يکشنبه ۱۶ ارديبهشت ۱۳۹۷ - ۲۳:۵۷
کد مطلب : 104226

منطقه و دو انتخابات مهم

سه انتخابات در کشور‌های منطقه برگزار می‌شود که هر یک اهمیت خاص خود را دارد، اما دو انتخابات را می‌توان برای غرب آسیا سرنوشت ساز دانست.
پس از جنگ‌های خونینی که در منطقه به واسطه توطئه آمریکا با همراهی برخی کشور‌های عربی و رژیم اسرائیل شکل گرفت، ناکامی در پیروزی در این جنگ‌های ویرانگر و خانمانسوز، پایان دسیسه‌ها و توطئه‌های دشمنان جبهه مقاومت نیست بلکه آن‌ها راه‌های دیگری را برای رسیدن به هدف طی می‌کنند.
سوریه و عراق دو کشوری که در جریان جنگ‌هایی که از سوی تکفیری‌های وهابی آغاز شد، توانستند با کمک‌های جمهوری اسلامی ایران و روسیه بر تروریست‌های تکفیری پیروز شوند و اکنون در شرایط بسیار بهتری قرار دارند.
البته در یمن، رژیم سعودی با همراهی چند کشور عربی منطقه و حمایت آمریکا همچنان در حال کشتار مردم مظلوم این کشور است و به نظر نمی‌رسد که به این زودی وضعیت یمن تغییر مثبتی داشته باشد.
لبنان نیز که می‌رفت پس از سیطره تروریست‌های تکفیری در عراق و سوریه درگیر چنین بحرانی شود، اما با ورود نیرو‌های حزب‌الله به سوریه و مشارکت آن‌ها در جنگ با تروریست‌های تکفیری وهابی، از درگیر شدن مستقیم این کشور با تروریست‌های تکفیری جلوگیری کرد و اجازه نداد بحران به درون لبنان نفوذ کند. لبنان خود را مدیون حزب‌الله و شهدای آن می‌داند.
حضور و نقش جمهوری اسلامی ایران در حل بحران منطقه غرب آسیا باعث نگرانی آمریکا و همپیمانان او شده است، به همین خاطر در صدد هستند تا هر گونه که شده ایران را از منطقه بیرون کنند.
حضور و تأثیر ایران در سوریه، لبنان و عراق حوزه نفوذ آمریکا را تنگ کرده است و دست آن‌ها را برای دخالت‌های بیشتر بسته است، ضمن این که قدرت جمهوری اسلامی ایران با افزایش عمق استراتژیک در منطقه بالا رفته و باعث ایجاد چالش جدی برای آمریکا و همپیمانان او شده است.
برای خارج کردن ایران از منطقه آمریکایی‌ها راه‌های زیادی را برای خود در نظر گرفته اند که یکی از آن‌ها جنگ‌های نیابتی بود که در سوریه و عراق شکل گرفت.
فشار‌های اقتصادی، تهدید نظامی و ایجاد نارضایتی‌های اقتصادی در داخل کشور از دیگر توطئه‌هایی است که آمریکا از اجرای آن دست بردار نیست و به آن ادامه می‌دهد.
قرار است در ترکیه انتخابات ریاست جمهوری برگزار شود، هر چند سیاست‌های دولت رجب طیب اردوغان با جمهوری اسلامی ایران همسو نیست و در بسیاری مسائل در سوریه و عراق در ضدیت با حاکمیت ملی این دو کشور و بر خلاف منافع منطقه است، اما بودن یک دولت اسلامگرا در ترکیه به نظر می‌رسد مناسبت‌تر از وجود یک دولت غربگرای مطلق و سکولار باشد، هر چند از بابت انتخابات ریاست جمهوری در ترکیه نمی‌توان نگرانی داشت چرا که ارودغان در ترکیه با ایجاد یک فضای امنیتی، راه را برای پیروزی خود هموار کرده است و او بار دیگر قدرت را در این کشور در دست خواهد گرفت.
اما دو انتخابات بسیار مهمتر از انتخابات ترکیه در منطقه برگزار می‌شود، لبنان و عراق شاهد انتخابات پارلمانی هستند که با تعیین ترکیب نمایندگان پارلمان‌های دو کشور با گرایش‌های سیاسی خاص، دولت آینده این دو کشور تشکیل خواهد شد.
آمریکا و نفوذی‌های او و دیگر کشور‌های عربی منطقه سعی دارند تا جریان حامی آن‌ها در این دو کشور بر سر کار بیایند.
روی کار آمدن جریان همراه آمریکا در لبنان و عراق، باعث تضعیف جایگاه ایران در این دو کشور خواهد شد که جزو کشور‌های محور مقاومت هستند.
با روی کار آمدن دولت مخالف ایران در لبنان و عراق، نقش جمهوری اسلامی کمرنگ می‌شود و این دو کشور مهم در غرب آسیا به دست دشمنان جبهه مقاومت خواهد افتاد.
ماجرای سعد حریری که سال گذشته از سوی آل سعود اتفاق افتاد، نشانگر نگرانی سعودی‌ها از آینده لبنان است، با وجود این که او نخست وزیر لبنان است و با رژیم سعودی نیز ارتباط تنگاتنگی دارد، اما هنوز سعودی‌ها نتوانسته اند نفوذ خود را در این کشور گسترش دهند.
عربستان برای این که بتواند نفوذ خود را بار دیگر در عراق و لبنان باز یابد، هزینه زیادی را اختصاص داده و با دلار‌های نفتی خود سعی دارد تا بر روی نتیجه انتخابات این دو کشور تأثیر مستقیم بگذارد.
برقراری ارتباط مجدد رژیم سعودی با عراق و بازگشایی سفارت عربستان در بغداد با برنامه ریزی و هدف نفوذ این کشور در عراق انجام شد.
اکنون نیز بر اساس گزارش‌ها و اطلاعات دریافتی، خاندان سعودی تلاش بسیاری را از چند ماه پیش آغاز کرده تا بتواند افرادی را راهی پارلمان عراق کند که با عربستان سعودی همسو و همفکر هستند. در لبنان نیز چنین سیاستی پیگیری می‌شود.
اما با وجود همه تلاش‌های عربستان سعودی و آمریکایی‌ها برای وادار کردن ایران به خروج از منطقه، دلار‌هایی که برای این منظور خرج می‌شود، باعث به نتیجه رسیدن برنامه‌های آن‌ها نخواهد شد.
آنچه اکنون در افکار عمومی منطقه به ویژه میان مردم سوریه، عراق و لبنان باقی است و باقی خواهد ماند و در تاریخ این کشور‌ها ثبت خواهد شد، نقشی است که ایران در دفاع از مردم و دولت این کشور‌ها بازی کرد و باعث شد تا آن‌ها یک بحران بسیاری دشوار را پشت سر بگذارند. در حالی که رژیم سعودی همه تلاش خود را کرد تا تروریست‌های تکفیری وهابی در عراق، لبنان و سوریه حاکم شوند، عمال اصلی بحران در این سه کشور دخالت‌های عربستان سعودی است. میزان

https://siasatrooz.ir/vdcci0qse2bqxi8.ala2.html
نام شما
آدرس ايميل شما
کد امنيتی