سه شنبه ۱۹ ارديبهشت ۱۳۹۶ - ۲۲:۲۴
کد مطلب : 99221
نگاهی به انتقادات کاندیداها از دولت قبل

مطالبه‌گری به‌ جای پاسخگویی و برنامه‌ریزی

مطالبه‌گری به‌ جای پاسخگویی و برنامه‌ریزی

این روزها تبلیغات انتخاباتی در جریان است و مردم هر روز شاهد سخنرانی، مناظره، فیلمهای تبلیغاتی، فعالیت‌های شبکه‌های اجتماعی و... از سوی کاندیداهای انتخابات ریاست جمهوری هستند اما در این میان یک نکته به چشم می‌خورد و این نکته این است که در جریان این فعالیت‌ها انتقاد از فعالیت‌های دولت نهم و دهم به نقل مجلس بسیاری از نامزد‌های انتخاباتی مبدل کشته است. این نامزده‌ها با سیاه‌نمایی این دوران تلاش دارند تا خود را قهرمان میدان نشان داده و با مقایسه عملکرد این دولت با دولت یازدهم این را نشان دهند که این دولت میراث‌دار حجم زیادی از خرابی‌ها و عملکردهای نادرست بود و تمام این زمان ۴ ساله را به ترمیم آثار و عملکرد دولت دهم و نهم پرداخته است.
در این میان بخصوص رئیس‌جمهور به عنوان کاندیدایی که بیشترین فایده را از این امر می‌برد مطرح است و خود وی نیز بارها در صحبت‌ها و سخنرانی‌های انتخاباتی خود این موضوع را طرح و بیان کرده است. حتی در موردی هنگام سخنرانی و مخالفت منتقدین اظهار داشته است که شما تنها می‌توانید علیه دولت یازدهم مخالفت کنید و در دیگر دولت‌ها این مجال به شما داده نمی‌شد.

تفکر عمومی چیست؟
این در حالی است که بسیاری از مردم می‌دانند که این رفتار دولت یازدهم را نوعی فرار به جلو برای رهایی از اتهام بی‌کفایتی در چهار سال گذشته است.
آنها معتقدند دولتی‌ها خود می‌دانند میزان کارهای انجام شده با انتظارات مردمی فاصله معناداری دارد سعی می‌کنند با اصرار پی‌درپی به تحویل گرفتن یک مخروبه از دولت‌های قبل، همزمان دو استراتژی پیروز را به پیش‌ می‌برند؛ از یک طرف در برابر طرح مساله بی‌کفایی، خود را مشغول آواربرداری از کارهای گذشتگان نشان می‌دهند و از طرف دیگر کارهای انجام شده در این دولت را خارق‌العاده و نشانه‌ای از کار بلدی ژنرال‌هایش نشان دهند. 

مشاورهای مخرب
مشاوران روحانی در شرایطی به وی توصیه می‌کنند استراتژی تخریب دولت قبل را در جریان رقابت‌های انتخاباتی پیش‌رو دنبال کند.
که بسیاری از سیاسیون این روش را روش غلطی می‌دانند. این گروه بر این باورند اگر چه در جریان رقابت‌های انتخاباتی سال ۹۲ این روش جواب می‌داد اما ۴ سال استفاده مداوم از این روش مردم را دلزده کرده است.
بسیاری از مردم اکنون منتظر هستند تا رئیس دولت یازدهم به جای انتقاد کردن از قبلی‌ها از کارنامه خود سخن بگوید و از آن دفاع کند؛
این سیاسیون معتقدند اصرار بیش‌ از حد روحانی و مشاوران وی برای استفاده از حربه تخریب دولت قبل، نشانی از خالی بودن کارنامه آن‌ها از عملکردهای چشم‌گیر است و همین مساله آنها را واداشته تا سعی کنند به جای اینکه در جایگاه دفاع از آمارهای ادعایی خود قرار گیرند با فرار به جلو خود را در جایگاه مطالبه‌گری قرار دهند.

نگاهی به سخنان رهبری
این در حالی است که هر دولتی نقاط قوت و ضعف و برنامه‌هایی مخصوص به خود را دارد. اگر کسی نسبت به عملکرد دولت یازدهم انتقاد دارد نباید نقاط مثبت این دولت را محکوم کند و بالعکس. هر دولتی بنا به ماهیت خود دارای نقاط قوت و ضعف می‌باشد که بر همین مبنا دارای منتقدین مختلفی است. اما این انتقادها باعث نمی‌شود که دولت فعلی از پاسخگویی نسبت به عمکرد خود غافل باشد.
از سوی دیگر نباید چشم خود را بر واقعیت‌ها بست و با پمپاژ نا امیدی و بحران‌زائی کشور را متلاطم و بر لبه پرتگاه اقتصادی نشان داد و زمینه را برای تبلیغات دشمنان علیه نظام فراهم آورد که خود این امر خلاف تدبیر و حکمت است.
رهبر معظم انقلاب در این‌باره فرمودند: هر کسی با هر تعداد رأیی که از طرف اکثریّت مردم بر طبق چارچوب قانون اساسی انتخاب شد؛ این مشروع است، دولت قانونی است و باید مردم او را قانونی بدانند و تا آنجایی که می‌توانند به او کمک کنند؛ [البتّه] حقوق دوجانبه‌ای برقرار است.
ایشان می‌افزایند: البتّه هر دولتی منتقدینی دارد، این دولت هم منتقدینی دارد، دولتهای قبلی هم هرکدام انتقاد کنندگانی داشتند؛ تا اینجای قضیّه هیچ اشکالی ندارد. کسانی هستند که این روش را قبول ندارند، این رفتار را قبول ندارند، این حرف را قبول ندارند، این سیاست را قبول ندارند؛ اینها منتقدند و انتقاد می‌کنند، مانعی ندارد؛ امّا انتقادها باید در چارچوب منطقی باشد.
رهبر معظم انقلاب با اشاره به اینکه ایشان نیز به دولتهای گوناگون انتقادهایی داشته‌اند تصریح کردند: این انتقادها را همواره هم تذکّر داده‌ام، در هیچ موردی از آنچه به نظر من عیب بوده و جای انتقاد بوده است، از تذکّر خودداری نکردم؛ منتها این تذکّرات را در وضع مناسب و در موقعیّت مناسب و با شکل مناسب دادیم؛ یا پیغام دادیم، یا حضوری گفتیم، یا اصرار کردیم. تذکّر‌دادن هیچ اشکالی ندارد امّا این تذکّر بایستی جوری باشد که اعتماد عمومی را از کسانی‌ که مسئولند و مشغول کارند، سلب نکند؛ تذکّر دادن باید جوری باشد که موجب بی‌اعتمادی عمومی نشود، اهانت وجود نداشته باشد و روشهای خشم‌آلود وجود نداشته باشد؛ همه با برادری اسلامی به مسئله‌ ارتباطِ میان دولت و ملّت نگاه کنند و با آن شیوه ‌رفتار بکنند.
ایشان در فرمایشات خود تاکید کردند که من از همه‌ دولتها در دوران مسئولیّت خودم حمایت کردم؛ از این دولت هم حمایت می‌کنم. هرجا هم لازم باشد تذکّر می‌دهم؛ البتّه چک سفید امضا هم به کسی نمی‌دهم. نگاه می‌کنم به عملکردها و برحسب عملکردها قضاوت می‌کنم و به توفیق الهی و به کمک الهی، برحسب عملکردها هم عمل خواهم کرد.

مردم منتظرند
به نظر می‌رسد که این روزها از دولت احمدی‌نژاد به حد کافی انتقاد به حق و به ناحق شده و هنوز هم می‌شود. هنوز که هنوز است از رئیس‌جمهور گرفته تا وزرا، تا حتی مدیران رده‌های پایین و نیز برخی از نمایندگان مجلس، و حتی فرماندار فلان شهرستان یا روستای کوچک، با هر کس که مصاحبه می‌شود، گریزی به صحرای دولت‌های نهم یا دهم می‌زند و دلیل کم کاری خود را عملکرد وی عنوان می‌کند.
روحانی در سخنان انتخاباتی خود گفته است با این همه انتقاد علیه دولت یازدهم یعنی دولت یک کار درست هم نکرده است چرا از آنها سخن نمی‌گوید این درحالی است که خود در سخنرانی‌های انتخاباتی خود این نکته را رعایت نمی‌کند.
از سوی دیگر منتقدان به روحانی می‌گویند شما ۴ سال فرصت داشته‌ا‌ید بنابراین بهتر از عملکرد ۴ ساله خود و برنامه‌های ۴سال آینده سخن بگوید و دست از تخریب دولت قبلی بردارید.
بنابراین حالا زمان آن فرا رسیده است که کاندیداها از فعالیت‌های خود سخن به میان آورند مردم می‌دانند که هر دولتی چه عملکردی داشته است و بنا به عملکرد آن دولت نسبت به وی اقبال عمومی وجود دارد.
در حال حاضر وضعیت کشور آنقدر بهبود پیدا نکرده است که مردم حوصله داشته باشند به جای مطالبه کارهای انجام شده در چهار سال گذشته از روحانی به داستان او درباره وضعیت سخت گذشته گوش فرا دهند.

https://siasatrooz.ir/vdccsiqo.2bqoi8laa2.html
نام شما
آدرس ايميل شما
کد امنيتی