?>?> بحث مذاکره جدیدی مطرح نیست | سیاست روز
دوشنبه ۱۷ تير ۱۳۹۸ - ۲۲:۴۷
کد مطلب : 109799
موسوی در پاسخ به سیاست روز:

بحث مذاکره جدیدی مطرح نیست

از توافق روحانی و ماکرون اطلاعی نداریم
بحث مذاکره جدیدی مطرح نیست

سخنگوی وزارت خارجه کشورمان گفت: اگر آمریکایی‌ها خواهان بازگشت به برجام هستند لازمه‌اش این است که حتما و فورا دست از جنگ و فشار و تروریسم اقتصادی علیه ملت ایران بردارند و تعهداتشان را اجرا کنند و اگر می‌خواهند در کمیسیون مشترک برجام گوشه‌ای بنشینند.
سید عباس موسوی در پاسخ به سوال سیاست روز مبنی بر اینکه چرا با وجود سیاست جمهوری اسلامی ایران درباره مذاکره با آمریکا اما آقای عراقچی شرط حضور آمریکا در مذاکرات ۱+۴را لغو تحریم‌ها اعلام می‌کند، گفت: مذاکره به آن معنایی که فکر می‌کنید و برخی مطرح می‌کنند نیست مذاکرات ما در چارچوب برجام ادامه داشته است و بیشتر برای نحوه اجرای برجام و موضوع جدیدی نیست که بخواهیم درباره برجام صحبت کنیم. برجام پرونده‌ای است که خاتمه یافته است و کلمه‌ای به آن اضافه و کم نمی‌شود و هر کسی بخواهد اجرا کند همین برجام فعلی است.
موسوی ادامه داد: از اینکه دولت‌ها با حسن نیت تلاش می‌کنند ایران به تعهداتش عمل کند قدردانی می‌کنیم، ولی این کار را باید زودتر با کشورهایی که از تعهداتشان تخلف کردند صورت می‌دادند، زمانی آمریکا از برجام خارج شد می‌توانستند اعتراض کنند و جلوی این کار را بگیرند و زمانی ایران اعلام کرد می‌خواهد از حق خود استفاده کند در جلسات و با بیانیه‌های محکمی که دادند از ایران خواهش کردند ایران در برجام بماند و ۱۱ تعهد متقبل شدند بنابراین اگر مذاکره‌ای است در خصوص اجرای تعهدات آنهاست.
وی افزود: اگر آمریکایی‌ها خواهان بازگشت به برجام هستند لازمه‌اش این است که حتما و فورا دست از جنگ و فشار و تروریسم اقتصادی علیه ملت ایران بردارند و تعهداتشان را اجرا کنند و اگر می‌خواهند در کمیسیون مشترک برجام گوشه‌ای بنشینند.
موسوی در خصوص ادعای دفتر امائول ماکرون مبنی بر توافق با حسن روحانی برای از سرگیری مذاکرات هسته‌ای در ۲۴تیرماه ابراز بی‌اطلاعی کرد و گفت: ما اطلاعی نداریم.
وی درباره نفتکش ایرانی در عربستان گفت: برای آن نفتکش مشکل فنی ایجاد شده بود که درخواست کمک کردند و به یکی از بنادر نزدیک عربستان بردند، یک کار فنی و حقوقی دارد و وزارت نفت پیگیر آن است و امیدواریم هر چه سریعتر بعد از تعمیر و کارهای روتین به مسیر خود ادامه دهد.
موسوی درباره نفتکش حامل نفت ایران که توسط نیروی دریایی انگلیس توقیف شد نیز عنوان کرد: اقدامات سیاسی و حقوقی ما به جد در حال پیگیری است. دو بار سفیر انگلیس را خواستی، با برخی دیپلمات های اروپایی مشورت کردیم و هرگونه اسناد و مدارک را به دوستانی که قضیه را پیگیری حقوقی می کنند ارائه دادیم و وکیلی هم در این زمینه گرفته شده است. خارجه بیان کرد: ایران حق دارد به بی‌عملی اروپایی‌ها واکنش نشان دهد و واکنش آن منطقی، حقوقی و براساس بندهای ۲۶ و ۳۶ است و آنها را در جایگاهی نمی دانیم که با توجه به بی‌تعهدی آنها بخواهند ابراز نگرانی کنند. اگر می‌خواستند باید پیش از این اقدامات ابراز نگرانی می‌کردند و جلوی اقدامات آمریکا را بگیرند.
موسوی در پاسخ به سوالی درباره اینکه الان عمل به تعهدات با توجه به خروج آمریکا از برجام و بدعهدی‌های اروپا، متناسب است؟ بیان کرد: ما اقدام تقابلی و کاهشی خود را در برجام شروع کردیم و اعلام کردیم بین حقوق و تکالیف ایران در برجام با خروج آمریکا از برجام و بی عملی سایر طرف‌های باقیمانده به ویژه اروپایی‌ها، تناسبی وجود ندارد و تصمیم ما براساس تصمیم کلیت نظام و براساس منافع و امنیت ملی و چارچوب های نظام انجام می‌شود و وزارت خارجه تابع نظرات نظام است.
سخنگوی وزارت خارجه در پاسخ به سوالی درباره درصد غنی سازی عنوان کرد: ما براساس نیازمان اقدام به غنی سازی می‌کنیم.
موسوی در پاسخ به سوال دیگری مبنی بر حضور گروهی از طالبان در ایران و اینکه به نظر می‌رسد نقش ایران در مذاکرات صلح در افغانستان کمرنگ شده است، خاطرنشان کرد: ایران یک بازیگر فعال و مهم در منطقه است که دنبال صلح و ثبات در منطقه است که یکی از مهمترین کانون‌های بی ثباتی می‌تواند افغانستان باشد که داعش را به آنجا کوچ دادند و یک خطر منطقه‌ای و بین المللی برای همه ماست.
سخنگوی وزارت خارجه ادامه داد: ایران هم با دولت افغانستان و هم گروه‌هایی که می‌توانند در آینده به صلح، ثبات، امنیت و رفاه در افغانستان کمک کنند، در ارتباط است.
وی به گروه‌ها و مقاماتی که فعلا با گروه‌های مختلف در افغانستان مذاکره می‌کنند هشدار داد و گفت: لازم است سابقه آنها را ببینند که چقدر در راستای صلح افغانستان بوده و چقدر باعث شده اند افغانستان منطقه‌ای بی ثبات و ناامن شود. هر کس فعال است الزاما حسن نیت ندارد و ایران به عنوان کشور دوست و برادر با حسن نیت و تمام توان در کنار دولت و ملت افغانستان است.
گام سوم ایران محکم تر و قاطع تر خواهد بود
موسوی همچنین در پاسخ به سوالی بیان کرد: گام سوم را بعد از ۶۰ روز برمی داریم و هنوز هم در حال بررسی هستیم و اگر کشورهای باقیمانده به ویژه اروپایی‌ها به تعهداتشان عمل جدی نکنند و گفتار درمانی باشد، گام سوم ایران محکم تر و قاطع تر خواهد بود.
سخنگوی وزارت خارجه همچنین در پاسخ به سوالی درباره حضور آمریکا در خلیج فارس تأکید کرد: مسئول حفظ امنیت کشتیرانی در تنگه هرمز و خلیج فارس، جمهوری اسلامی ایران است و این جا منطقه و خلیج ماست و براساس وظیفه قانونی خود امنیت این منطقه را تضمین می‌کنیم و کشورهایی که هزاران کیلومتر آن طرفتر ادعا می‌کنند امنیت منطقه و کشتیرانی را تضمین کنند، حرف اضافی است.
این دیپلمات ارشد کشورمان درباره وضعیت شیخ زکزاکی رهبر شیعیان نیجریه گفت: ایران از ابتدای تضییقاتی که برای ایشان ایجاد شد پیگیر موضوع بوده هم از راه های دیپلماتیک و سیاسی و هر چه در توان بود انجام شده است و اخیرا کاردار سفارت نیجریه به وزارت خارجه آمد و مراتب نگرانی ایران به وی ابلاغ شد و ایشان توضیحاتی داد و قرار شد نگرانی‌های ما را منتقل کند.
وی در پاسخ به سوالی درباره سفر مشاور دیپلماتیک ماکرون به ایران و اینکه آیا می‌توان به آنها اعتماد کرد؟ گفت: ما امید و اعتماد به کسی و کشوری نداریم، ولی باب دیپلماسی باز است و ما براساس نامه رئیس جمهور به سران کشورهای باقیمانده در برجام و بیانیه شورای عالی امنیت ملی، گام‌يهای خود را بر می‌داریم و اگر آنها نگران زنده ماندن برجام هستند، می‌توانند با اقدامات عملی، نه اینکه سفر برای سفر و نه سفر برای عکس گرفتن و تبلیغ کردن، بخواهند بیایند.
موسوی همچنین خاطرنشان کرد: گام بعدی ما در چارچوب حقوقی است که بندهای ۲۶ و ۳۶ برجام به ما داده است مگر اینکه در این بین برخی از کشورها بخواهند اقدامات عجیب و غریبی کنند و در آن صورت ما منتظر گام سوم نخواهیم ماند و گام نهایی را برخواهیم داشت که بعدا اعلام م‌ کنیم. ایران سناریوهای مختلف را بررسی کرده است و اعلام کردیم هر وقت قانع شدیم که اقداماتی که صورت می گیرد اعم از دیپلماتیک و اقتصادی آن اقداماتی است که به خواسته‌های ملت ایران نزدیک باشد، آن اقدامات و گام‌ای ما قابل بازگشت است.
سخنگوی وزارت خارجه در پیش بینی نشست اضطراری شورای حکام آژانس گفت: درخواست آمریکا به عنوان ناقض توافق و قطعنامه شورای امنیت و پشت پا زدن به آن اقدام عجیبی است. اگر چنین اتفاقی بیفتد ایران مدعی خواهد شد و از آن فرصت استفاده خواهد کرد و تمام بدعهدی ها و نقض عهدها و شرایطی را که به اینجا کشانده را بیان و مدعی آمریکا و اتحادیه اروپا و کسانی که نتوانستند به تعهداتشان عمل کنند خواهد شد.
وی درباره تصمیم نخست وزیر عراق برای ادغام حشد الشعبی با نیروهای ارتش عراق گفت: ادغام به آن معنا نیست، سازماندهی مجدد است و این تصمیم داخلی عراق است و ایران هم برای دولت عراق و هم نیروهای مردمی و نیروهای مسلح عراق که در این مدت خالصانه و شجاعانه در مقابل تروریسم ایستادگی کردند و تا حدود زیادی آنها را شکست داده و از خاکشان بیرون کردند، احترام قائل است. ما به تصمیماتی که در عراق توسط مقامات این کشور گرفته می‌شود احترام می‌گذاریم.
سخنگوی وزارت خارجه برجام را دارای ابعاد مختلف سیاسی، اقتصادی و امنیتی خواند که بعد از مذاکرات نفس گیر دو ساله و با پیشینه قبل به نتیجه رسید و آثار و تبعات مثبت آن در جامعه ما، منطقه و جهان غیرقابل انکار است.
وی افزود: اینکه الان اعلام کنیم آمریکا خارج شده و بقیه به تعهداتشان عمل نمی‌کنند و برجام ضعف داشته نتیجه‌گیری درستی نیست. ایران برجام را یک دستاورد مهم و بزرگ برای ملت ایران، صلح و ثبات و امنیت در منطقه و جهان می‌داند و هنوز معتقد است این برجام با این وضعیت می تواند پاسخگوی خیلی از نیازها باشد.
اگر عوامل گاندو به ما می‌گفتند اسناد را به آنها می‌دادیم
این دیپلمات ارشد کشورمان در پاسخ به سوالی درباره پخش سریال گاندو و اینکه هدف آن دولت و وزارت خارجه است و این وزارتخانه را ارگان خنثی می داند و واکنش وزارت خارجه در این خصوص چیست؟ گفت: عجیب است. آنچه درباره وزارت خارجه و شخص وزیر و همکاران ما در این سریال نشان داده می شود خیلی با واقعیت منطبق نیست، هر چند ادعا کردند داستانشان واقعی است.
وی بیان کرد: اسناد مکاتبات و مذاکرات وزارت خارجه در داخل و خارج کشور موجود است و اگر به ما می گفتند اسناد را به آنها می دادیم که کمی فیلمشان واقعی تر باشد. فیلم به لحاظ جلوه‌های هنری فیلم بدی نیست، و من هم نگاه می کنم ولی ای کاش تقوا در آن رعایت می‌شد.
موسوی خاطرنشان کرد: اینکه آقای ظریف گفت من کلا وقت نگاه کردن تلویزیون ندارم منظورشان صدا و سیما نبود. ایشان گفتند من کلا وقت نگاه کردن تلویزیون ندارم و در منزل تلویزیون روشن نمی‌کنم، ایشان از ۴ صبح پا می شوند و عبادت و کارهای شخصی و خواندن اخبار دنیا و ساعت ۶:۳۰ و هفت سر کار می آیند و تا ۹ و ۱۰ شب سر کار هستند و وقتی منزل هستند ما می دانیم ایشان وقت نگاه کردن تلویزیون ندارد، نه تلویزیون‌هایی که از خانه همسایه می‌شود گرفت و نه تلویزیون منزل خودشان. ایشان باید وقتشان را صرف کارهای مهم تری کنند. 

نویسنده: هدی دهقان بذرافشان

https://siasatrooz.ir/vdccooqso2bqxm8.ala2.html
نام شما
آدرس ايميل شما
کد امنيتی