شنبه ۱۳ دی ۱۳۹۳ - ۲۲:۴۴
کد مطلب : 90591

بودجه ۹۴ نيز به داد بيكاران نرسيد

بودجه ۹۴ نيز به داد بيكاران نرسيد

دوستم در يكي از اين شركت هاي فراخوان كاريابي كارمي كند.هر از چندگاهي پيام مي‌دهد كه فلان شركت و يا فلان مجموعه كارگر مي خواهد. وقتي به شرايط نگاه مي كنم يا يك ماهه هستند يا چندماهه هستند يا بيمه ندارند يا آينده كاري ندارند.
تازه وقتي مي‌خواهيم پيگير شرايط كار شويم مي‌بينيم به ميزان بيشماري متقاضي ثبت نام كرده است كه اميدت را براي پذيرفته شدن به حد قليل مي رساند.
اين شرايط را مي‌بينم به خود مي گويم آيا واقعا شرايط اوضاع كاري مساعد است؟آيا تدابير دولتمردان براي بهبود شرايط كافي است و در ميان اين سوالها نگاهي مي اندازم به آخرين تدابيرصورت گرفته كه بيانگر آن است كه نمي توان اميدي به بهبود اوضاع داشت. در واقع دولت در لایحه بودجه سال ۹۴ مبلغ هزار میلیارد تومان را برای رفع معضل اشتغال در نظر گرفته است در حالی که بر اساس آمارها بیش از ۵ میلیون نفر از فارغ‌التحصیلان دانشگاهی بیکار هستند.
در همين خصوص نایب رئیس کمیسیون اجتماعی مجلس با تاکید بر ضرورت افزایش اعتبارات برای رفع معضل اشتغال در کشور، گفت:‌ تعداد بیکاران در کشور تناسبی با اعتبارات در نظر گرفته شده در بودجه سال ۹۴ ندارد لذا این کمیسیون در تلاش است تا افزایش اعتبار ۴برابری را در این خصوص لحاظ کند. فرج‌الله عارفی در گفت وگو با خانه ملت،‌ با یادآوری اعلام رشد ۱۰.۵ درصد بیکاری در کشور از سوی مرکز آمار ایران، افزود:‌ متاسفانه تاکنون اقدامات صورت گرفته برای بهبود وضعیت اشتغال در کشور اثربخش نبوده و نتوانسته به کاهش معضل اشتغال در کشور کمک کند.
نماینده مردم جیرفت و عنبرآباد در مجلس شورای اسلامی، ادامه داد: از سویی دیگر هر سال ورودی فارغ‌التحصیلان افزایش می‌یابد و اغلب آنها نیز به جمعیت بیکاران کشور اضافه می‌شود درحالی که هیچ اقدام عملی برای اشتغال این افراد صورت نمی‌گیرد. این نماینده مردم در مجلس نهم، با انتقاد از نبود برنامه‌ای جامع برای رفع معضل اشتغال، تصریح کرد: تاکنون پیشنهاداتی مبنی بر بهره‌گیری از ظرفیت یارانه‌ها در کمیسیون اجتماعی مجلس مطرح شده که به زودی آن را با مسئولان مربوطه در میان خواهیم گذاشت.
عارفی تاکید کرد: کمیسیون اجتماعی درصدد است تا پیشنهادی را مبنی بر حذف یارانه‌ها به افراد متمکن مطرح کند زیرا با حذف یارانه‌ها می‌توان چنین سرمایه‌ای را در جهت اشتغال هزینه کرد؛ به طور حتم این راهکار مورد تایید آحاد مردم است و می‌تواند به رفع معضل اشتغال کمک چشمگیری کند. وی یادآور شد: بدیهی است که باید بخشی از یارانه‌ها برای اشتغال و بخش دیگر آن برای افراد نیازمند هزینه شود که این اقدام راهکاری برای رفع معضل اشتغال است.
نماینده مردم جیرفت و عنبرآباد در مجلس نهم، با یادآوری بررسی لایحه رفع موانع تولید در مجلس، افزود: ‌این لایحه نیز اکنون در مجلس در حال بررسی است و می‌تواند گام‌های موثری در زمینه اشتغال بردارد.
این نماینده مردم در مجلس نهم، با بیان اینکه بحث اشتغال موضوعی فراگیر در کشور است، تصریح کرد:‌ متاسفانه این معضل در استان‌هایی مانند لرستان یا کرمانشاه بیشتر دیده می‌شود اما نمی‌توان به طور دقیق بیان کرد که در کدام استان چنین معضلی شدت یافته است زیرا بحث اشتغال فراگیر است که بی‌توجهی نسبت به سرمایه‌گذاری و حمایت نکردن از تولیدات داخلی چنین معضلی را رقم زده است.
عارفی با تاکید بر ضرورت اجرای اقتصاد مقاومتی در کشور، ادامه داد:‌ اقتصاد مقاومتی نسخه شفا بخش اقتصاد ایران است و اگر دولت آن را به طور دقیق در دستور کار قرار دهد بخش اعظمی از این معضل رفع خواهد شد؛ از سویی دیگر مجلس نیز باید مسیر اجرای اقتصاد مقاومتی را مشخص کند تا دولت بتواند آن را اجرایی کند.
وی با انتقاد از اختصاص تنها هزار میلیارد تومان برای رفع معضل بیکاری در لایحه بودجه ۹۴، افزود: با این ارقام نمی‌توان کاری به پیش برد زیرا تعداد بیکاران کشور در حال افزایش است؛ با توجه به اینکه برای ایجاد اشتغال پایدار باید ۱۰۰ میلیون تومان به ازای هر نفر هزینه شود، لذا این رقم تنها می تواند برای ۱۰ هزار نفر اشتغال پایدار ایجاد کند.
نایب رئیس کمیسیون اجتماعی مجلس گفت: این کمیسیون درصدد است تا ۴ هزار میلیارد تومان در لایحه بودجه ۹۴ برای کمک به رفع معضل اشتغال درنظر گیرد تا در این شرایط بتوان برای حدود ۴۰ هزار نفر شغل پایدار ایجاد کرد.
اين در حالي است كه عضو هیات رئیسه کمیسیون اجتماعی مجلس شورای اسلامی، از اختصاص تنها هزار میلیارد تومان اعتبار برای ۵ میلیون فارغ‌التحصیل جویای کار در لایحه بودجه ۹۴ انتقاد کرد.
محمداسماعیل سعیدی با یادآوری نرخ بیکاری جوانان در کشور، تاکید کرد: ما ۴.۵ میلیون نفر فارغ‌التحصیل جویای کار در کشور داریم که امسال نیز حدود ۵۰۰ هزار نفر به آن اضافه خواهد شد که حدود هزار میلیارد تومان برای اشتغال جوانان فارغ‌التحصیل پیش‌بینی شده درحالی که این میزان بیکاری فارغ‌التحصیلان جویای کار با اعتبارت درنظر گرفته شده همخوانی ندارد.
نماینده مردم تبریز، آذرشهر و اسکو در مجلس شورای اسلامی، گفت: این کمیسیون طی بررسی‌های انجام داده به این نتیجه رسیده که متاسفانه امروزه تعداد افراد تحصیلکرده‌ای که برای افسردگی ناشی از نیافتن شغلی مناسب به روانشناس مراجعه می‌کنند به طور چشمگیری افزایش یافته که لازم است فکری عاجل برای آن شود.
وی با بیان اینکه حقوق مستمری‌بگیران و بازنشستگان در لایحه بودجه ۹۴ ، ۱۴ درصد افزایش یافته است، افزود: این درحالی است که افزایش حقوق شاغلان درهاله‌ای از ابهام قرار دارد به گونه‌ای که احتمال می‌رود این افزایش حقوق زیر ۱۴ درصد باشد. نماینده مردم تبریز، آذرشهر و اسکو در مجلس شورای اسلامی، ادامه داد: باید درنظر داشته باشیم که حداقل تورمی که از سوی دولت اعلام شده به هیچ عنوان با افزایش ۱۴درصد هم‌خوانی ندارد و بدون‌شک این روند معضلاتی را ایجاد خواهد کرد.

https://siasatrooz.ir/vdcdfk0n.yt0zn6a22y.html
نام شما
آدرس ايميل شما
کد امنيتی

موسوی
نزدیک بر نودکارگر قرار دادی کارخانه «فرآورده‌های تزریقی و دارویی ایران» واقع در شهرستان ری طی دو ماه گذشته پس از اتمام قرارداد کارشان در آستانه سال نو بیکار شدند. آقای مهندس فرهادی مدیر عامل و عضو هیئت مدیره شرکت فرآورده های تزریقی و دارویی ایران هم پس از اخراج کارگران در تاریخ ۹۳/۸/۲۸ در همایش ملی کارآفرینی و تولید ملی به عنوان کارآفرین برتر کشور انتخاب و معرفی گردیدنند.
روحانی متشکریم
کارخانه پارس سرام با سابقه طولانی به عنوان هویت اقتصادی شهرستان قرچک محسوب شده و در طول سال های اخیر سهم مهمی را در در اشتغالزایی ایفا کرده است و مردم امیدوار بودند که هر روز بر تعداد کارگران این کارخانه افزوده شود.

در حالی که هنوز مردم ورامین در شوک بیکاری 400 کارگر کارخانه قند قرار دارند، خبرها از اخراج و بیکاری 112 کارگر کارخانه پارس سرام حکایت دارد و مسئولان این کارخانه حاضر به پاسخگویی هم نیستندکارگران کارخانه پارس سرام در جمع خبرنگاران اظهار داشتند که این کارخانه بیش از 450 کارگر داشت که کارفرما به دلیل رکود بازار محصولات اعلام کرد که 112 کارگر با پایان اتمام قرارداد موقت کارشان اخراج هستند.

حتی خبرهای دریافتی خبرنگار مهر حکایت از این موضوع دارد که 60 کارگر دیگر نیز با اتمام قراردادشان تا پایان سال به دلیل عدم نیاز اخراج خواهند شد که در صورت صحت ماجرا این امر فاجعه ای بزرگ برای کارگران این بخش است.

در حالی که مقام معظم رهبری در سال جاری بارها بر روی اقتصاد مقاومتی و ضرورت توجه به تولید تأکید فرمودند اخراج کارگران دو کارخانه بزرگ ورامین و قرچک در طول یکماه گذشته چه معنا و مفهومی دارد.