?>?> خیال خام هسته‌ای شدن عربستان | سیاست روز
چهارشنبه ۶ دی ۱۳۹۶ - ۰۰:۳۳
کد مطلب : 102453

خیال خام هسته‌ای شدن عربستان

عربستان سعودی علیرغم درآمدهای سرشار از فروش نفت، جمعیت بسیار کمتر از ایران و حمایت‌های گسترده‌ای که از سوی آمریکا و برخی دیگر از...

عربستان سعودی علیرغم درآمدهای سرشار از فروش نفت، جمعیت بسیار کمتر از ایران و حمایت‌های گسترده‌ای که از سوی آمریکا و برخی دیگر از کشورهای غربی می‌شود، نتوانسته است نفوذ خود را در منطقه حتی در کشورهای عربی اثبات کند.
رژیم سعودی پس از پیروزی انقلاب اسلامی، جمهوری اسلامی را نه تنها رقیب بلکه دشمن خود تلقی کرد و این دشمنی تاکنون ادامه داشته است. انقلاب اسلامی ایران باعث شد تا عمق نفوذ عربستان سعودی در کشورهای مسلمان کاسته شود و ضعف تأثیرگذاری این کشور آشکار شود، تا پیش از آن که انقلاب اسلامی ایران به پیروزی برسد، عربستان سعودی رقیبی برای مقابله با آن نداشت. هم اکنون سعودی‌ها با تغییر و تحولاتی که در درون ساختار سیاسی خود ایجاد کرده‌اند، سعی دارند آستانه قدرت و توان خود را بالا برده تا بتوانند با جمهوری اسلامی ایران هماوردی کنند.
خریدهای تسلیحاتی میلیاردی عربستان سعودی هم نتوانسته است موازنه قدرت و نفوذ را میان ایران و عربستان سعودی تغییر دهد، عربستان اکنون دارای پیشرفته‌ترین سلاح‌های روز دنیا است، اما همین رژیم مقابل مردم یمن در شرایط ضعف و شکست قرار دارد و آن سلاح‌های پیشرفته با حجم بسیار بالا کمکی به آل‌سعود نکرده است، تنها نتیجه رقابت دشمنانه با ایران، پر شدن جیب آمریکا، دیگر کشورهای غربی و کارخانه‌های تسلیحاتی آنها است و هدر رفتن سرمایه‌های مردم مسلمان این کشور به قیمت نابودی منابع و زیرساخت‌های کشورهای مسلمان منطقه که عامل آن رفتارهای سران سعودی است.
جمهوری اسلامی ایران با سعی و تلاش بومی خود توانست به فناوری صلح‌آمیز هسته‌ای دست یابد، هر چند توافق هسته‌ای باعث ایجاد محدودیت‌های زیادی در این زمینه شد، اما با این حال هرگاه بخواهد می‌تواند شرایط را به وضعیت پیشین بازگرداند، گرچه هزینه داشته باشد.
ایران به فناوری هسته‌ای دست یافت در حالی که از سوی کشورهای غربی با تحریم‌های اقتصادی بسیاری روبرو بود، این دستاورد نشان دهنده ظرفیت و قابلیت‌هایی است که انقلاب اسلامی آن را دارد، اگر به برخی کشورهای منطقه همچون پاکستان بنگریم به این نتیجه خواهیم رسید که این کشور با کمک‌های آمریکا توانست به بمب اتم دست یابد در غیر این صورت کشوری همچون پاکستان توانایی چنین کاری نداشت.
عربستان نیز مدتی است در اندیشه هسته‌ای شدن است، نیت سردمداران رژیم آل‌سعود از دستیابی به فناوری هسته‌ای، قطعاً بهره بردن از این فناوری در راستای صلح‌آمیز نخواهد بود، بلکه عربستان در رؤیای اتمی شدن در حوزه نظامی است.
اما این پرسش مطرح است که آیا آمریکا، ارباب عربستان به هسته‌ای شدن عربستان سعودی رضایت خواهد داد؟
نگارنده بر این عقیده است که آمریکا اجازه هسته‌ای شدن به عربستان سعودی را نمی‌دهد، چرا که شرایط سیاسی و منطقه‌ای این کشور متزلزل و شکننده است، به همین خاطر بیم آن را دارد که در صورت سقوط آل‌سعود، تأسیسات هسته‌ای این کشور چه سرنوشتی خواهد داشت.
عربستان بدون کمک خارجی به ویژه آمریکا نمی‌تواند خود را در باشگاه هسته‌ای دنیا جا دهد، آل‌سعود خیال خام و رؤیای کاذبی را در سر می‌پروراند و اگر قصد دارد با هسته‌ای شدن خود، توان راهبردی خود را مقابل ایران بالا ببرد یک اشتباه استراتژیک را مرتکب خواهد شد، که تنها باعث می‌شود سال‌ها برای این هدف سرمایه‌گذاری کلان کند، اما هیچگاه به آن دست نیابد.
چند سال پیش، دقیقاً در سال ۱۳۹۳، فیصل قاسم نویسنده ضد ایرانی شبکه الجزیره در مقاله‌ای به انتقاد از مواضع کشورهای عربی در قبال جمهوری اسلامی ایران پرداخت و نوشت؛ «در حالی که اعراب در لبنان قمارخانه و هتل می‌سازند، ایران مقاومت را تقویت می‌کند،... ایران اورانیوم غنی‌سازی می‌کند و ما کشورهای عربی تنباکوی قلیان!»
عربستان سعودی باید به این درک برسد که آمریکا اجازه نخواهد داد آنها هسته‌ای شوند.

نویسنده: محمد صفری

https://siasatrooz.ir/vdccpiqs12bqx08.ala2.html
نام شما
آدرس ايميل شما
کد امنيتی