چهارشنبه ۲۶ آذر ۱۳۹۹ - ۲۱:۳۶
کد مطلب : 116511
تحریم ترکیه توسط آمریکا و اروپا آشکار ساخت

تعریض جاده اختلافات داخلی ناتو

اختلافات بر سر بودجه و توان نظامی ناتو در حالی میان اعضا ادامه دارد که اقدام کشورهای اروپایی و آمریکا به تحریم ترکیه گسترش هر چه بیشتر شکاف در ناتو را آشکار ساخته است.
ناتو تاکنون ادعا داشته که منسجم ترین نیروی نظامی و البته با اهداف سیاسی، اقتصادی، هسته‌ای و امنیتی در جهان است که انسجانی همه جانبه دارد حال آنکه طی سالهای اخیر این روند هر روز بیشتر رنگ باخته است . اختلاف بر سر فرماندهی آمریکا، اعتراضات بر سر حضور در افغانستان، عدم افزایش سهم اعضا در بودجه نمودی از این اختلافات بوده است که حتی در نشست‌های سران نیز ادامه یافته است اکنون دور جدید این اختلافات با تحریم ترکیه آغاز شده است.
رجب طیب اردوغان، رئیس جمهور ترکیه در واکنش به تحریم‌های آمریکا به دلیل خرید سیستم‌های موشکی اس۴۰۰ از روسیه گفت: تحریم‌های کاتسا از زمان تصویب درسال ۲۰۱۷ علیه هیچ کشور عضو ناتو اعمال نشد و برای اولین بار به عنوان عضو ناتو در کشور ما اعمال می‌شود.اردوغن افزود: ایالات متحده که هیچ یک از نیازهای ما برای خرید این سیستم‌ها را برآورده نمی‌کرد، سلاح تحریم را بیرون کشید، زیرا ما نیاز خود را از جای دیگری برآورده کردیم. این تصمیم، حمله آشکار به حقوق حاکمیت کشورمان است.
رئیس جمهور ترکیه تاکید کرد: ما از رئیس صنایع دفاعی خود اسماعیل دمیر و تیمش بیشتر محافظت خواهیم کرد. با این تحریم، گام های خود را در جهت ایجاد یک صنعت دفاعی که به سطح رهبری جهانی در هر زمینه برسد، تسریع خواهیم کرد. ما دو برابر دیروز کار خواهیم کرد تا صنعت دفاعی خود را از هر لحاظ مستقل کنیم.رئیس جمهور ترکیه در واکنش به تحریم‌های آمریکا از تسریع ساخت صنایع دفاعی پیشرفته سخن گفت.رئیس جمهور ترکیه در ادامه تصریح کرد: ما حملات ستون پنجم (دشمن) را به مانند تمامی حملاتی که در ۷ سال گذشته هدف آن قرار گرفتیم، خنثی خواهیم کرد.رجیب طیب اردوغان در ادامه افزود: ما هرگز از حمایت و تشویق برای سرمایه گذاری، تولید، صادرات و اشتغال زایی غافل نمی‌شویم. واشنگتن هیچ کدام از شرایط ما را برای خرید سامانه‌های دفاعی پاسح نداد و سلاح تحریم را در برابر ما درآورد؛ چرا که ما نیاز‌های خود را از جایی دیگر براورده کردیم. از سوی دیگر لایحه ریاست جمهوری برای تمدید ۱۸ ماهه مجوز اعزام نیروی نظامی به افغاستان به مجلس ترکیه ارائه شد.در این لایحه به مواردی چون تشکیل نیروهای بین‌المللی کمک به امنیت افغانستان (آیساف) که با هدف بهبود شرایط امنیتی دولت افغانستان و کمک به تشکیل قابلیت‌های امنیتی خود در سال ۲۰۰۱ صورت گرفت و واگذاری مسئولیت فرماندهی استراتژیک، کنترل و هماهنگی آن به ناتو بر اساس مصوبه شورای دائمی ناتو اشاره شده است. همچنین در این لایحه به مصوبه مجلس ترکیه در ۱۰ اکتبر ۲۰۰۱ برای حضور در افغانستان درچارچوب آیساف اشاره شده است.
در لایحه مذکور تاکید شده که ترکیه از پیوندهای برادری و دوستی عمیق با افغانستان برخوردار است. آنکارا همواره پشتیبان وحدت ملی، تمامیت ارضی و استقلال این کشور بوده و خواستار برقراری صلح، ثبات و رفاه برای مردم افغانستان بوده و در تمامی زمینه‌ها از دولت و مردم این کشور حمایت کرده است.
در این میان وزیر خارجه یونان و سفیر آمریکا در یونان دیدار و درباره تحریم‌های واشنگتن علیه آنکارا به بهانه خریداری سامانه «اس-۴۰۰» رایزنی کردند.روزنامه یونانی «کاتیمرینی» گزارش داد، «جفری پیات» سفیر آمریکا در یونان روز سه شنبه (دیروز) با وزیر خارجه این کشور اروپایی دیدار کرد و او را در جریان اقدام اخیر واشنگتن در اعمال تحریم علیه ترکیه قرار داد.«مایک پامپئو» وزیر خارجه آمریکا در توضیح چرایی این اقدام واشنگتن اعلام کرد، ترکیه به دلیل همکاری آگاهانه با شرکت تسلیحاتی روسی «روسبرون‌ اکسپورت» و خرید سامانه پدافند موشکی «اس-۴۰۰» تحت تحریم‌های قانون «کاتسا» قرار گرفت.
طبق گزارش روزنامه یونانی «کاتیمرینی»، سفیر واشنگتن در آتن و وزیر خارجه یونان علاوه بر تحریم ترکیه، درباره روابط دو جانبه و آخرین تحولات منطقه شرق مدیترانه تبادل نظر کردند. اقدام آمریکا برای تحریم ترکیه که عضو همپیمان واشنگتن در ناتو است، با واکنش تند مقام‌های ترکیه‌ای مواجه شده است.

https://siasatrooz.ir/vdccseqss2bqsp8.ala2.html
نام شما
آدرس ايميل شما
کد امنيتی