?>?> افتضاح افغانستان همچنان گریبان‌گیر تیم بایدن | سیاست روز
چهارشنبه ۲۴ شهريور ۱۴۰۰ - ۲۰:۴۲
کد مطلب : 119671
از بازخواست سران کاخ سفید تا جدا شدن راه اروپا از آمریکا

افتضاح افغانستان همچنان گریبان‌گیر تیم بایدن

افتضاح افغانستان همچنان گریبان‌گیر تیم بایدن
در حالی فرار افتضاح از افغانستان به رسوایی برای آمریکا و متحدانش مبدل شد که همچنان این بحران ادامه دارد چنانکه از یک سو میزان اعتماد مردم به بایدن به شدت کاهش یافته و از سوی دیگر وزیر خارجه و مقامات نظامی بایدن با بازخواست کنگره مواجه شده اند.
نظرسنجی انجام شده از سوی دانشگاه «کوئینی پیاک» حاکی از آن است که اکثر آمریکایی‌ها از نحوه مدیریت خروج نظامیان این کشور از سوی دولت جو بایدن دموکرات ناراضی هستند.مردم آمریکا از بابت این موضوع به مدیریت بایدن به نسبت ۶۵ به ۳۱، رای منفی داده‌اند حال آنکه در مجموع، سطح رضایت آمریکایی‌ها از نحوه عملکرد کلی مستاجر کاخ سفید تنزل یافته و نسبت مخالفان به موافقان ۵۰ به ۴۲ است.
این نسبت در ابتدای ماه آگوست و پیش از عملی شدن فرایند خروج از افغانستان، ۴۶ به ۴۳، به نفع حامیان بایدن بود. به این ترتیب، برای نخستین بار از آغاز ریاست جمهوری بایدن در ماه ژانویه است که محبوبیت او رو به کاهش می‌گذارد. در همین حال مقامات جمهوری‌خواه آمریکا از جمله رئیس جمهور سابق این کشور، رئیس ستاد مشترک نیروهای مسلح آمریکا را به خیانت متهم کرده و اخراج و محاکمه نظامی او را خواستار شدند.ترامپ در بیانیه‌ای تند علیه «مارک میلی» بالاترین مقام نظامی آمریکا، او را خائن خطاب کرد و نوشت:‌ «اگر داستان ژنرال مارک میلیِ کودن درست باشد فکر می‌کنم باید به خاطر خیانت، دادگاهی شود چرا که پشت سر رئیس جمهور، با همتای چینی خود مراوده داشته و به چین گفته است که درخصوص حمله [آمریکا] به آن‌ها اطلاع می‌دهد. او نمی‌تواند این کار را انجام دهد!»از سوی دیگر «مارکو روبیو» سناتور جمهوری‌خواه در واکنش به انتشار بخشی از کتاب «خطر» به قلم دو روزنامه‌نگار آمریکایی که در آن به تماس مارک میلی و «لی زوچِنگ» رئیس ستاد مشترک کمیته مرکزی نیروهای مسلح چین اشاره شده است، بیان داشت اگر این اقدام واقعیت داشته باشد میلی باید استعفا دهد.همچنین بلینکن وزیر خارجه آمریکا در نشست استماع کمیته فرعی سنا آماج خشم و انتقادهای تند سناتورهایی قرار گرفت که از عملکرد دولت این کشور در خروج نیروها از افغانستان ناراضی بودند.سناتور منندز با تأکید بر اینکه «اصل پاسخگویی باید حاکم باشد» گفت که دولت بایدن در اجرای هدف اعلانی خود مبنی بر برجای گذاردن «یک آرایش سیاسی پایدار» در افغانستان «آشکارا کوتاهی کرده است».آنتونی بلینکن همچنین اعتراف کرد که نمی داند یک نیروی داعش یا امدادگر هدف حمله پهپادی آمریکا در افغانستان قرار گرفته است.
در این میان اما بورل مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا در مصاحبه‌ای گفت که تحولات افغانستان بار دیگر ضعف این اتحادیه را نشان داد.وی که با نشریه لوموند فرانسه مصاحبه می‌کرد، گفت که این اتحادیه نیازمند گزارش ارزیابی درباره نقش اتحادیه اروپا در افغانستان است.وی همچنین بر ضرورت حل اختلافات میان کشورهای عضو اتحادیه اروپا و ایجاد راهبردی مشترک تاکید کرد.
خبر دیگر از افغانستان آنکه لاوورف وزیر خارجه روسیه با اشاره به اینکه مسکو هنوز برنامه‌ای برای پذیرش طالبان به‌عنوان دولت رسمی افغانستان ندارد، گفت روسیه مسئول بحران‌های ناشی از اقدامات غرب در این کشور نیست. خبر دیگر آنکه سخنگوی طالبان گزارش‌ها درباره ارتکاب جنایات جنگی علیه بشریت توسط نیروهای طالبان در افغانستان را رد کرد. در این میان دولت ازبکستان محموله‌ای از کمک‌های بشر دوستانه را پس از به قدرت رسیدن طالبان در افغانستان به این کشور ارسال کرد.
این در حالی است که احمدولی مسعود برادر احمدشاه مسعود با بیان اینکه بجز جاده اصلی تمام دره‌های فرعی در کنترل جبهه پنجشیر است مدعی شد که این جبهه تا آزادی کامل افغانستان به جنگ ادامه خواهد داد.وی در گفتگو با CGTN در پاسخ به این سوال که در پنجشیر چه می‌گذرد، گفت: این ولایت دره‌های فرعی بسیاری زیادی دارد و یک منطقه کوهستانی است و طالبان تنها بر جاده اصلی تسلط دارد.
https://siasatrooz.ir/vdccmoqss2bqse8.ala2.html
نام شما
آدرس ايميل شما
کد امنيتی