سه شنبه ۱۱ خرداد ۱۳۹۵ - ۲۲:۳۶
کد مطلب : 95937

سهیم شدن زوری

عراق به عنوان یکی از اصلی‌ترین کانون‌های مبارزه با تروریسم در روزهای اخیر با محوریت عملیات فلوجه گامی جدید برای رسیدن به ثبات و امنیت پایدار در پیش گرفته است. در کنار آنچه در تحولات میدانی عراق می‌گذرد مواضع آمریکایی‌ها امری قابل توجه است.
باراک اوباما رئیس‌جمهور آمریکا در اظهاراتی برای گرامیداشت یادبود سه نظامی کشته شده کشورش در عراق اعلام کرد که آنها هنگام مشارکت مستقیم در عملیات زمینی کشته شده‌اند.
در تحلیل رفتاری اوباما پیش از هر چیز می‌توان گفت که این اقدام اوباما نوعی اعتراف به خلف وعده‌های اوست چرا که او ادعای پایان نظامی‌گری آمریکا را افتخار خود عنوان می‌کرد. سخنان وی نشان می‌‌دهد که او نیز همان مسیر روسای جمهور پیشین آمریکا را در نظامی‌گری می‌پیماید هر چند که از سیاست لشگر کشی با یگان‌های کوچک اما متعدد استفاده می‌کند.
در همین حال در باب حضور نیروهای آمریکایی در عراق و سایر کشورها این جمله کلیدی سران آمریکا مشاهده می‌شود و آن اینکه آنها می‌گویند ما پلیس جهان نیستیم و فقط وقتی وارد عرصه می‌شویم که منافع آمریکا تهدید شده باشد. با استناد به این سخنان حضور نظامی آمریکا در عراق، افغانستان، سوریه و یمن و.... صرفا برگرفته از منافع آمریکاست و ادعاهای بشر دوستانه آن صرفا ادعایی واهی برای فریب افکار عمومی و توجیه نظامی‌گری آن است.
در باب سخنان اوباما در باب حضور نیروی زمینی آمریکا در عراق نیز چند نکته مهم مشاهده می‌شود. در حالی که نیروهای مردمی و ارتش عراق توانسته‌اند دستاوردهای بسیاری در مبارزه با تروریسم داشته باشند و منطقه مهم فلوجه در حال آزاد سازی است به دنبال سهیم شدن در این پیروزی است در حالی که کمترین هزینه را داده و می‌خواهد بیشترین استفاده را داشته باشد و خود را قهرمان مبارزه با تروریسم معرفی کند. این اقدام در حالی صورت می‌گیرد که اسناد و مدارک منتشره نشان می‌دهد که آمریکا به رغم ادعای داشتن ائتلاف ضد تروریسم نه تنها اقدامی در این زمینه صورت نداده بلکه خود به حمایت از آنها پرداخته است.
نکته دیگر در باب برجسته شدن حضور آمریکا در عراق، طراحی آنان برای پنهان سازی حضور نظامی خود در رقه و طراحی آنها برای تجزیه سوریه با ادعای مبارزه با تروریسم که نمود آن را در تحولات مشکوک رقه، حسکه و دیرالزور می‌توان مشاهده کرد. در جمع بندی نهایی از آنچه ذکر شد می‌توان گفت که اذعان اوباما به تحرکات نظامی آمریکا در عراق بیش از آنکه برگرفته از ادعاهای بشر دوستی آمریکا باشد ناشی از سیاست‌های سلطه گرایانه آن است که در لوای نام مبارزه با تروریسم به دنبال سهم خواهی در دستاوردهای عراق و جبهه مقاومت در مبارزه با تروریسم است.

مولف :
https://siasatrooz.ir/vdccmoqo.2bqp18laa2.html
نام شما
آدرس ايميل شما
کد امنيتی