دوشنبه ۱۰ شهريور ۱۳۹۳ - ۲۳:۵۵
کد مطلب : 88917
بررسي اثرات منفي تخريب عملکرد دولت‌هاي گذشته

کاستی‌ها دولت‌های گذشته؛ دستور‌العمل آینده

کاستی‌ها دولت‌های گذشته؛ دستور‌العمل آینده

اخيراً رهبر معظم انقلاب در ديداري كه اعضاي هيات دولت با ايشان داشتند نكات بسيار مهم و پراهميتي را مطرح فرمودند كه يكي از اين نكات تذكري نسبت به اثرات منفي تخريب عملكرد دولت‌هاي گذشته از سوي مقامات و مسئولاني بود كه بر مسند هستند.
ايشان فرمودند: همواره دولت‌ها نسبت به دوره‌های گذشته خود منتقد بوده‌اند که ایرادی ندارد، اما این انتقاد نباید حالت اغراق‌آمیز و تخریب پیدا کند، زیرا در روحیه مردم تأثیر بد می‌گذارد و آنان را نسبت به آینده نامطمئن می‌کند. در حقيقت مسئولان باید از تخریب دولت‌های سابق پرهیز کنند و با عمل کم وکاستی‌های گذشته را جبران کنند که این مهم مورد تأکید رهبر معظم انقلاب اسلامی است.
در این میان نباید فراموش کرد که اگرچه برخي از مشكلات دولت‌هاي قبلي براي دولت جديد به يادگار مي‌ماند اما برخي از زير‌ساخت‌ها و امكانات دولت فعلي حاصل نتيجه و تلاش دولت‌هاي قبلي است كه در حال حاضر دولت براي رسيدن به اهداف خود از آن بهره مي‌برد.
عباسعلی منصوری‌آرانی عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس در این‌باره به سیاست روز گفت: مقام معظم رهبری به این اعتقاد داشتند که انصاف رعایت شود. اگر چه دولت‌های گذشته نقاط ضعف و قوتی را داشتند اما لازم است که دولت از تجربه گذشتگان استفاده کرده و از آن در راه بهبود وضعیت کشور استفاده کند. 

سربلندی دولت‌ها سربلندی ملت
همانگونه كه شاهد هستيم دولت روحاني در عرصه‌های سیاست خارجی، تحول نظام سلامت، کنترل تورم، ایجاد ثبات و آرامش و تثبیت نرخ ارز به موفقیت‌هایی دست یافته که رهبر معظم انقلاب اسلامی ازآن قدردانی کردند. اما اين نكته قابل‌توجه بود كه ايشان تاكيد داشتند نبايد زحمات دولت‌هاي گذشته فراموش شود.
آنچه شايان توجه است اين است كه دولت‌ها در جایگاه برابری قرار دارند، چون سربلندی هر دولت سربلندی نظام است. نكته‌اي كه مردم مسئولین و دولت‌های خدمتگزار را فراموش نمی‌کنند و از همین رو از تمامی دولت‌ها انتظار دارند تا همانند شهیدان رجایی و باهنر همدرد مردم باشند.
آرانی عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس در اين‌باره افزود: نقد عملکرد دولت واجب است اما نقد و تخریب چهره‌های طراز اول نظام در قانون اساسی به عنوان یک عمل مجرمانه تعریف شده است. اینکه ما برای انتقاد کردن از جریان مقابل دست به هر کاری بزنیم صحیح نیست.
نماینده مردم کاشان و آران و بیدگل افزود: مسئولین و مجلس باید کارکردهای دولت‌های گذشته را پالایش کنند و مختصاتی را ترسیم کنند که اگر دولت‌های قبلی به آن مختصات نرسیدند ما به آن‌ها برسیم.
وی تصریح کرد: نقد دولت ها چیز خوبی است اما به معنای آن است که ما نقاط قوت و ضعف آنها را بشناسیم تا بتوانیم آینده بهتری را ترسیم کنیم. متأسفانه در دولت‌های گذشته هم همواره شاهد بودیم که هر دولتی دولت قبلی را تخریب می‌کرد و در این دولت نیز می توانیم این موضوع را تا اندازه‌ای شاهد باشیم که این کار بی‌فایده است.
منصوری‌آرانی خاطرنشان کرد: باید به گونه‌ای جلو برویم که نقد در دستور کارمان باشد آن هم نقد سازنده و تخریب در این میان جایی ندارد.
از سوی دیگر اسماعیل کوثری نماینده مردم تهران و عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس در این باره به سیاست روز گفت: این که فقط اقدامات دولت‌های گذشته را زیر سوال ببریم تا خودمان را موفق جلوه دهیم کار درستی نیست، بلکه باید بیش از هر چیز به این توجه شود که ما در اصل کار خودمان را انجام دهیم و عملکردی شایسته داشته باشیم.
وی با اشاره به اینکه دولت‌ها باید عملکرد خود را به مردم گزارش دهند تا مردم در این‌باره قضاوت کنند اظهار داشت: اگر نقدی هم از دولت‌های گذشته وجود دارد باید آن را منصفانه مطرح کنیم.
کوثری خاطرنشان کرد: اگر ما به این صورت مطرح کنیم که همه چیز در دولت‌های گذشته منفی بوده و تنها آنچه که در دولت حاضر صورت می‌گیرد مثبت است این امر اثر خوبی در روحیه مردم ندارد و مردم در صحنه بهترین قاضی هستند.
محمدرضا باهنر نماینده مردم تهران و نایب دوم رئیس مجلس نیز در این‌باره یادآور شد: رهبر معظم انقلاب تأکید کردند که همه دولت‌های گذشته برای انقلاب زحمت کشیدند، استثناء هم ندارد، از دولت زمان جنگ گرفته تا دولت هاشمی، خاتمی و احمدی‌نژاد. همه زحمات زیادی متحمل شدند، البته نقاط ضعفی هم داشتند که رهبر انقلاب تأکید کردند، ما دولتی می‌خواهیم که نقاط ضعف دولت فعلی و دولت‌های گذشته را نداشته و نقاط قوت او را داشته باشد.

دشمن شاد‌کن نباشیم
از جمله ديگر نكاتي كه مقام معظم رهبري در اين سخنراني آن را مورد تاكيد قرار دادند داشتن سعه‌صدر دولت در برابر انتقادات بود. ايشان با تاكيد بر اين امر خاطرنشان کردند: دارا بودن سعه صدر در برابر انتقادات از وظایف دولت و انصاف منتقدین در برابر انتقادات یک ضرورت است.
در حقيقت هر دولتی پس از انقلاب نقاط مثبت و منفی را داشته است كه لازم است با توجه به توانمندي و شرايط زماني‌اش ارزيابي شود اما نبايد فراموش كرد كه صرف دادن نقاط منفي در حقيقت دادن سوژه به دشمن است تا با بررسي شرايط موجود اين نظر را در كشور القاء كند كه در بين مسئولين اختلاف نظر وجود دارد و دولت قادر به اداره صحيح كشور نيست.
همه تلاش دشمنان هم بر این نقطه معطوف شده است که به مردم ایران به خصوص نسل جوان القا کنند که پیشرفتی تاکنون وجود نداشته و انقلاب رو به کمرنگی است و جلوه روزهای ابتدایی را ندارد که متأسفانه برخی از افراد نیز این حرف دشمن را تکرار می‌کنند.
عباسعلي منصوري نماینده مردم کاشان و آران و بیدگل درباره تبعات تخریب برای تخریب‌کنندگان گفت: افرادی هستند که در گذشته اخلاق مدار نبودند و اخلاق را رعایت نكردند و در حال حاضر نیز جایگاه بالایی در نزد مردم ندارند و برعکس افرادی را داریم که اخلاق را رعایت کردند و اینک از محبوبیت خاصی در نزد مردم برخوردارند. این امر می‌تواند یک فرصت و الگو برای دولت مردان باشد که از آن در روش خود الگوگیری کنند و از گذشته و با نگاه به گذشته خود در جایگاه بهتری نزد مردم قرار دهند و درس خوبی به دولتمردان بدهند.
علی جلیلیان عضو کمیسیون حقوقی و قضایی مجلس نيز در این باره در گفت‌وگو با سیاست روز تصریح کرد: تخریب عملی زشت و ناپسند است و از نظر قانونی نیز جرم محسوب می‌شود. وقتی ادعایی می‌شود باید این ادعا ثابت شود و فقط به صرف ادعا نمی‌توان به تخریب افراد پرداخت.
وی افزود: تخریب از نظر اخلاقی و قانونی ناپسند است و اگر دولت معتقد به این است که باید جایگاه اعتدال و انصاف را رعایت کند باید نسبت به عملکرد دولت گذشته نیز عدالت داشته باشد.

كتايون مافي

https://siasatrooz.ir/vdccmoq4.2bq4s8laa2.html
نام شما
آدرس ايميل شما
کد امنيتی