سه شنبه ۱۶ مرداد ۱۳۹۷ - ۱۳:۴۶
کد مطلب : 105522
ژاپنی‌ها هفتادوسومین سالگرد بمباران اتمی هیروشیما توسط آمریکا را گرامی داشتند

متهم جنایت بزرگ همچنان بدون محاکمه

هفتاد و سومین سالگرد بمباران اتمی هیروشیما در حالی دیروز در ژاپن برگزار شد که شواهد گوناگونی نشان می‌دهند آمریکا به عنوان تنها کشور استفاده از جنگ‌افزارهای هسته‌ای هنوز از تاریخ درست نگرفته و البته هنوز به خاطر این جنایت بزرگ محاکمه نشده است.
شهر هیروشیمای ژاپن دیروز میزبان مراسمی برای گرامیداشت یاد افراد کشته و زخمی‌شده در اولین مورد استفاده از سلاح‌های شیمیایی در جنگ بود. هفتاد و سه سال پیش، ساعت هشت و پانزده دقیقه ششم اوت ۱۹۴۵ (۱۵ مرداد ۱۳۲۴) به‌وقت محلی در شهر هیروشیما، کسانی که در حومه شهر و در فاصله دورتری از مرکز انفجاری ناشناخته قرار داشتند، نوری پرقدرت‌تر از تابش خورشید را شاهد بودند. بعد از انفجار اولین بمب اتمی که تا آن روز ناشناخته بود، شهر هیروشیما با خاک یکسان شد و در همان لحظه اول حدود ۱۴۰هزار نفر جان خود را از دست دادند. در فاصله سال‌های ۱۹۴۶ تا ۱۹۵۱، به تعداد تلفات ۶۰هزار نفر دیگر اضافه شد.
بمب دوم، سه روز بعد بر سر اهالی شهر ناگازاکی فرود آمد و تعداد کشته‌های هیروشیما و ناگازاکی در اولین بمباران اتمی در جهان توسط آمریکا، تا دویست و بیست هزار نفر افزایش یافت. بمباران‌های هسته‌ای هیروشیما و ناگازاکی تا به امروز تنها موارد استفاده جنگی از سلاح هسته‌ای در جهان هستند. آمریکا اولین و تنها کشوری است که از این سلاح‌ها استفاده کرده است. در این میان آمریکا هرگز به خاطر این جنایت بزرگ محاکمه و بازخواست نشده که نتیجه آن نیز استمرار رفتارهای جنایتکارانه این کشور بوده است.
مراسم امسال در حالی برگزار شد که مجموعه زیادی از عوامل نشان می‌دهند کشورهای دارنده سلاح‌های هسته‌ای در عین حال که خودشان را داعیه‌دار مبارزه با جنگ‌افزارهای هسته‌ای معرفی می‌کنند هنوز از گذشته درس نمی‌گیرند.
«دونالد ترامپ»، رئیس‌جمهور آمریکا در سند دکترین هسته‌ای جدید، آستانه پاسخ هسته‌ای آمریکا به آنچه «تهدیدات امنیتی» خوانده شده را پایین آورده است. در سند «بررسی وضعیت هسته‌ای» که جایگاه سلاح‌های هسته‌ای را در راهبرد امنیتی آمریکا مشخص می‌کنند از پروژه‌های نوسازی هسته‌ای آمریکا استقبال شده و بر ضرورت افزایش توانمندی‌های هسته‌ای به منظور رقابت با روسیه تأکید شده است. این سند همچنین آستانه پاسخ هسته‌ای به «تهدیدهای امنیتی» را پایین آورده است. در حالی که روسای جمهور قبلی آمریکا استفاده از سلاح‌های هسته‌ای را تنها به زمان استفاده کشورهای رقیب از سلاح‌های کشتار جمعی برای کشتار انبوهی از غیرنظامیان محدود می‌کرد، در سند جدید برای اولین بار خواسته شده به «حملات راهبردی غیرهسته‌ای» پاسخ هسته‌ای داده شود.
به عبارت دیگر آمریکا ممکن است از این پس برای تهدیدهایی مانند حمله سایبری به مراکز فرماندهی هسته‌ای یا زیرساخت‌های شهری، اعم از شبکه برق یا سامانه کنترل ترافیک هوایی پاسخ با سلاح‌های هسته‌ای را در نظر بگیرد.
علاوه بر این، هفتاد و سومین سالگرد بمباران اتمی هیروشیما همچنین در حالی برگزاری شد که آمریکا و تمامی دیگر کشورهای مجهز به سلاح‌های هسته‌ای و رژیم اشغالگر قدس از پیوستن به اولین معاهده منع سلاح‌های هسته‌ای که دو سال پیش در سازمان ملل به تصویب رسید، خودداری کردند. در مراسم سالگرد بمباران اتمی شهر هیروشیمای ژاپن، شهردار این شهر هشدار داد نباید تاریخ را فراموش کرد تا جلوی تکرار اشتباهات وحشتناک گرفته شود.
وی تاکید کرد، تلاش‌ها برای از بین بردن تسلیحات اتمی باید در جهان ادامه یابد. ماتسوی هشدار داد، برخی کشورهای خاص به صورت آشکارا ناسیونالیسم خود-محوری را اظهار کرده و زرادخانه‌های اتمی خود را به روز می‌کنند. شینزو آبه، نخست وزیر ژاپنگفت: مسئولیت ژاپن این است که میان اختلافات بین کشورهای اتمی و غیراتمی پلی بزند.

https://siasatrooz.ir/vdccipqsi2bqxp8.ala2.html
نام شما
آدرس ايميل شما
کد امنيتی