دوشنبه ۱۵ آذر ۱۳۹۵ - ۰۹:۳۳
کد مطلب : 97719
روحانی:

تمدید تحریم‌ها نقض فاحش برجام است

تمدید تحریم‌ها نقض فاحش برجام است

روز گذشته مجلس شاهد حضور حسن روحانی رئیس‌جمهور برای ارائه لایحه بودجه سال ۱۳۹۶ کل‌ کشور بود. همچنین مجلس ضمن بررسی تصویب قانون تمدید تحریم‌ها علیه ایران، با ۸۰ امضا خواستار استیضاح وزیر راه شد.
نشست علنی نمایندگان مجلس به ریاست علی لاریجانی رئیس مجلس برگزار شد. وی در نطق پیش از دستور خود با اشاره به شهادت زائران ایرانی در بمب‌گذاری حله عراق گفت: شهادت ده‌ها نفر از زائران ایرانی اوج سبوعیت جریان تروریستی داعش را نشان داد.
لاریجانی در بخش دیگری از صحبت‌های خود با اشاره به حادثه ریلی در استان سمنان خاطرنشان کرد: کمیته‌هایی برای رسیدگی به این حادثه دردآور تشکیل شد و کمیسیون عمران مجلس در این زمینه تلاش وافری کرد و گزارش اولیه خود را تهیه کرد که به زودی به اطلاع نمایندگان خواهد رسید.
وی با اشاره به تصویب قانون تمدید تحریم‌های ایران در مجالس نمایندگان و سنای آمریکا افزود: در همین زمان که این قانون به مجلس آمریکا به تصویب رسید رئیس‌جمهور آمریکا که یک طرف توافق هسته‌ای بود در مقابل این سؤال که چنین اقدامی خلاف توافق است، اعلام کرد شما محدودیت‌های من را در کنگره می‌دانید.
لاریجانی گفت: این حادثه نشان می‌دهد که رئیس‌جمهور فعلی آمریکا در این توافق با شرافت عمل نکرد و گفته اخیر وی که بنده محدودیت‌هایی در کنگره دارم از روی صداقت نیست. محدودیت دارد اما نه تا به این حد.
لاریجانی خاطرنشان کرد: چون در اینگونه موارد تحریم‌هایی ایجاد شده و دولت باید متناسب با این قانون اقدامات لازم را صورت دهد و لذا ما اکیدا از دولت می‌خواهیم مطابق مصوبه مجلس در قانون اقدام متناسب و متقابل دولت جمهوری اسلامی ایران در اجرای برجام به خصوص بندهای ۳ و ۷ آن اقدام متقابل را در ازای گستاخی آنان هرچه سریع‌تر به موقع اجرا قرار دهد و گزارش آن را به مجلس ارائه کند.
وی گفت: ما اکیدا از دولت می‌خواهیم تا قانون اقدام متناسب و متقابل دولت ایران در اجرای برجام را در ازای گستاخی طرف مقابل هر چه سریع‌تر اجرا کند و گزارش آن را به مجلس ارائه دهد.
پس از اعتراض رئیس مجلس نسبت به موضع‌گیری رئیس‌جمهور آمریکا در خصوص مصوبه مجالس نمایندگان و سنای این کشور در تمدید تحریم‌های ایران شعار «مرگ بر آمریکا» را سر دادند.

روحانی: تقدیم به موقع لایحه بودجه رعایت شان مجلس است
حسن روحانی با حضور در صحن علنی مجلس شورای اسلامی برای ارائه لایحه بودجه سال ۹۶ اظهار داشت: امروز چهارمین لایحه بودجه دولت یازدهم را در فرصت قانونی به مجلس شورای اسلامی تقدیم می‌کنیم. وی افزود: دولت یازدهم تقدیم به موقع لایحه بودجه را به مجلس، ‌رعایت شأن و منزلت مجلس و نشانگر اهتمام خود در پایبندی به قانون و رعایت انضباط مالی می‌داند. بودجه سال آتی آخرین بودجه دولت یازدهم خواهد بود.
رئیس‌جمهور با اشاره به وضعیت تورم در کشور گفت: این دولت توانست به عهد خود با مردم در رسیدن به تورم تک‌رقمی وفا کند و کمتر از سه سال تورم بالای ۴۰ درصد را به زیر ۱۰ درصد کاهش دهد. وی اظهار داشت: با این حال حفظ دستاورد تورم تک‌رقمی از طریق رعایت توازن در بودجه و عدم تأمین مالی از طریق منابع بانک مرکزی، به عنوان پیش شرط انجام اصلاحات، سیاست بلند مدت و خدشه ناپذیر دولت است.
روحانی در ادامه با اشاره به مشکل بیکاری، خاطرنشان کرد: در ‏یکسال منتهی به تابستان سال ۱۳۹۵، حدود یک میلیون و ۲۰۰ هزار نفر وارد بازار کار شدند که بالغ بر ‏نیمی از آنان تحصیلات عالی دانشگاهی داشته‌اند از طرف دیگر حدود ۶۵ درصد، از افراد وارد بازار کار ‏شده را زنان تشکیل می‌دهند. با وجود اینکه طی ۲ سال منتهی به تابستان سال ۹۵، سالانه به طور متوسط ‏‏۷۰۴ هزار نفر به جمعیت شاغل اضافه شده و این رقم حتی در مقایسه با بهترین عملکرد اشتغال‌زایی ‏کشور، طی سال‌های ۸۰ تا ۸۴ ،یک رکورد محسوب می‌شود.‏
وی با بیان اینکه زنگ هشداری برای ایجاد اشتغال خصوصاً برای زنان و افراد تحصیل‌کرده تا در سال‌های آتی، ‏کشور با سیل بیکاران مواجه نگردد و این در حالی است که همچنان جمعیت غیر فعال بسیار بزرگی در ‏کشور وجود دارد که انتظار می‌رود در سال‌های آتی وارد بازار کار شوند.‏
رئیس‌جمهور با اشاره به عملکرد دولت در حوزه بهداشت گفت: دولت با اجرای طرح تحول نظام سلامت پوشش فراگیر و دسترسی عادلانه آحاد جامعه به خدمات و مراقبت‌های سلامت با کیفیت را ایجاد کرده است. این طرح توانسته تا حدود زیادی از مردم در برابر هزینه‌های سنگین درمانی حفاظت کند و اجرای این طرح سبب کاهش سهم مردم از هزینه‌های بستری از ۳۷ درصد به ۸.۵ درصد شده است.
وی با اشاره به برنامه دولت در دسترسی مناطق محروم به خدمات تخصصی بهداشت و درمان، گفت:‌ دولت قصد دارد با رفع موانع موجود استمرار این طرح را تداوم بخشد.
روحانی پیرامون عملکرد دولت در حوزه کشاورزی گفت:‌ دولت کوشیده‌ است با حفظ صیانت از منابع چون آب و خاک بهره‌وری از منابع موجود را افزایش دهد. مجموعه تلاش‌ها سبب شده است که تولیدات بخش کشاورزی در سال ۹۴ نسبت به سال ۹۲ به میزان ۱۳.۹ درصد رشد داشته باشد وی پیرامون عملکرد دولت در حوزه نفت و گاز گفت: برچیده شدن تحریم‌ها و تلاش جهادگونه مدیران و صنعتگران نفت و گاز در کشور توفیقات فراوانی نصیب کشور نموده است. تولید نفت‌خام از حدود ۲.۷ میلیون بشکه در روز در پنج ماهه اول سال ۹۲ به ۳.۸ میلیون بشکه در روز در شهریور ۹۵ رسیده است.
رئیس‌جمهور ادامه داد: صادرات نفت‌خام که در پنج ماهه نخست سال ۹۲ به رقم ۹۷۰ هزار بشکه در روز و در ۱۰ ماهه ابتدایی سال ۹۴ با اندکی افزایش به حدود یک میلیون بشکه در روز رسیده بود در مدت کوتاهی پس از اجرای برجام و با پافشاری و بازپس‌گیری سهم ایران از بازار نفت از حدود ۱.۳ میلیون بشکه به حدود ۲.۳ میلیون بشکه در روز در شهریور ۹۵ رسیده است.
روحانی ادامه داد:‌ جمهوری اسلامی ایران ظرف روزهای گذشته موفقیت قابل ملاحظه‌ای را در زمینه دیپلماسی نفتی به دست آورد. ما با پافشاری‌هایی که کردیم و تدابیری که به کار گرفتیم توانستیم ضمن حفظ انسجام اوپک در کاهش تأثیرگذار میزان تولید نفت که به افزایش ملموس قیمت‌های جهانی نفت انجامید،‌ نه تنها ایران را از این کاهش مستثنی کنیم بلکه به رغم مشکلات جدی که با برخی تولیدکنندگان مهم اوپک داشتیم حتی اجازه افزایش میزان تولید را هم اخذ کنیم.
وی با بیان اینکه از هزینه مبادلات مالی و تجاری خارجی کاسته شده است، گفت: به تدریج امکان استفاده از خدمات نظام بانکی بین‌المللی، بهره‌مندی از منابع مالی خارجی، جذب سرمایه‌گذاری مستقیم خارجی، دسترسی به فناوری‌های نوین و توسعه صادرات غیرنفتی فراهم شده است. به تناسب افزایش شفافیت در اقتصاد از حجم فعالیت‌های رانتی که در فضای غبارآلود تحریم گسترش پیدا کرده بود کاسته شده است.
روحانی اظهار داشت:‌ همان طور که تا به حال چنین بوده رفتار طرف‌های مقابل را به دقت رصد کرده و به بدعهدی‌ آنان واکنش نشان دهیم. برجام توافقی برد - برد برای همه طرف‌هاست و هر کدام از کشورهای طرف توافق که در تقویت اجرای آن فعال‌تر باشند از اجرای آن بیشتر نفع خواهند برد. ما بهره‌گیری از فرصت‌های اقتصادی، بین‌المللی و گسترش تعاملات اقتصادی با کشورها را حق خود می‌دانیم و در این زمینه منتظر اجازه هیچ کشوری نخواهیم بود.
وی با اشاره به اقدام مجلس نمایندگان و سنای آمریکا در تصویب طرح تمدید تحریم معروف به ISA گفت: در این جا لازم است به چند نکته اشاره کنم. اول آنکه گزارش‌های متعدد آژانس بین‌المللی انرژی اتمی مؤید این واقعیت است که از زمان اجرایی شدن برجام، جمهوری اسلامی ایران به تمام تعهدات خود عمل کرده و به آنها پایبند بوده است.
وی افزود:‌ ما اعتقاد داریم که برجام یک سند معتبر بین‌المللی است که به تأیید شورای امنیت سازمان ملل رسیده و اجرای دقیق و صحیح آن می‌تواند دستاوردهای فراوانی را برای همه کشورهای مشارکت کننده در آن و حتی کل جامعه بین‌الملل به همراه داشته باشد. ثانیا جمهوری اسلامی ایران همانطور که مقام معظم رهبری فرمودند هیچ گاه نقض‌کننده برجام نبوده و نخواهند بود. ما به تعهدات خود پایبندیم.
روحانی ادامه داد: بنده به عنوان رئیس‌جمهور کشور و رئیس شورای عالی امنیت ملی به صراحت اعلام می‌کنم که نقض برجام را از سوی هیچ یک از اعضای ۱+۵ تحمل نخواهیم کرد و به آن پاسخ مناسب خواهیم داد. مصوبه اخیر کنگره آمریکا به اعتقاد ما با برجام مغایرت داشته و ناقض آن است.
وی افزود: لذا رئیس‌جمهور آمریکا موظف است با استفاده از اختیارات خود از تأیید و به ویژه اجرای آن جلوگیری کند. صریحا اعلام می‌کنم چنانچه این مصوبه به اجرا گذاشته شود نقض فاحش برجام بوده و پاسخ قاطعانه ما را به دنبال خواهد داشت.
وی اضافه کرد: حتی امضای آن توسط رئیس‌جمهور آمریکا را نیز خلاف تعهدات آمریکا می‌دانیم و با عکس‌العمل مقتضی روبه‌رو خواهد شد. لذا در چارچوب مصوبات شورای عالی امنیت ملی و قانون مصوب مجلس شورای اسلامی در جلسه هفته پیش روی هیأت نظارت بر اجرای برجام تصمیمات لازم را اتخاذ و به اطلاع مردم خواهیم رساند.
وی با اشاره به سیاست‌های کلی بودجه سال ۹۶ گفت: دولت برنامه جامعی را با هدف دستیابی به رشد اقتصادی فراگیر،‌ اشتغال‌زا و ضد فقر تهیه و تدوین کرده است که بودجه سال آتی نخستین گام از این مجموعه اقدامات است. در سال ۹۶ ادامه رشد صادرات نفت همانند سال ۹۲ نخواهد بود استمرار رشد اقتصادی ایجاد شده در سال‌جاری مسئله اصلی اقتصاد کشور است.
رئیس‌جمهور تصریح کرد: تمامی سیاست‌های اقتصادی کشور باید حول این هدف شکل گیرد. به همین منظور دولت بودجه سال ۹۶ را بر مبنای دو رسالت تهیه و تنظیم کرده است. رسالت اول ارائه خدمات از محل بودجه عمومی در بالاترین سطح کمیت و کیفیت با توجه به محدودیت منابع، رسالت دوم نیز اهرم کردن منابع بودجه دولتی برای فعال کردن و به حرکت درآوردن بخش غیردولتی در جهت تجهیز بیشتر منابع در اقتصاد و ایجاد رشد و تحرک اقتصادی است.
روحانی خاطرنشان کرد: نسبت به طرح‌های نیمه‌تمام عمرانی با توجه به اینکه چشم‌انداز قیمت‌های نفت به گونه‌ای است که دستیابی به درآمدهای سرشار نیمه دوم دهه هشتاد را غیرمحتمل می‌سازد برای سال‌های آینده و با لحاظ حجم بزرگ طرح‌های عمرانی نیمه تمام که برآورد می‌شود برای تکمیل آن بیش از ۴۰۰ هزار میلیارد تومان منابع مورد نیاز است، واگذاری طرح‌های عمرانی به بخش خصوصی و مشارکت با بخش خصوصی در اجرای این طرح‌ها یکی از راهبردهای اصلی دولت در سال‌های آینده است.
رئیس‌جمهور خاطرنشان کرد: بر‌اساس این ‌طرح دولت طرح‌های نیمه تمامی که دارای توجیه اقتصادی و مالی هستند را انتخاب و به بانک‌های عامل معرفی خواهد کرد. با توجه به نوع طرح حداقل ۲۰ درصد از منابع مورد نیاز برای اتمام طرح به عنوان آورده بخش خصوصی در نظر گرفته می‌شود، ۲۵ درصد منابع توسط صندوق توسعه ملی در بانک عامل سپرده‌گذاری خواهد شد و بقیه منابع مورد نیاز در قالب تسهیلات بانکی بسته مالی را تشکیل خواهد داد که به بخش خصوصی برای مشارکت معرفی خواهد شد تا برای سرمایه‌گذاری تا اتمام و بهره‌برداری به بهترین پیشنهاد دریافت شده واگذار شود.
روحانی ادامه داد: اگرچه آورده دولت در طرح‌های نیمه‌تمام ارزش سرمایه‌گذاری‌هایی است که تاکنون انجام داده اما دولت آمادگی دارد در صورت نیاز به میزان حداکثر ۲۰ درصد از منابع مورد نیاز طرح را از محل اعتبارات تملک دارایی‌های سرمایه‌ای همان طرح در قالب تسهیلات بانکی در اختیار بخش غیر دولتی قرار دهد.
وی در ادامه پیرامون سیاست خرید خدمت،‌ اظهار داشت: مشارکت بیشتر بخش خصوصی در ارائه اینگونه خدمات و تمرکز بیشتر دولت در قاعده‌گذاری در این بخش‌ها به منظور افزایش کارایی در ارائه خدمات یک ضرورت بلندمدت است. به همین منظور در بودجه سال ۹۶ گام اول را برداشتیم و امیدوارم بتواند در آینده با توسعه بیشتر آن به کارایی بیشتر هزینه‌های دولت کمک کند.
رئیس‌جمهور خاطرنشان کرد: در این راستا در بودجه ۹۶ تا ۱۰ درصد از خدمات حوزه آموزش و پرورش و بهداشت و درمان به جای ارائه مستقیم توسط دولت به صورت قرارداد خرید خدمت از بخش غیر دولتی صورت خواهد گرفت.
روحانی گفت: در بودجه سال ۹۶ در سایه افزایشی که در درآمد نفتی پیش‌بینی می‌کنیم، برای اجرای ‏طرح‌ها در ۴ بخش مهم آب که امروز معضل بزرگی در کشور ماست، فاضلاب، محیط‌زیست و ریل ‏اولویت قایل شدیم.‏ وی با تاکید بر ضرورت رعایت شفافیت مالی، خاطرنشان کرد: به همین منظور دولت در بودجه سال آتی تبصره‌ای گنجانده است که براساس آن ‏تمامی منابع عمومی می‌بایست از طریق فرآیند رسمی بودجه و تحت نظارت نمایندگان مجلس ‏شورای اسلامی هزینه شود، بعلاوه امکان دسترسی عمومی به اطلاعات مربوط به آن برای آحاد مردم ‏فراهم شود.‏
روحانی در ادامه و در بیان ویژگی‌های آماری بودجه سال ۹۶، گفت: در سال آتی انتظار می‌رود ‏درآمدهای دولت بالغ بر ۱۵۹ هزار میلیارد تومان شود که از این میزان ۱۱۳ هزار میلیارد تومان مالیات و ‏حقوق ورودی و ۴۶ هزار میلیارد تومان مربوط به سایر درآمدهاست.‏ وی ادامه داد: این میزان از درآمدها اگر چه در محدوده قانون بودجه ای سال ۹۵ است، اما ‏نسبت به پیش‌بینی عملکرد ۱۲ ماهه بودجه ۹۵ از رشد ۲۳ درصدی برخوردار است.‏
رئیس‌جمهور با اشاره به اینکه از مجموع این درآمدها حدود ۷۱ درصد را درآمدهای مالیاتی و ۲۹ ‏درصد را سایر درآمدها تشکیل می‌دهد، اظهار داشت: مجموع منابع عمومی دولت در سال ۱۳۹۶، معادل ‏‏۳۲۰ هزار میلیارد تومان برآورد شده که نسبت به ارقام قانون و پیش‌بینی عملکرد سال ۹۵، به ترتیب از ‏رشدی معادل ۹ و ۱۳ درصدی برخوردار است.‏
رئیس‌جمهور همچنین با اشاره به اینکه بودجه جاری و مالی رشد اعتبارات هزینه جاری برای سال ۹۶ ، ‏نسبت به پیش‌بینی عملکرد سال ۹۵، معادل ۱۳ درصد برآورد شده، ادامه داد: بعلاوه تملک دارایی‌های ‏مالی در سال ۹۶ با کاهش ۱۷ درصدی نسبت به پیش‌بینی عملکرد ۹۵ خواهد بود که بخش مهمی از آن ‏بازپرداخت سود و اصل اوراق سررسید شده در سال ۹۶ خواهد بود.‏
روحانی خاطرنشان کرد: در مجموع از کل حدود ۳۲۰ هزار میلیارد تومان مصارف عمومی ۲۳۶ ‏هزار میلیارد تومان به هزینه‌های عمومی، ۶۲ هزار میلیارد تومان به تملک دارایی‌های سرمایه‌ای و ۲۲ هزار ‏میلیارد تومان به تملک دارایی‌های مالی اختصاص یافته است.‏
در ادامه نیز، رئیس‌جمهور لایحه بودجه سال ۱۳۹۶ کل‌کشور را برای طی مراحل قانونی تقدیم رئیس مجلس کرد.

لاریجانی: کمیسیون تلفیق لایحه برنامه ششم را تا آخر هفته ارائه دهد
لاریجانی پس از تقدیم لایحه بودجه سال ۹۶ کل کشور توسط رئیس‌جمهور، از دولت به علت تقدیم لایحه در مهلت مقرر تشکر کرد.
وی با اعلام اینکه لایحه بودجه از طریق هیأت رئیسه تقدیم نمایندگان و با تشکیل کمیسیون تلفیق بررسی خواهد شد، گفت: نمایندگان و کمیسیون‌های تخصصی مجلس نظرات خود را درباره لایحه بودجه سال ۹۶ اعلام خواهند کرد و این نظرات در کمیسیون تلفیق سامان می‌یابد و ما می‌کوشیم تا بهمن ماه این مسیر را طی کنیم که این طرف سال تکلیف بودجه سال آینده روشن شود.

طرح استیضاح وزیر راه با ۸۰ امضا تقدیم هیأت رئیسه مجلس شد
طرح استیضاح عباس آخوندی وزیر راه و شهرسازی با ۸۰ امضاء در نشست دیروز پارلمان تقدیم هیات رییسه مجلس شد. براساس این گزارش، حادثه برخورد ۲ قطار در ایستگاه هفت‌خوان سمنان و کشته شدن تعدادی از هموطنانمان از جمله دلایل این استیضاح عنوان شده است.

مصری به طور مشروط از پاسخ‌های ربیعی قانع شد
نمایندگان همچنین سوال ملی عبدالرضا مصری نماینده کرمانشاه از علی ربیعی وزیر کار، تعاون و رفاه اجتماعی را مورد بحث و بررسی قرار دادند.
مصری در این سوال از وزیر کار پرسید اجرای طرح تحول سلامت در سازمان تامین اجتماعی بیش از ۱۰ هزار میلیارد تومان صدمه و خسارت به بار آورده است. علت اجبار وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی برای اجرای این طرح و هزینه‌کرد از منابع کارگران چیست؟
پس از ارائه توضیحاتی از سوی ربیعی به پرسش مطرح شده، مسعود پزشکیان نایب‌رئیس اول مجلس که در غیاب لاریجانی ریاست ساعتی از صحن علنی را برعهده داشت از مصری پرسید آیا از پاسخ‌های وزیر قانع شده‌اید یا رای‌گیری کنیم؟
سپس نماینده کرمانشاه در پاسخ به پزشکیان گفت: امیدوارم خداوند طوری هدایت کند که حقوق از دست رفته کارگران به آنان برگردد. بنده دنبال حل مشکل هستم و هدفم حل مشکل کارگران است.

https://siasatrooz.ir/vdccomqo.2bqms8laa2.html
نام شما
آدرس ايميل شما
کد امنيتی