جمعه ۶ آذر ۱۳۹۴ - ۱۳:۵۲
کد مطلب : 94451
روحانی در جلسه هیأت وزیران:

هنوز اراده جدی غرب در مبارزه با تروریسم را ندیده‌ایم

رئیس‌جمهور با اشاره به اینکه هنوز اراده جدی غرب در مبارزه با تروریسم را ندیده‌ایم، گفت: امیدواریم در روزها و هفته‌های آینده شاهد چنین اراده‌ای از سوی غربی‌ها نیز باشیم.
به گزارش پایگاه اطلاع‌رسانی ریاست ‌جمهوری، حجت‌الاسلام حسن روحانی، در جلسه هیأت دولت با قدردانی از وزارت نفت، وزارت امور خارجه، دستگاه‌های انتظامی و امنیتی و همه دست‌اندرکاران برگزاری سومین اجلاس سران مجمع کشورهای صادرکننده گاز و همچنین تلاش رسانه‌ها، گفت: در این اجلاس که بسیار موفقیت آمیز، عزتمندانه و با نظم و امنیت کامل برگزار شد، بیشترین تعداد از سران و مقام‌های ارشد کشورهای عضو حضور داشتند که این امری کم سابقه و نشان دهنده عزت روزافزون جمهوری اسلامی ایران بود.
رئیس‌جمهور با اشاره به اینکه اجلاس تهران نشان داد که کشورهای تولیدکننده گاز مصمم هستند سیاست‌های خود را هماهنگ کرده و با همفکری و هماهنگی حضورشان را در صحنه بین‌المللی تقویت کنند، گفت: همچنین از اینکه در این فرصت، رهبر معظم انقلاب اسلامی نیز با سخاوتمندی به روسای شرکت‌کننده در این نشست وقت دیدار دادند، قدردانی می‌کنم چراکه بسیار مهم و حائز اهمیت بود که سران کشورها مسایل مهم منطقه‌ای و بین‌المللی را مستقیم از کلام رهبر معظم انقلاب بشنوند.
رئیس‌جمهور در ادامه به موضوع تروریسم و خطرات آن برای جهانیان پرداخت و گفت: آنچه در پاریس، مالی، سرنگونی هواپیما در شرم‌الشیخ، بیروت و اخیرا در تونس اتفاق افتاد و البته روزانه در یمن، عراق و سوریه تکرار می‌شود، بیانگر خطرات انتشار میکروب تروریسم برای آفریقا، آسیا، خاورمیانه و حتی اروپا و آمریکا است و به تبع آن، ضرورت اراده جدی جهانی برای مقابله با این پدیده شوم را نشان می‌دهد.
روحانی با اشاره به اینکه ما هنوز یک اراده جدی را درغرب برای مبارزه با تروریسم مشاهده نکرده‌ایم، گفت: به هر حال تروریست‌ها به چه کسی نفت می‌فروشند، این باید روشن شود. کامیون‌های نفت در بیابان‌های سوریه مشخص هستند که به کدام سو تردد می‌کنند. چطور سازمان ملل و نهادهای بین‌المللی با اینها برخورد نمی‌کنند و چطور مدعیان مبارزه با تروریسم نفت را با قیمت بسیار پایین از تروریست‌ها خریداری می‌کنند.
رئیس‌جمهور افزود: سلاح‌های مدرن و موشک‌های مدرن ضدزره که در اختیار اینهاست حتی موشک‌های دوش پرتاب‌کن ضدهوایی را از کجا آورده‌اند و چه کسی برایشان خریداری کرده است. این‌ها مشخص است که از کجا آمده و تولید کجاست و در کجا انبار بوده‌اند؟ اگر واقعاً بناست با تروریست‌ها مبارزه شود باید با این مسائل مبارزه شود.
روحانی در ادامه به تردد آزادانه تروریست‌ها در برخی کشورها و همزمان برخی تبلیغات رسانه‌ای درخصوص ائتلاف‌ها علیه تروریسم اشاره کرد و گفت: اگر اراده جدی در سازمان‌های بین‌المللی و کشورهای اتحادیه اروپا باشد ما باید در مقام عمل اینها را ببینیم. ناتو اگر واقعا می‌خواهد با تروریسم مبارزه کند، باید جدیتش را در این مسایل نشان دهد. تا امروز متأسفانه کشورهایی که با تروریست‌ها می‌جنگند محدود هستند روس‌ها با تروریست‌ها می‌جنگند و ایران از آغاز انقلاب در طول این دهه‌ها و سال‌های اخیر با تروریست‌ها جنگیده است و همواره هر کشوری که آماج حملات تروریست‌ها بوده ایران به آنها کمک کرده است.
وی اظهارداشت: مسأله دیگری که بسیار هشدار دهنده و خطرناک است و موضوع را پیچیده تر کرده است، حادثه‌ای بود که در فضای سوریه و نزدیک مرزهای ترکیه اتفاق افتاد که اطلاعاتی که ما تا امروز در اختیار داریم این است که هواپیما در فضای سوریه مشغول عملیات بوده و هدف قرار گرفته است. حالا فرض بر اینکه این هواپیما به مرزهای ترکیه نزدیک شده باشد، موشک و هواپیما که اسباب بازی نیست که کسی در هوا تصمیم به شلیک بگیرد؟ مگر می‌تواند اینقدر بی‌نظمی بر منطقه به تدریج حاکم شود که هر کسی در هوا هر تصمیمی می‌خواهد اتخاذ کند . این اقدامات بسیار خطرناک است.
روحانی تصریح کرد: همه باید توجه داشته باشند این اقدامات تحریک کننده و تبعات فراوان آن از لحاظ حقوقی به گردن آغازگر مسأله است و همه کشورها باید مراقبت کنند. ما از کشور همسایه و دوست‌مان ترکیه می‌خواهیم که به جدیت مراقب اوضاع باشد چراکه شرایط بسیار حساس است.
وی گفت: روسیه و ترکیه هر دو همسایه و دوست جمهوری اسلامی ایران هستند و برای ما بسیار مهم است که روابط همسایگان صمیمی باشد و ما به هیچ عنوان راضی نیستیم بین همسایگانمان اختلاف باشد و یا اخلالی در روابطشان ایجاد شود چراکه این به نفع ما و منطقه نیست. ما هم می‌خواهیم که این کشورها اقدامات احتیاطی را انجام دهند و با تدبیر مانع از تکرار این گونه حوادث شوند و بردباری لازم را به خرج دهند.
رئیس‌جمهور تاکید کرد: اینگونه حوادث به نفع تروریست‌هاست و روحیه آنها را تقویت می‌کند بویژه وقتی ببینند کشورهای منطقه بر سر این مسایل با هم درگیر شده‌اند و اختلاف و فاصله میان آنها ایجاد شده است.

تروريسم مانند یک بیماری خطرناک در حال جا‌به‌جایی است
از سوي ديگر رئیس‌جمهور با بیان اینکه اراده جدی برای مبارزه با تروریسم از سوی برخی کشورهای غربی مشاهده نمی‌شود، گفت: جمهوری اسلامی ایران آمادگی دارد تا در زمینه مبارزه جدی با تروریسم با همه کشورها و اتحادیه اروپا همکاری کند.
حسن روحانی در دیدار جین آسلبورن وزیر امور خارجه لوکزامبورگ با بیان روابط مثبت دو کشور و اینکه ظرفیت‌های بسیار خوبی برای توسعه همکاری‌ها وجود دارد، خاطرنشان کرد: ایران با دارا بودن شرایط ممتاز در بخش‌های مختلف از جمله انرژی و حمل و نقل و بهره‌مندی از موقعیت جغرافیایی مناسب در منطقه و لوکزامبورگ به عنوان عضو فعال در اتحادیه اروپا و مرکز مهم مالی و سرمایه‌گذاری، می‌توانند همکاری‌ها و روابط خوبی با یکدیگر داشته و در راستای توسعه مناسبات گام بردارند.
وی به نقش اتحادیه اروپا در موضوع هسته‌ای ایران اشاره کرد و اظهار داشت: پس از توافق هسته‌ای، فرصت‌های جدیدی در روابط ایران با اتحادیه اروپا و دیگر کشورها ایجاد شده است.
روحانی با بیان اینکه «در شرایط کنونی علاوه بر مسایل اقتصادی باید به شرایط فرهنگی و اجتماعی منطقه نیز بیندیشیم»، به ضرورت مقابله با تروریسم اشاره کرد و افزود: امروز تروریسم در منطقه به ظاهر موضوعی امنیتی است، اما در حقیقت ریشه‌هایی فرهنگی، سیاسی و اجتماعی دارد.
رئیس‌جمهور تصور برخی کشورها مبنی بر اینکه می‌توانند از گروه‌های تروریستی به عنوان پلی برای رسیدن به اهداف سیاسی استفاده کرده و یا آنها را در یک محدوده جغرافیایی و چند کشور محدود کنند را به عنوان دو اشکال مهم در مواجهه با گروه‌های تروریستی برشمرد و خاطرنشان کرد: امروز ثابت شده که تروریسم به نفع هیچ کشوری نیست و نمی‌توان آن را در منطقه‌ای محدود کرد. چراکه مانند یک بیماری خطرناک در حال جا‌به‌جایی است.
روحانی با بیان اینکه جمهوری اسلامی ایران به عنوان کشوری که در دهه‌های گذشته قربانی تروریسم بوده تلاش‌های فراوانی در مسیر مبارزه با این معضل جهانی داشته است، گفت: مطمئناً اگر اقدامات مجدانه ایران علیه تروریسم نبود، امروز در منطقه به جای گروه‌های تروریستی شاهد دولت‌های قدرتمند تروریستی بودیم.
وی افزود: اینکه همه به طور جدی خطر بزرگ تروریسم را باور و احساس کرده و مبارزه جدی با خشونت، تروریسم و افراطی‌گری را مسئولیت اصلی خود بدانند بسیار حائز اهمیت است و جمهوری اسلامی ایران آمادگی دارد تا در زمینه مبارزه جدی با تروریسم با همه کشورها و اتحادیه اروپا همکاری کند.
«جین آسلبورن» نیز ضمن ابراز خرسندی از ملاقات با رییس جمهور کشورمان و با اشاره به زمینه‌ها و موقعیت‌های فراوان همکاری میان ایران و لوکزامبورگ بر توسعه همکاری‌های دو کشور تأکید کرد. وزیر امور خارجه لوکزامبورگ همچنین با مثبت ارزیابی کردن نتایج مذاکرات ایران با ۱+۵ و تأکید بر ضرورت اجرای صحیح برجام و رفع تحریم‌ها به به منظور توسعه سریع همکاری‌ها گفت: اتحادیه اروپا از نتیجه مذاکرات رضایت دارد و تلاش می‌کنیم این توافق به درستی اجرا شود.
وی همچنین مبارزه با تروریسم را وظیفه همه دولت‌ها و ملت‌ها دانست و گفت: داعش دشمن واقعی جامعه بین‌المللی است و باید همه در مسیر مبارزه با تروریسم متحد و همراه شوند.

نگراني از حوادث تروريستي
همچنين رئیس‌جمهوری اسلامی ایران با بیان اینکه در هفته‌های اخیر شاهد حوادث بسیار تلخ و خطرناکی در منطقه بوده‌ایم، گفت: این حوادث می‌تواند برای همه کشورهای منطقه نگران‌کننده باشد.
حسن روحانی در دیدار «ارلان ادریسوف» وزیر امور خارجه قزاقستان گفت: نزدیکی و اشتراکات فرهنگی و تاریخی دو ملت، زمینه بسیار مناسبی را برای گسترش همکاریها در همه عرصه‌ها بویژه اقتصادی فراهم آورده است.
وی قزاقستان را کشور برادر و دوست جمهوری اسلامی ایران در منطقه دانست و تاکید کرد که باید ظرفیت‌های فراوان دو کشور برای توسعه همکاری‌های تهران - آستانه، فعال شود.
رئیس‌جمهور ادامه داد: اکثر جنگ‌های دنیا بر اثر حرکت غلط انگشت یک نفر روی ماشه یک سلاح آغاز شده است، بنابر این باید نسبت به شرایط آینده بسیار مراقب باشیم، چراکه اگر از تروریسم به عنوان خطر اصلی غفلت کنیم، هیچ تضمینی برای تداوم ثبات و امنیت در سایر بخش‌های منطقه نیز وجود ندارد و در مواجهه با مسائل منطقه، تدبیر و همکاری کشورها ضروری است.

https://siasatrooz.ir/vdccs0qo.2bq0p8laa2.html
نام شما
آدرس ايميل شما
کد امنيتی