?>?> گذري بر روزگار فرهنگي ايران | سیاست روز
يکشنبه ۸ تير ۱۳۹۳ - ۰۲:۲۸
کد مطلب : 87891

گذري بر روزگار فرهنگي ايران

دولت در حوزه فرهنگ، نگاه باز بدون نظارت را مي‌پذيرد. هنر و هنرمند را اعتماد مي‌کند و به خود وا مي‌گذارد. مميزي را قبول ندارد...

دولت در حوزه فرهنگ، نگاه باز بدون نظارت را مي‌پذيرد. هنر و هنرمند را اعتماد مي‌کند و به خود وا مي‌گذارد. مميزي را قبول ندارد. اعتقاد دارد که شعور و فهم و درک آنهايي که در حوزه فرهنگ در زمينه‌هاي گوناگون فعاليت مي‌کنند بالاست به همين خاطر نيازي نيست که صاحبان فرهنگ گشت ارشاد داشته باشند!
دولت تدبير و اميد، مي‌خواهد کتاب جايگاهش را بيابد سپس بايد براي نويسنده و ناشر امنيت و آزادي را تضمين کند.
حال اگر چنين شود که در برخي موارد شده است، چه اتفاقي در فضاي فرهنگي کشور رخ خواهد داد؟
آيا بايد به افرادي که با چنين عقايدي موافق هستند، در حوزه فرهنگ بيشتر ميدان داد و فعالين عرصه فرهنگي ارزشمدار را به حاشيه برد؟ و زمينه فعاليت‌هاي آنها را محدود کرد و حتي به آنها اهميت هم نداد؟
هستند افرادي که در حوزه فرهنگ کار مي‌کنند، مجنون دريافتهاي فرهنگي از غرب شده‌اند و ژست روشنفکري هم به خود مي‌گيرند و تلاش دارند که از آنچه که هست بيشتر در صحنه باشند و خود را و تفکراتشان را در قالب کتاب و شعر و فيلم عرضه کنند.
اما چرا در بيشتر مواقع چنين افرادي که تفکرات فرهنگ ليبرالي دارند، مورد توجه قرار مي‌گيرند و براي آنها نوشابه‌هاي زيادي هم باز مي‌شود! البته اين نوشابه‌هايي که براي آنها باز مي‌شود زماني سوء‌ هاضمه برايشان درست مي‌کند و زخم معده خواهند گرفت. پس بهتر است سعي شود کمتر نوشابه برايشان باز شود.
حداقلش اين است که اين شعار و تبليغ يک توليد‌کننده نوشابه را ملاک قرار دهيد که ذائقه ايراني نوشابه ايراني! و به همين خاطر هم که شده کمي فرهنگ ايراني را با چاشني غليظ و خوش‌طعم اسلامي قاطي کنيد و به روح و روان مردم اين کشور بدهيد تا حداقل در مقابل روشنفکران غرب‌زده حرفي براي گفتن داشته باشيم. گوشه چشمي هم به آنهايي که ارزشي کار مي‌کنند و کمي هم دل‌نگران فرهنگ مردم و اين کشور هستند داشته باشيد.
شايد خيال مي‌کنيد که سال‌هاست اين گروه هنرمند ارزشي بر اسب فرهنگ اين کشور سوار بوده و چهار نعل تاخته است و اکنون نوبت به روشنفکراني است که در سال‌هاي گذشته در پستوهاي خانه‌هايشان بوده‌اند، نه اينگونه هم که تصور مي‌شود نبوده است.
در سال‌هاي گذشته هم باز ارزشي‌هاي فرهنگي در حاشيه بودند وگرنه که فرهنگ کشور بايد الان سروسامان بهتري مي‌داشت.
رهبر معظم انقلاب از براي چه فرمودند؛ «من هم از مسائل فرهنگي نگرانم. دولت محترم بايد به اين موضوع توجه کند و مسئولان فرهنگي نيز بايد توجه داشته باشند که چه مي‌کنند، زيرا در مسائل فرهنگي نمي‌توان بي‌ملاحظگي کرد.»
اين بي‌ملاحظگي‌ها باعث مي‌شود در کشور انقلابي ايران کتابي چاپ شود و در آن اسلام و تشيع سرکوب شود و در مقابل، رضاشاه قهرمان مشروطه مي‌شود در مقابل نوشته مي ‌شود، افسوس که رژيم مستبد جمهوري اسلامي سرکار آمد!
موارد ديگري هم دارد که اگر آقايان مسئولان فرهنگي کشور ايضاً به ويژه وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامي مطالعه کنند بد نيست تا اطلاع يابند، مخالف مميزي بودن چه کتاب‌هايي را به بازار و خانه‌هاي مردم مي‌آورد تاانديشه‌هاي نسل جوان را تحت تاثير تخريبي خود قرار دهد.
هشتمين جايزه شعر خبرنگاران که با تقدير از «يدالله رويايي» شاعر ضدانقلاب و مشاور دفتر فرح پهلوي به کار خود پايان داد.
خبر مسرت‌بخشي است براي حوزه شعر کشور. خسته نباشيد مي‌گوييم به همه دست‌اندرکاران برگزاري اين جشنواره.
نگاه باز بدون مميزي و نظارت نتيجه‌اش مي‌شود همين که مي‌بينيد.
اما بچه‌هاي انقلابي و ارزشي! مأيوس نشويد و همچنان به کارهاي فرهنگي خود ادامه دهيد. هنر را ارج نهيد و اخلاق را رعايت کنيد که راه پيروزي فرهنگ ارزشي بر فرهنگ برهنه غربي و روشنفکران غرب‌زده همين است. 

سياوش کاوياني

https://siasatrooz.ir/vdccs4q4.2bqmo8laa2.html
نام شما
آدرس ايميل شما
کد امنيتی