?>?> چرایی یک اخراج | سیاست روز
دوشنبه ۱۶ دی ۱۳۹۸ - ۲۲:۴۷
کد مطلب : 112318

چرایی یک اخراج

پارلمان عراقی در اقدامی قابل توجه طرح اخراج نیروهای آمریکایی از عراق را تصویب و دولت را موکلف به اجرای این مصوبه ووزارت خارجه را مسئول شکایت

پارلمان عراقی در اقدامی قابل توجه طرح اخراج نیروهای آمریکایی از عراق را تصویب و دولت را موکلف به اجرای این مصوبه ووزارت خارجه را مسئول شکایت از آمریکا به دلیل اقدامات خودسرانه کرد. این اقدام عراق در حالی صورت گرفته که نیروهای آمریکایی از سال ۲۰۰۳ در عراق حضور دارند و بر اساس توافقنامه امنیتی بغداد – واشنگتن برای سالهای متمادی نیز این نیروها با ادعای برقراری امنیت و کمک به تشکیل و تقویت ارتش عراق در این کشور می‌‌مانند. با این شرایط این سوال مطرح می‌شود که چرا پارلمان عراق این مصوبه را داشته و ریشه این درخواست چیست؟ پاسخ به این پرسش را در اقدامات عملی آمریکا طی این سالها می‌توان مشاهده کرد. از مسئولیت‌های نیروهای آمریکایی در عراق مبارزه با تروریسم و کمک به برقراری امنیت در این کشور بوده است. شواهد امر نشان می دهد که نیروهای آمریکایی یا به صورت مستقیم اقدام به کشتار مردم کرده‌اند و یا به حمایت از گروه‌های تروریستی پرداخته‌اند چنانکه حتی در حمایت از داعش اقدام به بمباران مراکز ارتش عراق نموده‌اند. در اصل گروه‌های تروریستی تحت امر و حمایت آمریکا اقدام کرده‌اند و لذا عملا نیروهای آمریکایی کارکرد مثبتی برای امنیت عراق نداشته‌اند. نکته قابل توجه آنکه در سال ۲۰۱۱ آمریکا با محوریت ژنرال پترائوس تحت عنوان تشکیل نیروهای ضد تروریسم، اقدام به ساماندهی بازماندگان ارتش بعث و وارد سازی آنها به ارتش عراق کرد که در سال ۲۰۱۴ زمینه ساز حضور داعش در عراق شد.
نکته دیگر آمریکا مسئولیت نیروهای آمریکایی آموزش ارتش عراق و تقویت آن بوده است حال آنکه عملا این رفتار صورت نگرفته و از یک سو آمریکا به کشتار و مقابله با نیروهای امنیتی و نظامی عراق پرداخته چنانکه اخیرا مقر حشدالشعبی را هدف قرار دادند و در جنایتی بزرگ سردار سلیمانی و ابومهدی المهندس معاون حشد الشعبی را محور مبارزه با تروریسم بوده‌اند را هدف قرار داده‌اند. رفتاری که نشان می‌دهد آمریکا نه تنها به دنبال تقویت ارتش عراق نیست بلکه خود زمینه ساز تضعیف و مقابله با تقویت ارتش است. نکته دیگر آنکه آمریکا از این حضور نظامی برای فشار اقتصادی و سیاسی بر عراق و نیز برهم زدن روابط عراق با کشورهای همسایه بهره می گیرد چنانکه عملا این حضور به تهدیدی برای استقلال و آزادی عراق مبدل شده است.
با توجه به این شرایط می‌توان گفت که اقدام پارلمان عراق، برگرفته از مطالبه مردمی برای پایان دادن به دخالت‌ها و رفتارهای غیر مسئولانه و خرابکارانه آمریکا است چنانکه طرح پارلمان با حمایت مردم و جریان‌های سیاسی مواجه شد. رویکردی که مطالبه بسیاری از ملت‌های منطقه است و آنها خواستار خروج نیروهای آمریکایی از کشورشان هستند تا به استقلال و آزادی واقعی دست یابند. 

نویسنده: قاسم غفوری

https://siasatrooz.ir/vdcdfx0fjyt0fs6.2a2y.html
نام شما
آدرس ايميل شما
کد امنيتی