سه شنبه ۲۸ دی ۱۳۹۵ - ۲۱:۲۴
کد مطلب : 98231
از سودجویان تا بی‌تفاوت‌ها؛

هوای پاکم آرزوست

هوای پاکم آرزوست

امروز روز هوای پاک نامیده می‌شود اما نه تنها در تهران بلکه در بسیاری از شهرهای بزرگ نمی‌توان هوای پاک تنفس کرد. اما دردناک‌تر از آن چیزی که امروز رخ می‌دهد، خبرهایی است که دلت را به درد می‌آورد از سودجویانی که با سوء‌استفاده از حال ناخوش هوا به فکر پول در آوردن افتادند تا خبرهای تاسف‌باری که از حال بد هوا در پایتخت و دیگر شهرها می‌شنویم.

آلودگی هوا سومین عامل مرگ و میر تهرانی‌ها
در آستانه روز هوای پاک اولین خبر بد را از پایتخت می‌شنویم، بعد از شنیدن شدت آلایندگی و مشکلات آلودگی در شهر، عضو کمیسیون اجتماعی و فرهنگی شورای اسلامی شهر تهران نیز یادآوری می‌کند که آخرین آمارها بیانگر آن است که آلودگی هوا سومین عامل مرگ و میر تهرانی‌ها است.
الهه راستگو ادامه می‌دهد: آلودگی هوا که امروز معلول عوامل متعددی نظیر سوخت، کیفیت خودروها و عدم تطابق ظرفیت ناوگان حمل‌و‌نقلی با جمعیت متقاضی بوده خسارت‌های جبران‌ناپذبری را به دنبال داشته که از آن جمله می‌توان به افزایش میزان بیماری‌های تنفسی، قلبی عروقی، مرگ‌های مشکوک و ناگهانی اشاره کرد.
وی تعداد متوفیان تهرانی را در روزهای منتسب به آلودگی هوا بیشتر خواند و افزود: براساس آمارهای جدید آلودگی هوا سومین دلیل مرگ و میر تهرانی‌هاست و این درحالی است که تنها راهکار مسئولین در این روزها منحصر به تعطیلی مدارس و صنایع آلوده شده و بر این اساس با سیاست‌های مقطعی وگذرا نمی‌توان این مسئله را حل کرد.
عضو شورای شهر تهران کلید رفع آلودگی هوا را صرف نظر از توسعه ناوگان حمل‌ونقلی و نوسازی خودروهای فرسوده توجه ویژه دولت به متروهای اقماری دانست و اظهارداشت: بی‌توجهی دولت به متروهای اقماری تنها تحمیل بار ترافیکی برای شهر و شهروندان را به دنبال داشته و این در حالی است که با توجه به عدم پایبندی دولت به تعهداتش در حوزه حمل‌ونقلی وضعیت و ظرفیت موجود پاسخگوی نیاز شهروندان تهرانی هم نیست.
اما این همه ماجرا نبود و راستگو در ادامه گفت: ۲۹ دی به عنوان روز هوای پاک نامگذاری شده و این درحالی است که حتی یک محله شهر تهران از هوای پاک برخوردار نیست.

آلاینده‌های خوزستان با افزایش صادرات نفت بیشتر شد!
اما این تنها خبر بد دیروز در آستانه روز هوای پاک نبود، دیروز از زبان معاون محیط‌زیست انسانی سازمان حفاظت محیط‌زیست از افزایش آلودگی هوای اراک و اهواز نسبت به سال گذشته شنیدیم.
سعید متصدی در این‌باره به ایلنا گفت: علت افزایش آلودگی هوا در اهواز بیشتر به فعالیت کانون‌های گرد و غبار باز می‌گردد، علی‌رغم اینکه تلاش‌های بسیاری که برای کنترل آلودگی در کشور همچون آبگیری ۶۰ الی ۷۰ درصدی هورالعظیم انجام دادیم، اما همچنان با افزایش آلودگی هوا روبه‌رو هستیم که یکی از دلایل آن ورود جبهه گرد و غبار از عراق، اردن و سوریه است.
وی افزود: همچنین به دلیل افزایش صادرات نفت، فعالیت‌های نفتی نیز در خوزستان روبه افزایش است که جلسه‌ای را در این رابطه با وزارت نفت داشتیم و اعلام کردیم که آلایندگی‌ها در حال بالا رفتن است و باید تمهیدی برای واحدهای فراوری بیندیشند که البته اقداماتی هم انجام شد و برنامه‌ای را نیز در زمینه کنترل فعالیت‌های نفتی ارائه کرده‌اند.
وی با بیان اینکه در بحث گرد و غبار ۳ قطعنامه از سوی سازمان ملل صادر شده‌است، اظهار کرد: این قطعنامه‌ها برای بحث‌های مدیریت منطقه‌ای و بین‌المللی گرد و غبار است که امیدواریم به نتیجه برسد، اما در مورد کانون‌های داخلی در حال کنترل منابع هستیم و در چند سال اخیر نهال‌کاری و در ۴ هزار هکتار مالچ پاشی انجام شده‌است.

اراک و آلودگی و صنایع آلاینده!
اما متصدی در ارتباط با افزایش آلودگی هوا در اراک توضیح داد: در مورد اراک ۲ مسئله وجود دارد؛ اولین مشکل صنایع داخل شهر است و مشکل دیگر کانون‌های گرد و غبار در تالاب میقان است که خشکسالی و کاهش میزان ورودی آب سبب شده، این تالاب که درون شهر اراک است؛ ایجاد آلودگی کند.
معاون سازمان حفاظت محیط‌زیست تصریح کرد: همچنین کارخانجاتی که در خود اراک هستند و نیروگاه شازند نیز آلودگی‌هایی را موجب می‌شوند، ما تا حدودی نیروگاه را کنترل کرده‌ایم، اما نتوانستیم؛ نیروگاه را ۱۰۰ درصد گازسوز کنیم، اما در حال تلاش هستیم. همچنین معادنی که درتالاب هستند نیز آلایندگی دارند که باید کنترل شوند و رفع همه این مشکلات در کمیته آلودگی هوای اهواز دیده شده و رفع آنها در دستور کار است.

دولت بخشی از برق مترو تهران - کرج را قطع کرد!
هنوز اخبار آلودگی هوا را هضم نکرده‌ای که خبری می‌خوانی تا برق از چشمانت بپرد! خبر از قطع برق مترو توسط دولت است!!!
خبرگزاری فارس نقل کرده که شرکت برق منطقه‌ای استان البرز برای چندمین‌بار اقدام به قطع برق پایانه مهرشهر، مرکز کنترل، ایستگاه‌ها و تأسیسات خط ۵ مترو کرد. عدم پرداخت یارانه‌های مترو تهران از سوی دولت باعث شده تا شرکت بهره‌برداری مترو تهران و حومه مشکلات بودجه‌ای داشته باشد. علی‌رغم اینکه بدهی دولت به مترو چندین ساله است اما تاخیر چندماهه در پرداخت قبض برق باعث می‌شود تا شرکت برق منطقه‌ای استان البرز بدون توجه به خدمات‌رسانی حساس مترو، برق مصرفی این شرکت را قطع کند.
به استثنا برق فشار قوی در شبکه بالاسری خط ۵، برق مصرفی در تأسیسات، پایانه‌ها، مرکز کنترل، مترو واش و ... از برق منطقه‌ای گرفته می‌شود که فعالیت این مراکز به طور مستقیم با ارائه خدمات به مسافران در ارتباط است. کوچکترین خلل در کار مرکز فرمان مترو، خدمات‌رسانی به مسافران را با مشکل جدی مواجه می‌کند و برق اضطراری این مرکز به مدت کوتاهی می‌تواند جوابگوی فعالیت‌های آن باشد. قطع برق منطقه‌ای نه تنها فعالیت مرکز فرمان بلکه فعالیت بخش‌های دیگر همانند متروواش و تعمیرات را هم متوقف می‌کند.
هر چند که این قطع برق‌ها معمولا به خاطر پیگیری‌های شرکت بهره‌برداری مترو و تعهد به پرداخت ۲۴ ساعته بدهی قبل از توقف قطارهای تهران - کرج وصل می‌شود اما انتظار می‌رود مسئولان استان البرز با نگاه جامع مدیریتی، مترو را همانند یک مشترک عادی نبینند و حساسیت‌های این کار را که با آسایش و جان مردم در ارتباط است درک کنند.
بعد از خواندن این خبر حتی توان نوشتنت را از دست می‌دهی!!
سودجویی از آلودگی هوا با کپسول‌فروشی!!
این یکی دیگر نوبر است، هم فکر خلاق داشته و هم تلاش کرده از موقعیت بهترین استفاده را ببرد و بر همین اساس با فریب مردمی که هر روز از مضرات آلودی هوا می‌خوانند کارش را رونق بخشیده است!
صادق نیت رئیس مرکز سلامت محیط و کار وزارت بهداشت همچنین در پاسخ به پرسشی درباره تبلیغات فروش گاز اکسیژن در بازار برای کاهش عوارض آلودگی هوا گفت: وزارت بهداشت به هیچ‌وجه استفاده از این وسایل را توصیه نمی‌کند زیرا این اقلام هیچ تاثیری در کاهش عوارض آ‌لودگی هوا ندارد و فقط جنبه تبلیغاتی دارند.
وزارت بهداشت و شهرداری‌ها هر روز گزارش ۶ شاخص آلاینده هوا شامل: CO،SO۲، NO۲،O۳، PM۱۰ و PM۲.۵ را رصد و اعلام می‌کنند.
در صورتی که عدد آلاینده مورد نظر زیر ۵۰ باشد، وضعیت پاک، اگر بین ۵۰ تا ۱۰۰ باشد، وضعیت سالم، اگر بین ۱۰۰ تا ۱۵۰ باشد، وضعیت ناسالم برای افراد حساس (زنان باردار، کودکان، سالمندان و بیماران مزمن) است.
همچنین در صورتی که شاخص یک آلاینده بالای ۱۵۰ باشد، وضعیت آن ناسالم برای همه مردم اعلام می‌شود، عدد شاخص بین ۲۰۰ تا ۳۰۰ یک آ‌لاینده نشانگر وضعیت بسیار ناسالم و شاخص ۳۰۰ تا ۵۰۰ بیانگر وضعیت خطرناک و بحرانی است.
در اغلب روزهایی که در پاییز و زمستان امسال با هوای آلوده در کلانشهرها مواجه بوده‌ایم، بیشتر شاخص ذرات ریز، زیر ۲.۵ میکرون بین ۱۰۰ تا ۲۰۰ بوده که بیانگر وضعیت ناسالم برای گروه‌های حساس یا ناسالم برای همه مردم بوده است.
ذرات ریز کوچک‌تر از ۲.۵ میکرون یکی از خطرناک ترین انواع آ‌لودگی هواست که به علت بسیار ریز بودن، می‌تواند تا انتهایی‌ترین نواحی دستگاه تنفسی نفوذ کرده و تجمع آن در بلند مدت عامل بروز برخی بیماری‌های تنفسی مزمن در آینده یا تشدید آسم و تنگی نفس به صورت حاد می‌شود و البته برای بیماران قلبی و عروقی نیز بسیار خطرناک است.
حالا درست در روز هوای پاک چیزی نداریم که بنویسیم به جز اظهار تاسف برای سودجویان، بی‌تفاوت‌ها و آنهایی که حال بد هوا را می‌بینند و کاری نمی‌کنند که هیچ، سعی در تشدید اوضاع به قیمت ... هم دارند!! 

سوشیانت آسمانی

https://siasatrooz.ir/vdccsiqo.2bq418laa2.html
نام شما
آدرس ايميل شما
کد امنيتی