چهارشنبه ۱۴ اسفند ۱۳۹۲ - ۰۰:۳۳
کد مطلب : 86316

بادي كه وزير ارشاد كاشته دولت را توفان‌زده نكند

بادي كه وزير ارشاد كاشته دولت را توفان‌زده نكند

وزير ارشاد از آغاز حضور در دولت يازدهم، همراه با رئيس دولت شعار اعتدال سر داد، اما گويي كم‌كم اين واهمه پيش آمده كه رفتارهايي كه او پيشه خود كرده كار دست دولت اعتدال بدهد.
وزير ارشاد دولت يازدهم پيش از آنكه مديري فرهنگي باشد، فعالي چريك و ديپلماتي پرسابقه است. شايد همين سبقه چريكي اين وزير ارشاد موجب آن شده است كه او در دولت اعتدال تن به آْتش هنجارها بزند و تلاش كند كه شايد او نظم و نسق هنجارهاي گذشته را به هم زند و خود نظمي نوين در دايره فعاليت‌هاي فرهنگي ايجاد كند.
علي جنتي كه مواضع اصولي‌اش متفاوت از پدر است و به قول خودش «مسائل فکری، موروثی نیست»، در آغاز راه وزارت سخن از تساهل و تسامح در مميزي كتاب به ميان آورد. ديري نپاييد كه فشارهاي رسانه‌اي موجب شد او به سخنان و مواضع خود اعتدال بخشد.
اين سیاست‌مدار، دیپلمات و وزیر ۶۴ ساله كه در دهه هفتاد سالهاي متمادي استاندار دولت هاشمي رفسنجاني بوده و ریاست دفتر هاشمي را نيز مدت‌ها برعهده داشته با هاشمي و همچنين خاتمي علقه‌ها دارد.
جنتی در همين نيم‌سال پوشيدن كسوت وزارت بارها اظهارنظرهايي كرد كه موجب حاشيه‌ سازي‌هاي جدي در كشور شد. در آغازين روزهاي وزارت خود اظهار اميدي كرد كه پرده از مناسبات او با دولت‌مردان اصطلاحاً اصلاح‌طلب برداشت. «امیدوارم ادامه دهنده راهی باشیم که در ابتدا با آقای خاتمی شروع شد.» همين جمله او آغازي بود بر اين گمانه‌زني ميان فعالان فرهنگي كه با وزيري مواجهند كه دل به نواي خاتمي و يارانش سپرده است.
بازگرداندن عکس عطاء مهاجرانی، وزیر به فرنگ دررفته و همراه شده با موج فتنه‌گران سال ۱۳۸۸ از خارج، به اتاق وزير جنتي، ديگر رونمايي وزير كمتر فرهنگي و بيشتر سياسي وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامي از منويات و نظرات فرهنگي و سياسي خويش بود. اين اقدام به قدري براي مهاجراني جذاب بود كه تاب از كف داد و طي نامه‌اي به وزير جنتي، او را مورد تفقد عطايي خويش قرار داد.
موضوع تك‌خواني زنان خواننده كه از ديرباز جزو خطوط قرمز متشرعان بوده است نيز مورد عنايت جناب وزير قرار گرفت. وزير كه در آخرين روز مهرماه گذشته در آيين رونمایی از نخستین و بزرگ‌ترین نهج‌البلاغه مطلا حضور يافته بود باز هم حاشيه‌اي جديد ايجاد كرد و در پاسخ به پرسشی درباره ایراد شرعی به صدای خوانندگان زن گفت: «طبق نظر مراجع اگر صدای تک‌خوان‌ها موجب مفسده نباشد ایرادی ندارد و برخی از مراجع در این باره چنین نظری دارند»
پشتیبانی از دسترسی به شبکه‌های اجتماعی و از جمله فيس‌بوك كه خاطره تلخ تقويت اغتشاشات در سال فتنه تولد شوم خود را به همراه دارد از ديگر اظهارنظرهاي حاشيه‌ساز وزير ارشاد است.
علی جنتی در حاشیه نشستی با فعالان رسانه‌های دیجیتال، خواستار اقداماتی برای کاهش محدودیت دسترسی به سایت‌های اینترنتی و استفاده از شبکه‌های اجتماعی شد و گفت که «فیس‌بوک باید برای همه قابل دسترس باشد.» همچنين تصريح كرد: «با مجموعه دوستانی که در کمیته تعیین مصادیق مجرمانه هستند باید صحبت شود تا نه تنها فیس‌بوک بلکه سایر شبکه‌های اجتماعی هم قابل دسترس شود و قید غیرقانونی برای دسترسی به آنها برداشته شود.» اينگونه بود كه اين چريك سال‌هاي نخست انقلاب كه گويي تاثيرگذاري فيس‌بوك بر اخلاق جوانان و تاثيرگذاري آن بر اغتشاشات سال ۸۸ را چندان جدي ندانسته، كاركردهاي آن را فراتر از اين موارد دانست.
وزير ارشاد اين سخنان حاشيه‌ساز خود را تا بدانجا پيش برد كه برخي از كارشناسان اين گونه عملكرد وزير را موجب تضعيف جدي دولت يازدهمي دانستند كه با دميدن بر شعار تدبير و اميد و تصريح بر اعتدال در جامعه، توانست روحيه‌بخش جامعه شود و راي قاطبه راي دهندگان را كسب كند.
رفتارهاي به نسبت هنجارشكن وزير ارشاد موجب آن شد كه مجلس در ۱۷ دی ماه گذشته او را براي پاسخ به سوال نمايندگان معترض بخواهد. پاسخ‌های وی مورد قبول نمایندگان نشد و مجلس نخستين کارت زرد علي جنتي را صادر كرد.
اما پرداختن برخي مطبوعات به مطالبي مخالف دين اسلام و مذهب شيعه آن هم در ايامي خاص از جمله روز عيد غدير و انتشار مطلبي از «هرمیداس باوند» عضو جبهه ملی در روزنامه حامی دولت «آسمان» درباره غیر انسانی بودن لایحه قصاص، كه يادآور هجمه جبهه ملي به قانون اسلامي قصاص در سال‌هاي آغازين انقلاب ايران اسلامي بود ،
موجب جريحه‌دار شدن روحيه مؤمنان و دين‌مداران جامعه شد. شايد بي‌منطق نباشد اگر بگوييم در آن اتفاقات وزارت ارشاد اگر از روزنامه بهار حمایت نمی‌کرد و آن را محکوم می‌کرد و حجت‌الاسلام والمسلمين حسن روحاني رئیس كابينه يازدهم به عنوان یک طلبه عالم به صراحت عملکرد روزنامه بهار را محکوم می‌کرد، روزنامه آسمان جرأت نمی‌يافت حکم قصاص را غیر انسانی بنامد و آن را مشكلي فني در روزنامه عنوان كند!
اگر وزير ارشاد را به حق مديري فرهنگي بدانيم اينگونه اتفاقات را هم بايد از منظر ظرايف و روش‌هاي مديريتي وي بدانيم و الا كه مي‌توان گزينه بداقبالي وزير را هم به گزينه‌اي پيش‌فرضمان اضافه كنيم.
جنتی گويا وجود برخي نهادها و نوع حضور و عملكردشان را در تقابل با فعاليت‌هاي فرهنگي دانسته و از همين رو طي سخناني تغییر رویه را لازمه قوه قضائیه دانست و حتي از اين سخن گفت كه اين قوه خود را با شرایط جدید جامعه منطبق كند. جنتی ابراز امیدواری کرده است که افکار عمومی ایران بتواند بر روی قوه قضائیه و قوه مقننه ایران تاثیرگذار باشد و موجب تغییر رویه در این دو قوه شود.
حالا اما خبرها حاكي از آن است كه وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی به جهت آنچه كه توهین‌های اخیر به مقدسات اسلامی از آن نام برده شده به کمیسیون اصل۹۰ مجلس احضار شده است. در اين خصوص خبرگزاري‌ها اعلام كردند كه به دنبال شکایات مطرح شده از وزارت‌ ارشاد به کميسیون اصل ۹۰ در مورد روند رو به گسترش هجمه‌ به مقدسات دینی سه‌شنبه هفته آینده در کميسیون اصل ۹۰ حاضر می‌شود تا در مورد شکایات مطرح شده پاسخگو باشد. در اين خصوص سخنگوی کمیسیون اصل ۹۰ مجلس شورای اسلامی با تایید خبر شکایت برخی نمایندگان از علی جنتی، وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در این کمیسیون گفت: به منظور رسیدگی به این شکایات وزیر ارشاد برای روز سه شنبه هفته آینده به مجلس دعوت شده است.
حال بايد منتظر بود و ديد كه‌ وزير فرهنگ و ارشاد اسلامي دولت تدبير و اميد چگونه براي پاسخ به سوالات نمايندگان مجلس، تدابير اميدبخش خويش را توضيح خواهد داد تا نمايندگان خانه ملت خاطرشان از حركت قطار فرهنگي كشور بر ريل انقلاب آسوده شود.

https://siasatrooz.ir/vdcd9s0j.yt09f6a22y.html
نام شما
آدرس ايميل شما
کد امنيتی

یک همکار
مثل اینکه روزنامه شما نیت کرده که تخته بشه. بابا حالی تون نیست این وزیر تحمل این لحن رو نداره و ممکن که کار دستتون بده. کمی عاقل باشید
عبدالله
کسی که به سران فتنه ارادت داشته باشد .......................................