يکشنبه ۱ مهر ۱۳۹۷ - ۲۰:۰۶
کد مطلب : 106125
سیاست روز اما و اگرهای استعفای وزیر صنعت را بررسی می‌کند؛

فرار از استیضاح

فرار از استیضاح

"شریعتمداری استعفا داد" خبری کوتاه که شاید بیش از همه به مذاق حوزه تولید و صنعت خوش آمد تا مردم؛ چراکه با این حجم تخلف و نابسامانی در حوزه‌های مختلف که یک سرنخ آن به وزارت صنعت، معدن و تجارت به عنوان وزارتخانه تحت امر شریعتمداری می‌رسد؛ مردم منتظر اتفاق مثبت و یا حداقل پاسخگویی در خور شان و تامل بودند.
اما این خبر تنها یک ساعت و شاید کمتر اعتبار داشت و به ناگاه از سوی بخش‌های مختلف از وزارتخانه صنعت، معدن و تجارت تکذیب شد. هرچند تا ساعت‌ها و تا زمان تنظیم این گزارش نیز همچنان تایید و تکذیب‌ها ادامه داشت اما بررسی این موضوع که اگر شریعتمداری واقعا اقدام به استعفا کرده و یا خواهد کرد و اینکه چه تبعاتی دربردارد مساله‌ای است که تلاش شده تا در این گزارش به برخی از ابهامات مربوط به آن پاسخ داده شود.
پاسخی که شاید مرهمی بر درد مردمی باشد که نه توان خرید دارند و نه برای باز پس گرفتن پول‌هایی که برای خرید سکه آنلاین به شرکتی دادند که نماد اعتماد از سوی وزارت صنعت، معدن و تجارت داشته؛ دستشان به جایی بند است.

تایید یا تکذیب
هرچند خبرگزاری‌ها نقل کردند که طبق گزارش‌های رسیده استعفای محمد شریعتمداری مورد قبول رئیس‌جمهور قرار گرفته است. و درپی آن برخی منابع آگاه از وزارت صنعت، معدن و تجات، این موضوع را تایید و اعلام کردند که استعفای شریعتمداری از وزارت صنعت، معدن و تجارت چند روزی است که مطرح شده است اما در فاصله کمتر از یک ساعت سیل تکذیبه‌ها روانه فضای رسانه‌ای شد.
در همین راستا طی روزهای اخیر الیاس حضرتی عضو کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی در گفت‌وگو با خانه ملت این موضوع را تایید و اعلام کرده که این استعفا با هماهنگی رئیس‌جمهور صورت گرفته است.
البته ناگفته نماند که طراح استیضاح وزیر صنعت نیز با اعلام اینکه بنده از نزدیک در جریان فعالیت وزیر صنعت هستم، گفت: مراجع رسمی ما از دولت خبر استعفای وزیر صنعت را تایید کرده‌اند.
احمد علیرضابیگی در پاسخ به این مهم در رابطه با استعفای وزیر صنعت که مورد تایید تعدادی از نمایندگان کمیسیون صنایع مجلس قرار گرفته اما از سوی پایگاه اطلاع‌رسانی دولت تکذیب شده است، اظهار داشت: مراجع رسمی ما از دولت خبر استعفای وزیر صنعت را تایید کرده است.
طراح استیضاح وزیر صنعت با اعلام اینکه بنده از نزدیک در جریان فعالیت وزیر صنعت هستم، یادآور شد: اگر پایگاه اطلاع‌رسانی دولت این موضوع را تکذیب کرده است باید منتظر بازگشت رئیس‌جمهور از نیویورک باشیم تا تکلیف مشخص شود. وی در پاسخ به اینکه اگر استعفای وزیر صنعت به سرانجام نرسد، آیا وزیر صنعت سه شنبه در کمیسیون حاضر می‌شود یا نه، گفت: اگر استعفایی در کار باشد باید امروز اعلام شود، در غیر این صورت وزیر صنعت باید در کمیسیون حاضر شده و به سوالات پاسخ دهد.

تخلفات عیان
اقدام به استعفای شریعتمداری در صورت اینکه واقعی باشد به عنوان سکان‌دار وزارتخانه‌ای که در ماه‌های اخیر پرونده‌های بسیاری درخصوص تخلفات بازار خودرو، واردات بی‌رویه، تخلفات بازار فولاد و رانت‌های گسترده‌ای که بازارهای مختلف تحت امر این وزارتخانه هست؛ رونمایی شد و برخی از آنها نیز همچنان باز است؛ اتفاق خوبی نیست چرا این متولیان باید نسبت به عملکرد خود احساس مسئولیت‌پذیری کرده و نسبت به تک‌تک آن باید پاسخ دهند.
استیضاح قانونی
در قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران و آیین‌نامه داخلی مجلس شورای اسلامی بحث سوال، تذکر و تحقق و تفحص و در یک کلمه استیضاح به عنوان ابزارهایی هستند که به واسطه آنها عملکرد یک حوزه وزارتی به استحضار مردم برسد و یا اگر ابهامی دراین خصوص وجود دارد متولی و وزیر مربوطه نسبت به آن پاسخگو باشد.
به سخن دیگر وزیر مربوطه اگر اعتقادی به عملکرد خود دارد باید نسبت به آن پاسخ دهد؛ درست کاری که شریعتمداری نکرد و با یک فرار روبه جلو مهر تاییدی بر تمام انتقاداتی که به عملکردش وارد بود زد.
با این وجود اگر واقعا خبر درست باشد و وزیر صنعت معدن و تجارت اقدام فرار رو به جلو کرده باشد نشان از آن دارد که خودش نیز به عملکرد نامطلوبش واقف است هرچند که تجربه سالیان سال گذشته مجلس نشان داده که اکثر قریب به اتفاق استیضاح‌های مجلس رای نیاورده و نمایندگان استیضاح‌کننده با پاسخ وزیر مربوطه قانع شده‌اند.
به اعتقاد کارشناسان اینکه استعفا آن هم در چنین شرایطی که سوالات بسیاری برای پاسخ وجود دارد؛ رخ داده باشد نبوده و اگر بناست چنین اتفاقی در آینده نزدیکرخ دهد باید نهادهای نظارتی به این مساله توجه داشته باشند که زمانی نسبت به قبول آن اقدام کنند که علاوه بر پرونده تخلفات این وزارتخانه، مسایل مختلف دیگر از جمله تصمیمات نادرست شریعتمداری برای بخش‌های مختلف تولید و صنعت نیز تعیین تکلیف شده باشد.
کارشناسان و تحلیلگران اقتصادی با بیان اینکه اگر استعفایی از سوی وی رخ داده باشد باید آن را در جمهوری اسلامی ایران به فال نیک گرفت می‌گویند؛ این اتفاق به ندرت در میان مدیران کشور رخ می‌دهد و اگر این مهم درست باشد بدون در نظر گرفتن رفع شبهات باید به فال نیک گرفت و اینگونه عنوان کرد که اگر این اتفاق رخ داده باشد یعنی اینکه مدیر و یا وزیر مربوطه عملکردش مقبول خودش نیز نیست و به سخن دیگر اگر عملکرد مدیران مورد رضایت مردم نیست همان بهتر که استعفا دهند و جای را برای کسانی بگذارند که مسئولیت پذیرند و می‌توانند قدمی از پیش بردارند.

https://siasatrooz.ir/vdccieqsp2bqxs8.ala2.html
نام شما
آدرس ايميل شما
کد امنيتی