?>?> افتخاری که فروپاشید | سیاست روز
دوشنبه ۲۵ فروردين ۱۳۹۹ - ۲۳:۱۱
کد مطلب : 113325

افتخاری که فروپاشید

نخستین زورهایی که شیوع کرونا ویروس در چین انتشار یافت کشورهای غربی فضای رسانه‌ای و جنگ تبلیغاتی گسترده‌ای را علیه چین به پا کردند که...

نخستین زورهایی که شیوع کرونا ویروس در چین انتشار یافت کشورهای غربی فضای رسانه‌ای و جنگ تبلیغاتی گسترده‌ای را علیه چین به پا کردند که محور آن را مقصر جلوه دادن پکن و البته ناتوان نشان دادن آن در مهار کرونا تشکیل می داد. آنها چنان القا می‌کردند که ناتوانی چین در مقابله با کرونا موجب وضعیت بحرانی در این کشور شده است و در عین حال مدعی توان بالای کشورهایشان در مقابله با بحران‌ها شدند. اکنون از آن زمان ۴ ماه می گذرد در حالی که روند تحولات نکاتی قابل توجه را نشان می‌دهد. در یک سوی معادله چین توانسته نه تنها با این ویروس مقابله نماید و به نوعی از آن وضعیت بحرانی خارج شود که امروز جهان در حوزه تامین وسایل و تجهیزات پزشکی نیازمند کمک‌های چین است و حتی کشورهای اروپایی سفارشان میلیارد دلاری به این کشور می دهند. در نقطه مقابل کشورهای اروپایی و آمریکا که ماه‌ها برای آماده شدن در برابر کرونا فرصت داشته‌اند نه تنها نتوانسته‌اند به مقابله با کرونا بپردازند بلکه آمار این کشورها حتی از چین هم که به صورت ناگهانی گرفتار کرونا شد پیشی گرفته است چنانکه امروز آمریکا و بزرگان اروپا همچون انگلیس، فرانسه، ایتالیا و اسپانیا در صف اول بالاترین دارندگان قربانیان کرونا قرار دارند. حال این سوال مطرح است که چرا آمریکا و اروپا به این وضعی مبتلا شده‌اند و چرا به رغم ادعاهای بسیار مبنی بر توسعه و پیشرفت علمی و فنی دستاوردی در این عرصه نداشته اند؟ هر چند که عوامل متعددی در این زمینه مطرح است اما یک نکته مهم را باید در نظر داشت و آن ساختاری است که با نام تاچاریسم بر اروپا بویژه انگلیس و در آمریکا با نام ریگانیسم اجرا شد. تاچر نخست وزیر که با ۱۳ سال نخست وزیری بر انگلیس بانوی آهنین نامیده می شد و ریگان رئیس جمهور آمریکا مدعی بودند که نظام نئو لیبرالی باید برای حفظ نظام سرمایه داری اجرایی شود که بر اساس آن سندیکاهای کارگری تعطیل و یا تضعیف شده و خدمات رفاه عمومی کنار نهاده شده و به نوعی سرمایه داران حرف نخست را در عرصه اقتصادی و اجتماعی و سیاسی می زدند. روندی که موجب شد تا خدمات دولت رفاه کنار گذاشته شود و فضا برای استثمار مردم توسط سرمایه داران فراهم شد. شرایط چنان بود که میلیون‌ها نفر در انگلیس و آمریکا زیر خط فقر قرار گیرند که از بسیاری از امکانات اولیه محروم بوده‌اند.
این رویه به اشکال مختلف از آن زمان تاکنون در این کشورها اجرا شده است که نتیجه آن نیز همین وضعیت بحرانی در مراکز درماین و خدماتی عمومی در آمریکا و انگلیس و کشورهای مشابه آنهاست. امروز با شیوع بحران کرونا و ناتوانی دولتهای غربی در مقابله با آن آشکار می سازد که چرا وقتی خبر مرگ تاچر اعلام شد بسیاری از مردم انگلیس در خیابان‌ها به جشن و پایکوبی پرداخته در حالی که می گفتند سرانجام عامل بدبختی‌های طبقه کارگر به خاک رفت. 

نویسنده: فرامرز اصغری

https://siasatrooz.ir/vdcci1qsp2bqs18.ala2.html
نام شما
آدرس ايميل شما
کد امنيتی