?>?> این لیست‌ها سند ضعف مدیریتی شماست | سیاست روز
سه شنبه ۱۲ تير ۱۳۹۷ - ۰۰:۵۰
کد مطلب : 105018
سلمنا آقای رئیس‌جمهور!

این لیست‌ها سند ضعف مدیریتی شماست

پس از افزایش روزافزون قیمت دلار که بسیاری از مرزهای غیرقابل باور را شکست، دولت مانند همیشه برای تعدیل بازار و جلوگیری از تورم در کالاهای اساسی اقدام به توزیع ارز دولتی کرد. ارزی که به گفته اسحاق جهانگیری، ۴۲۰۰ تومان قیمت داشت و ارزهای دیگر با قیمت‌های بالاتر قاچاق محسوب می‌شد و مستوجب مجازات.
در این حیطه اما ارزی که جهانگیری قیمت آن را ۴۲۰۰ تومان اعلام کرده بود در بازار یافت نشد و حتی این انتقاد از بانک مرکزی از سوی رسانه‌های حامی جهانگیری صورت گرفت که چرا این ارز را به بازار تزریق نمی‌کند. اما این ارز به طور کاملا جالبی از جیب برخی واردکنندگان و شرکت‌های تجاری سر درآورد که به جای کالاهای اساسی کالاهای غیر اساسی وارد کردند.
دولت ظرف یکی دو ماه اخیر ۱۱ تا ۱۵ میلیارد دلار ارز به شکل مدیریت نشده و توام با بی‌تدبیری به بازار ریخت (نوعی پول‌پاشی) که تفاوت ۴ تا ۵ هزار تومانی هر دلار به جیب برخی رانت‌خواران و اخلالگران اقتصادی رفت و برخی از همین دریافت‌کنندگان یا اصلا جنسی وارد نکردند و دلار را در بازار آزاد فروختند یا جنس وارد شده با دلار ۴۲۰۰ تومان را به قیمت دلار ۷-۸ هزار تومان محاسبه کرده و گران‌ فروشی کردند.
حالا با توجه به لیستی که توسط بانک مرکزی منتشر شده است این اسامی افشا شده‌اند.البته برخی از روزنامه‌های اقتصادی درباره افشای این لیست آنرا «کمدی اقتصادی» نامیدند و بیان کردند که دانه‌درشت‌ها از قلم افتاده‌اند و به طور نصفه و نیمه این لیست منتشر شده است.
لیستی که حالا سخنگوی بانک مرکزی می‌گوید ادامه دار است و بایستی منتظر لیست دوم اسامی شرکت‌هایی که برای واردات کالاها ارز یا دلار ۴۲۰۰ تومانی دریافت کرده‌اند، باشیم.
به هر حال دولت این لیست را منتشر کرد اما گام بعدی این موارد چیست و چه اتفاقی با انتشار این لیست‌ها خواهد افتاد. شفاف‌سازی در این زمینه بسیار امر مطلوبی است اما اگر با برخورد قاطع و ضمانت اجرایی همراه نشود بیشتر به سرخوردگی افکار عمومی و نارضایتی مردم می‌افزاید. مردم هم که همواره قربانی هستند و بایستی پولدار شدن برخی‌ها را با تورم و فشار اقتصادی و معیشتی که بر روی دوشان هر روز بیشتر سنگینی می‌کند، بپردازند.
تکلیف دلارهایی که با این زمینه به طور دلالی به جیب برخی‌ها سود کلان جاری کردند و بازار را اینگونه ملتهب چه می‌شود؟
دولت در این عرصه در واقع خود با توجه به اینکه نظارت کافی بر امور نداشته به دلالی بازار ارز کمک کرده است. نظام رانتی که دولت سبب شده در آن دلالی سود داشته باشد و شرکت‌ها برای کسب درآمد به فکر دلالی بیفتند. دولت در مواقع بحران همواره از کسانی صحبت می‌کنند که بازار را ملتهب کرده‌اند اما به نظر می‌رسد با این اوصاف بی‌تدبیری سررشته اصلی این التهابات و همچنین آنهایی که رانت گرفته‌اند ملتهب‌کنندگان اصلی بازار و اقتصاد هستند.
در این عرصه البته دولت درگیر یکسری کشمکش‌های درونی مانند چالش دو وزیر ارتباطات و صنعت بوده است. برخی رسانه‌ها این کشمکش را بازی زرگری دولت برای فراموش شدن اصل ماجرا نامیدند. موضوعی که با دستور رئیس‌جمهور به محمد شریعتمداری، وزیر صنعت روبه‌رو شد که بایستی ظرف مدت دو هفته اسامی تخلف در واردات خودروهای خارجی و داخلی را اعلام کند. برخی از روزنامه‌ها هم با تیترهای اولتیماتوم رئیس به وزیر سعی کردند این دستور روحانی را سخاوتمندانه و مقتدرانه جلوه دهند اما موضوع اصلی اینجاست که دولتی که خود مسبب این وضعیت اقتصادی است و با بی‌تدبیری سبب شده که بازار ملتهب شود و سودجویان بیشتر سودجویی کنند، چه برنامه‌ای برای برخورد با این موارد دارد؟
در واقع این لیست‌ها بیشتر سند بی‌کفایتی و بی‌تدبیری دولت است و از گناه دولت در این عرصه کم که نمی‌کند بلکه بر آن می‌افزاید. به هر جهت به نظر نمی‌رسد که افشای خشک و خالی لیست رانت‌جویانی که سود کلان به جیب زده‌اند دردی از دردهای اقتصاد و مردمی که نسبت به بازار و تورم گلایه دارند، دوا کند. جهان‌نیوز

https://siasatrooz.ir/vdccspqs42bqxx8.ala2.html
نام شما
آدرس ايميل شما
کد امنيتی