شنبه ۸ دی ۱۳۹۷ - ۰۱:۳۳
کد مطلب : 107377

رویای ترامپ

ترامپ رئیس‌جمهور آمریکا در اقدامی ناگهانی وارد پایگاه نظامی آمریکا عراق شده تا جشن کریسمس در کنار نظامیان برگزار کند. این سفر هر چند در گذشته نیز توسط روسای جمهور آمریکا بویژه جرج بوش نیز صورت گرفته بود در حالی افرادی مانند اوباما نیز در قبال افغانستان این رفتار را داشته‌اند اما این سوال مطرح می‌شود که در مقطع کنونی چرا ترامپ چنین اقدامی صورت داده و چه اهدافی را دنبال می‌کرده است؟
پاسخ به این پرسش را در اهداف درونی و بیرونی ترامپ می‌توان بررسی کرد. ترامپ در حالی سال ۲۰۱۹ را آغاز می‌کند که ترکیب مجلس نمایندگان برگرفته از دموکرات‌هاست در حالی که جمهوری‌خواهان نیز چندان همراهی با وی نداشته که نمود آن را در ناتوانی وی در باب تصویب بودجه ساخت دیوار در مرز مکزیک می‌توان مشاهده کرد. ترامپ برای مقابله با این وضعیت می‌داند که چندان از ابزار داخلی برخوردار نیست و نیازمند بهره‌گیری از مولفه‌های بیرونی است. در همین چارچوب وی دوباره به سوی تحقق وعده‌های انتخاباتی‌اش پیش رفت که از آن جمله خروج نیروهای آمریکا از سوریه و افغانستان و تکمیل مبارزه با تروریسم است. ترامپ طی روزهای گذشته طرح خروج از سوریه و افغانستان را اعلام کرد در حالی که ادعا کرد که در مبارزه با داعش به موفقیت رسیده و بخش‌های پایانی آن را نیز ترکیه انجام خواهد داد.
با توجه به اینکه مرکزیت داعش عراق و سوریه بوده این سناریو مطرح است که ترامپ با حضور در میان نظامیان آمریکایی در عراق سعی کرده تا چند پیام را مخابره نماید. از یک سو وی چنان القا نموده که توانسته جایگاه آمریکا را در عراق تثبیت و به قول خودش مقابل با نفوذ ایران قرار گیرد. از سوی دیگر این حضور به منزله آن است که وی توانسته به وعده پیروی بر داعش دست یابد که نتیجه آن نیز حضورش در میان نظامیان آمریکایی است. وی با این طراحی فرار نیروهای آمریکایی از سوریه را تویجه و نیز ناکامی در افغانستان را پنهان می‌سازد.
در این میان یک نکته مهم وجود دارد و آن اقدام ناگهانی ترامپ و عدم هماهنگی آن با بغداد برای این سفر است. این اقدام ترامپ در حالی نوعی برتری‌جویی آمریکایی را نشان می‌دهد که نقض حریم یک عضو سازمان ملل است که مغایر با منشور ملل متحد و قوانین بین‌المللی است. رفتاری که نشان می‌دهد که آمریکا همچنان به دنبال اجرای سیاست‌های سلطه‌گرایانه و نادیده گرفتن موقعیت و استقلال کشورهاست که تهدیدی بزرگ برای امنیت جهانی قلمداد می‌شود. این رفتار بیش از گذشته مطالبه مردم عراق مبنی بر خروج نیروهای آمریکایی از کشورشان را آشکار می‌سازد چراکه حضور آمریکایی‌ها نه در مقابله با تروریسم نقشی داشته و نه در تامین امنیت و ثبات این کشور چنانکه ترامپ در رفتاری که گویی در قبال یکی از ایالت‌های آمریکا صورت داده بدون هماهنگی با دولت عراق به این کشور وارد شده است. رفتاری که خشم مردم عراق را به همراه داشته و اراده آنها مبنی بر لزوم خروج نیروهای آمریکایی را قوی‌تر ساخته است. 

نویسنده: علی تتماج

https://siasatrooz.ir/vdccmmqsm2bqx18.ala2.html
نام شما
آدرس ايميل شما
کد امنيتی