شنبه ۲۳ مرداد ۱۴۰۰ - ۲۱:۵۷
کد مطلب : 119257
۶.۶ میلیون تن انواع نهاده‌های دامی در سامانه بازارگاه عرضه شده است

نهادهایی که همچنان چشم به راه مدیریت پایدار هستند

سرپرست دفتر خدمات بازرگانی وزارت جهاد کشاورزی در حالی از عرضه ۶.۶ میلیون تن انواع نهاده‌های دامی در سامانه بازارگاه از ابتدای سال جاری تاکنون خبر داد که کارنامه نهاده‌های دامی در سالهای اخیر ضرورت توجه ریشه‌ای به این مسئله را در دولت سیزدهم بیش از پیش از نشان می‌دهد.
موضوع نهاده های دائمی از مباحثی است که در کنار تاثیرات اقتصادی بار روانی ویژه‌ای نیز بر بازار و اقتصاد کشور دارد بگونه‌ای که کمبود این نهادها و حتی انتشار اخباری در باب میزان این نهاده‌ها بارها بر اقتصادی کشور تاثیرگذار بوده است و حتی به صف‌های طولانی مرغ و گوشت آن هم در دوران کرونا منجر شده است. بر این اساس یکی از مباحث مهم و مطرح برای دولت سیزده در حوزه وزارت صمت و جهاد کشاورزی را توجه به این مسئله تشکیل می‌دهد. در این میان آمارها از میزان واردات و توزیع نهادهای دامی حکایت دارد که خود نشانگر ضرورت توجه ریشه‌ای به این مسئله است.
در همین چارچوب فارس گزارش کرده است حسن عباسی معروفان درباره آخرین وضعیت تأمین نهاده‌های دامی مورد نیاز کشور، گفت: از ابتدای سال تاکنون بیش از ۶ میلیون و ۶۰۰ هزار تن انواع نهاده‌های دامی در سامانه بازارگاه عرضه شده که ۵.۵ میلیون تن آن ذرت و مابقی سایر نهاده‌های دامی بوده است.وی ادامه داد: به عبارت دیگر در هر روز ۴۷ هزار تن نهاده دامی در اختیار دامداران و مرغداران قرار گرفته که بیش از عدد مصوب است.عباسی معروفان میزان نیاز روزانه کشور به نهاده‌های دامی را ۴۴ هزار تن عنوان کرد.
وی تصریح کرد: البته در مقاطعی تأخیر در عرضه نهاده‌های دامی اتفاق افتاد، اما در مجموع مشکلی برای تأمین و توزیع نهاده‌های دامی نداشته‌ایم و تاخیرها موقت بوده است.عباسی معروفان درباره تأمین نهاده‌های دامی کشور برای ماه آینده، اظهار کرد: بیش از ۱۶ میلیون و ۵۰۰ هزار تن انواع نهاده‌های دامی ثبت سفارش شده که بیشتر آن ذرت است.
وی میزان ذرت ثبت سفارش شده را ۹ میلیون و ۵۰۰ هزار تن، جو را ۴ میلیون و ۴۰۰ هزار تن و سایر نهاده‌های دامی شامل کنجاله سویا و دیگر دانه‌های روغنی را حدود ۲ میلیون تن اعلام کرد.

عباسی معروفان گفت: اگر ارز مورد نیاز نهاده‌های ثبت سفارش شده سریع تأمین شود، نهاده‌ها نیز به سرعت ترخیص و توزیع و به دامداران مرغداران تحویل می‌شود.وی با بیان اینکه در حال حاضر ۳ میلیون و ۷۰۰ هزار تن نهاده‌های دامی نیز در بنادر یا در کشتی هستند، افزود: تعداد این کشتی‌ها ۲۶ فروند است که ۸۰ درصد آنها مربوط به بندر امام (ره) و بقیه در ۱۱ بندر دیگر کشور تقسیم می‌شوند.به گفته سرپرست دفتر خدمات بازرگانی وزارت جهاد کشاورزی؛ برای تأمین نهاده‌های مورد نیاز کشور در ماه‌های آینده به ۱.۵ میلیارد دلار نیاز است که منتظر تخصیص آن از سوی بانک مرکزی هستیم.عباسی معرفان افزود: علاوه بر آن، برای تأمین سایر کالای اساسی مانند گندم به ۶۰۰ میلیون دلار و روغن نیز ۶۰۰ میلیون دلار دیگر نیاز است. این آمارها در حالی منتشر می‌شود که پیش از این نیز معاون امور تولیدات دامی وزارت جهاد کشاورزی گفت: مشکلی از نظر تامین نهاده برای واحد‌های دامی نداریم و هم اکنون بنادر کشور با انباشت نهاده روبرو هستند.
مهر گزارش کرده است که مرتضی رضایی در حاشیه افتتاح یک واحد گاوداری شیری واقع در آبیک با اعلام این خبر افزود: نهاده‌ها به اندازه کافی وارد کشور شده است و هر استانی که مشکل حمل و نقل دارد باید هماهنگ کند تا خودرو‌های باری آن‌ها را به سمت بنادر بفرستیم و نهاده مورد نظر خودشان را تامین کنند.وی اضافه کرد: از ابتدای سال جاری تاکنون یک میلیون و ۷۰۰ هزار تن نهاده توزیع شده و در اختیار اتحادیه‌ها قرار گرفته است.رضایی در خصوص تغییر قیمت شیر نیز اظهار داشت: خشکسالی امسال بی سابقه بوده و باعث کاهش تولید علوفه شده و در نتیجه آن هزینه‌های تولید شیر را افزایش داده و مقرر شد برای جلوگیری از ضرر و زیان دامداران و نارضایتی‌های پیش آمده یک اصلاح قیمت صورت پذیرد.
این مسوول افزود: وزارت جهاد کشاورزی تصمیم دارد با روش‌های حمایتی از مصرف‌کننده حمایت کند و اعتقاد ما این است که سرکوب قیمت‌ها مخصوصا در حوزه شیر روش مناسبی نیست و به ضرر دامداران و چرخه تولید تمام می‌شود.معاون امور تولیدات دامی وزارت جهاد کشاورزی در پایان ضمن قدردانی از تولیدکنندگان، افزود: سیاست ما حمایت از تولید در راستای حفظ و ارتقای امنیت غذایی جامعه است.در این میان اما رئیس هیئت‌مدیره انجمن صنایع خوراک دام، طیور و آبزیان گفت: بانک مرکزی با منابع محدود ارز شده و در تأمین ارز با مشکل مواجه شده است و بیش از ۸۰ درصد نهاده دامی وابسته به واردات است.مجید موافق قدیری در گفت‌وگو با میزان، درباره تخصیص ارز و ترخیص نهاده‌های دامی گفت: تخصیص به‌موقع توسط وزارت جهاد کشاورزی انجام می‌شود اما تأمین ارز توسط بانک مرکزی به‌موقع انجام نمی‌شود.
رئیس هیئت‌مدیره انجمن صنایع خوراک دام، طیور و آبزیان گفت: احساس می‌کنیم به دلیل اینکه فروش نفت کم شده بانک مرکزی با منابع محدود ارز روبرو است بنابراین در تأمین ارز با مشکل مواجه است و چون بیش از ۸۰ درصد نهاده دامی وابسته به واردات است. وی افزود: به دلیل اینکه نهاده دامی مستقیم به مصرف دام زنده می‌رسد نسبت به دام زنده نمی‌شود بی‌تفاوت باشیم و اهتمام جدی نداشته باشیم بنابراین این انتظار از سیاست‌گذار اقتصادی مخصوصاً وزارت جهاد کشاورزی و ستاد تنظیم بازار را داریم که بانک مرکزی را مجاب کنند تا در تأمین و عرضه شرکت‌های واردکننده اهتمام جدی داشته باشد.
در مجموع می‌توان گفت که مسئله نهاده‌های دامی مولفه‌ای مهم در اقتصاد کشور شده است که در کنار تولید داخل باید در امر واردات و توزیع آن نیز توجهات ویژه ای صورت گیرد تا نه تولید کنندگان و نه مصرف کنند در این میان با چالش مواجه نشوند.
https://siasatrooz.ir/vdccpoqsm2bqsi8.ala2.html
نام شما
آدرس ايميل شما
کد امنيتی