يکشنبه ۲۸ دی ۱۳۹۳ - ۲۲:۲۶
کد مطلب : 90816

قناعت، شاه‌كليد گذر از شعب ابي‌طالب

در شرايط سختي قرار داريم. كشور از سويي چند دهه است كه هربار و به عناوين مختلف زير تيغ...

در شرايط سختي قرار داريم. كشور از سويي چند دهه است كه هربار و به عناوين مختلف زير تيغ تحريم غرب و شرق بوده‌ايم و در اين چند سال اخير هم با حق‌خواهي در موضوع انرژي هسته‌اي غرب تيغ تحريم را برايمان تيزتر كرده است. از سوي ديگر در اين شرايط بغرنج فتنه نفت هم بيش از پيش به سختي مبتلايمان مي‌كند و اين سختي را در ادبيات و فحواي كلام دولتمردان مي‌توان ديد، اما با اين وجود متاسفانه به جاي پناه بردن به سنگر قناعت و بهره‌مندي از معجزات اقتصاد مقاومتي، اسراف و تبذير را اسباب پوش روي خود نهاده‌ايم و بر مركب جهل سواريم.
گويي اسراف ديگر بخشي از فرهنگ و هنجار عمومي جامعه ما شده است. هر قدر هم دلسوزان و بزرگان نظام بر طبل هشدار مي‌كوبند سنگيني گوش‌ها مانع از شنيدن اين انذار حق است. اما اين عدم توجه به منابع و خرج تراشي اساسا در ميان مديران و مسئولان بيش از مردم براي جامعه لطمه دارد.
در بخش‌هاي دولتي اين يك هنجار شده كه هر چه گرفتاري و سختي در كشور بيشتر شود، اما درب بر همان پاشنه پيشين مي‌چرخد و آقايان ككشان هم نمي‌گزد كه در شرايط خصومت جدي‌تر از قبل غرب و ايجاد تحريم‌هاي بيشتر و فتنه نفتي، كشور در شرايط سختي قرار دارد و عقلا بايد براي شرايط سخت‌تر هم آماده شد.
مديران بخش‌هاي دولتي كه از بد روزگار عهده‌دار هزينه بودجه كشور هم هستند، بيش از ديگران عنان اختيار را از كف داده و بي‌توجه به ضرورت‌هاي حقيقي بودجه را هزينه مي‌كنند. در اين ميان حوزه فرهنگ هم با همين روش هدايت مي‌شود. فرهنگ اگرچه هزينه‌بر و غير اقتصادي است و وجود نگاه غيرانتفاعي بر آن ضرورت دارد، اما بدون در نظر گرفتن نخستين اصل هر فعاليتي‌ يعني هزينه و فايده، كار به خوبي پيش نخواهد رفت. مديران فرهنگي مي نالند كه بودجه كم است و در مضيقه‌ايم اما تا دلتان بخواهد، طرح‌ها و فعاليت‌هاي فرهنگي غير اثر گذار كه در اين كشور مواجه با تحريم و تنگنا اجرا مي‌شود.
در اين شرايط و مواجهه با چنين مديراني است كه اتفاقا بايد بيش از پيش قدر مديراني كه براي هزينه‌ها و آثار آن توجه دارند را دانست. در روزهاي اخير اخباري به صورت غير رسمي منتشر شده است كه بر‌اساس تصمیم برخی مدیران جدید صدا و سیما قرار نیست امسال جشنواره جام جم برگزار شود. این جشنواره پيش از اين به همت معاونت سیما در سه دوره برگزار شد و محلی برای رقابت آثار تلویزيونی بود.
حالا اين رخداد و عدم برگزاري اين جشنواره خبري شده است.
سرافراز رئيس جديد رسانه ملي از آغاز فعاليت خود در كسوت رياست صدا و سيما نشان داد كه خيلي با هزينه‌هاي انجام شده بي‌بازگشت موافق نيست. اگر چه نمي‌توان انتظار بازگشت مالي از فعاليت فرهنگي داشت اما مي‌توان فعاليت‌هاي فرهنگي كم اثر و كم مخاطب را مديريت كرد تا حداقل مخاطب حس اثرپذيري از فرهنگ را احساس كند.
ادغام شبكه‌هاي نمايش و تماشا در تلويزيون و كاهش برخي برنامه‌هاي راديويي از جمله اقدامات خوب جديد است. در اين ميان بي‌شك عدم برگزاري جشنواره‌اي چون جشنواره جام جم خود مي‌تواند نشان از رويكرد اثرمحوري برنامه‌هاي مديريت جديد باشد كه مي‌توان آن را به فال نيك گرفت. بايد از شرايط شعب ابيطالب عزت‌مدارانه خارج شد و فراموش نكنيم كه شاه‌كليد اين گذرگاه قناعت است.
فقط اي كاش معاونت سيما گزارشي از ميزان هزينه‌كرد اين جشنواره و ميزان دستاوردهاي آن و اثرگذاري احتمالي در بهبود برنامه‌هاي تلويزيون در ۳ سال اخير ارائه مي‌شد تا بهتر بتوان بر اهتمام تلويزيون بر اين امر و لغو برگزاري اين جشنواره نظر داد.

مولف : ايرج فتح الهي
https://siasatrooz.ir/vdcd9j0n.yt0zf6a22y.html
نام شما
آدرس ايميل شما
کد امنيتی