?>?> عقب‌گرد اجباری از یمن | سیاست روز
دوشنبه ۱۶ مرداد ۱۳۹۶ - ۲۲:۲۱
کد مطلب : 100383

عقب‌گرد اجباری از یمن

یمن را می‌توان سرزمینی نامید که از یک‌سو با بحرانی‌ترین شرایط انسانی مواجه است که شیوع وبا و انواع بیماری‌های مرگبار نمودی از آن است و از سوی دیگر مردمان این سرزمین را می‌توان از شجاع‌ترین و شریف‌ترین مردمان جهان دانست که در برابر ائتلاف آمریکایی - سعودی و شرکایشان ایستادگی کرده و تسلیم نشده‌اند.
این شرایط در حالی بر یمن حاکم است که این روزها اخباری قابل تامل در باب تحولات یمن، اخبار و گزارش‌های منتشره درباره رویکرد عربستان به میانجی‌گری دیگر کشورها جهت پایان جنگ یمن است. سفر مقتدی صدر به عربستان در حالی بود که گفته شد یکی از اهداف آن میانجی‌گری برای پایان جنگ یمن بوده است.
از سوی دیگر برخی منابع از جمله روزنامه الشرق خبر داده‌اند که هیأتی از انصارالله و کنگره مردمی یمن به زودی راهی مسقط پایتخت عمان خواهد شد که محور آن درخواست عربستان از عمان برای میانجی‌گری است. حال این سوال مطرح است که چرا عربستان به دنبال چنین رویکردی است و چه اهدافی در ورای‌ آن دنبال می‌کند؟ بخشی از این وضعیت برگرفته از شکست‌های سعودی در یمن است.
حملات موشکی و توپخانه‌ای ارتش یمن و کمیته‌های مردمی این کشور در مناطق مرزی جازان و نجران افزایش پیدا کرده است و پایگاه نظامی «المعنق» در جیزان را هدف چندین موشک کاتیوشا قرار داده و پایگاه‌های «الدخان»، «المشانق» و «المحطه البیضا» هدف حملات توپخانه‌ای ارتش یمن قرار گرفته که است.
در همین حال بن سلمان ولیعهد سعودی به دنبال تثبیت قدرت در داخل است لذا نیاز به فضای آرامش در بیرون دارد که مواضعی همچون سخنان الجبیر مبنی بر باقی ماندن اسد در قدرت، رویکرد سعودی به عراق و مواضع جدید عربستان در قبال ایران را می‌توان در این چارچوب دانست. البته باید در نظر داشت که این میانجی‌گری به معنای پایان بحران‌سازی سعودی در یمن نخواهد بود چراکه وضعیت کنونی یمن مطلوب آمریکا و سعودی نخواهد بود بویژه اینکه انصارالله بیشترین جایگاه مردمی را دارد. روند تحولات نشان می‌دهد که سناریوهای جایگزینی از سوی سعودی اجرا می‌شود که بخشی از آن رها کردن یمن در وضعیتی است که با بحران انسانی و شیوع بیماری‌های مرگبار مواجه است.
در بعد دیگر آنکه تحولات میدانی جنوب یمن به گونه‎ای است که امارات می‌خواهد بر بیشتر مناطق جنوبی مهم و استراتژیک مانند عدن و جزیره سقطری و منطقه باب‌المندب و حضرموت مسلط شود. نیروهای آمریکایی و اماراتی بر میادین نفت و گاز استان «شبوه» واقع در جنوب شرق یمن سیطره یافتند. نیروهای نظامی آمریکا وارد فرودگاه شرکت «پترومسیله» در سیئون در استان حضرالموت واقع در شرق یمن شدند. مجموع این تحولات حکایت از آن دارد که امارات و آمریکا نقش بازیگران محوری به جای سعودی را در یمن ایفا خواهند که تجزیه یمن بخشی از این رفتار است. به هر تقدیر طراحی سعودی در قبال یمن را می‌توان برگرفته از شکست این کشور در قبال مقاومت یمن دانست که مشابه شکست صهیونیست‌ها در برابر مقاومت لبنان و فلسطین است. 

نویسنده: علی تتماج

https://siasatrooz.ir/vdcc4xqs12bqx18.ala2.html
نام شما
آدرس ايميل شما
کد امنيتی