جمعه ۱۸ مرداد ۱۳۹۸ - ۲۱:۱۳
کد مطلب : 110284

آتش در خرمن متجاوزان

یمن همچنان به عنوان یکی از اصلی‌ترین کانون‌های بحران‌های غرب آسیا و جهان شناخته می‌شود بویژه اینکه کشورهای غربی برای منافع اقتصادی و سیاس

یمن همچنان به عنوان یکی از اصلی‌ترین کانون‌های بحران‌های غرب آسیا و جهان شناخته می‌شود بویژه اینکه کشورهای غربی برای منافع اقتصادی و سیاست مسلمان کشی به حمایت و فروش تسلیحات به سعودی پرداخته و از هیچ جنایتی علیه مردم یمن فروگذار نیستند. آمارها نشان می‌دهد میلیون‌ها نفر در تجاوز ۵ ساله ائتلاف آمریکایی- سعودی، آواره شده و میلیون‌ها نفر با قحطی و گرسنگی مواجه هستند و هزاران کودک نیز بر اثر گرسنگی جان خود را از دست داده‌اند. سازمان ملل مدعی حمایت از بشریت نیز نه تنها اقدامی برای مقابله با این وضعیت صورت نداده بلکه رفتارهایش به تشدید بحران دامن زده است.
نکته قابل توجه در تحولات یمن آنکه طی روزهای اخیر درگیری میان مزدوران امارات و سعودی به شدت افزایش یافته و حتی به جنگ خیابانی رسیده است. امارات و سعودی نگاهی واحد در تجاوز به یمن داشته و مشارکتی گسترده در کشتار مردم این سرزمین صورت داده‌اند. گزارش‌ها اکنون نشان می‌دهد که درگیری ها بین نیروهای ( موسوم به ) کمربند امنیتی مورد حمایت امارات و نیروهای وابسته به دولت عبد ربه منصور هادی رئیس جمهور فراری و مستعفی یمن و مورد حمایت عربستان در سراسر عدن ازسرگرفته شده است. جنگ حتی به کاخ ریاست جمهوری در عدن نیز رسیده و درگیری‌های خیابانی میان طرفین به شدت افزایش یافته است. حال این سوال مطرح می‌شود که چرا چنین تنش‌هایی روی داده و چرا طرفین به جان هم افتاده‌اند؟
برخی ناظران سیاسی بر این عقیده‌اند که اختلاف در منافع میان امارات و عربستان از مدت‌ها پیش روی داده چنانکه هر کدام به دنبال به قدرت رساندن طرفداران خود در یمن هستند. دامنه این اختلافات حتی به سودان و لیبی نیز رسیده است. اکنون طرفین توان پنهان سازی این اختلافات را نداشته و همچون بشکه‌ باروت به مرحله انجار رسیده که نتیجه آن را در درگیری‌های نظامی میان طرفین می‌توان مشاهده کرد.
هر چند که این اختلافات را می‌توان از علل چنین بحرانی دانست اما روند تحولات یمن نکاتی مهم‌تر را آشکار می‌سازد. متجاوزان به یمن بر این تصور بودند که جنگی راحت را در پیش دارند و پیروزی بزرگی را ثبت خواهند کرد. مقاومت یمن این توهم را نابود کرد بویژه اینکه توان پهپادی و موشکی یمنی‌ها هر روز ابعاد گسترده‌تری گرفته است. پاسخ های موشکی و پهپادی یمن به تجاوزات سعودی عملا زمین گیر شدن عربستان را رقم زده است. امارات که تجارت دبی مهمترین مولفه نقش آفرینی منطقه‌ای و جهانی اش است، تکرار سرنوشت سعودی را برابر با نابودی جهانی خود می‌داند لذا تنها گزینه را خروج از یمن می‌بیند. این رویه قطعا با خواست سعودی برای حفظ ائتلاف تجاوز به یمن مغایر بوده و نتیجه آن جدال‌های سیاسی و تقابل نظامی آنها در یمن است.
به عبارتی دیگر می‌توان گفت آنچه امروز در یمن در جریان است برگرفته از پیروزی‌های مقاومت یمن در برابر متجاوزان است که زمینه‌ساز شکاف و اختلافات گسترده میان آنها شده بگونه‌ای که در نهایت صف‌آرایی نظامی آنها را به همراه داشته است. لذا این وضعیت را می‌توان پیروزی دیگر مقاومت یمن دانست هر چند که سعودی با فضاسازی رسانه‌ای به دنبال اهمیت زدایی از این پیروزی است. 

نویسنده: قاسم غفوری

https://siasatrooz.ir/vdcdjz0foyt0fx6.2a2y.html
نام شما
آدرس ايميل شما
کد امنيتی