پنجشنبه ۱۴ دی ۱۳۹۶ - ۰۱:۲۵
کد مطلب : 102589

سنگینی گوش دولت‌مردان

امام صادق علیه‌السلام فرموده‌اند: احب اخوانی الیّ من اهدی الی عیوبی» محبوبترین برادرانم کسی است که عیب‌های مرا به من هدیه کند...

امام صادق علیه‌السلام فرموده‌اند: احب اخوانی الیّ من اهدی الی عیوبی» محبوبترین برادرانم کسی است که عیب‌های مرا به من هدیه کند (تحف‌العقول ص ۳۶۶) معمار کبیر انقلاب اسلامی: هر فردی از افراد ملت حق دارد که مستقیما در برابر سایرین، زمامدار مسلمین را استیضاح کند و به او انتقاد کند و او باید جواب قانع کننده بدهد و در غیر این صورت اگر بر خلاف وظیفه اسلامی خود عمل کرده باشد خود به خود از مقام زمامداری معزول است. (صحیفه نور جلد۴ص۱۹۰)
معاون اول رئیس‌جمهور: شاخص‌های اقتصادی کشور در وضعیت مناسبی است، ولی چند کالا گران شده است که دلایل خود را دارد و دولت موظف است قیمت آنها را اصلاح کند. اما مسایل اقتصادی بهانه برخی مسایل شده است در پشت پرده مسایل دیگری است. کسانی که بانی اقدامات علیه دولت شده‌اند بدانند دود اقدامات آنها به چشم خودشان می‌رود. وقتی حرکت سیاسی در خیابان شروع می‌شود دیگران بر آن سوار می‌شوند و کسانی که آن حرکت را شروع کرده‌اند، پایان‌دهنده آن نیستند.(خبرگزاری موج ۸/۱۰/۱۳۹۶)
استاندار تهران: نگرانی مردم توسط مسئولان شنیده شد. اما تخریب اموال عمومی و ایجاد ناآرامی هیچ توجیهی ندارد و تخرب کنندگان اموال عمومی باید پاسخگوی اقداماتشان باشند. مردم هم به ما اجازه نمی‌دهند در برابر این افراد اقدامی نکنیم البته اگر حرفی دارند، حتماً به نقدهای آنها گوش می‌دهیم (عصر ایران ۱۲/۱۰/۱۳۹۶)
وقایعی که از روز شنبه نهم دی‌ماه در تهران و برخی از شهرهای کشور به بهانه اعتراض به گرانی‌های اخیر و چندی قبل تر تجمع‌های اعتراضی جمعی از مال باختگان مؤسسات مالی و اعتباری به راه افتاده است، گرچه از جهات مختلف جای تأسف و تأثر هر ایرانی آزاده‌ای است اما در کل جای نگرانی نمی‌تواند باشد چراکه درخت تنومند انقلاب اسلامی که در آستانه چهل سالگی قرار گرفته است، از چنان صلابت و استواری برخوردار است که توفان‌های سهمگین چون هشت سال دفاع‌مقدس و انواع دسیسه‌های بدخواهان از جمله فتنه سال ۸۸ را پشت سر گذاشته و در کوره ناملایمات روزگار آبدیده شده است، بنابراین بیدی نیست که از تکان دادن جمعی اوباش خود فروخته و عامل بیگانه بلرزد. یقیناً اتفاقات امروز صفوف به هم پیوسته مردم را به بنیانی مرصوص از امت اسلامی تبدیل کرده و مشت محکمی بر دهان یاوه‌گویان کوته فکر و شیرین عقل مثل ترامپ، نتانیاهو و امثالهم خواهد بود.
خروش یکپارچه مردم با سلیقه‌های مختلف در پشت سر ولایت از میراث انقلاب اسلامی حراست می‌نمایند. برای جامعه ای که زنده و پویاست و مردم در صحنه حضور دارند شکست معنی ندارد. ایران اسلامی به حول و قوه الهی تمام ناملایمات را پشت سر خواهد گذاشت. اگر جمهوری اسلامی میلیونها دلار هزینه می‌کرد تا دشمنان قسم خورده بشریت را به ملت خود بشناساند که آنها همیشه مترصد فرصت برای رخنه در صفوف مردم هستند، شاید موفق نمی‌شد.
اگر دستگاه‌های امنیتی و حفاظتی نظام میلیون‌ها ساعت کار اطلاعاتی می‌کردند تا عوامل دشمن را که در صفوف مردم رخنه کرده‌اند شناسایی کرده و به مردم معرفی کنند، به این راحتی امکان‌پذیر نبود.
اما جای تأسف است که عده‌ای بی‌گناه جان عزیز خود را از دست دادند و اموالی از مردم و بیت‌المال غارت یا تخریب شد، یا در آتش‌سوزی‌ها از بین رفت. گرچه کسانی که در راه دفاع از حریم اسلام و انقلاب و ناموس مملکت به شهادت رسیده‌اند در پیشگاه خدای خود متنعم بوده و ملت نیز هرگز آنها را به عنوان قهرمانان کشور فراموش نخواهند کرد. تأسف‌بارتر آنکه با گذشت قریب به چهار دهه از انقلاب اسلامی گوش برخی از دولتمردان و مسئولان کشور چنان سنگین شده است که مردم برای بیان مطالبات و خواسته‌های به حق خودشان مجبور شده‌اند بر سر آنها فریاد بکشند تا بلکه بفهمند و از آن هم تاسف بار تر آنکه بعضی از مسئولان خود را به کری زده و یا فریاد مردم را نمی‌شنوند و یا آن چنان از مردم فاصله گرفته‌اند که درک مشترکی از آنها ندارند. به جای چاره‌اندیشی و رسیدگی و مداوای درد مردم هر خواسته صنفی و معیشتی آنها را رنگ و بوی سیاسی می‌دهند که رقیبان اقدام علیه دولت کرده‌اند. این در حالی است که در آموزه‌های دینی اسلام، از نظر رئیس مذهب تشیع کسانی که عیوب امام و پیشوای مسلمین را به او بگویند از محبوب ترین افراد شمرده می‌شوند. معمار کبیر انقلاب اسلامی تصریح می‌کنند که افراد ملت حق دارند مستقیماً زمامداران را در برابر سایرین استیضاح کنند و اگر مسئولی نتواند پاسخ قانع کننده بدهد، عملی بر خلاف وظیفه اسلامی انجام داده و خود به خود از مقام زمامداری معزول است.
آقای جهانگیری؛ اگر واقعاً شاخص‌های اقتصادی در وضعیت مناسبی است چرا مردم آنها را در زندگی روزمره خود حس نمی‌کنند و اظهار نگرانی می‌کنند که استاندار شما هم اعتراف می‌کند که نگرانی مردم را مسئولان شنیده‌اند.
آقای معاون اول! مردم تمارضی به داشتن درد و اظهار نگرانی ندارند و این شما هستید که مردم را درک نمی‌کنید. بی‌جهت رقیبان خود را متهم به اقدام علیه دولت نکنید. در جوامع دموکراتیک نقد دولت مستقر توسط دولت سایه و رقابت برای تصاحب قدرت امری کاملاً طبیعی و از شاخصه‌های دموکراسی محسوب می‌شود که در ایران به لحاظ ساختاری و ملاحظات دیگر این بُعد از کار خیلی کمرنگ است. مشکل دولت را در جای دیگری جست‌وجو کنید. دولت تدبیر و امید ادامه‌دهنده دولت سازندگی در دهه شصت بوده که مسبوق به سابقه است. تعدیل اقتصادی آن روز هم باعث اعتراض طبقات محروم جامعه و کشته شدن عده‌ای بی‌گناه شد. پیدایش طبقه ممتازی بنام مدیران خاص، ایجاد فاصله بین آنها و توده‌های مردم از میراث همان دوران محسوب می‌شود.
عمیق‌تر شدن شکاف‌های طبقاتی و بالا رفتن روحیه اشرافی‌گری در بین طبقه‌ای نوظهور نیز از ثمرات دوران سازندگی است. بنابراین طبیعی است که شاخص‌های اقتصادی دولت تدبیر و امید از وضعیت مناسبی برخوردار باشد، اما وضع مردم مناسب نباشد، چراکه پایگاه اجتماعی دولت تدبیر و امید نیز همچون دولت سازندگی - که ایامی مورد نقد جریان اصلاحات بود - روی طبقه متوسط و بالاتر جامعه بنا گذاشته شده است و نمی‌تواند توده‌های زجر کشیده را درک کند. ادامه سیاست‌های شکست خورده تعدیل اقتصادی دوران سازندگی بدون توجه به وضعیت معیشتی مردم با ولنگاری و گشاده دستی دولتمردان در هزینه کردها اوضاع را در آینده وخیم تر خواهد کرد. 

نویسنده: حسن اختری

https://siasatrooz.ir/vdcc4iqso2bqxp8.ala2.html
نام شما
آدرس ايميل شما
کد امنيتی