دوشنبه ۱ ارديبهشت ۱۳۹۳ - ۲۲:۳۶
کد مطلب : 86866
۴۰۰ هزار بیمار سرطانی تا سال آینده در کشور

فقرا بیشتر مریض می‌شوند و زود‌تر می‌میرند

فقرا بیشتر مریض می‌شوند و زود‌تر می‌میرند

هفته سلامت بهانه مناسبي است تا مسئولان گرد هم جمع آيند و از حال و هواي درماني كشور خبر گويند. خبرهايي كه اين روزها رو به سوي تلخي دارد و تنها اميد مي‌‌رود برنامه‌هاي تحقق ديده شده به خوبي پيش رود تا اندكي كشتي درماني كشور رو به سوي ساحل آرامش برد.
اما در ميان خبرها كه رصد كنيم معاون بهداشتی وزیر بهداشت مي‌گويد: از ۳۸۰ هزار مرگ در سال، ۸۱ هزار مورد مربوط به فشارخون است.
علی‌اکبر سیاری در مراسم گرامی داشت هفته سلامت که ديروز در مدرسه دخترانه‌ای و واقع در منطقه ۶ تهران برگزار شد گفت: عوامل اصلی بیماری‌های واگیر و بیماری‌های غیر‌واگیر، آسیب‌های اجتماعی از جمله فقر، جهل، عقب‌ماندگی، بزهکاری و اعتیاد است که سلامت افراد را به خطر می‌اندازد.
معاون وزیر بهداشت با بیان اینکه «فقرا بیشتر مریض می‌شوند و زود‌تر می‌میرند»، اعلام کرد: ۱۵درصد از مردم ما فقیر هستند به طوری که حتی نمی‌توانند شکم خود را سیر کنند. وی خطاب به دانش‌آموزان گفت: باید برای خود هدف‌گذاری کنید چرا که آینده کشور از آن شماست.
سیاری با اشاره به اینکه ۱۸درصد از نوجوانان در کشور اضافه وزن و چاقی دارند افزود: چاقی باعث فشار خون، افزایش قندخون، چربی، سرطان و سکته زودرس قلبی و مغزی می‌شود. وی با بیان اینکه با ورزش و اصلاح عادات غذایی می‌شود، جلوی این بیماری‌ها را گرفت افزود: روزی یک ساعت باید ورزش کنید و بر تحرک توجه ویژه‌ای داشته باشید.
از سوي ديگر رئیس جامعه پزشکان متخصص داخلی ایران با اعلام اینکه هر سال ۲۰ تا ۳۰ درصد به آمار بیماران سرطانی در کشور افزوده می‌شود، اظهار داشت: پیش‌بینی می‌شود تا سال آینده، ۴۰۰ هزار مبتلا به سرطان داشته باشیم.
ایرج خسرونیا به بررسي وضعیت سرطان در کشور پرداخت و گفت: سرطان پستان در زنان و سرطان پوست در مردان ایرانی، حرف اول را می‌زند. وی با اعلام اینکه آمار مرگ و میر سرطان پستان در ایران خیلی بالاست، افزود: خوددرمانی و درمان‌های خانگی و خجالت از مراجعه به پزشک مرد، از جمله دلایلی است که باعث شده تا سرطان پستان در خانم‌های ایرانی دیر تشخیص داده شود و بنابراین، زمانی به پزشک مراجعه می‌کنند که کار از کار گذشته است.
خسرونیا به تفکیک آمار سرطان‌ها در کشورمان اشاره کرد و گفت: سرطان پوست ۲۳ درصد، سرطان‌های دستگاه گوارش ۱۴ درصد و سرطان پستان در حدود ۳۰ تا ۳۲ درصد است. وی ادامه داد: سرطان‌های دستگاه گوارش در کشورمان روز به روز در حال افزایش است و این به علت تغییر فرهنگ غذایی، استعمال دخانیات و... است. همچنین استفاده از ماده‌ای به نام ناس در مناطق شمالی و شرقی کشور، که باعث سرطان معده می‌شود.
رئیس جامعه پزشکان متخصص داخلی ایران از سرطان پانکراس به عنوان بدترین نوع سرطان در کشور نام برد و افزود: استعمال دخانیات، عامل اصلی ابتلا به این نوع سرطان است.
خسرونیا با اشاره به آمارهای وزارت بهداشت که نشان می‌دهد در سال ۸۸ بالغ بر ۹۸ هزار نفر در ایران مبتلا به سرطان بوده‌اند، گفت: با توجه به روند افزایشی ۲۰ تا ۳۰ درصدی ابتلا به سرطان در کشورمان، پیش‌بینی می‌کنیم تا سال آینده تعداد مبتلایان به سرطان که نیاز به دارو و درمان داشته باشند، در حدود ۴۰۰ هزار نفر باشد.
وی با اعلام اینکه از هر ۱۰۰ هزار مرد ۱۳۲ نفر و از هر ۱۰۰ هزار زن ۱۲۳ نفر در کشور مبتلا به سرطان می‌شوند، افزود: آمار میانگین جهانی هم همین است اما با این تفاوت که مرگ و میر سرطان‌ها در کشورمان بیشتر از کشورهای پیشرفته دنیاست.
خسرونیا ادامه داد: ۱۴ درصد سرطان‌ها در ایران منجر به مرگ می‌شود در حالی که این آمار در ژاپن، آمریکا و کانادا، زیر ۱۰ درصد است.
این متخصص بیماری‌های داخلی بر ضرورت استفاده از میوه، لبنیات و سبزیجات در برنامه غذایی افراد تاکید کرد و افزود: بررسی‌ها نشان می‌دهد که با قرار گرفتن این چند قلم خوراکی در سبد غذایی مردم، می‌توان از بروز ۴۰ درصد سرطان‌ها پیشگیری کرد.
رئیس جامعه پزشکان متخصص داخلی ایران در ادامه به تاثیر امواج و پارازیت‌ها بر سلامت افراد اشاره کرد و گفت: امواج و پارازیت‌ها روی بدن اثر منفی دارند و کسی نمی‌تواند این واقعیت را منکر شود.
وی از دکل‌های مخابراتی، مایکروویو، و سایر امواج به عنوان امواج آسیب‌رسان بر سلامت افراد نام برد و افزود: اثرات سوء بر سلامت افراد متفاوت است و هنوز آمار دقیقی از مراجع بهداشتی کشور در این زمینه منتشر نشده که امواج چقدر تاثیر منفی بر بدن دارند. اما آنچه مهم است، اینکه اثرات مخرب امواج بستگی به طول موج آنها دارد.
اين در حالي است كه نایب رئیس مجلس شورای اسلامی با عنوان این مطلب که سلامت مهمترین نیاز جامعه بعد از امنیت است، گفت: امیدواریم بر‌اساس برنامه پنجم توسعه، ۷۰ درصد هزینه‌های سلامت توسط دولت پرداخت شود.
به گزارش مهر، حجت‌الاسلام و‌المسلمین سید‌محمد‌حسن ابوترابی‌فرد در مراسم افتتاحیه بیمارستان خیریه حضرت صدیقه طاهره‌(س) در منطقه دولت‌آباد شهر ری، بیان داشت: ارتقای اسلامت از وظایف کلیدی حاکمیت است و در این عرصه قدم‌های بلندی در کشور برداشته شده است.
وی گفت: پيش از پیروزی انقلاب اسلامی، بسیاری از خدمات پزشکی در بیمارستان‌های کشور توسط پزشکان خارجی ارائه می‌شد. این در حالی است که امروز ایران اسلامی به قطب تربیت‌کننده نیروی متخصص عالم در رشته‌های متنوع پزشکی تبدیل شده و در سطح بین‌الملل، صاحب‌نام و برند است.
ابوترابی‌فرد افزود: امروز مقالات و پژوهش‌های متخصصین ایرانی در اکثر قریب به اتفاق همایش‌های بین‌المللی ارائه می‌شود.
نایب رئیس مجلس در ادامه با تاکید بر اینکه بنیان سلامت جامعه بر تربیت نیروی متخصص جهت ارائه خدمت به مردم نهاده شده است، خاطرنشان ساخت: امروز این سرمایه را در بالاترین سطح ممکن در اختیار داریم و تاکید مقام معظم رهبری مبنی بر این که جمهوری اسلامی ایران طی ۵۰ سال آینده باید مرجع علمی جهان تبدیل شود با نگاه به این سرمایه انسانی و ظرفیت علمی کشور است.
نماینده مردم تهران، ری و اسلامشهر با بیان اینکه در زمینه تامین هزینه‌های درمانی هنوز به جایگاه قابل قبولی نرسیده‌ایم، اظهار داشت: در برنامه پنجم توسعه بر محورهایی جهت رفع این قبیل مسائل تاکید شده است که به عنوان نمونه می‌توان به برنامه پزشک خانواده اشاره داشت.
ابوترابی‌فرد در ادامه متذکر شد: در تمام ابعاد زندگی باید به این مهم توجه داشت که منابع همواره محدود است و استفاده ناصواب از آن به ارتقای کیفیت منجر نمی‌شود. متاسفانه پس از پیروزی انقلاب اسلامی در جایگاه مطلوبی به لحاظ بهره‌وری از منابع دست نیافته‌ایم و مهم‌ترین دلیل آن، اقتصاد متکی بر نفت است. وی با اشاره به تاکیدات مقام معظم رهبری مبنی بر تحقق اقتصاد مقاومتی خاطرنشان ساخت: اقتصاد مقاومتی مبتنی بر بهره‌وری شایسته از منابع و سرمایه است. وي با بیان اینکه سلامت مهمترین نیاز جامعه بعد از امنیت است، به افزایش دو برابری بودجه سلامت در سال‌جاری اشاره کرد و گفت: امیدواریم بر‌اساس برنامه پنجم توسعه، ۷۰ درصد هزینه‌های سلامت توسط دولت و ۳۰ درصد توسط مردم پرداخت شود.

https://siasatrooz.ir/vdcd9j0j.yt0996a22y.html
نام شما
آدرس ايميل شما
کد امنيتی