی‌قدوسی، محمدجواد ابطحی و... فریاد می‌زدند که هیأت رئیسه نباید فتنه نمایی کند و باید بی‌طرف باشد.
نمایندگان اصولگرا که میکروفن‌هایشان خاموش بود و فریادشان به جایی نمی‌رسید، سعی کردند که از میکروفن هیأت رئیسه برای بیان اظهارات خود استفاده کنند که ذوالنور چند لحظه‌ای از میکروفن مطهری استفاده کرد و گفت: چطور ما گلو پاره می‌کنیم اما به ما اجازه بیان تذکر و اخطار نمی‌دهید و تذکرات ما را قطع می‌کنید؟! که مطهری میکروفن خود را خاموش کرد و اجازه نداد این نماینده به ادامه اظهاراتش بپردازد.
کریمی‌قدوسی هم فریاد اعتراض خود را هر لحظه بلند و بلندتر کرد و درباره رئیس دولت اصلاحات و سران فتنه گفت: «آنها این همه فتنه کرده‌اند و خون ریخته‌اند.»
همچنین عباس گودرزی نماینده مردم بروجرد هم در آن میان یک لحظه توانست از میکروفن مطهری استفاده کند و گفت: «فتنه خط قرمز ماست.»
در این میان که جایگاه هیأت رئیسه مملو از نمایندگان بود، مطهری به جای بی‌طرفی از وکیلی دفاع کرد و گفت: «تذکر وکیلی وارد بود. آقای خاتمی ممنوع‌الملاقات نیست، بلکه ممنوع‌التصویر است که خود این هم مبنای قانونی ندارد.» وی خطاب به زاهدی گفت: «شما صحبتی کردید و تلویحاً به برخی از نمایندگان توهین شد و وکیلی هم جواب شما را داد.»
پس از اظهارات مطهری، نمایندگان اصولگرای مجلس کم‌کم از جایگاه هیأت رئیسه پایین آمدند اما فریاد می‌زدند که اینگونه اقدامات فتنه‌نمایی است.مهر

https://siasatrooz.ir/vdcc44qse2bqxi8.ala2.html
نام شما
آدرس ايميل شما
کد امنيتی