يکشنبه ۱۹ ارديبهشت ۱۴۰۰ - ۲۲:۴۰
کد مطلب : 117970

رئیسی، امید تحقق دولت اسلامی

این روزها یکی از مهم‌ترین مباحث محافل سیاسی و عمومی کشور، بحث حضور برخی چهره‌ها و افراد در انتخابات ریاست جمهوری ۱۴۰۰ است...

این روزها یکی از مهم‌ترین مباحث محافل سیاسی و عمومی کشور، بحث حضور برخی چهره‌ها و افراد در انتخابات ریاست جمهوری ۱۴۰۰ است. تا کنون چهره‌های مختلفی از هر دو جناح اصول‌گرا و اصلاح‌طلب برای حضور در انتخابات اعلام آمادگی کرده‌اند. اما یکی از چهره‌ها بیش از دیگران در کانون توجهات است.این چهره آیت‌الله رئیسی، رئیس فعلی قوه قضائیه است. گزینه‌ای که هر دو جناح سیاسی روی او حساب ویژه‌ای باز کرده‌اند و اصولگرایان و جریان انقلابی مدت زیادی است که در انتظار تصمیم او برای انتخابات ریاست جمهوری هستند.
آیت‌الله رئیسی تجربه نامزدی انتخابات ریاست جمهوری قبل را دارد که توانست یک رای پایه ۱۶ میلیونی کسب کند که در برابر رئیس جمهور مستقر یک رای بسیار خوبی محسوب می‌شود. از سوی دیگر عملکرد انقلابی و رضایت‌بخش او در قوه قضائیه اقبال نخبگان و مردم را با خود به همراه داشته و از سوی دیگر مردم امروز از رای دادن به روحانی کاملا پشیمان شده‌اند.
اصول‌گرایان که این روزها در دو تشکل به نام‌های شورای وحدت و شورای ائتلاف نیروهای انقلاب وارد کارزار انتخابات شده‌اند اعلام کرده‌اند که در صورت ورود آیت‌الله رئیسی همگی پشت سر او قرار خواهند گرفت.این جریان سیاسی امتیازات بهتری نسبت به رقیب سنتی خود برای پیروزی در انتخابات دارند. این جریان با لیست ایران سربلند و با سازماندهی شورای ائتلاف نیروهای انقلاب اسلامی توانست در انتخابات مجلس شورای اسلامی پیروزی قابل توجهی را کسب کند و انگیزه و امید زیادی برای پیروزی در انتخابات ریاست جمهوری دارد به طوری که برخی ریاست جمهوری آینده را به طور قطع، فردی از طیف اصول‌گرا یا جریان انقلابی می‌دانند. اما این جریان نیز همچون جریان اصلاحات دغدغه و چالش وحدت و رسیدن به گزینه واحد را دارد. عموما رسیدن به وحدت در جریانی که در موضع پیروزی قرار دارد سخت‌تر به دست می‌آید. پیش‌بینی می‌شود طبق اظهارات شخصیت‌های مطرح منتسب به این دو تشکل، در نهایت این دو بر سر یک نامزد واحد به توافق خواهند رسید. به خصوص اگر این گزینه آیت‌الله رئیسی باشد که با آمدن وی به عرصه انتخابات، موضوع وحدت در جریان اصول‌گرا حل خواهد شد. به عبارتی امروز یکی از دو راهی‌های جریان اصول‌گرا آمدن یا نیامدن آیت‌الله رئیسی است.
متاسفانه امروز کارآمدی قوه مجریه که با عملکرد بد دولت اصلاح‌طلب تدبیر و امید، به شدت خدشه‌دار شده به طوری که کارآمدی نظام اجرایی کشور را با اختلال مواجه ساخته و موجب هدررفت منابع کشور و نارضایتی عمومی شده‌ است. با توجه به این مهم و در چنین شرایطی، تجربه مدیریتی آیت‌الله رئیسی در دستگاه قضا نشان می‌دهد که شخصیتی چون ایشان می‌تواند با مدیریت قوی و پیگیر برای حفظ منافع ملی، کارآمدی نظام اجرائی کشور را ارتقا داده و امید و اعتماد مردم به سیستم اجرایی کشور را بهبود ببخشد.
نکته مهم و اساسی این است که پیروزی در هر انتخاباتی علاوه بر داشتن آرایش سیاسی منسجم و دقیق و انجام کار تشکیلاتی، نیازمند گفتمان است. این گفتمان باید ناظر بر مطالبات مردم و مسائل اصلی کشور باشد. امروز کشور نیازمند کارآمدی در اداره بهتر کشور و حل مشکلات اقتصادی مردم است. کشور به شدت از معضل و بلیه ناکارآمدی مسوولان خود رنج می‌برد. گفتمان کارآمدی با تاکید بر عدالت‌خواهی و تاکید بر ظرفیت‌ها و توانمندی‌های داخلی می‌تواند گفتمان مناسبی برای جریان اصول‌گرای انقلابی در انتخابات پیش رو باشد و اعتماد مردم را به خود جلب کند. مسأله بعد انتخاب گزینه‌ای مناسب با این گفتمان است. گزینه مد نظر باید کارآمدی خود را در حل مسائل کشور در حوزه‌هایی که حضور مدیریتی داشته به اثبات رسانده باشد.
متاسفانه باید اذعان کرد علی‌رغم تلاش‌های صورت گرفته و دستاوردهای به‌دست آمده در عرصه‌های علمی و فناوری و امنیتی و دفاعی، اما شاخص‌های کلان اقتصادی، صنعتی، اجتماعی و حتی فرهنگی کشور در شرایط مناسبی قرار نداشته و به‌ویژه در حوزه معیشت و زندگی مردم شاهد نابسامانی‌های جدی نظیر تورم و گرانی لجام‌گسیخته، رکود، کاهش قدرت خرید، بیکاری، افزایش سن ازدواج، گسترش آسیب‌های اجتماعی و بحران‌هایی چون تعطیلی کارخانجات و شرکت‌های تولیدی، تزلزل بورس و بازار سرمایه و... هستیم.
باید بپذیریم به دلیل آنکه سیاست‌ها و برنامه‌ها و قوانین کشور باید در قوه مجریه اجرائی شود ولی قوه قضائیه صرفاً وظیفه برخورد با تخلفات را بر عهده دارد، میزان تأثیرگذاری قوه مجریه بر سرنوشت کشور بسیار بیش‌تر از قوه قضائیه است. ریاست جمهوری در ایران بیش‌ترین اختیارات و امکانات و منابع قدرت را برای اداره کشور در اختیار دارد و به تعبیر رهبر معظم انقلاب «این که می‌گویند رئیس جمهور قدرت اجرایی ندارد صحیح نیست. عمده مدیریت‌های کشور در دست رئیس دولت است». این نکته نیز لازم به یادآوری‌ست که یکی از اهداف میان‌مدت بیانیه گام دوم، تحقق دولت اسلامی‌ست که برای آن راهکارهای مشخصی ارائه کرده است. نگاه خوشبینانه و توأم با امید به آینده، مدیریت جهادی، حفظ روحیه انقلابی، اتکا به نیروی انسانی ماهر، مؤمن و کاردان و... راهکارهای تعریف شده بیانیه گام دوم است که بهترنی گزینه برای تحقق این مهم شخص آیت‌الله رئیسی ست.
ویژگی ممتاز آیت‌الله رئیسی این است که با عملکرد خود توانسته امیدهایی را در دل آحاد مردم به وجود آورد و تنها گزینه‌ای است که می‌تواند بین مجموعه نیروهای معتقد به انقلاب اسلامی اجماع و وفاق ایجاد کند و بهترین گزینه برای تشکیل دولت اسلامی است. آیت‌الله رئیسی بهترین گزینه برای اجرای اصلاحات فکری، فقهی و تئوریک در مدیریت اجرائی کشور پس از ۴ دهه است. این فرصت را باید غنیمت شمرد.

نویسنده: دکتر عباس خسروانی 

https://siasatrooz.ir/vdccmmqsx2bqso8.ala2.html
نام شما
آدرس ايميل شما
کد امنيتی