سه شنبه ۸ مهر ۱۳۹۹ - ۲۱:۱۰
کد مطلب : 115558

دارالتأدیب

این سال‌های اخیر بر مردم چه می‌گذشته که امروز باید به دارالتأدیب عمومی بروند...

این سال‌های اخیر بر مردم چه می‌گذشته که امروز باید به دارالتأدیب عمومی بروند و پس از خسران‌های سپری کرده که حاصل جور و ستم غرب و دست‌نشاندگان آن‌ها بوده اسیر ویروس ناشناخته‌ای با نام تاج یا همان کرونا شوند؟!
پیشینه تأسیس دارالتأدیب‌ها در ایران به عصر صفویه برمی‌گردد که گروهی از آحاد جامعه را در سنین متفاوت به بهانه‌های مختلف راهی آن‌ها می‌کردند تا ضمن پس دادن عقوبه کارهای ناشایستی که انجام داده بودند تأدیب شوند و پس از طی کردن دورانی اگر نادم و پشیمان شدند مجدداً به میان مردم برگردند و به زندگی عادی خود بپردازند. امروز دیگر آنگونه نیست زیرا تأدیب عمومیت جهانی پیدا کرده تا هرکس به‌گونه‌ای تقاص پس دهد و به نحوی گرفتار شود درحالی‌که هنوز هم انجام اشتباهات و خطاهای عمدی و سهوی ادامه دارد تا در کنار آن مجازات‌هایی ازجمله ویروس کووید ۱۹ هم جاری باشد تا نه‌تنها هشتاد میلیون جمعیت ایران بلکه هشت میلیارد نفوس دنیا را آلوده خود کند. اما آیا هستند کسانی که به نهیب و موعظه سعدی توجه کنند که می‌گوید: «ای که پنجاه رفت و در خوابی/ مگر این چندروزه دریابی». اگرچه جهان و بخصوص آن‌هایی که در آن غور و اندیشه می‌کنند تا هرچه بیشتر فلسفه خلقت را دریابند همچنان مشغولند تا بنگرند جامعه چگونه خود را با این پدیده‌های نادر وفق می‌دهد و از آن عبرت می‌گیرد تا دست از خطاهای گذشته بردارد و آنچه را برای خود می‌خواهد برای دیگران هم طلب کند که مهمترین خواسته‌ها تعلیم و تربیت صحیح بر اساس آیین‌های مقدس در همه ادیان الهی است.
این سخن کوتاه متعلق به یکی از فیلسوفان غرب است که می‌گوید: «و آنگاه خداوند توجیه را آفرید»! و مطالبه گران به‌حق معتقدند: تلویزیون را در تصویر حذف می‌کردید نه قرآن را!
گلدان را کنار قرآن می‌گذارند نه در جوار تلویزیون که در این میان راه غربت و عزلت را انتخاب می‌کند! مگر مجله شارلی ابدوی فرانسوی خطایی جز این کرده که این اقدام را نمی‌توان کمتر از آن دانست زیرا در مهد فرهنگ و تمدن اسلامی اتفاق می‌افتد. آقای وزیر کلاهتان را کمی بالاتر بگذارید که نقاب آن چشم‌هایتان را نپوشاند تا بهتر ببینید دستگاهی که متولی آن شده‌اید هنوز هم زیرآبی شنا می‌کند تا شما همچنان که سرگرم باز و بسته کردن مدارس هستید تصویر قرآن را از روی یکی از کتاب‌های درسی ابتدایی و حضور دختران در بازی‌های کودکانه جلدی دیگر به بهانه‌های واهی حذف شود! همچنانکه در سال‌های قبل نیز روند سند ۲۰۳۰ همین را می‌گفت و می‌خواست! سال ۱۳۵۷ حذف زنگ قرآن مدارس به بهانه طرح ملی حفظ قرآن و امروز برداشتن تصویر دختران از جلد کتاب ریاضی سوم ابتدایی و همچنین حذف تصویر قرآن مجید از روی جلد کتاب درسی اول ابتدایی و جایگزین کردن یک گلدان به‌جای آن که بلافاصله پس‌ازآن وزیر آموزش‌وپرورش در توییت خود می‌نویسد: «تغییرات در کتاب‌های درسی همه‌ساله بر اساس ارزیابی و از سوی مؤلفین انجام می‌شود. به رئیس سازمان پژوهش و برنامه‌ریزی آموزشی مأموریت دادم تغییرات در شکل و محتوای کتاب‌های درسی را با حساسیت کامل رصد، اصلاح و گزارش نماید.
به دغدغه‌های مردم اهمیت می‌دهم، دختران میهن شایسته احترام‌اند». «در اطلاعیه‌ای که وزارت آموزش‌وپرورش روز ۱۹ شهریور منتشر می‌کند و از همه دلسوزان تعلیم و تربیت کشور مخصوصاً صاحب‌نظران که طی روزهای گذشته به ‌نقد نکاتی در چند کتاب درسی پرداخته‌اند توضیحاتی مبنی بر جلوگیری از سوء برداشته ها دارد تا تأیید شود این تغییرات توهین به مقدسات نیستند و جای قرآن به این دلیل با گلدان عوض شده که زیر تلویزیون بوده است!
و هیچ نسبت یا سنخیتی با سند ۲۰۳۰ ندارد»، البته در روی جلد کتاب ریاضی سوم دبستان هم تصویر ۲ دختر حذف می‌شود که به نظر می‌رسد به دلیل رعایت پروتکل‌ها بوده تا فاصله اجتماعی رعایت شده باشد! اصلاح جلد کتاب درسی ریاضی سوم ابتدایی خبر می‌دهد که شامل توجیهات در این زمینه ازجمله عدم افراط‌وتفریط در دیدگاه جنسیتی است و هیچگونه تبعیضی بین دختران و پسران قائله نشده‌اند و همچنین جایگاه قرآن چون مناسب نبود احتیاج به بازآرایی داشت! آنچه جایش خالی است حضور پررنگ قوه قضاییه در پی این عذرخواهی مسئولان و متولیان پس از انجام خطاهای بزرگ در دامنه فرهنگ و اعتقادات بوده تا هر مسئول این تعهد را داشته باشد که حداقل پس از ابراز عذر استعفا دهد و این امر می‌تواند بهترین تأدیب باشد. 

نویسنده: حسن روانشید

https://siasatrooz.ir/vdccppqs42bqsp8.ala2.html
نام شما
آدرس ايميل شما
کد امنيتی