يکشنبه ۷ آبان ۱۳۹۶ - ۰۰:۳۴
کد مطلب : 101607
سیاست روز طرح‌های اشتغال‌زایی دولتمردان را بررسی می‌کند؛

اشتغال‌زایی به سبک بازی با اعداد

اشتغال‌زایی به سبک بازی با اعداد

روز گذشته مدیر ملی طرح توسعه کسب و کار و اشتغال پایدار از ابلاغ دستورالعمل طرح «توسعه رسته‌های منتخب اشتغال» به استان‌ها از سوی وزیر کار خبر داد و گفت:تا دو هفته آینده این طرح در کشور اجرا می‌شود.
این خبر درحالی منتشر شد که چند صباحی است که در میان وعده‌های متولیان اقتصادی در زمینه ایجاد شغل و تحقق اهداف آن هنوز هم شک و شبهه وجود دارد. تا پیش از این متولیان امر از طرح و ایده‌های دولت برای ایجاد۹۷۰ هزار شغل در یکسال درکشور خبر دادند و مدعی بودند این مهم شدنی و قابل اجراست تا اینکه معاون اول رئیس‌جمهور از طرح دیگری پرده برداشت و مدعی شد که در ۶ ماهه؛ یک میلیون شغل ایجاد شده است.
اسحاق جهانگیری در همایش گرامیداشت روز ملی استاندارد با ارائه وضعیت شاخص‌های اقتصادی، گریزی هم به آخرین آمار اشتغال زد و گفت: «در فصل بهار امسال ۷۰۳ هزار شغل ایجاد شد و روز گذشته به من اطلاع دادند که در فصل تابستان ۷۹۵ هزار شغل ایجاد شده است»!
معاون اول رئیس‌جمهور به این موضوع نیز اشاره کرد: «در هیچ کشوری ندیده‌ام که صاحب‌نظری بدون آمار رسمی و براساس داده‌های ذهنی خود اقتصاد یک کشور را تحلیل کند. این آماری که ارائه کردم براساس اطلاعات مرکز آمار ایران است.» هرچند این آمار و ارقام از سوی متولیان مرکز آمار به عنوان افراد اصلی برای اظهارنظر در این زمینه این گفته‌ها را رد کردند اما نکته جالب سخنان وزیر کار بود که روز گذشته منتشر شد و تمام آنچه عنوان شده بود نقض کرد.

ایجاد ۴۰۰ هزار شغل در نیمه اول امسال
در همین راستا وزیر تعاون، کار و رفاه در واکنش به اظهارات جهانگیری درخصوص میزان اشتغال‌زایی در نیمه اول سال گفت: درنیمه اول سال‌جاری حدود ۴۰۰ هزار شغل ایجاد شده است، البته آمار جهانگیری هم اشکالی نداشت.
علی ربیعی گفت: چندی پیش آماری از سوی معاون اول رئیس‌جمهور درخصوص میزان اشتغال‌زایی دولت در نیمه اول سال‌جاری مطرح شد که متاسفانه برخی رسانه‌ها در اعلام این آمار به نوعی سفسطه کردند، این درحالی است که آمار مطرح شده از سوی جهانگیری کاملا درست و میزان اعلامی از اشتغال‌زایی از بهار سال گذشته تا بهار امسال و از تابستان سال گذشته تا تابستان امسال بود. وی تاکید کرد: ضمن اینکه در انتهای سخنان معاون اول رئیس‌جمهور آمارهای اعلامی جمع بسته نشد، یعنی میزان اشتغال برای ۶ ماهه سالجاری نبود؛ بنابراین هر دو آمار اعلامی آقای جهانگیری دربحث اشتغال درست بود، البته در ۵ ماه و نیم اول سال حدود ۴۴۰ هزار دفترچه تامین اجتماعی نوبت اول داشتیم؛ بنابراین این مورد نیز شاخص خوبی برای اعلام آمار درخصوص اشتغال‌زایی است، ضمن اینکه نسبت شغل رسمی به غیررسمی در کشور در روند ۲۰ ساله دو به یک یعنی دو رسمی و یک غیررسمی بوده است.
ربیعی تصریح کرد: البته ممکن است این میزان درحال حاضر افزایش پیدا کرده باشد، بنابراین اگر به این فرض توجه کرده و ریزش شغل را نیز کم کنیم؛ می‌توان گفت که در نیمه اول سال‌جاری نزدیک به ۴۰۰ هزار شغل ایجاد شده است، ضمن اینکه درخصوص آمار بیکاری و میزان اشتغال میان دولت و مرکز آمار هیچ اختلاف نظری وجود ندارد.
وزیرتعاون، کار و رفاه اجتماعی درخصوص برخی انتقادها مبنی بر نبود یک مرجع رسمی برای اعلام آمار بیکاری و اشتغال، گفت: مرجع رسمی در بحث اشتغال و بیکاری مرکز آمار است.

رونمایی از طرح جدی
با وجود این موارد رونمایی از طرح جدید اشتغال‌زایی اتفاق مثبت دیگری بود که رخ داد و حرف‌ها و حدیث‌ها درخصوص طرح‌های دولت برای حل بحران اشتغال‌زایی بیشتر کرد.
رضا تازیکی، مدیر ملی طرح توسعه کسب و کار و اشتغال پایدار (تکاپو) در گفت‌وگو با مهر با تشریح آخرین وضعیت اجرای طرح توسعه کسب و کار و اشتغال پایدار (تکاپو) به عنوان یکی از طرح‌های اشتغال‌زای دولت گفت: این طرح تحت عنوان «توسعه رسته‌های منتخب» در برنامه اشتغال فراگیر ۹۶ دیده شده که دستورالعمل آن هفته گذشته از سوی وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی به استان‌ها ابلاغ شد. وی با بیان اینکه براساس طرح توسعه رسته‌های منتخب، ظرفیت‌های اشتغال متناسب با هر استان و هر منطقه شناسایی و برای رشد اشتغال در همان رسته اقدامات لازم انجام می‌شود افزود: بیش از ۲۰ رسته فعالیت در سراسر کشور شناسایی شده است.
این مقام مسئول در وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی، با بیان اینکه برای اجرای طرح توسعه رسته‌های منتخب ۲۰ هزار میلیارد تومان از محل اعتبار بانکی برای پرداخت تسهیلات پیش بینی شده است گفت: در برنامه اشتغال فراگیر در مجموع اشتغال ۹۷۰ هزار نفر در سال ۹۶ از طریق اجرای چهار طرح «کارورزی ویژه فارغ‌التحصیلان دانشگاهی»، «مهارت آموزی در محیط کار واقعی»، «مشوق‌های کارفرمایی» و «توسعه رسته‌های منتخب» هدفگذاری شده است.
تازیکی درباره سهم اشتغال‌زایی این طرح از ۹۷۰ هزار شغل هدفگذاری شده برای سال ۹۶ گفت: با اجرای طرح توسعه رسته‌های منتخب بین ۴۰۰ تا ۴۵۰ هزار شغل هدفگذاری شده که با توجه به مطالعات انجام شده بر روی رسته‌های مختلف این میزان اشتغال‌زایی قابل دستیابی است.
مدیر ملی طرح تکاپو با اشاره به تکمیل مطالعات اجرای طرح گفت: استانداران سراسر کشور در قالب کارگروه اشتغال، رسته‌های در اولویت اشتغال استان خود را به شورای عالی اشتغال ارائه دادند و خوشبختانه رسته‌های دارای ظرفیت اشتغال در هر استان مشخص شده است.
وی ادامه داد: در حال حاضر فرایند تشریح و آموزش نحوه اجرای طرح به مدیران استانی در حال انجام است که به تدریج برای استان‌های مختلف تشریح و با اتمام اتمام این فرآیند، طی دو هفته آینده این طرح وارد فاز اجرایی می‌شود.
این مقام مسئول در وزارت کار، رسته پوشاک را یکی از صنایع و ظرفیت‌های اشتغال‌زا عنوان کرد و گفت: در حال حاضر در این بخش حدود ۵۰۰ هزار نفر شاغل هستند و با شناسایی ظرفیت این صنعت در چند استان کشور احتمال رشد ۱۰۰ هزار اشتغال در این بخش وجود دارد. به همین ترتیب در سایر رسته‌های اشتغال‌زا در قالب این طرح بین ۱۰ تا ۱۵ درصد رشد رشد اشتغال امکان‌پذیر است.
مدیر ملی طرح تکاپو با بیان اینکه حوزه‌های اولویت دار اشتغال‌زا توسط کارگروه اشتغال هر استان معرفی می‌شوند گفت: در قالب طرح توسعه رسته‌های منتخب، در هر استان صرفا به طرح‌های دارای ظرفیت اشتغال که مکمل زنجیره ارزش هستند تسهیلات پرداخت می‌شود.
تازیکی افزود: در همه استان‌ها حداقل یک رسته منتخب شناسایی شده البته ممکن است برخی استان‌ها در چند رسته ظرفیت اشتغال‌زایی داشته باشند به عنوان مثال برای رشد اشتغال در حوزه پوشاک ۶ استان شناسایی شده است.

https://siasatrooz.ir/vdccxsqsm2bqxe8.ala2.html
نام شما
آدرس ايميل شما
کد امنيتی