?>?> شرط‌های آمریکا برای برجام نابه‌جاست | سیاست روز
يکشنبه ۶ اسفند ۱۳۹۶ - ۱۱:۱۱
کد مطلب : 103371
ظریف:

شرط‌های آمریکا برای برجام نابه‌جاست

وزیر خارجه کشورمان درباره شروط آمریکا برای برجام گفت: یک عضو یک توافق چند جانبه نمی‌تواند برای توافق شرط بگذارد. اینها قبلاً چند شرط مطرح کردند، آن شرط‌ها نا بجا بودند، شرط‌های جدیدشان هم نا بجاست.
به گزارش مهر، محمدجواد ظریف در حاشیه همایش ایثار، زبان صلح جهانی که دیروز شنبه در دانشکده مطالعات جهان دانشگاه تهران برگزار شد، در جمع خبرنگاران در پاسخ به سوالی درباره برجام درباره اظهارات یکی از مقامات آمریکایی مبنی بر اینکه ایران باید در حوزه سایبری، حقوق بشر و فعالیت‌های اقتصادی سپاه نیز محدودیت‌هایی را بپذیرد تا واشنگتن در برجام باقی بماند، عنوان کرد: یک عضو یک توافق چند جانبه نمی‌تواند برای توافق شرط بگذارد. اینها قبلاً چند شرط مطرح کردند، آن شرط‌ها نا به جا بودند، شرط‌های جدیدشان هم نا به جاست. اصولاً هر شرطی نا به جاست. آنچه که الان ضروری است این است که جامعه بین‌الملل باید اطمینان حاصل کند که حقوق ایران بعنوان طرفی که برجام را رعایت کرده، این حقوق توسط آمریکا که تعهدات آمریکا است عملی می‌شود و این مشکل کنونی ماست.
وی گفت: آمریکایی‌ها برای فرار از اجرای تعهداتشان فرار رو به جلو می‌کنند و شرایطی را مطرح می‌کنند. جامعه بین‌الملل کاملاً وقوف دارد که این شرایط هیچ کدامشان حتی قابل بررسی هم نیست. لذا تاکید بر این است که باید هر چه سریعتر آمریکایی‌ها به تعهداتشان عمل کنند.
وزیر خارجه کشورمان درباره مبانی قدرت ایران گفت: بحث اینکه مبانی قدرت ایران چیست نیاز ماست، ما نمی‌توانیم صرفاً براساس نسخه برداری از نظریه پردازی غربی‌ها برای خودمان آینده را ترسیم کنیم. دانشگاه جایی است که ما باید مزایای نسبی که ایران دارد و مزایایی که توانسته امنیت و تمامیت ارضی جمهوری اسلامی ایران را پاسداری کند و شاید مفاهیم جدیدی را حتی برای صلح و امنیت بین‌المللی ارائه کرده، باید در این حوزه‌ها کار کنیم و فکر می‌کنم دانشگاه دقیقاً جای این حرفهاست.
ظریف درباره روند آستانه در خصوص سوریه عنوان کرد: ما همواره خواهان این بودیم که توافقات آستانه برای کاهش تنش اجرایی شود، متاسفانه گروه‌های تروریستی از یک طرف به اقدامات خودشان ادامه دادند و از طرف دیگر سیاست‌های بسیار مخرب آمریکا که برای هدف‌های کوتاه نظرانه آمریکا که برخی از آن هدفها هم اقتصادی و در واقع برای اشغال سرزمینهای نفت خیز سوریه از نیروهای محلی استفاده می‌کنند و به یک تنش درازمدت در منطقه ما دامن می‌زنند. اینها خطراتی است که منطقه ما را تهدید می‌کند و لذا ضروری است به سیاست‌های کاهش تنش برگردیم و حرکت حمایتی که برخی از گروه‌های تروریستی مثل النصره دارند، این حرکت هم متوقف شود.
وزیر امور خارجه کشورمان در این همایش به نقش ایثار در حوزه روابط بین‌الملل پرداخت و گفت: کشورهای دور و بر ایران را نگاه کنید شاهدید کشورهایی زیر چتر حمایتی هسته‌ای هستند و کشورهایی را شاهدید که خودشان دارای سلاح هسته‌ای هستند، کشورهایی را می‌بینید که سالیانه ده‌ها یا صدها میلیارد دلار هزینه تسلیحات می‌کنند، کشورهایی را شاهدید که چون امنیتشان را وامدار کشورهای خارج از منطقه هستند، با یک قهر کشورهای بزرگ لرزه بر اندامشان می‌افتد و با یک لبخند آنها احساس شعف و امنیت می‌کنند.
وی ادامه داد:برخی کشورهای منطقه ما بعد از برجام سراسیمه به کمپ دوید رفتند و اعلام کردند که چرا ما را رها کردید، ما بدون شما امنیت و استقلال نداریم و وقتی طرف (ترامپ) به منطقه ما آمد و رقص شمشیر با امرای این کشورها داشت، از خود بیخود شدند و احساس کردند امنیت جدیدی را پیدا کرده‌اند. ما در چنین منطقه‌ای زندگی می‌کنیم.
وزیر خارجه با اشاره به منطقه گفت: کشورهایی که استقلال، عزت، حیثیت و آبروی خود را گرو گذاشتند تا امنیتی برای خود بخرند، کشورهایی که منابع سرشارشان را به تاراج کمپانی‌های تسلیحاتی دادند تا امنیتی برای خودشان بخرند. سال گذشته در منطقه خلیج فارس ١١٦ میلیارد دلار هزینه سلاح کردند.
وی با بیان اینکه عربستان از روسیه که یک ابرقدرت هسته‌ای است، در هزینه تسلیحاتی در سال گذشته پیشی گرفت، ادامه داد: عربستان الان سومین کشور پرهزینه تسلیحاتی است. این کشورها با این میزان هزینه اعم از مادی و شرف، حیثیت، عزت و استقلال هنوز احساس ناامنی می‌کنند. هیچ یک از این کشورها احساس امنیت ندارند و دنیا هیچکدام از این کشورها را امن و قدرتمند نمی‌داند.
وزیر خارجه بیان کرد: یکی از مشکلاتی که بعضی از همسایگان ما دارند این است که ادعا می‌کنند ما اینقدر هزینه می‌کنیم، ولی همه نگاهشان به یک جای دیگر است و ایران را نگاه می‌کنند و ایران را مقتدرترین، قدرتمندترین و امن‌ترین و پر آینده‌ترین کشور منطقه می‌شناسند.
رئیس دستگاه دیپلماسی پرسید: این امنیت، سربلندی و عزت از کجا آمده؟ البته حتما تسلیحات و آمادگی دفاعی مهم است. حتما داشتن بهترین ابزارها برای اینکه بار دیگر جنایتکاری همچون صدام نتواند شهرهای ما را موشک باران کند و ما امکان دفاع از شهروندانمان را نداشته باشیم و حتما برنامه موشکی ایران هم مهم است و هم قابل مذاکره نیست.
وی گفت: چرا بعد از اینکه همه روش‌ها را امتحان کردند به پای میز مذاکره آمدند. معلوم است که آنها باید بگویند ایران را به پای میز مذاکره آوردیم، اما ایران که همیشه پای میز مذاکره بود و هیچ وقت از پای میز مذاکره کنار نرفت. این آنها بودند که بعد از اینکه دیدند تمام تحریم‌های فلج کننده شان به جای اینکه مردم را از حاکمیت جدا و دور کند، مردم را به حاکمیت نزدیک تر کرد و ٧٣ درصد مردم در انتخابات ٩٢ شرکت کردند. به این نتیجه رسیدند که تحریم نتیجه بخش نیست و نمی‌تواند این مردم را به زانو دربیاورد.
وی ادامه داد: اعتقاد دارم به لطف خدا توانسته‌ایم فرهنگ ایثار را در بین ملت نهادینه کنیم. به برخی زوایای نازیبایی که می‌بینید توجه نکنید. فرهنگ ایثار مردم ما ریشه در عشقی دارد که این مردم از ابتدای حضورشان به امام حسین مظهر ایثار به مظاهر ایثار به ائمه داشتند، این فرهنگ در جان مردم ما شکل گرفته و از اول زندگی (بدو تولد) تا لحظات آخر زندگی با تربت امام حسین دفن می‌کنند، اینگونه درون ما و ملت جا گرفته است.

https://siasatrooz.ir/vdccm1qss2bqx18.ala2.html
نام شما
آدرس ايميل شما
کد امنيتی