دوشنبه ۱۱ بهمن ۱۳۹۵ - ۲۲:۵۶
کد مطلب : 98377
هراس امریکا، انگلیس و فرانسه از قدرت نظامی ایران

ماجراجویی‌های نظامی در دوران ترامپیسم

ماجراجویی‌های نظامی در دوران ترامپیسم

رزمایش کشورهای آمریکا، انگلیس، و فرانسه از امروز در خلیج‌فارس برگزار خواهد شد و فرماندهی این رزمایش نیز با نیروی دریایی ارتش انگلیس خواهد بود.
بنابر گزارش رسانه‌های غربی این رزمایش در تاریخ ۳۱ ژانویه تا دوم فوریه (۱۲ تا ۱۴ بهمن) صورت می‌گیرد و همزمان با این رزمایش تلاش‌های آمریکا و چند کشور غربی برای نفوذ نظامی و سیاسی در بین کشورهای عربی خلیج‌فارس افزایش یافته است.
در این رزمایش طبق اعلام منابع خبری غربی قرار است این کشورها با، آنچه تهدیدات ایران معرفی شده است، شبیه‌سازی انجام داده و با این تهدیدات ادعایی، مقابله نظامی کنند.
این سه کشور، رزمایش دریایی خود را "سه‌گانه متحد" نامیده‌اند و قرار است که در فرآیند برگزاری آن، از شناورها، تجهیزات و نیروهای نظامی هر سه کشور، استفاده شود. این اولین رزمایشی است که نظامیان آمریکایی در آن در دوران ریاست جمهوری ترامپ شرکت دارند. این در حالی است که پس از روی کار آمدن دونالد ترامپ در امریکا با شعارهای تنش‌آفرین، اعزام این نیروها به منطقه استراتژیک خلیج‌فارس حساسیت‌برانگیز است.
نکته جالب اینجاست که «لرد وست»، رئیس سابق نیروی دریایی انگلیس در گفت‌وگو با میدل‌ایست‌آی، زمان انجام این رزمایش را «نگران‌کننده» خواند و گفت که فرماندهان نظامی از افزایش تنش‌ها در منطقه در پرتو اظهارات ترامپ آگاه هستند.
این رزمایش شامل آموزش‌های نظامی و در چارچوب راهبرد مشترک و با هدف توسعه همکاری‌های نظامی میان سه کشور غربی یاد شده و کشورهای عرب حوزه خلیج‌فارس برگزار می‌شود.
برگزاری این رزمایش در حالی است که نیروهای اماراتی و انگلیسی اواخر دی ماه سال جاری و در چارچوب همکاری و تبادل توانایی و اطلاعات نظامی بین دو کشور، رزمایش خنجر دریا را به طور مشترک برگزار کردند.
افزایش حضور نظامی آمریکا و چند کشور غربی بویژه انگلیس در منطقه خلیج‌فارس در حالی افزایش یافته که تاکید "ترزا می" نخست‌وزیر انگلیس بر افزایش حضور نیروی دریایی این کشور در منطقه راهبردی خلیج‌فارس، با ادعای بهبود توان رزمی این نیرو در مناطق راهبردی - دریایی منطقه قابل توجه تحلیل و ارزیابی است.

بازگشت ‌به خلیج‌فارس پس از ۴۰ سال
اما برگزاری این مانور نظامی نه فقط به واسطه افزایش تهدید‌ها علیه ایران بلکه از جهتی دیگر نیز حائز اهمیت است. اهمیت برگزاری این مانور آنجاست که این اقدام را می‌توان عملیاتی کردن رسمی پایگاه نظامی انگلیس در بحرین قلمداد کرد. پایگاهی که کار ساخت آن به تازگی به پایان رسیده و آبان‌ماه افتتاح شد و زمینه بازگشت انگلیس به منطقه خلیج‌فارس پس از ۴۰ سال را فراهم می‌کند. این پایگاه اولین مقر نظامی بریتانیا در منطقۀ خلیج‌فارس محسوب می‌شود و انگلیسی‌ها قصد دارند پایگاه دریایی خود را در بحرین به دومین مرکز عملیات برای نیروی دریایی سلطنتی این کشور پس از پایگاه پورتسموث، در جنوب انگلیس تبدیل کنند؛ به‌طوری کشتی‌های جنگی انگلیس برای سوخت‌گیری و تعمیر نیاز به بازگشت به انگلیس نداشته باشند. این اتفاق در حالی می‌افتد که پیش از این، ایالات متحده پایگاه‌های متعدد نظامی در بحرین، امارات، کویت، قطر، عربستان و عمان دارد و سال ۲۰۰۹ نیز فرانسه پایگاه نظامی خود را در ۲۵۵ کیلومتری سواحل ایران در امارات تشکیل داد.

نگاهی به تصمیم‌گیری انگلیس
با توجه به موقعیت ویژه جغرافیایی، استراتژیک و سرزمینی خاورمیانه از دیرباز حضور در خلیج راهبردی فارس و تنگه هرمز، از اهمیت بالایی برخوردار بوده است.
این در حالی است آمریکا و چند کشور غربی بویژه انگلیس برای افزایش پشتیبانی نظامی از کشورهای عرب منطقه در آب‌های خاورمیانه، تلاش زیادی را برای حضور در آبهای این منطقه انجام داده‌اند.
نخست‌وزیر انگلیس آذرماه سال‌جاری در سخنرانی‌ خود در نشست شورای همکاری خلیج‌فارس در بحرین گفت که لندن می‌خواهد با اتخاذ سیاستی ماندگارتر در زمینه تامین امنیت بلند مدت خلیج‌فارس، بیش از سه میلیارد پوند از بودجه کشورش را صرف هزینه‌های دفاعی در منطقه در ده سال آینده کند چرا که امنیت منطقه امنیت ما است.
در حقیقت بزرگترین شاهراه نفتی جهان در خلیج همیشه فارس همواره از مناطق مورد نظر دشمنان منطقه‌ای برای تسلط و کنترل بوده است و این کشورها در ادامه سیاست‌های مداخله‌جویانه خود به دنبال نفوذ نظامی و سیاسی در کشورهای خلیج‌فارس بوده‌اند. حضور چندی پیش نخست‌وزیر انگلیس در بحرین با رویکرد افزایش توان رزمی نیروی دریایی کشورهای خلیج‌فارس و بسترسازی برای مقابله با آنچه وی قدرت ایران خوانده است صورت گرفت و اکنون نیز برگزاری رزمایش مشترک نظامی کشورهای غربی در منطقه راهبردی خلیج‌فارس نیز تداوم همان رویکرد مداخله‌جویانه آمریکا و چند کشور غربی در منطقه است

ایران خواستار حفظ امنیت خلیج‌فارس
این در حالی است که جمهوری اسلامی همواره با تأکید بر حفظ امنیت خلیج‌فارس توسط کشورهای منطقه، خواستار بهره‌برداری صلح‌آمیز از این نقطه مهم توسط تمامی کشورهای همسایه است اما کشورهای منطقه بدون داشتن درکی درست از مقوله امنیت، با سیاست‌های توسعه‌طلبانه خود باعث باز شدن پای ناوگان نظامی کشورهای بیگانه در این منطقه حساس شده‌اند. نکته مهم در این میان نیز آن است که این حضور فقط به شناورهای جنگی خلاصه نشده، بلکه برخی کشورهای حاشیه جنوبی خلیج‌فارس میزبان پایگاه‌های نظامی امریکا، فرانسه و انگلیس در خاک خود هستند که همین موضوع تأثیر بسیار زیادی بر ناامن شدن خلیج‌فارس گذاشته است. در همین حال جمهوری اسلامی همواره با تحرکات مشکوک برخی از کشورها و طرح ادعاهایی درباره تمامیت ارضی کشورمان در خلیج‌فارس و صدمه زدن به منافع کشورمان در این منطقه مواجه بوده که همیشه با خویشتنداری و تذکر شفاهی مقامات ایرانی روبه‌رو شده و هیچ اقدام نظامی درخصوص این تهدیدات صورت نگرفته است، چراکه ایران نمی‌خواهد امنیت این نقطه حساس خدشه‌دار شود.
با این وجود نیروهای نظامی ایران در این منطقه در آمادگی کامل بسر برده وهر گونه حرکت مشکوکی را در این منطقه رصد خواهند کرد.
بخصوص اینکه قرار است به زودی نیروی دریایی ارتش جمهوری اسلامی ایران نیز رزمایش ولایت ۹۵ را طبق اعلام رسمی فرمانده نداجا، در شرق تنگه هرمز، خلیج‌فارس و شمال اقیانوس هند (تا مدار ۱۰ درجه) برگزار کند.
در عین حال فرمانده نیروی دریایی ارتش جمهوری اسلامی ایران به برگزاری رزمایش آمریکا، انگلیس و فرانسه در خلیج‌فارس واکنش نشان داد.
دریادار سیاری، اشاره‌ مستقیمی به برگزاری این رزمایش نکرده اما به برگزاری رزمایش‌های کشورهای دیگر در خلیج‌فارس صراحتاً اشاره کرده و گفته که، "در محدوده خلیج‌فارس و دریای عمان هر کسی بخواهد رزمایشی انجام دهد، جرأت وارد شدن به آب‌های سرزمینی ما را ندارد".
وی همچنین تأکید کرده است: در سال، ۲۵ رزمایش در تخصص‌های مختلف (موشکی، زیردریایی و آب‌های سطحی) برپا می‌شود و در ادامه همین روند، تا پایان سال رزمایش بزرگ ولایت ۹۵ را برای نشان دادن اقتدار جمهوری اسلامی در دوهزار کیلومتری بندر چابهار و در آب‌های آزاد جهان، بدون نزدیک شدن به آب‌های سرزمینی دیگر کشورها برگزار می‌کنیم.
باید در نظر داشت که ایران بدون شک امروز یکی از قدرت‌های برتر نظامی جهان است. این نه یک ادعا بلکه واقعیتی است که اکثر کارشناسان مسائل نظامی در دنیا به آن اذعان دارند؛ واقعیتی که در طول جنگ هشت ساله تحمیلی، ایران با دستان خالی به رخ دنیا کشید.
جمهوری اسلامی بی‌شک با در اختیار داشتن انواع و اقسام موشک‌ها به ویژه موشک‌های ساحل به دریا و در کنار آن وجود یک نیروی دریایی توانمند که به‌رغم تمامی تحریم‌ها امروز به درجه‌ای از توانمندی رسیده که قادر به ساخت انواع ناوشکن در داخل و اعزام آنها به مأموریت‌های بلندمدت خارجی است و همچنین در اختیار داشتن انواع و اقسام شناورهای جنگی سطحی و زیرسطحی به تنهایی قادر خواهد بود تمامی عبور و مرورهای این تنگه را کنترل کند. حالا باید به این توانمندی‌های نیروی دریایی، قدرت نیروی هوایی را نیز اضافه کرد که همپای ابرقدرت‌ها در عرصه تجهیزات، در حال پیشرفت است و می‌تواند دریا را به محلی ناامن برای منافع دشمنان تبدیل کند، البته کابوس اصلی دشمنان در خلیج‌فارس و تنگه هرمز قایق‌های تندرو سپاه پاسداران است؛ قایق‌های کوچکی که یکباره می‌توانند همانند دسته زنبورها به دشمنان حمله‌ور شوند و آنها را نابود کنند؛ واقعیتی که دشمنان بخش کوچکی از آن را در سال‌های جنگ تجربه کردند، بنابراین ایران به راحتی می‌تواند برای حفظ منافع خود کنترل کل خلیج‌فارس، تنگه هرمز و دریای عمان را به دست بگیرد و حتی اجازه عبور قایق‌های کوچک را نیز سلب کند.
بنابراین اینگونه اقدامات کشورهای فرامنطقه‌ای، اقدام تازه‌ای برای ملت‌های منطقه و ایران نیست و ایران آمادگی کامل برای مقابله با هر حرکت خصمانه‌ای را دارد.
نکته قابل توجه این است که در مورد امریکا نیز به نظر می‌رسد که اظهارات و وعده‌های ترامپ درباره تمرکز بر مسائل آمریکا، تنها مصرف داخلی داشته است، از این‌رو این رزمایش با فرانسه و انگلیس نشان می‌دهد که ایالات متحده دست از ماجراجویی‌های خود در مناطق بر‌ نمی‌دارد و به دنبال کسب منافع نامشروع خود در این عرصه است.

https://siasatrooz.ir/vdcd5s0n.yt0j56a22y.html
نام شما
آدرس ايميل شما
کد امنيتی