?>?> ساده زیستی و دوري از اشرافی گری | سیاست روز
سه شنبه ۲ ارديبهشت ۱۳۹۳ - ۲۳:۳۶
کد مطلب : 86892

ساده زیستی و دوري از اشرافی گری

ساده زیستی و دوري از اشرافی گری

مدیران و مسئولان در حکومت اسلامی، ساده زیستی را بايد یک خصلت خداپسندانه و باعث رسیدن به کمالات روح و ارتقای کیفی در انجام کارهای جامعه و خدمت به مردم بدانند آنگاه است كه مي‌توانند تبعيض را برچينند و عدالت را جايگزين آن كنند.
همواره مردم هم از عافيت طلبي و اشرافي گري مسئولان ناخرسند بوده‌اند و ساده زيستي را زيبنده آنها مي‌دانند. مردم، مسئولان را امانتداران خود در حفظ بيت المال تلقي مي‌كنند پس انتظار ندارند كه بيت المال صرف مواردي شود كه باعث ناحشنودي آنها گردد.
مهم ترین راز و رمز توفیق رسول گرامی اسلام(ص) و ائمه اطهار(ع) در جذب دلهای مردم ساده زيستي، تواضع و دوري از اشرافي گيري بود.
امام صادق(ع) درباره ضرورت زندگی ساده و بی آلایش مدیران و رهبران جامعه اسلامی فرموده‌اند: خدا می داند که من می‌توانم خانواده‌ام را با خرمای خوب اطعام نمایم [و به بهترین صورت زندگی کنم]؛ اما دوست دارم خداوند مرا در حال برنامه ریزی صحیح زندگی ببیند.»
امام خمیني نيز درباره ضرورت ساده زیستی مسئولان حکومتی فرموده است: مصیبتهایی که ملتها می کشند از این است که متصدیان امورشان از قشر مرفه و از اشراف و اعیان جامعه، در پی این هستند که ثروتشان را زیاد کنند.
بينانگذار انقلاب اسلامي كه خود در نهايت ساده زيستي بود در فراز دیگری خطاب به دولتمردان و روحانیون صاحب منصب کشور گفته‌اند: «اگر روزی از نظر زندگی از مردم عادی بالاتر رفتید بدانید که دیر یا زود مطرود می شوید.شما گمان نکنید اگر با چندین اتومبیل بیرون بیایید وجهه تان نزد مردم بزرگ می شود. آن چیزی که مردم به آن توجه دارند و موافق مذاق عامه است این است که زندگی شما ساده باشد؛ همان گونه که سران اسلام و پیغمبر اسلام(ص) و امیر مومنان(ع) و ائمه ما، زندگی شان ساده و عادی بود؛ بلکه پایین تر از عادی.»
در چند روز گذشته اتفاقاتي افتاد كه باعث شد دل مردم مكدر شود اين ناخرسندي از آنجا نشأت گرفت كه جشني برپا شد به خاطر ميلاد فاطمه زهرا(س) كه خود ايشان زبانزد ساده زيستي بودند و آن را از پدر بزرگوارشان به ارث برده بودند و در كنار امير مومنان در كمال سادگي زندگي مي‌كردند.
اين جشن با توجه به اخباري كه از آن منتشر شده هزينه‌هاي زيادي را به بار آورده است. اين هزينه‌ها با استفاده از امكانات بيت‌المال بوده و همين موضوع باعث واكنش‌هاي زيادي نسبت به آن شده است.
اكنون هم انتظاري كه از دولتمردان مي‌رود اين است كه پاسخي قانع كننده به افكار عمومي بدهند كه در انتظار آن هستند يا با عذرخواهي به خاطر آن اتفاق سعي داشته باشند تا با دقت بيشتري به ادامه كار بپردازند. اگر آدم ميهماني كه اخبارش منتشر شده صحت داشته باشد با توجه به شرايطي كه در اقتصاد و معيشت كشور و مردم حاكم است، اتفاق نامباركي است كه نيازمند اصلاح در چنين تصميماتي است.
روز گذشته بود كه برخي نمايندگان مجلس نسبت به اتفاقاتي كه در چند روز گذشته در اين زمينه افتاد واكنش نشان دادند و در جلسه علني مجلس به آن اعتراض كردند.
جلسه علني ديروز مجلس شوراي اسلامي در حالي برگزار شد كه نمايندگان مردم نسبت به ريخت و پاشهاي جاري از سوي برخي از دولتمردان در شرايط خاص كشور اعتراض كردند.
۱۱ نماینده مجلس شورای اسلامی در تذکری کتبی به رییس جمهور خواهان جلوگیری از آنچه برگزاری میهمانی‌های اشرافی از پول بیت‌المال خواندند، شدند.
طبیب‌زاده نوری،‌اخوان بی‌طرف‌،عمرانی،‌آلیا، سالک‌،کوثری، آصفری، موسوی لارگانی، حیدری طیب‌، قاضی‌زاده، خسروی در تذکر کتبی به رییس جمهور با طرح این پرسش که آیا می‌توان شعار صرفه‌جویی و پیشنهاد انصراف از دریافت یارانه را مطرح کرد و در کاخ سعدآباد به عنوان روز زن میهمانی اشرافی گرفت و از بیت‌المال هزینه کرد، خواهان جلوگیری از برگزاری میهمانی‌های اشرافی از پول بیت‌المال شدند.
گفته مي شود همسر رییس جمهور به مناسبت روز زن با برگزاری میهمانی از همسران اعضای دولت یازدهم دعوت به عمل آورده بود، كه اخبار منتشره درباره اين ميهماني با واكنش شديد نمايندگان مردم روبرو شد . از جمله اين اخبار اعطاي سكه و استفاده از اركستر خاص بوده است و همسران مقامات دولتی و سفرای خارجی نیز در اين مراسم حضور داشتند. این میهمانی ديروز در مجلس شورای اسلامی با اعتراض شدید حجت‌الاسلام روح‌الله حسینیان از اعضای جبهه پایداری مجلس روبرو شد.
روح‌الله حسینیان نماینده مردم تهران در مجلس شورای اسلامی در نطق میان‌ دستور خود در سخنانی گفت: بعضی از دوستان به ما انتقاد می‌کنند که چرا در دولت سابق سکوت کرده بودیم و سخنی نمی‌گفتیم، اما اکنون در هر موردی انتقاد می‌کنیم. در پاسخ به دوستان باید بگویم که این سوال در مورد شما نیز صادق است، چرا با کوچکترین بهانه‌ای سوال و استیضاح می‌کردید و حتی در مورد اظهارنظر رئیس جمهور و وابستگان وی نیز اینطور بود.
وی افزود: شما از شخص رئیس جمهور نیز سوال می‌کردید، اما امروز در مقابل بدعت‌ها، سخنان ناسنجیده، ولخرجی‌ها و تخلف‌های قانونی سکوت کرده‌اید؟ بلکه بی‌توجه به همه اصول به توجیه آن می‌پردازید و بالاتر از آن حتی اجازه نقد نیز به دیگران نمی‌دهید و با طرح سوال هم مخالفت می‌کنید و داد و فریاد به راه می‌اندازید.
نماینده مردم تهران در مجلس در ادامه اظهار داشت:‌ علاوه بر این،‌این ادعا تهمتی بیش نیست. زیرا ما در هرجا که دولت قبل خلاف اصول حرکت می‌کرد انتقاد سختی می‌کردیم.
حسینیان ادامه داد: آقای رئیس جمهور شما قرار بود در مدت ۱۰۰ روز تحول اساسی در اقتصاد به وجود آورید. شما قول دادید که در اقتصاد قانونی رفتار کنید. شما در تحلیل‌تان ۲۰ درصد مشکلات اقتصادی را به تحریم‌ها ربط می‌دادید و ۸۰ درصد آن را مربوط به بی‌برنامگی‌ها و بی‌درایتی‌ها می‌دانستید.
وی اضافه کرد: آقای رئیس جمهور، بیش از ۹ ماه از مسئولیت شما می‌گذرد، در این مدت چه تحول اساسی رخ داده است؟ گرانی مایحتاج مردم ادامه دارد. کارخانه‌ها در حال تعطیلی هستند و بیکاری همچنان دندان نشان می‌دهد. شما مدعی هستید که دولت تدبیر را تشکیل داده‌اید و تحریم‌ها نیز ترک برداشته است. نماینده مردم تهران در مجلس به اظهارات وزیر نفت مبنی بر فروش دو برابری نفت اشاره کرد و گفت: آقای رئیس جمهور، وزیر نفت شما مدعی است که فروش نفت دو برابر شده است. وزیر اقتصاد نیز می‌گوید که درآمدهای مالیاتی اضافه شده است. علی‌القاعده باید مشکلات اقتصادی بهبود می‌یافت، اما اولین اثر تدبیر و شکست تحریم‌ها و افزایش درآمد دولت در گرانی ارز آشکار شد.
حسینیان در همین زمینه تاکید کرد: زیرا هنوز ارزی از ارزهای بلوکه شده به حساب بانک مرکزی واریز نشده بود که دولت به بانک مرکزی دستور داد که مبلغ ۴.۱ میلیارد دلار را که هنوز وصول نشده بود، وصول شده تلقی کند و برای جابه‌جایی با حساب‌های قابل مصرف اقدام کند.
وی ادامه داد: بنده از دیوان محاسبات کشور تعجب می‌کنم. در دولت قبل یک میلیارد دلار که دادستان دیوان محاسبات کشور آن را تکذیب کرد، از پشت همین تریبون اعلام کرد و اکنون این تخلف آشکار مالی که جز تورم به دنبال ندارد را به صورت سری اعلام می‌کند. نماینده مردم تهران در مجلس تصریح کرد: برادرم ظاهرا کلید چوبی را به قفل آهنی می‌زنید و یا کلید را وارونه می‌چرخانید.
حسینیان در ادامه اظهار داشت: آقای رئیس جمهور قرار بود هم چرخ زندگی مردم و هم سانتریفیوژ‌ها بچرخد. البته چرخ زندگی می‌چرخد، اما نه بهتر از قبل بلکه بدتر و یا لااقل مطابق گذشته می‌چرخد، اما آنچه لنگ لنگان می‌چرخد و منتظر فرمان توقف است، سانتریفیوژ است و آنچه که کمتر می‌چرخد لبنیات و مایحتاج اولیه زندگی مردم بر سر سفره مستضعفان است. وی تصریح کرد: آقای رئیس جمهور، قرار بود پاسپورت ایرانی در خارج از کشور محترم شمرده شود اما اکنون به خاطر کوتاه آمدن‌ها، حتی پاسپورت سیاسی مسئولان جمهوری اسلامی ایران نیز از احترام افتاده است و آمریکایی‌ها گستاخانه و برخلاف قوانین بین‌المللی، نماینده دولت را نیز در مقر سازمان ملل راه نمی‌دهند که این یک بی‌احترامی بی‌سابقه است.
نماینده مردم تهران در مجلس در ادامه تاکید کرد: آقای رئیس جمهور، قرار بود کرامت مردم ایران حفظ شود. پرداخت یارانه‌ها را گداپروری می‌نامیدید اما برای گرفتن یک سبد مردم را در صف قرار دادید و دوباره آنها را به ثبت‌نام مجدد یارانه مورد منت قرار دادید و اعلام کردید که حساب‌های آنها را سرک می‌کشید. آیا بهتر نیست به جای سختگیری بر مردم، جلوی ولخرجی‌ها را بگیرید. بی‌ سونا و استخر نیز می‌شود برای مردم کار کرد. حسینیان اضافه کرد: آنچه بیش از هر چیز موجب نگرانی بنده شده است، دخالت همسران و خانواده‌های مسئولین در امور کشور و بیت‌المال است. همسر رئیس جمهور اگر می‌خواهد جشن بگیرد، در خانه خود که هم بزرگ و هم جادار است جشن بگیرد. در مسجد و حسینیه جشن بگیرد نه در کاخ‌های متعلق به ملت. فاطمه زهرا(س) دارای شئونی است و با آواز و رقص و امثال اینها تناسب ندارد.
وی خاطرنشان کرد: بدعتی نگذارید که خدای ناخواسته دوباره علیا حضرت‌ها به این کشور بازگردند. البته در یکی از دولت‌های سابق تلاش شد که والاحضرت‌ها دوباره ظهور کنند اما ملت در پای صندوق رای پاسخ این بدعت‌ها را محکم داد.
نماینده مردم تهران در مجلس تصریح کرد: جشن هنر شیراز از ابتدا با هرز‌گی آغاز نشد. در این جشن قرار بود موسیقی سنتی ایران احیاء شود اما سر از ناکجاآباد درآورد. بنده از رئیس جمهور می‌خواهم که جلوی این بدعت‌ها را بگیرد و اجازه ندهد که همسرانشان با استفاده از اماکن دولتی بار دیگر سنت‌های جاهلی و رژیم شاهنشاهی را احیاء کنند.

گزارشي درباره اقتصاد مقاومتي
محمدرضا باهنر نایب رئیس دوم مجلس و رئیس کمیته اقتصاد مقاومتی مجلس نيز، گزارشی را از اقدامات مجلس در خصوص راهکارهای اجرای سیاست‌های کلی اقتصاد مقاومتی ارائه داد و طی سخنانی گفت: موضوع سیاست‌های اقتصاد مقاومتی دربرگیرنده تمام نامگذاری‌های چند ساله اخیر توسط مقام معظم رهبری است و تمام آنها به طور فشرده در این سیاست‌های اقتصاد مقاومتی مورد توجه قرار گرفته است. باهنر افزود: اما متأسفانه در ارائه یک مدل اقتصادی موفق نبوده‌ایم.
وی برهمین اساس تصریح کرد: جای تأسف است که بگوییم علی رغم همه پیشرفت‌ها، رشد اقتصادی ما در سالهای ۵۸ تا ۹۱ به طور متوسط ۳.۳ درصد بوده است در حالی که ما تورم ۲۰درصدی و نرخ بیکاری ۱۲.۲ درصدی را تجربه کرده‌ایم که شاخص‌های خوب و با افتخاری نیست.
وی ادامه داد: در راه اندازی اقتصاد مقاومتی ما به صورت ابتدایی هیچ نیازی به تصویب قانون جدید نداریم و باید قوانین و مقررات فعلی را مورد بازنگری قرار دهیم. همچنین نیازمندیم که یک ساختار تفاهمی بین دولت و مجلس به صورت اخص و بین قوای موثر مانند قوه قضاییه، مجمع تشخیص مصلحت نظام، بخش خصوصی و ... به طور اهم برای هماهنگی رفتارها و اقدامات بوجود آوریم.

امپراتوري بزرگتر براي دولت جديد
نایب رئیس مجلس در ادامه سخنان خود بر شناسایی لوازم اصلاحات نهادی و تأکید بر مدیریت جهادی در نظام اجرایی و اداری تأکید کرد و گفت: این موضوعات در اجرای اقتصاد مقاومتی باید به حدی باشد که این اطمینان حاصل شود که اگر خواستیم بخشی از هزینه‌های دولت را از منابع نفتی جدا کنیم، این رانت نفت دوباره در یک بحران دیگر وارد اقتصاد دولتی نشود و این یعنی آسیب شناسی و مصون نگه داشتن اقتصاد کشور و بودجه عمومی دولت از نیاز به هزینه کردن سرمایه ملی بخصوص نفت.
وی افزود: از سال ۸۳ تاکنون در سیاست‌های کلی اصل ۴۴ تأکید کرده‌ایم که دولت باید کوچک شود، اما هر دولتی که برسر کار آمده، پس از مدتی حیطه امپراتوری خود را بزرگتر و تسلط و دست‌اندازی خود را به اقتصاد بیشتر کرده است.

استخدام بازنشستگان در سازمان بازرسی رای نیاورد
در ادامه رسیدگی به طرح دائمی شدن قانون اصلاح موادی از قانون تشکیل سازمان بازرسی در صحن علنی ادامه یافت. در جریان بررسی ماده ۳ این طرح، نادر قاضی‌پور پیشنهاد حذف آن را مطرح کرد و در ادامه نیز عباس قائد رحمت نماینده مردم دورود و ازنا آن را مغایر با اصل ۷۵ قانون اساسی دانست که محمدحسن ابوترابی‌فرد را وارد دانست و به رای وکلای ملت گذاشت. نمایندگان نیز با ۱۴۵ رای موافق، ۲۴ رای مخالف و ۱۰ رای ممتنع از مجموع ۲۰۲ نماینده حاضر در صحن این اخطار را وارد دانستند و بر همین اساس ماده ۳ طرح مذکور حذف شد.

خروج طرح استفساریه‌ای درباره بیمه درمانی ایثارگران از دستور كار
در ادامه نمایندگان مجلس و فوریت طرح استفساریه بند ج تبصره ۱۶ قانون بودجه سال ۱۳۹۳ کل کشور را مورد بررسی قرار دادند. این طرح استفساریه به امضای ۱۸ نماینده مجلس رسیده و تأکید دارد که ایثارگران دستگاه‌های اجرایی مجاز به استفاده از خدمات بیمه درمانی دستگاه‌های اجرایی خود هستند. در این جلسه مجتبی رحماندوست به عنوان طراح این طرح طی سخنانی گفت: دستگاه‌های اجرایی موظفند خدمات بیمه‌ای پایه ایثارگران و جانبازان را ارائه دهند اما با گذشت یک ماه از قانون بودجه سال ۹۳ هنوز دستگاه‌های اجرایی حداقل خدمات را هم به جانبازان ارائه نداده‌اند.
علی لاریجانی رئیس مجلس هم طی سخنانی این طرح استفساریه را مغایر با بند ج تبصره ۱۶ برشمرد و معتقد بود این بند تفسیر قانون نیست بلکه تصویب یک قانون جدید است و نمی‌تواند در قالب یک طرح استفساریه مطرح شود.

https://siasatrooz.ir/vdcci4q4.2bqeo8laa2.html
نام شما
آدرس ايميل شما
کد امنيتی