يکشنبه ۱۴ تير ۱۳۹۴ - ۰۲:۰۸
کد مطلب : 92840

«آمانو» هميشه غيرقابل اعتماد

«يوکيو آمانو» مديرکل آژانس بين‌المللي انرژي اتمي که هفته گذشته به تهران آمد و با رئيس‌جمهور و...

«يوکيو آمانو» مديرکل آژانس بين‌المللي انرژي اتمي که هفته گذشته به تهران آمد و با رئيس‌جمهور و دبير شوراي عالي امنيت ملي کشورمان ديدار و گفت‌وگو داشت، پس از بازگشت از تهران گفت: «ما تا پايان سال ميلادي مي‌توانيم گزارشي را در‌خصوص راستي‌آزمايي ابعاد نظامي احتمالي منتشر کنيم که يک ارزيابي در‌خصوص ابعاد احتمالي نظامي ايران ارائه کند.»
بازرسان آژانس بين‌المللي انرژي اتمي در اين ۱۲ سال گذشته تاکنون، با بازرسي‌ها و دسترسي‌هايي که براساس درخواست آنها مهيا شده است، نتوانسته‌اند کوچکترين موردي در اين زمينه پيدا کنند.
حتي بازرسان آژانس در سال‌هاي ۸۲ تا ۸۴ چندين‌بار اجازه بازديد از مرکز نظامي پارچين را يافتند و از آن بازرسي کردند. اين بازديدها و بازرسي‌ها براساس درخواست آنان و موافقت ايران انجام شد، پس از آن هم، دوربين‌ها و بازرسان آژانس براساس همکاري‌هاي گسترده ايران به تأسيسات هسته‌اي کشورمان دسترسي داشتند و بازرسي‌هاي خود را انجام داده و مي‌دهند، اما هيچ موردي مبني بر فعاليت نظامي ايران در حوزه هسته‌اي يافت نشده است و در گزارش‌هاي آژانس هر چند دو پهلو و مغرضانه است، نتوانسته تأييد کنند که ايران فعاليت غيرصلح‌آميز هسته‌اي دارد.
اگر توان و قابليت‌هاي سازمان‌هاي اطلاعاتي و امنيتي غرب به ويژه ماهواره‌هاي جاسوسي و دقيق آنها را بپذيريم كه البته خودشان به آن اذعان دارند، اين مجموعه هم تاکنون مورد مشکوکي را در ايران نيافته است، که اگر يافته بود، تاکنون اسناد آن ارائه مي‌شد و ايران به عنوان کشوري که در‌پي ساخت سلاح هسته‌اي است، معرفي مي‌شد.
همه اسناد ومدارک، اطلاعات سازمان‌هاي جاسوسي غرب، گزارش‌هاي ماهواره‌هاي جاسوسي بر همين موضوع تأکيد دارند. البته ملاک گزارش‌هاي آژانس بين‌المللي انرژي اتمي است که البته، اين آژانس به خاطر وابستگي شديد خود به غرب به ويژه آمريکا، از اين اطلاعات بي‌بهره نمي‌ماند. ابعاد نظامي فعاليت‌هاي هسته‌اي يک کشور که با نام «پي‌ام‌دي» خوانده مي‌شود، موضوعي است که براي هر کشوري که فعاليت‌هاي هسته‌اي دارد، پيگيري مي‌شود. اما اين ابعاد نظامي يا «پي‌ام‌دي» که آژانس بر آن تأکيد دارد، يک قانون نيست، بلکه ادعايي است که آژانس به واسطه نوع برخورد سليقه‌اي و گزينشي خود که از سوي آمريکا ديکته مي‌شود، برخورد مي‌کند.
هم‌اکنون چندين کشور در دنيا وجود دارند که سلاح هسته‌اي دارند. رژيم صهيونيستي، آمريکا، فرانسه، انگليس، روسيه، پاکستان، هندوستان، کره شمالي از آن دست کشورهايي هستند که سلاح هسته‌اي دارند.
برخي از آنها در آژانس عضويت دارند، ان‌پي‌تي را امضا کرده‌اند و برخي ديگر در آژانس عضويت ندارند و ان‌پي‌تي را نپذيرفته‌اند. گرچه فرقي هم ميان اين دو دسته وجود ندارد چرا که همه آنها سلاح هسته‌اي دارند و آزمايش هسته‌اي هم مي‌کنند.
همه اين کشورها با دارا بودن سلاح هسته‌اي و سابقه استفاده از آن و قتل‌عام مردم دنيا، بي‌خطر هستند و تنها جمهوري اسلامي ايران است که اگر به سلاح هسته‌اي دست يابد، براي صلح جهاني خطرآفرين خواهد بود؟!
اين ادعاي مضحک هر چند هيچگاه تأييد نشده است و حتي بارها از سوي مقامات کشورمان به ويژه رهبر معظم انقلاب درباره حرام بودن سلاح هسته‌اي فتوا هم صادر شده، اما آمريکا و کشورهاي هم‌پيمان آن بر اين موضوع تأکيد دارند که بايد اثبات شود. اثبات آن را هم براساس بازرسي‌هاي بسيار گسترده و تاريخي از همه‌جاي ايران مي‌دانند.
پاسخ به اين درخواست‌هاي نابجا و غيرقانوني بارها از سوي مقامات و مسئولين کشورمان از جمله سياسي و نظامي داده شده است. جمهوري اسلامي ايران هيچگاه اجازه بازديد از مراکز نظامي خود را به دشمن نمي‌دهد.
اما باز مي‌گرديم به ادعاي آمانو که گفته است تا پايان سال ۲۰۱۵ ميلادي مي‌توانيم گزارشي درباره «پي‌ام‌دي» درباره ايران منتشر کنيم.
حدود ۶ ماه تا پايان سال ۲۰۱۵ باقي مانده است. طرفين تلاش مي‌کنند تا توافق به دست آيد. گزارشي که آمانو به آن اشاره مي‌کند بر چه اساسي خواهد بود؟ آيا قرار است که بازرسان به مراکز نظامي ايران دسترسي داشته باشند؟
يا قرار است براساس ادعا و حدس و گمان گزارشي درباره ابعاد نظامي فعاليت‌هاي هسته‌اي ايران از سوي آژانس منتشر شود؟
اگر اين گزارش که همواره موضوع ابعاد نظامي ايران را درخود بازگذاشته است، اين بار تنها براساس يک ادعا عنوان کند و سندي هم براي ادعاي خود ارائه ندهد و بگويد ايران فعاليت نظامي دارد، اگر توافق پيش از پايان سال ۲۰۱۵ به دست آمد، وضعيت توافق چه خواهد شد؟
اگر هم بر فرض، توافق شد تا از برخي مراکز نظامي ايران براساس آنچه که مذاکره‌کنندگان ارشد هسته‌اي گفته‌اند، دسترسي‌هاي مديريت شده انجام شود و باز هم آژانس در گزارش خود شيطنت کند، سرنوشت توافق چه مي‌شود؟
سفر آمانو به تهران و اظهارنظر تازه او درباره ابعاد نظامي هسته‌اي با هم مرتبط است. او به تهران آمد تا موضوع «پي‌ام‌دي» را حل کند، اما اعتماد و اطميناني به مديرکل و آژانس وجود ندارد. چراکه اگر اين سازمان بين‌المللي صادقانه و قانونمند رفتار کند، جمهوري اسلامي ايران از اين اتهام ادعايي که تاکنون هيچ سندي هم در اين زمينه ارائه نشده است مبرا است.
ايران اکنون در حال گفت‌وگو با ۶ کشور است. اين گفت‌وگوهاي هسته‌اي براي حل موضوع فعاليت‌هاي هسته‌اي ايران است. آژانس بين‌المللي انرژي اتمي تاکنون با گزارش‌هاي ناقص، هدفدار و دوپهلوي خود اجازه نداده که مسائل هسته‌اي ايران حل شود. در اين زمينه بايد گفت‌وگوهاي هسته‌اي ايران و ۱+۵ و آژانس جداگانه مورد بحث و گفت‌وگو قرار گيرد. در اين چند روز گذشته هم حضور آمانو در جريان گفت‌وگوها، اتفاق خوب و مناسبي نبود.

مولف : محمد صفري
https://siasatrooz.ir/vdccx4qo.2bqi08laa2.html
نام شما
آدرس ايميل شما
کد امنيتی