دوشنبه ۳ خرداد ۱۴۰۰ - ۲۲:۴۷
کد مطلب : 118195
افت شاخص بازار سرمایه به کانال یک میلیون واحد

سرمایه‌هایی‌ که در بورس دود شد

بی تدبیری‌ها دولت و متولیان سازمان بورش موجب شده تا همچنان روند سوخت سرمایه مردم ادامه داشته باشد چنانکه شاخص کل بورس اوراق بهادار تهران در پایان معاملات امروز با کاهش ۱۲ هزار و ۱۸۹ واحد به کانال یک میلیون و ۹۵ هزار واحد وارد شد.
این روزها به رغم تدابیر مطرح شده همچنان بورس در حال سقوط شاخص هایش است که نتیجه آن در کنار سرمایه سوری می‌تواند بی اعتبار سازی سران سه قوه نیز باشد چرا که این روند پس از اعلام نشست سران قوا با محوریت بورس ادامه یافته است. رندی که سیاسی شدن بازار بورس به جای ماهیت اقتصادی آن را آشکارتر می‌سازد حال آنکه متولیان همچنان از اقدام عملی برای استمرار زیان دهی مردم و بدبینی آنها به بورس اقدامی صورت نداده و صرفا به گفتار درمانی بسنده می کنند و مقامات بورس هر روز وعده ای جدید برای تغییر روند کنونی مطرح می‌سازند. بورس اوراق بهادار تهران امروز هم در یک روند کاملاً ریزشی با کاهش ۱۲ هزار و ۱۸۹ واحد به رقم یک میلیون و ۹۵ هزار و ۷۲۵ واحد رسید.
همچنین شاخص کل با معیار هموزن دیروز ۴ هزار و ۹۹۹ واحد افت کرده و به رقم ۳۸۳ هزار و ۲۱۷ واحد رسید.ارزش بازار در بورس تهران بیش از ۴ میلیون و ۳۷۹ هزار میلیارد تومان رسید.
معامله‌گران در بورس تهران بیش از ۴ میلیارد سهام حق‌تقدم و اوراق مالی در قالب ۳۵۳ هزار فقره معامله و به ارزش ۲ هزار و ۸۲۳ میلیارد تومان داد و ستد کردند.اگر ارزش معاملات فرابورس که به بیش از ۳ هزار و ۳۱۴ میلیارد تومان رسید را در نظر بگیریم معامله‌گران بیش از ۶ هزار و ۱۰۰میلیارد تومان در دو بازار داد و ستد کردند. همه شاخص‌های بورس قرمز بودند که کمترین ریزش مربوط به بازار معاملات بلوکی بود. بگونه‌ای که شاخص کل و شاخص قیمت با معیار وزنی ـ ارزشی ۱.۱ درصد کاهش یافتند.
شاخص کل و شاخص قیمت با معیار هموزن ۱.۲ درصد افت کردند، شاخص آزاد شناور یک درصد عقب نشست، شاخص بازار اول بورس ۱.۵ درصد کاهش یافت و شاخص بازار دوم بورس نیم درصد افت کرد.
نماد پالایش نفت تهران بیشترین اثر تقویتی در شاخص کل بازار را داشته و در سویی دیگر نمادهای بانک ملت، بانک تجارت، گسترش نفت و گاز پارسیان، بانک صادرات، گروه مپنا و سایپا به ترتیب بیشترین اثر کاهشی در شاخص بورس را داشته‌اند.نمادهای پرتراکنش در بورس شامل پالایش نفت اصفهان، پالایش نفت تهران، ملی‌مس ایران، لیزینگ پارسیان، شستا، گسترش سرمایه‌گذاری ایران‌خودرو و توسعه و عمران امید بوده‌اند.در فرابورس ایران شاخص کل ۲۷ واحد عقب نشسته و به رقم ۱۷ هزار و ۴۷۶ واحد رسید.
ارزش بازار اول و دوم فرابورس ایران به بیش از یک میلیون و ۱۶۵ هزار میلیارد تومان رسید. معامله‌گران بیش از ۱.۴ میلیارد سهام حق‌تقدم و اوراق مالی در قالب ۱۴۳ هزار نوبت معامله و به ارزش ۳ هزار و ۳۱۴ میلیارد تومان داد و ستد کردند.
نمادهای آریا ساسول، پتروشیمی تندگویان، پتروشیمی زاگرس به ترتیب بیشترین اثر را در شاخص فرابورس داشته‌اند و نمادهای زرین‌معدن آسیا، پتروشیمی مارون،‌صبا تأمین و مادیران بیشترین اثر کاهش در شاخص فرابورس را داشته‌اند.نماد شرکت‌های گسترش صنایع روی ایرانیان، توسعه سرب و روی ایران، ذغال سنگ پروده طبس، توسعه و عمران استان کرمان، سرمایه‌گذاری سپهر صادرات، ذوب‌آهن اصفهان و پلیمر آریا ساسول از نمادهای پرتراکنش در فرابورس ایران بوده‌اند.
‌با توجه به قول‌هایی که مقامات دولت مبنی بر جبران کاهش زیان خریداران پالایش یکم داده‌اند اما تا کنون عملی نشده بگونه‌ای که حتی مسؤول صندوق هم از برنامه چگونگی کاهش جبران زیان خریداران مطلع نیست و قول‌هایی که دولتی‌ها به مردم می‌دهند اما عملی نمی‌شود باعث کاهش اعتماد مردم به مقامات دولت و بازار سرمایه شده است.این روزها گفته می‌شود پول‌هایی که از بورس خارج می‌شود صرف سرمایه‌گذاری در رمزارزها که دارای ریسک بسیار بالایی است می‌شوند از طرفی رئیس مجلس در نامه‌ای به رئیس بانک مرکزی انتقاد می‌کند که چرا درگاه‌هایی که رمزارزها در آن مبادله می‌شوند را نمی‌بندد اما از سوی دیگر رئیس دفتر رئیس‌جمهور نامه‌ای به بانک مرکزی می‌نویسد که نباید برخوردی با درگاه‌های ارائه کننده رمزارز داشته باشند واین وسط مردم دچار سردرگمی می‌شوند به هر حال قشر کارمند و دارندگان درآمد ثابت می‌خواهند به خاطر شرایط تورمی سرمایه‌های اندک خود را در جایی سرمایه‌گذاری کنند که حفظ ارزش شده و یا برای‌شان سود داشته باشد.آنها پارسال وارد بورس شدند اما با ریزش بازار از نیمه مرداد دچار زیان فراوانی شدند و این ریزش بازار و زیان سرمایه‌گذاران حقیقی همچنان ادامه دارد و برنامه مؤثری برای جلوگیری از زیان سرمایه‌گذاران وجود ندارد. به هر حال در همه کشورها صاحبان درآمد ثابت برای روز مبادای خود و ایام بازنشستگی بخشی از سرمایه خود را پس‌انداز و سرمایه‌گذاری می‌کنند که بهترین جا برای سرمایه‌گذاری بازار بورس است ، در حالی که متأسفانه مقامات دولتی نتوانستند سرمایه‌گذاران را در بورس نگه دارند. در این میان به گزارش تسنیم تعداد ۲۴۰ میلیون سهم شرکت صنعت غذایی کوروش، چهار‌‌شنبه این هفته به‌عنوان سومین عرضه اولیه امسال بازار سرمایه با نماد "غکورش" در بورس تهران عرضه می‌شود.
این میزان سهام در محدوده قیمتی ۲۸۵۰ تا ۲۹۹۵ تومان برای هر سهم و با سهمیه ۵۰۰سهمی برای هر کد حقیقی و حقوقی عرضه خواهد شد.همچنین مدیر این عرضه شرکت کارگزاری فارابی، مدیر عرضه شرکت گسترش صنایع بسته‌بندی کوروش و متعهد خرید شرکت گروه سرمایه‌گذاری کوروش به میزان ۵۰ درصد از کل سهام قابل عرضه می‌باشند.گفتنی است تعداد ۲۴۰میلیون سهم شرکت صنعت غذایی کوروش در حالی چهار‌شنبه این هفته به عنوان پانصد و چهل و ششمین شرکت در فهرست شرکت های پذیرفته شده در بورس اوراق بهادار تهران در بخش "محصولات غذایی و آشامیدنی به جز قند و شکر" گروه"تولید روغن های حیوانی و نباتی" و طبقه "تولید روغن ها چربی های گیاهی و حیوانی" در فهرست نرخ‌های بازار دوم و در نماد " غکورش " به شیوه ثبت سفارش جهت کشف قیمت عرضه خواهد شد که از این تعداد، ۱۶۸میلیون سهم در فرآیند کشف قیمت جهت عرضه به عموم اختصاص خواهد یافت و تعداد ۷۲میلیون سهم این شرکت نیز در روز پس از عرضه اولیه این شرکت به صندوق‌ها با ضریب تخصیصی بازاری هر دارنده واحد صندوق تعلق می‌گیرد. 

https://siasatrooz.ir/vdcco4qsp2bqss8.ala2.html
نام شما
آدرس ايميل شما
کد امنيتی