?>?> ترال، طعمه‌ای برای صید دستاوردهای انقلاب | سیاست روز
يکشنبه ۲۸ بهمن ۱۳۹۷ - ۲۰:۴۸
کد مطلب : 107981
هشدار! خطری که مردم را تهدید می‌کند؛

ترال، طعمه‌ای برای صید دستاوردهای انقلاب

ترال، طعمه‌ای برای صید دستاوردهای انقلاب

قرارداد با توتال، کرسنت، خوش‌بینی به پژو، خیال‌بافی با بوئینگ و ایرباس کم بود، حالا خبر از بی‌تدبیری جدید در قرارداد با کشتی‌های چینی شنیده می‌شود!!! این بی‌تدبیری به حدی شدید بوده که بعد از نگرانی‌های پی‌درپی مردم و اعتراض صیادان و همچنین هشدارهای کارشناسان، فرمانده نیروی دریایی سپاه را نیز به اظهارات صریح درباره پشت پرده حضور کشتی‌های صید چینی در جنوب کشور واداشته است. کسی که تاکنون درباره قراردادها و مواضع سیاسی صحبتی نداشته است به حدی از بی‌تدبیری و پیامدهای این اتفاق متاثر است که صحبت‌هایی درباره مافیای این قرارداد مطرح می‌کند.
سردار علیرضا تنگسیری فرمانده نیروی دریایی سپاه پاسداران انقلاب اسلامی با تاکید بر اینکه چشم‌ها را در برابر واقعیات صید ترال نمی‌بندیم، گفت: «باورم شد مافیایی پشت ماجرای صید ترال و کشتی‌های چینی وجود دارد. من سیاسی نیستم و سیاسی صحبت نمی‌کنم بلکه از زبان یک نظامی انقلابی و دنباله‌روی رهبری می‌گویم که سپاه نمی‌تواند در برابر پایمال شدن حقوق صیادان ساکت بماند.»
او بعد از این سخنان التزام عملی به آنچه می‌گوید را نشان داده و ادامه داد: «هم‌اکنون که اینجا صحبت می‌کنم سه فروند کشتی چینی در بندر تجاری باهنر توقیف شده است و هم‌اکنون در حال پیاده کردن ماهی‌های صید شده هستیم.نمی‌توان چشم‌ها را در برابر واقعیات بست و محکم در برابر کسانی که نان را از سفره صیادان سنتی ربوده‌اند ایستاده‌ایم. ما مستنداتی در اختیار داریم و اگر نیاز باشد آنها را رو خواهیم کرد اما در حال حاضر نمی‌خواهیم به این مسئله ورود کنیم اما می‌گوییم صیاد هم حقوقی دارد که باید حقش را از دریا بگیرد. توقیف کشتی‌های صید ترال مختص کشتی‌های چینی نیست و اگر کشتی‌های ایرانی نیز به این کار مبادرت ورزند توقیف خواهند شد.»
این هشدارها را اگر بخواهیم از دید امنیتی پیگیری کنیم و به پدیده‌های دیگر نیز متمرکز شویم اینطور می‌توان نتیجه گرفت که آنهایی که با چنین شرکت‌هایی تعهدات بین‌المللی امضا می‌کنند و بدون تدبیر عمل می‌کنند یا ساده‌اندیش هستند و یا وطن‌فروش که در هر دو صورت نباید به عنوان مسئول مملکتی کاری بر دوششان گذاشته شود.
همین چند روز قبل بود که رهبر معظم انقلاب هشدارهایی را در گام دوم انقلاب و در نخستین روزهای ورود به دهه پنجم فجر انقلاب بیان داشتند و از روشن کردن مرز با دشمن و از توجه به توان و ظرفیت‌های داخل گفتند، نکاتی که متاسفانه در طی سال‌هایی اخیر بیش از گذشته به نقطه ضعف مسئولان مبدل شده است و کمتر به آن توجه نشان داده می‌شود.
اگر در یک بسته دوراندیشانه نگاهی به آنچه توافقات تعهدات بین‌المللی در کنار بی‌تدبیری داخلی برای مردم رقم خواهد زد داشته باشیم و به اصطلاح از روند کنونی (اگر اصلاح نشود) نتیجه‌ای برای چند سال آتی بگیریم، اینطور به نظر می‌رسد که برخی در کشور با نشان دادن عدم توان داخلی (بستن قراردادها با کشورهای دیگر در حالی که ظرفیت‌هایی انجام آن کارها در داخل وجود دارد)، واردات بی‌رویه، دل خوش بودن به بسته اروپایی نفت در برابر غذا و دارو!
صحبت درباره امتداد مشکلات معیشتی از گرانی مرغ و گوشت تا نایاب شدن شیر و گرانی لوازم خانگی!! روندی را دنبال می‌کنند که ابتدا از منظر روانی اینطور القا شود که جمهوری اسلامی قادر به تامین نیازهایش نیست و سپس با زدن تیر خلاص یعنی تهاتر منافع ملی با نیازهای اولیه مردم!! کشور را در تنگنا قراردهند. در این صورت گرچه سایه جنگی در کشور به وجود نخواهد آمد اما سایه ناامنی از منظر غذایی، شغلی و... را در افکار عمومی توسعه می‌دهد به گونه‌ای که اعتماد مردم به آرمان‌های انقلابی را تحت‌الشعاع قرارداده و ماهی خود را از این بی‌اعتمادی صید کنند.
جمله‌ای معروف از هنری کیسینجر نظریه‌پرداز مشهور امریکایی درباره راه‌های سلطه بر کشورهای خاورمیانه وجود دارد که می‌گوید «برای تسلط بر دولت‌ها باید بر نفت آنها مسلط شد و برای حاکم شدن بر ملتشان باید تامین غذای آنها را مدیریت کرد» جمله‌ای که با روندی که در کشور پیگیری می‌شود می‌توان به این باور رسید که برخی دانسته یا ندانسته و از روی کسب درآمد! در مسیر اهدافش حرکت می‌کنند و فضا را برای رشد سلطه‌‌گری و نفوذ آماده می‌کنند.
بر همین اساس مردم از مسئولان انقلابی در هر پست و رده و سمتی که هستند انتظار دارند نه تنها با افرادی که ترال‌ها را مجاز کرده‌اند برخورد کنند و کشتی‌هایی که سفره صیادان داخلی را خالی می‌کنند توقیف کنند، بلکه تلاشی مضاعف برای حسابرسی از قراردادها و تعهداتی صورت دهند که کمر به نابودی تولیدکنندگان و افزایش روزافزون قیمت‌ها و کاهش توان اداره معیشت مردم بسته‌اند، که گاهی با واردات بی‌رویه اقلام غیرضرور و دارای ظرفیت تولید داخلی و گاهی با حمایت غیرضرور از تولید داخلی‌ و ایجاد انحصار برای رشد یه عنصر بی‌کیفیت و گاهی با بی‌تدبیری و بی‌توجهی به نیازهای مردم سفرهای مردم را قیچی کرده و اوضاع معیشتی و زندگی را برای آنها سخت و طاقت‌فرسا می‌کنند.
انتظار مردم از مسئولان انقلابی این است مانند سخنان سردار تنگسیری که هم همراه با انتقاد و هم همراه با عمل بود هرکس در حیطه اختیارات خود ضمن توجه به اتفاقاتی که گاه زنجیر وار با هدف نا‌امیدی مردم رخ می‌دهد، عمل‌گرایی در دفاع از حقوق و دستاوردهای ملت را در صحنه به ظهور رسانده و ثابت کند که هیچ‌کس در هیچ جایگاهی نمی‌تواند به دستاوردهای ملت چپ نگاه کرده و برای آنها تعیین تکلیف کرده و از چرخه مطالبه‌گری و پیگیری اقداماتش در امان بماند. این مهم در حماسه‌ای که مردم ضمن مطالبه‌گری در راهپیمایی ۲۲ بهمن به تجدید میثاق با آرمان‌های انقلاب پرداختند متجلی شده است.
همین حماسه حضور مردم در جشن چهل‌سالگی انقلاب می‌تواند خط بطلانی بر گمان آنهایی که فکر می‌کنند مشکلات معیشتی و ضعف مدیریتی اجزای دولت، به پای نظام گذاشته می‌شود، کشیده و ثابت کند که اگر مردم حس کنند قصورها عامدانه و هوشمند رخ می‌دهد مطالباتشان را از دستگاه‌ قضایی تا عدم کفایت مسئول مربوطه پیگیری خواهند کرد. بر این اساس هر چند که تلاش شود از ترال طعمه‌ای برای صید آرمان‌های انقلاب ساخته شود این خیال راه به جایی نبرده و این طعمه باعث صید تئوریسین و اجراکننده این نقشه و نقشه‌های اینچنین توسط مردم خواهد شد. 

نویسنده: کژال کیهانی

https://siasatrooz.ir/vdcdj50ffyt0zn6.2a2y.html
نام شما
آدرس ايميل شما
کد امنيتی