يکشنبه ۲ خرداد ۱۳۹۵ - ۲۱:۰۳
کد مطلب : 95848

آمریکا امتیازات بیشتر می‌خواهد

اعمال و رفتار آمریکا فریبکارانه است، در اینکه این رژیم مردم این کشور را هم فریب می‌دهد، بحثی...

اعمال و رفتار آمریکا فریبکارانه است، در اینکه این رژیم مردم این کشور را هم فریب می‌دهد، بحثی نیست. فریب‌هایی که رژیم ایالات متحده آمریکا با آنها مردم جهان را گمراه کرده بسیار است.
یکی از فریب‌هایی که مقامات کاخ سفید مرتکب شدند، موضوع هسته‌ای ایران بود، آنها در این موضوع با گسترده‌ترین تبلیغات رسانه‌ای افکار عمومی‌جهان را متقاعد کردند که ایران درصدد دستیابی به سلاح هسته‌ای است و برای رسیدن به آن راه زیادی ندارد. اما همین ادعای بی‌سند و مدرک، فریب بزرگی بود که آمریکایی‌ها آن را در دنیا علیه ایران به راه انداختند.
برجام یا همان توافق هسته‌ای ایران و ۱+۵ اگر هر سود و منفعتی برای ایران نداشته باشد که تاکنون هم نداشته است، یک اتفاق را باعث شد و آن دروغ بودن ادعایی بود که سال‌ها بر روی آن مانور داده شد که همان اقدام ایران برای تولید سلاح هسته‌ای است. پایبندی ایران به تعهداتش در برجام هر چند خسارات زیادی را به بار آورد اما یک نکته را هم با خود داشت، اینکه مردم جهان متوجه شدند و به این درک رسیدند که ایران در پی تولید سلاح هسته‌ای نبوده و نخواهد بود، بلکه همه فضاسازی‌های منفی علیه ایران به خاطر تبلیغات گسترده آمریکایی‌ها و همپیمانان او بوده است.
از این دست فریب‌ها از سوی آمریکایی‌ها در جهان بسیار اتفاق افتاده است. انفجارهای ۱۱ سپتامبر و حمله به برج‌های دوقلو و ساختمان پنتاگون که هنوز هم با فریبکاری آمریکایی‌ها روبه‌رو است، کشتن بن لادن که به گفته مقامات آمریکایی در ۱۱ سپتامبر نقش داشت، ادعای مبارزه با تروریست‌ها با توجه به اینکه اصلی‌ترین حامی‌گروه‌های تروریستی در منطقه غرب آسیا، آمریکا و همپیانان او هستند و بسیاری اقدامات فریبکارانه دیگر که در کارنامه تاریخی این رژیم خودنمایی می‌کند.
اکنون و پس از توافق هسته‌ای با ایران (پسابرجام) تدارک یک اقدام فریبکارانه دیگر در دستور کار سران آمریکا قرار گرفته است که زمینه‌های آن در این ۴ ماه گذشته از امضای برجام تاکنون، چیده شده و اکنون به مراحل آشکار آن رسیده است.
در این جریان یعنی توافق هسته‌ای باید به این نکته توجه داشت که دوران ریاست جمهوری باراک اوباما روبه پایان است و تنها چند ماه دیگر رئیس‌جمهور سیاه‌پوست این کشور میهمان کاخ سفید خواهد بود، اینکه دیده می‌شود، در آمریکا مطرح می‌کنند دولت آمریکا برای رسیدن به توافق هسته‌ای با ایران فریبکاری کرده است، به خاطر چیست؟ آیا واقعاً دولتمردان آمریکا و سیاستمداران موافق رسیدن به توافق هسته‌ای با ایران، مردم خود را حتی رسانه‌های داخلی خود را با پول خریده‌اند؟
چندی پیش «بن رودز» معاون مشاور امنیت ملی کاخ سفید ادعا کرده بود که خبرنگاران رسانه‌های آمریکایی در جریان مذاکرات هسته‌ای ناپخته بودند و اطلاعات کافی در این زمینه نداشتند تا بتوانند تحلیل و تفسیر درستی از آن ارائه دهند.
ادعای بن رودز در این زمینه به اینجا می‌رسد که ما یعنی مقامات دولت آمریکا، رسانه‌های این کشور را در مذاکرات هسته‌ای فریب داده‌‌ایم تا هم افکار عمومی‌ و هم نمایندگان مجلس آمریکا، به برجام رضایت بدهند.
معاون مشاور امنیت ملی آمریکا چندی پیش گفته بود که «دولت اوباما برای متقاعد کردن افکار عمومی‌جامعه آمریکا از بی‌تجربگی روزنامه‌نگاران نوپا و بی‌اطلاع برای بازتاب بخشیدن به ارزش‌های توافق هسته‌ای با ایران بهره برده و فضای مناسبی را برای تحقق این توافقنامه به وجود آورده است.»
این سخن و موضع باعث واکنش‌های زیادی در آمریکا شد. اما هدف «رودز» از اینکه چنین سخنی را بگوید چه بود؟
هم در ایران و هم در آمریکا منتقدین ، مخالفین و موافقین توافق هسته‌ای وجود داشته و دارند، اما به گفته رودز رسانه‌های آمریکایی با جهت‌دهی تیم هسته‌ای آمریکا کار می‌کردند، در واقع آنها تطمیع شده بودند تا در راستای اهداف دولت این کشور در مذاکرات هسته‌ای اقدام کنند.
اما چرا پس از اینکه برجام از سوی آمریکایی‌ها با بی‌مهری و سنگ‌اندازی روبه‌رو شده است و می‌رود که کار اوباما در کاخ سفید به پایان برسد چنین موضوعی رسانه‌ای می‌شود؟
پرواضح است که، آمریکایی‌ها تاکنون به اجرای کامل توافق هسته‌ای تن نداده‌اند و می‌روند تا این روند را در دولت بعدی این کشور نهادینه سازند. ایجاد نارضایتی ساختگی با فریبکاری، ترفندی است که برای بی‌تعهدی‌های آنها برنامه‌ریزی شده است.
این خدعه و نیرنگ برای این است تا از ایران به خاطر لطفی! که دولت اوباما در جریان توافق هسته‌ای کرده است، امتیازات بیشتری را در آینده بگیرد، اندیشکده راهبردی بروکینگز در این زمینه اینگونه راهکار ارائه داده است؛ «واشنگتن باید در مقابل گلایه‌های رو به رشد ایران در پسابرجام برای کسب تخفیف‌های بیشتر ایستادگی کند. به عبارت دیگر اگر ایران به دنبال بهبود اقتصاد است، رهبر این کشور باید سیاست‌های خود را عوض کند و به اصلاح سیاسی، اقتصادی و سیاست خارجی دست بزند.»
در واقع، رفتار پسابرجامی‌آمریکا، مصنوعی خطاب کردن توافق هسته‌ای، گلایه‌های ایران از اجرا نشدن تعهدات آمریکایی‌ها و تشدید فضای نارضایتی در ایالات متحد در سطح مردم، مجلس و سیاستمداران این کشور برای گرفتن امتیازات دیگر از ایران است. مخالفان توافق هسته‌ای در آمریکا روز به روز قوی‌تر می‌شوند، قدرت گرفتن آنها، نه برای برهم زدن توافق از سوی آنها بلکه برای فشار بیشتر برای امتیازگیری بیشتر از ایران است، به همین خاطر است که اندیشکنده بروکینگز می‌نویسد؛ «توافق هسته‌ای ایران و غرب خوب کار می‌کند. ورود دوباره ایران به اقتصاد جهانی، به بحث‌های داخلی در این کشور دامن زده و مطالبات عمومی‌ را افزایش داده است. این واقعاً خوب است. اما برای آن که بهتر هم بشود و ایران به اهداف خود دست پیدا کند، باید پا را فراتر گذاشته و امتیازات بیشتری بدهد.»
اما آیا زمانی که ایران نقد داده است و نسیه هم نگرفته است، چرا امتیازات بیشتری بدهد؟

مولف : محمد صفري
https://siasatrooz.ir/vdcdjj0n.yt0ko6a22y.html
نام شما
آدرس ايميل شما
کد امنيتی