يکشنبه ۲۷ آبان ۱۳۹۷ - ۰۱:۰۶
کد مطلب : 106856
چرا مسئولیت معنوی مدیران مغفول مانده است؟!

آخوندی باید درباره عملکردش پاسخگو باشد

آخوندی باید درباره عملکردش پاسخگو باشد

هر مدیری در هر جایگاهی که پستی را می پذیرد نسبت به هر تصمصمش باید پاسخگو باشد و اگر ضرری هر چند ناخواسته را وارد کند حتما این تصمیم او قابل پیگیری و ضرر مرم قابل جبران است، اما چرا در اینباره شاهد اجرای پیگیری افرادی همچون آخوندی، شریعتمداری، ربیعی، که از کارشان عزل شده و یا استعفا داده و یا استیضاح شدند نمی شویم.

مسئولیت مدیران
در قوانین هر کشور «مسئولیت حقوقی» به دو دسته تقسیم شده است مسئولیت مدنی و مسئولیت کیفری.مسئولیت در هر دو مورد هنگامی متوجه فرد می شود که مرتکب فعل یا ترک فعلی شده باشد که به دیگری زیان وارد شده باشد، در مسئولیت مدنی این زیان به شخص خصوصی می رسد و در دومی زیان به جامعه.
رایج ترین نوع مسئولیت که حقوق عمومی مسئولیت را تشکیل می دهد، مسئولیت ناشی از فعل شخص است که در این مسئولیت هر کس باید مسئول فعل زیان آور خود باشد در حالی که مواردی نیز در حقوق وجود دارد که مسئولیت ناشی از فعل دیگری است. مثل مسئولیت اولیاء اطفال در مقابل فعل این اطفال و مسئولیت کارفرما در مقابل فعل کارگر خود.
مسئولیت در قانون مدنی نیز به دو گونه تعریف شده یا مسئولیت عدمی است یا قهری بدین معنی که مسئولیت عمدی بر طبق عقود و قراردادها به وجود می آید و طرفین عقد باید اهلیت انعقاد عقد را داشته باشند و مورد معامله هم معین باشد، لکن مصادیق ضمان قهری در قانون مدنی غصب، تسبیب و اتلاف بیان گردیده است.
با آشنایی مدیران هم به عنوان کارفرما(مسئول عملیات شخصی حقوقی) و هم به عنوان یک شخص حقیقی از مندرجات قانون «مسئولیت مدنی» ، بینش آنان در مورد مفهوم مسئولیت در قوانین بالا خواهد رفت.ماده۱این قانون می گوید: هرکس بدون مجوز قانونی عمداً یا در نتیجه بی احتیاطی به جان یا سلامتی یا مال یا آزادی یا حیثیت یا شهرت تجارتی یا بهر حق دیگر که به موجب قانون برای افراد ایجاد گردیده لطمه ای وارد نماید که موجب ضرر مادی یا معنوی دیگری شود مسئول جبران خسارت ناشی از عمل خود می باشد. ماده دوم می گوید: در موردی که عمل وارد کنندۀ زیان موجب خسارت مادی یا معنوی زیان دیده شده باشد دادگاه پس از رسیدگی و ثبوت امر او را به جبران خسارت مزبور محکوم می نماید و چنانچه عمل وارد کننده زیان موجب یکی از خسارات مزبور باشد دادگاه او را به جبران همان نوع خساراتیکه وارد نموده محکوم خواهد نمود.
ماده۱۱می گوید: کارمندان دولت و شهرداری‌ها و مؤسسات وابسته به آنها که به مناسبت انجام وظیفه عمداً یا در نتیجه بی احتیاطی خسارتی به اشخاص وارد نمایند شخصاً مسئول جبران خسارت وارد می باشند ولی هرگاه خسارات وارده مستند به عمل آنان نبوده و مربوط به نقص وسائل ادارات و مؤسسات مزبور باشد در این صورت جبران خسارت به عهده اداره یا مؤسسه مربوطه است ولی در مورد اعمال حاکمیت دولت هرگاه اقداماتی که بر حسب ضرورت برای تأمین منافع اجتماعی طبق قانون به عمل آید و موجب ضرر دیگری شود دولت مجبور به پرداخت خسارت نخواهد بود.

وقتی برخی به جای محاکمه می خواهد سمت بگیرد!
اما متاسفیم که مدیران عزل شده به خاطر خسارتی که تصمصماتشان به بار آورده به جای محاکمه و جبران خسارت مردم سمت می گیرند، از سیف تا آخوندی و ربیعی و شریعتمداری!!
اما در این بین عباس آخوندی چهره شناخته شده ای برای مردم دارد، وزیر مستعفی شهرسازی و مسکن که جمله معروفی را در زمان صدارتش عنوان کرد و گفت که طرح مسکن مهر مزخرف است. همان طرحی که باعث خانه دار شدن بسیاری از اقشار ضعیف جامعه شد و وی قول داد طرح جایگزین مسکن اجتماعی را برای مردم اجرایی کند، طرحی که تنها در همان حرف باقی ماند و پس از ۵ سال آخوندی با کارنامه ای ضعیف به اعتقاد کارشناسان وزارت راه و شهرسازی و مسکن را ترک و استعفا داد. یکبار موضوع شهرداری تهران مطرح شد و حالا تکیه زطدن به جای مرحوم نوربخش!
این در حالی است که حمیدرضا ترقی عضو شورای مرکزی حزب موتلفه اسلامی با اشاره به انتخاب عباس آخوندی به عنوان یکی از گزینه‌های تصدی شهرداری تهران با وجود عملکرد ضعیف در وزارت راه و شهرسازی اظهار داشت: از نظر تخصصی و فنی، شیوه‌های مدیریتی عباس آخوندی، می‌تواند برای تهران فاجعه در پی داشته باشد.
وی افزود: شهر تهران که با مشکلات عدیده و چالش‌های کلان شهری متعددی روبرو است، به مدیری جهادی و نیرویی فعال نیازمند است تا بتواند بر همه چالش‌ها غلبه پیدا کند.
ترقی گفت: گرایش‌های عباس آخوندی در مدیریت، گرایش‌هایی است که هیچ سنخیتی با مسائل شهر تهران و مدیریت شهری ندارد؛ ضمن اینکه این گرایش‌ها می‌تواند نسبت به طبقات محروم بی‌تفاوت باشد و در نتیجه، فاصله طبقاتی در شهر تهران را افزایش دهد.
وی تاکید کرد: آخوندی همانطور که در مدیریت وزارتخانه راه و شهرسازی نتوانست توفیقی به دست بیاورد، در شهرداری هم قادر به ابتکار و خلاقیت نخواهد بود.
عضو شورای مرکزی حزب موتلفه اسلامی گفت: شهرداری تهران در دوره شورای شهری که تمام آن در اختیار لیست امید اصلاح طلبان است، هنوز یک شهردار خوب و قابل توجه که قادر باشد شهر را به درستی اداره کند، به خود ندیده است؛ به نظر می‌رسد، در ادامه این دوره هم عملکرد شهرداران قبل از خودش را ضایع کند.
شاکری اما معتقد است که فردی مانند آخوندی در اواخر دوران مسئولیت خود در وزارت راه و شهرسازی تا مرز استیضاح پیش رفت و در آخرین لحظات استعفا داد و حتی در استعفانامه خود نیز تاکید کرد که روحانی وزیری را انتخاب کند تا با او هماهنگ باشد در پست دیگر هم کار را با مشکل مواجه خواهد کرد.
همچنین احمد علیرضابیگی با بیان اینکه آقای آخوندی باید به خاطر عملکردش در وزارت راه و شهرسازی و معطل کردن این وزارتخانه محاکمه شود، گفت: قضاوت ما در مورد عملکرد آقای آخوندی در وزارت راه و شهرسازی درست بود، دولت هم بعد از بیش از ۶ سال به این نتیجه رسید که وی کارایی لازم را در وزارت راه و شهرسازی ندارد. ایشان بیش از ۶ سال فرصت خدمت در وزارت راه و شهرسازی را از دست داد.
نماینده مردم تبریز در مجلس شورای اسلامی با انتقاد از فرصت سوزی آخوندی در وزارت راه و شهرسازی گفت: آخوندی پس از خروج از دولت نیز فحش و ناسزا و اتهام نثار دولت کرد. فاجعه قطار تبریز-مشهد، حادثه هواپیمایی تهران-یاسوج از تجدیدی‌های کارنامه آخوندی بود.
عضو شورای مرکزی فراکسیون نمایندگان ولایی مجلس با انتقاد از عملکرد آخوندی در زمینه صنعت ساختمان گفت: صنعت ساختمان می توانست زندگی‌ها را به چرخش درآورده و اسباب رونق اقتصادی شود اما در شش سال گذشته این صنعت تعطیل بود که موجب فروپاشی خانواده‌ها شد.
عضو کمیسیون شوراها و سیاست داخلی مجلس گفت: این فرد با کارنامه پر از تجدیدی تنها با توسل به وابستگی‌های حزبی و جناحی در سمت وزارت راه و شهرسازی باقی ماند.
آخوندی محاکمه شود و در دادگاه از افتخاراتش بگوید
برخی اما معتقدند که اویی که روزهای پس از استعفا برای هر پستی گزینه احتمالی خواهد بود، در حالی این پست‌ها را برای او کاندید می کنند که در سابه او کارنامه درخشانی دیده نم شود.
ساخت مسکن: طبق قانون برنامه ششم توسعه وزارت راه و شهرسازی موظف بود در سال ۱۳۹۵ بالغ بر ۶۸۰ هزار مسکن شهری جدید در کشور تولید می‌شد که کمتر از نصف آن تحقق پیدا کرد و فقط ۳۳۳ هزار واحد مسکن شهری جدید وارد بازار شد.
قیمت مسکن: تا قبل از روی کار آمدن عباس آخوندی در اواسط سال ۱۳۹۲، قیمت هر مترمربع آپارتمان در تهران حدود ۳.۷ میلیون تومان بود.بر اساس گزارش جدید وزارت راه، در مهرماه امسال قیمت هر مترمربع آپارتمان در تهران به حدود ۸.۶ میلیون تومان رسیده است.
اجاره خانه: براساس آخرین اطلاعات موجود در بازه زمانی ۵ ساله مدیریت آخوندی در وزارت مسکن متوسط هزینه پرداختی برای اجاره‌بها بیش از ۱۱۰ درصد رشده داشته و با افزایش قریب به ۷.۵ میلیون تومانی به ۱۴ میلیون تومان در سال افزایش یافته است.
خسارت عدم اجرای قانون: درآمد سالانه اجرای طرح دریافت مالیات از خانه‌های خالی سالانه ۳.۲ هزار میلیارد ریال است که در صورت رفع نقائص می‌تواند به ۹ هزار میلیارد ریال نیز برسد، اما با تعلل وزیر راه در اجرای آن مواجه شده است.
همه این کم‌کاری‌ها در حوزه مسکن هنگامی که در کنار توهین‌های پیاپی آخوندی به متقاضیان مسکن مهر قرار می‌گیرد سبب اعتراض بسیاری از افرادی می‌شود که طی این‌ سال‌ها دارایی خود را در آرزوی خانه‌دار شدن هزینه کردند اما با تغییر دولت و نگاه سرمایه‌دارانه آخوندی نه‌تنها خانه ای به آن‌ها تحویل داده نشد بلکه قیمت مسکن هم آنقدر بالا رفت تا دیگر توانایی خرید خانه را هم نداشته باشند.
از اینرو انتظار می‌رود دستگاه‌های قضایی و محاسباتی به پرونده عملکرد عباس آخوندی وزیر ۶۱ ساله دولت روحانی که ۶۲ ماه سکان هدایت وزارت راه و شهرسازی را برعهده داشت و در انتها نیز از کارنامه تقریبا هیچ خود با افتخار سخن می‌گوید، ورود پیدا کرده و به آخوندی فرصت دهند در محکمه از دستاوردهای خود دفاع کند و در خصوص کم‌کاری‌های خود توضیح دهد.
کاربران شبکه‌های اجتماعی خواستار محاکمه آخوندی شدند
کارنامه آخوندی به حدی برای عموم عیان است که حتی برخی کاربران شبکه‌های اجتماعی درخصوص لزوم محاکمه عباس آخوندی وزیر سابق راه و شهرسازی به اظهار نظر پرداختند.
کاربر سید سجاد در با اشاره رخنه تفکر لیبرالیستی در کشور نوشت:‌ مهم تر از #محاکمه_آخوندی، محاکمه تفکر آخوندی پرور است که نزدیک ۳دهه در همه شئون مدیریتی کشور رخنه کرده و همواره ناکارآمدی هایش به نام انقلاب مستضعفان تمام شده است! #محاکمه_لیبرالیسم
کاربر آدم ابن حوا هم در صفحه توییتر خود با اشاره برخی مواد قانونی نوشت:‌ می‌دونستید آخوندی بخاطر راه ننداختن سامانه شناسایی خانه‌های خالی برای شفاف سازی مالیاتی(موضوع ماده۱۶۹قانون مالیات مستقیم)، فقط در سال اول اجرای قانون ۳۲۰میلیارد.ت به خزانه ضرر زد؟ درضمن طبق ماده ۲۷۴قانون مذکور هم این کار آخوندی جرمه و طبق ماده۱۶۹ ضامن جبران خسارته؟ #محاکمه_آخوندی

درخواست از قوه‌قضاییه برای محاکمه «آخوندی»
اما در این بین عضو شورای مرکزی جنبش عدالتخواه دانشجویی گفت: اکنون وقت آن رسیده که قوه قضائیه با عزمی راسخ محاکمه آخوندی را به دلیل خسارتهایی که زده، رقم بزند و در این راه جلوی هرگونه سنگ اندازی را بگیرد.
سید محمد بیژنی‌فر افزود: از استعفای وزیر سابق راه تا بحث داغ انتخاب شهردار تهران تمام اذهان آمادگی این را داشت که نام عباس آخوندی لیبرال السلطنه به عنوان گزینه نهایی شورای شهر تهران مطرح شود. اما در اتفاقی جالب آخوندی با اختلاف یک رای، در یک رینگ رانتی، مسابقه را به حناچی واگذار کرد.
وی ادامه داد: حالا که پس از مدت ۲۵ سال مسئولیت در جمهوری اسلامی آخوندی چند مدتی را از مسئولیت دور است وقت آن رسیده، قوه قضائیه با عزمی راسخ محاکمه وی را رقم بزند و در این راه، جلوی هرگونه سنگ اندازی و نفوذ جریان اشراف و لیبرال را بگیرد.
عضو شورای مرکزی جنبش عدالتخواه دانشجویی گفت: لازم به ذکر است که قوه قضائیه هر زمانی که در راه مبارزه با باندهای ثروت و قدرت در کشور قدم بر دارد دانشجویان انقلابی حامی و مدافع آن‌ها خواهند بود.
حال باید دید که آیا سوال از کمکاتری‌ها و تصمیم‌های اشتباه آیا از آخوندی آغاز می شود تا شاهد پیگیری مسئولیت مدیران و پاسخگو بودن آنها درباره تصمیماتشان باشیم؟! 

نویسنده: سوشیانت آسمانی

https://siasatrooz.ir/vdcdk90f9yt0zj6.2a2y.html
نام شما
آدرس ايميل شما
کد امنيتی