چهارشنبه ۲۲ آذر ۱۳۹۱ - ۲۰:۰۷
کد مطلب : 78846

روزهاي پريشان بهترين سينماي ايران

روزهاي پريشان بهترين سينماي ايران

طبق آنچه گفته می‌شود سینما «آزادی» قرار است از تحریم خارج شود و دوباره به چرخه اکران بازگردد اما با صحبت‌های ضد و نقیضی که در این‌باره انجام شده است، پیش بینی می‌شود احتمالا در قرارداد‌های بعدی اکران این سینما، باز هم شاهد چالش‌های مختلف باشیم.
دو سه روز قبل شنیده می‌شد، رییس حوزه هنری به وزیر ارشاد نامه‌ای نوشته است، اگرچه از محتوای قطعی این نامه خبری در دسترس نیست اما گفته می‌شد که محسن مومنی شریف رییس حوزه هنری در این نامه از وضعیت سینماهای زیرمجموعه‌اش گلایه و درخواست کرده مشکلات فی‌مابین حوزه هنری و وزارت ارشاد تمام شود.
در همین راستا، یکی از سایت‌های خبری منتسب به سازمان سینمایی، روز گذشته خبری را روی خروجی خود قرار داد که بر اساس آن، جواد شمقدری رییس سازمان سینمایی می‌خواهد در پاسخ به مومنی نامه‌ای افشاگرانه منتشر کند. اما چهار پنج ساعت بعد شمقدری از طریق روابط عمومی‌اش اعلام کرد که از انتشار این نامه افشاگرانه منصرف شده است اما چرا؟
شمقدری در خبری که به واسطه روابط عمومی‌اش برای خبرگزاری‌ها فرستاد، آورده بود که «با توجه به تعهد آقای خاموشی به انجام بند ۳ به شهرداری تهران از انتشار نامه خود صرف نظر کرد». بند ۳ توافقنامه حجت‌الاسلام خاموشی رییس سازمان تبلیغات اسلامی با سید محمد حسینی وزیر ارشاد درباره سینما آزادی است که طبق اعلام سازمان سینمایی بدین شرح است:« پردیس آزادی تهران به دلیل نقش و اهمیتش در اکران آثار سینمایی و مشارکت شهرداری تهران از مفاد توافقنامه مورد نظر استثناء می‌شود».
در واقع هر دو خط خبر این موضوع را بیان می‌کند که مدیریت «آزادی» که تا پیش از این بر عهده حوزه هنری بوده و دردسر زیادی را در اکران برای سازمان سینمایی ایجاد کرده بود از سوی حجت‌الاسلام خاموشی به شهرداری تهران سپرده شده است تا حوزه یک قدم به حل و فصل اختلافات سینمایی‌اش با وزارت ارشاد نزدیک شود.
تا اینجای داستان به نظر می‌رسید که مشکلات بین وزارت ارشاد و حوزه هنری بالاخره در حال حل شدن است اما در ادامه، تطبیق سخنان مدیر سینما «آزادی»، مدیرکل روابط عمومی حوزه هنری و سازمان سینمایی با یکدیگر دوباره نگرانی‌هایی را در این زمینه ایجاد کرده است. مدیر سینما «آزادی» در گفت‌وگو با ایسنا، انجام توافق بین خاموشی و حسینی که شمقدری از آن خبر داده بود را تایید کرده و گفت که «مدیریت اکران پردیس سینمایی آزادی به هیات مدیره مؤسسه آزادی واگذار» می‌شود.
اما او درباره اکران فیلم‌ها در سینمایش بیان کرده است که «سینما آزادی قرارداد ثبت شده با دو فیلم «پله آخر» و «زندگی خصوصی آقا و خانم میم» دارد. باید از چهارشنبه ۲۲ آذر ماه حواله این دو فیلم صادر شود تا به اکران درآیند و همچنین ادامه قراردادها در پیش گرفته شود».
در واقع مدیر سینما «آزادی» این بار هم از اکران دو فیلم «من مادر هستم» و «بی‌خود و بی‌جهت» که پیش از این، حوزه تحریم‌شان کرده بود، سخنی به میان نیاورده است.
از سوی دیگر و در سخنانی قابل تامل، حبیب ایل‌بیگی، مدیرکل روابط عمومی حوزه هنری درباره سرنوشت سینما «آزادی» و توافق خاموشی با حسینی به ایسنا گفته است:‌ «مدیریت سینما آزادی همچنان با حوزه هنری است و باید دید در آینده چه فیلم‌هایی را روی پرده می‌فرستد».
نکته قابل توجه در این میان، جمله بسیار پرابهام «باید دید در آینده چه فیلم‌هایی را روی پرده می‌فرستد» از سوی مدیرکل روابط عمومی حوزه هنری است که تطبیق آن با جملات صریح مدیر سینما «آزادی» و جواد شمقدری ابهامات زیادی را از ذهن می‌گذراند.
پررنگ‌ترین ابهام درباره این سخنان متناقض (و یا حداقل تقریبا غیرهمسو) این است که حوزه هنری با تفویض مدیریت اکران سینما «آزادی» به هیات‌مدیره این پردیس، سعی دارد خود را از زیر فشار سینماگران، سازمان سینمایی و وزارت ارشاد خارج کرده و این سالن‌ پرهزینه و دیگر سالن‌هایش را به اکران بازگرداند اما در مقابل، نظراتش را از سوی هیات‌مدیره این پردیس از طریق بند قانونی اختیار مدیران سینما برای قرارداد نبستن با برخی فیلم‌های مدنظرش، پیگیری کند.
در این صورت حوزه هنری در عین آنکه می‌تواند چهره مخالف و ناراضی خود را از وضعیت مدیریت فعلی سینمایی و فیلم‌های ساخته شده همچنان پرابهت نگه دارد اما اکران نکردن فیلم‌ها در بزرگترین سینمایش را گردن مدیران آن مجموعه می‌اندازد که بر اساس اختیارات قانونی در آیین‌نامه شورای صنفی نمایش می‌توانند با هر فیلمی که دلشان بخواهد (یا حوزه هنری تمایل داشته باشد) قرارداد امضاء کند.
در هر صورت و با توجه به مطالبی که گفته شد، این ابهام وجود دارد که حوزه هنری راه جدیدی برای اعمال نظرش بر اکران سینما «آزادی» پیدا کرده است، راهی که این‌بار دست شورای صنفی نمایش را هم برای تحریم بزرگترین سینمای پایتخت می‌بندد. البته می‌توان تمامی مسائلی که در بالا گفته شد را تنها یک «ابهام» دانست که با یک توضیح، کاملا برطرف شود که طبیعتا بسیاری از سینماگران امیدوارند، این‌طور باشد.
شنیده‌هایی که تاکنون از سوی مدیرکل روابط عمومی حوزه هنری تلویحا تایید شده است مطرح می‌کند که علی‌اصغر پورمحمدی قائم مقام وزیر ارشاد قرار است اختلافات بین این وزارتخانه و حوزه هنری را بررسی و حل و فصل کند اما هنوز بطور رسمی موضوعی اعلام نشده است.
اما از سوي ديگر سخنگوی شورای صنفی نمایش درباره آخرین وضعیت نمایش فیلم‌ها در سینما «آزادی» گفت: سازمان سینمایی هنوز هیچ چیزی را درباره حوزه هنری به ما اعلام نکرده است.
حبیب کاوش در پاسخ به این پرسش که علی‌رغم توافق سازمان سینمایی با حوزه هنری بر سر سینما «آزادی» تاکنون حواله اکران در این سینما صادر نشده است، تصریح کرد: شورای صنفی نمایش چندی قبل تصمیم به تحریم سینما آزادی گرفته بود و طبیعتا همین شورا باید تحریم سینما را لغو کند. وی در عین حال خاطرنشان کرد: سازمان سینمایی تاکنون هیچ خبری درباره توافق با حوزه هنری بر سر سینما آزادی را به ما اعلام نکرده است تا بخواهیم تحریم این سینما را لغو کنیم. در صورتی که چنین خبری رسما به ما اعلام شود، بلافاصله تشکیل جلسه داده و حواله فیلم‌ها برای نمایش در سینما «آزادی» صادر خواهد شد.
سخنگوی شورای صنفی نمایش در پایان تاکید کرد: این شورا از حل مشکل سینما آزادی کاملا استقبال کرده و امیدواریم که این موضوع صحت داشته باشد و هرچه سریع‌تر به ما اعلام شود.

https://siasatrooz.ir/vdcce4qm.2bq408laa2.html
نام شما
آدرس ايميل شما
کد امنيتی