يکشنبه ۱۹ ارديبهشت ۱۴۰۰ - ۲۲:۳۹
کد مطلب : 117980

حامیان آتش جنگ

افغانستان بار دیگر روزی خونین را سپری کرد چنانکه سه انفجار پیاپی در حوزه سیزدهم امنیتی شهر کابل رخ داد...

افغانستان بار دیگر روزی خونین را سپری کرد چنانکه سه انفجار پیاپی در حوزه سیزدهم امنیتی شهر کابل رخ داد. بر اساس اعلام شاهدان عینی، این حادثه در نزدیکی مدرسه دخترانه سیدالشهداء در غرب کابل روی داد که بیش از ۲۰۰ شهید و زخمی بر جای گذاشت. نکته قابل توجه آنکه طالبان نیز این افنجار را محکوم کرده است. حال این سوال مطرح است که چه کسانی از این انفجارها سود می‌برند و ریشه آن چیست؟ مروری بر تحولات اخیر افغانستان نشان می‌دهد که نیروهای آمریکایی و ناتو کم کم خروج از این کشور را آغاز کرده‌اند.
بر این اساس محافل رسانه‌ای غربی تلاش دارند تا این انفجارها را برگرفته از خلاء امنییت ایجاد شده از این خروج عنوان و توقف این روند را زمینه ساز امنیت افغانستان عنوان دارند. این امر زمانی بیشتر نمود می یابد که کشورهای اروپایی نیز طی بیانیه‌ای خواستار کند شدن روند خروج شده‌اند. این جوسازی رسانه‌ای در حالی صورت می گیرد که در باب آن چند نکته قابل توجه است.
نخست آنکه خلاء امنیتی موجود در افغانستان بیش از آنکه برگرفته از وجود گروه‌های تروریستی باشد تاشی از عدم تحقق وعده‌های و تکالیف آمریکا و ناتو برای تسلیح ارتش افغانستان است بگونه ای که طی ۲۰ سال حضورشان عملا اقدامی برای تقویت توان دفاعی افغانستان صورت نداده‌اند چنانکه صرفا ۳۰ درصد از این کشور تحت حاکمیت دولت مرکزی است. دوم آنکه با پیش فرض نقش طالبان در این حملات باز هم نقش آمریکا را نمی‌توان نایده گرفت چرا که واشنگتن از یک سو از اجرای تعهدات خود در دوحه به طالبان خودداری کرده و از سوی دیگر در روند مذاکرات میات دولت مرکزی و طالبان کارشکنی کرده است که زمینه ساز درگیری‌های مسلحانه شده است. سوم آنکه طی سالهای اخیر آمریکا اقدام به اعزام تروریست های داعش به افغانستان کرده است. گروه هایی که ماموریت ناامن سازی منطقه را برعهده داشته‌اند. با توجه به شکست داعش در عراق و سوریه، خروج آمریکا از افغنستان به عنوان حامی بزرگ این گروه‌ها به منزله از دست دادن پایگاه افغانستان نیز می‌باشد. لذا می‌توان گفت که داعش برای حفظ نیروهای آمریکایی به عنوان حامی این گروه‌ها دست به ایجاد ناامنی می‌زند.
با توجه به‌ آنچه ذکر شد می‌توان گفت که آنچه این روزها در افغانستان روی می دهد بیش از آنکه برگرفته از وضعیت داخلی این کشور باشد ناشی از حضور و اقداماتی است که طی دو دهه ناتو و آمریکا در این کشور صورت داده‌اند که نتیجه آن نیز استمرار بحران ناامنی است. به عبارتی دیگر عامل انفجار خونین اخیر، پیش از همه آمریکاست که با سیاست‌هایش جنگ و ناامنی را به این کشور و منطقه تحمیل کرده است.

نویسنده: قاسم غفوری

https://siasatrooz.ir/vdcdj50fzyt0fn6.2a2y.html
نام شما
آدرس ايميل شما
کد امنيتی