دوشنبه ۲۷ اسفند ۱۳۹۷ - ۲۳:۳۱
کد مطلب : 108358
خانه‌تکانی سیاسی؛

تقویت اقتدار غبارروبی از آرمان‌ها

تقویت اقتدار غبارروبی از آرمان‌ها

سال گذشته سال اتفاقات مهم بود اما شاید در بین اتفاقات و رخدادهای مهم رسیدن انقلاب به چهل‌سالگی آن هم با وجود دشمنی‌های آشکار و نهان آنهایی که قسم خورده بودند نگذارند نهال انقلاب به بار نشیند، از همه چشمگیرتر بود و در پس این اتفاق بیانیه گام دوم انقلاب بود که باعث شد خون تازه‌ای به رگ‌های انقلابیون تزریق شود، اما برخی می‌گویند از زمان ابلاغ این بیانیه تا اتمام سال که حدود یک ماه و اندی گذشته می‌شد اقداماتی داشت تا سال آتی سال رسیدن به محصول دستاورد بیانیه گام دوم باشد که سهل‌انگاری‌ها مانع شد.

ثبات و امنیت و حفظ تمامیت ارضی ایران
یکی از بندهای گام دوم انقلاب به امنیت و اقتدار مربوط می شد، رهبری در این بیانیه فرمودند: «ثبات و امنیّت کشور و تمامیّت ارضی و حفاظت از مرزها را که آماج تهدید جدّی دشمنان قرار گرفته بود ضمانت کرد و معجزه‌ی پیروزی در جنگ هشت‌ساله و شکست رژیم بعثی و پشتیبانان آمریکایی و اروپایی و شرقی‌اش را پدید ‌آورد.»
بر همین اساس در یک ماه گذشته دستاوردهای نیروهای مسلح چه در زمینه زمینی، چه دریایی و چه هوایی بیش از گذشته نمایان شد و در این مسیر نمایش پهبادها اوج اقتدار جمهوری اسلامی را نشان داد، هر چند که در کنار اینها می‌شد اتفاقات اقتصادی در شهرهایی که اقدامات مستشاری در آن‌ها داشتیم بیش از این دنبال شود، شهرهایی چون حلب، بغداد، کربلا، دمشق، جولان، دیرالزور، لاذقیه و... ظرفیت‌هایی داشت که گرچه در سال گذشته کمتر به آن در دیپلماسی عمومی توجه نشان داده شد اما انتظار می‌رود در سال آتی توجهات بیشتری به آن نشان داده شود.

پیشرانی در علم و فناوری
یکی دیگر از توصیه ها علمی بود و فرمودند: «موتور پیشران کشور در عرصه‌ی علم و فنّاوری و ایجاد زیرساخت‌های حیاتی و اقتصادی و عمرانی شد که تا اکنون ثمرات بالنده‌ی آن روزبه‌روز فراگیرتر میشود. هزاران شرکت دانش‌بنیان، هزاران طرح زیرساختی و ضروری برای کشور در حوزه‌های عمران و حمل‌ونقل و صنعت و نیرو و معدن و سلامت و کشاورزی و آب و غیره، میلیون‌ها تحصیل‌کرده‌ی دانشگاهی یا در حال تحصیل، هزاران واحد دانشگاهی در سراسر کشور، ده‌ها طرح بزرگ از قبیل چرخه‌ی سوخت هسته‌ای، سلّول‌های بنیادی، فنّاوری نانو، زیست‌فنّاوری و غیره با رتبه‌های نخستین در کلّ جهان، شصت برابر شدن صادرات غیرنفتی، نزدیک به ده برابر شدن واحدهای صنعتی، ده‌ها برابر شدن صنایع از نظر کیفی، تبدیل صنعت مونتاژ به فنّاوری بومی، برجستگی محسوس در رشته‌های گوناگون مهندسی از جمله در صنایع دفاعی، درخشش در رشته‌های مهم و حسّاس پزشکی و جایگاه مرجعیّت در آن و ده‌ها نمونه‌ی دیگر از پیشرفت، محصول آن روحیه و آن حضور و آن احساس جمعی است که انقلاب برای کشور به ارمغان آورد. ایرانِ پیش ‌از انقلاب، در تولید علم و فنّاوری صفر بود، در صنعت به‌جز مونتاژ و در علم به‌جز ترجمه هنری نداشت.» این موضوع هم جزو موضوعاتی است که باید به آن توجه شود.

مسابقه خدمت‌رسانی
سال گذشته مردم در غم صف‌های طولانی برای تهیه مایحتاج زندگی‌شان بودند، اما در بیانیه گام دوم رهبر انقلاب به این موضوع نیز توجه نشان داده و فرموده‌اند: «به اوج رسانیدن مشارکت مردمی و مسابقه‌ی خدمت‌رسانی توجه شد، مشارکت مردمی را در مسائل سیاسی مانند انتخابات، مقابله با فتنه‌های داخلی، حضور در صحنه‌های ملّی و استکبارستیزی به اوج رسانید و در موضوعات اجتماعی مانند کمک‌رسانی‌ها و فعّالیّتهای نیکوکاری که از پیش ‌از انقلاب آغاز شده بود، افزایش چشمگیر داد. پس ‌از انقلاب، مردم در مسابقه‌‌ی خدمت‌رسانی در حوادث طبیعی و کمبودهای اجتماعی مشتاقانه شرکت میکنند.» این مهم نیز جزو مورادی است که گرچه سال گذشته به آن توجه کمتری شد اما امیدواریم در سال آتی بیشتر به آن عمل شود.

بینش سیاسی آحاد مردم
رهبر انقلاب در بیانیه گام دوم توصیه کردند: «بینش سیاسی آحاد مردم و نگاه آنان به مسائل بین‌المللی را به گونه‌ی شگفت‌آوری ارتقاء داد. تحلیل سیاسی و فهم مسائل بین‌المللی در موضوعاتی همچون جنایات غرب بخصوص آمریکا، مسئله‌ی فلسطین و ظلم تاریخی به ملّت آن، مسئله‌ی جنگ‌افروزی‌ها و رذالتها و دخالتهای قدرتهای قلدر در امور ملّتها و امثال آن را از انحصار طبقه‌ی محدود و عزلت‌‌گزیده‌ای به نام روشنفکر، بیرون آورد؛ این‌گونه، روشنفکری میان عموم مردم در همه‌ی کشور و همه‌ی ساحتهای زندگی جاری شد و مسائلی از این دست حتّی برای نوجوانان و نونهالان، روشن و قابل فهم گشت.» در این مسیر لازم است برانه‌ای بلندمدت با توجه ویژه به آموزش عالی و آموزش و پرورش صورت گیرد که امید داریم در سال آتی محقق شود.

سنگین کردن کفه‌ عدالت
توجه به «عدالت» نکته مهمی بود که در بیانیه رهبری هم وجود دارد، رهبر انقلاب در این زمینه فرمودند: «کفّه‌ی عدالت را در تقسیم امکانات عمومی کشور سنگین کرد. نارضایتی این حقیر از کارکرد عدالت در کشور به دلیل آنکه این ارزش والا باید گوهر بی‌همتا بر تارک نظام جمهوری اسلامی باشد و هنوز نیست، نباید به این معنی گرفته شود که برای استقرار عدالت کار انجام نگرفته است. واقعیّت آن است که دستاوردهای مبارزه با بی‌عدالتی در این چهار دهه، با هیچ دوره‌ی دیگر گذشته قابل مقایسه نیست. در رژیم طاغوت بیشترین خدمات و درآمدهای کشور در اختیار گروه کوچکی از پایتخت‌نشینان یا همسانان آنان در برخی دیگر از نقاط کشور بود. مردم بیشتر شهرها بویژه مناطق دوردست و روستاها در آخر فهرست و غالباً محروم از نیازهای اوّلیّه‌ی زیرساختی و خدمت‌رسانی بودند. جمهوری اسلامی در شمار موفّق‌ترین حاکمیّتهای جهان در جابه‌جایی خدمت و ثروت از مرکز به همه‌جای کشور، و از مناطق مرفّه‌نشین شهرها به مناطق پایین‌دست آن بوده است. آمار بزرگ راه‌سازی و خانه‌سازی و ایجاد مراکز صنعتی و اصلاح امور کشاورزی و رساندن برق و آب و مراکز درمانی و واحدهای دانشگاهی و سد و نیروگاه و امثال آن به دورترین مناطق کشور، حقیقتاً افتخارآفرین است؛ بی‌شک این همه، نه در تبلیغات نارسای مسئولان انعکاس یافته‌ و نه زبان بدخواهان خارجی و داخلی به آن اعتراف کرده است؛ ولی هست و حسنه‌ای برای مدیران جهادی و بااخلاص نزد خدا و خلق است. البتّه عدالت مورد انتظار در جمهوری اسلامی که مایل است پیرو حکومت علوی شناخته شود، بسی برتر از اینها است و چشم امید برای اجرای آن به شما جوانها است که در ادامه بدان خواهم پرداخت.» عدالت مساله‌ای بسیار مهم است که بدون توجه به ضرورت‌هایی که برای محقق شدن دارد نمی‌‌تواند به ثمر بنشیند، بر همین اساس ضروری به نظر می‌رسد که این امر پیگیری جدی‌تری در سال آتی داشته باشد و نه تنها قوه مجریه بلکه هر سه قوه باید در این مسیر برنامه‌ای عملیاتی و مدون داشته باشند.

تقویت مقاومت
بحث مهم این مسیر تقویت روحیه مقاومتی است که باید صورت گیرد، مقاومتی که به «ایستادگی روزافزون در برابر قلدران و زورگویان و مستکبران جهان» در بیانیه گام دوم انقلاب تعبیر شده است، رهبر معظم انقلاب در این زمینه فرمودند:«نماد پُرابّهت و باشکوه و افتخارآمیز ایستادگی در برابر قلدران و زورگویان و مستکبران جهان و در رأس آنان آمریکای جهان‌خوار و جنایت‌کار، روزبه‌روز برجسته‌تر شد. در تمام این چهل سال، تسلیم‌ناپذیری و صیانت و پاسداری از انقلاب و عظمت و هیبت الهی آن و گردن برافراشته‌ی آن در مقابل دولتهای متکبّر و مستکبر، خصوصیّت شناخته‌شده‌ی ایران و ایرانی بویژه جوانان این مرز و بوم به‌شمار میرفته است. قدرتهای انحصارگر جهان که همواره حیات خود را در دست‌اندازی به استقلال دیگر کشورها و پایمال کردن منافع حیاتی آنها برای مقاصد شوم خود دانسته‌اند، در برابر ایران اسلامی و انقلابی، اعتراف به ناتوانی کردند. ملّت ایران در فضای حیات‌بخش انقلاب توانست نخست دست‌نشانده‌ی آمریکا و عنصر خائن به ملّت را از کشور برانَد و پس از ‌آن هم تا امروز از سلطه‌ی دوباره‌ی قلدران جهانی بر کشور با قدرت و شدّت جلوگیری کند.» این رفتار در دوره سیاست تدبیر و امید کمتر به چشم آمد و امید داریم در راستای عمل به منویات رهبری و بیانیه گام دوم سال آتی بیشتر شاهد حمایت از روحیه مقاومت و رفتارهای استکبارستیزانه قرار بگیریم.

نویسنده: سوشیانت آسمانی

https://siasatrooz.ir/vdccp4qs42bqx18.ala2.html
نام شما
آدرس ايميل شما
کد امنيتی